rs1975 je napisal/-a:ker se nam je povečala družina, bi bilo potrebno kupiti večji avto (sedaj imam mondeo limuzina).
imam ogledano tole Zafiro
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2852418&show=1kaj menite o njej?
zanima me tudi na splošno mnenje o Zafiri - na kaj je potrebno paziti pri nakupu, so kakšne večje težave-serijska napaka, kdaj je večji servis, ...
Jaz sem pol leta vozil tak avto in sem bil zadovoljen. Motor je od Fiata in je res odličen. Mogoče malenkost preslaboten za tak avto, ampak za normalno vožnjo je bila super. Naredil sem 20000km v pol leta in problemov nisem imel z izjemo ene prometne nesreče. Prostora je v avtu dovolj, zadnja dva sedeža pa sta bolj "zasilna". Čeprav se nas je peljalo tudi sedem odraslih, vendar, ko so ostali potniki pod vplivom alkohola so bolj gumijasti in so se lažje spravili v zadnjo vrsto.
Poraba je nekje 6,5L, sem pa reskiral en tank goriva in sem vozil po principu varčne vožnje ter porabo spravil na 5,7L. Ampak to je bila bolj izjema kot pravilo.
Jaz bi ti samo svetoval, da dodaš še kakšnega jurja in se odločiš za slovensko vozilo, ker ta vozila iz uvoza so v večini kar rizični primeri.
Preglednost je dobra, mogoče samo pri kakšnem postrem zavijanju ti stbriček pri vozniku in sovozniku malo zakrije vidno polje.
Meni je bilo všeč višje sedenje in veliko vtrobransko steklo. Tudi potniki v drugi vrsti sedežev sedijo malo višje.
Klop zadaj je pomična naprej-nazaj in se lahk čisto zloži skupaj tako da močno podaljšaš prtljažni prostor.
Če te zanima še kaj pa kar vprašaj.
Lp