Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Frchy
Nov uporabnik

Kater avto se najbolj splača kupit med...

Napisal/-a Frchy Če avg 06, 2009 1:24 pm

Pozdravljeni,

ker se na avtomobile niti približno ne spoznam tako kot vi, me zanima kaj mi svetujete. V naslednjem mesecu ali dveh, bom kupoval nov avto.

Kaj mi svetujete. V budgetu imam (vse cca letnik 2004,2005) Laguno, Megane, Stilo, potem pa seveda poplava Puntojev in Cliotov.
Tu pa tam se v budgetu znajdejo tudi C4 ali Astra ali Golf 4 - so mi super, ampak predvsem me zanima kater izmed teh avtomobilov se SPLAČA kupit. Z vidika vzdrževanja, crkovanja, stroškov servisa in pa vprašanja - kateri izmed teh me bo vozil naslednjih 4 oz. 5 let?

Bi bil vesel, če mi lahko svetuje kdo izmed vas.

Hvala
Matic

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 06, 2009 1:29 pm

hladni je napisal/-a:Najprej se odloči za razred avtomobila. Potem motor,vrata,moč. Ko maš 3 kandidate ti lahko pomagamo, prej pa imaš za vsakega navedenga na forumu posebno temo ali več tem. :idea:

x2

lp

Frchy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frchy Če avg 06, 2009 1:35 pm

Hvala, razumem. Ampak mi to kar si napisal ni tako pomembno.
Zanima me price/performance razmerje.

Na primer - kupujem avto za naslednja 4 leta, star je lahko največ 5 let, da ta leta zdrži, ker nimam otrok velikost avtomobila ni tako zelo pomembna, čeprav je želja nekaj večjega od Puntota ali Cliota.
Če bi se izkazalo, da je Laguna boljša od na primer Stilota, kupim raje Laguno - čeprav je večja in je mogoče v tem trenutku ne potrebujem.

A mi vseeno lahko kdo namigne kaj bi se, glede na omenjeno, najbolj splačalo?

Hvala.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če avg 06, 2009 1:37 pm

potem pa vsaj pobej tvoj BUDGET ter bencin ali dizel?

Frchy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frchy Če avg 06, 2009 1:56 pm

Budget je roughly 5-7k. Boljš če je 4,5 :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če avg 06, 2009 2:51 pm

tja, jaz sem za 6.750 eur kupu tri leta starega focus karavana 1.8tdci, slovensko poreklo, prvi lastnik (sicer firma) pa z ni-da-ni opremo (bixenon, park senzorji, esp, itd).
priporočam tudi tebi...

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Če avg 06, 2009 2:53 pm

če se ne motim je tale stilo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3016326&show=1od enega uporabnika na forumu
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če avg 06, 2009 2:56 pm

jst sm uzel megana l.04 ker je za moje pojme ponuju največ za ta denar..
pa tud zaenkrat ni blo nekih izrednih stroškov,..

kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3005632&show=1

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če avg 06, 2009 6:22 pm

megane,megane,megane pa ne vem kva še use..clio,modus in ostala j***a odmisl takoj.

vsak dan mi pride eden na vrata da mu je nekaj crklno..pa naj bo to mehanizem vrat,klučavnica na vratih,razni nevžigi,inštalacija in podobne zadeve..pa ena lučka gori,pa druga..pa skos je neki no..

da ti ne govorim primera za prve luči-laguna mislim da l.2003 oz tu nekje..možakar pride vsake 3 mesce naj mu menjam prve žarnice..pa ni važno al mu dam žarnico za 5€ al pa 20€.crkne ena in druga..no zdj se ni oglasu že mal dle časa.

ne rečem, da mi pa res nonstop vozjo renoje..tut druge prpeljo..recimo vw,audi,seat..mehanizmi šipe v vratih..hiba oz tovarniške napake..se pač menja in je potem mir.Namesto plastičnih nosilčkov so novi aluminjasti...itd

Primerov je preveč da bi pisal..več na PM če koga zanima.

Če mene vprašaš ti priporočam golfa štirico 1.9tdi,audi a3 1.9tdi, ali bilokateri seat, če ti kaj crkne v motorju je to lahk turbina in nič druzga-redki primeri.Menjaš in pelješ naprej. Pa tuki so določene hibe omenjenih avtov, kjer strošek ni velik je pa pač potrošni material..in ko menjaš maš za neki časa mir.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe avg 07, 2009 7:36 am

Fiatfan priporoča Stilota.

:P

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Pe avg 07, 2009 7:40 am

M je napisal/-a:Fiatfan priporoča Stilota.

Al pa bravota. :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe avg 07, 2009 7:40 am

priporočam megana ali pa laguno. za ta denar se izogni audiju pa vw-ju,ker boš dobil staro garo z slabšo opremo za enak denar kot megana ki je dosti let mlajši pa ima več opreme.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe avg 07, 2009 8:19 am

Mogoče kaj takega..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3001744&show=1

Moji stroški s tem avtom - kupil leta 2007 (novega), od takrat 75.000 km, 5 (rednih) servisov, skupni strošek servisov 593 EUR + registracija+gume,izrednih zadev ni bilo.
Popolnoma nezahteven za vzdrževanje, pooblaščeni servis poceni, zmogljivosti povprečne - ni ne vem kaj, ni pa tudi ne slabo, poraba okrog 7,5-8 l ob mešani vožnji, ga ne šparam, lega na cesti odlična, prostora dovolj...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe avg 07, 2009 9:37 am

dask je napisal/-a:Mogoče kaj takega..

Moji stroški s tem avtom - kupil leta 2007 (novega), od takrat 75.000 km, 5 (rednih) servisov, skupni strošek servisov 593 EUR + registracija+gume,izrednih zadev ni bilo.
Popolnoma nezahteven za vzdrževanje, pooblaščeni servis poceni, zmogljivosti povprečne - ni ne vem kaj, ni pa tudi ne slabo, poraba okrog 7,5-8 l ob mešani vožnji, ga ne šparam, lega na cesti odlična, prostora dovolj...

se strinjam s postom od dask-a, najbolj zanesljiv avto kar sem si jih kdaj lastil (imel sem jih že preko 50), praktično od prvega dne uporabe do danes brez kakršnih koli napak, pusti francoze in razmišljaj v smeri proti vzhodu :lol: hehehe, iz lastnih izkušenj ti tazga lancerja toplo priporočam, ne bo te razočaral, seveda je pa treba dobit lepo ohranjenega z servisno, kar pa mislim, da pri nas ne bo problem, glede na to, da so se uglavnem novi kupovali v sloveniji in, da so redno servisirani na pooblaščenih servisih, kjer ti tudi lahko preverijo vso zgodovino...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe avg 07, 2009 11:15 am

xsara je napisal/-a:

se strinjam s postom od dask-a, najbolj zanesljiv avto kar sem si jih kdaj lastil (imel sem jih že preko 50), praktično od prvega dne uporabe do danes brez kakršnih koli napak, pusti francoze in razmišljaj v smeri proti vzhodu :lol: hehehe, iz lastnih izkušenj ti tazga lancerja toplo priporočam, ne bo te razočaral, seveda je pa treba dobit lepo ohranjenega z servisno, kar pa mislim, da pri nas ne bo problem, glede na to, da so se uglavnem novi kupovali v sloveniji in, da so redno servisirani na pooblaščenih servisih, kjer ti tudi lahko preverijo vso zgodovino...........

A je možno, da je brez klime???

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe avg 07, 2009 11:51 am

M je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:

A je možno, da je brez klime???

pa res, sem pogledu oglas in ni klime navedene, pomoje so pozabl napisat, ker jest imam identičnega z isto opremo, pa seveda ima avtomatsko klimo...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe avg 07, 2009 12:16 pm

zlarre_ je napisal/-a:
M je napisal/-a:Fiatfan priporoča Stilota.

Al pa bravota. :lol:

Zakaj je potrebno provocirat?
Prosim moderatorje za ukrepanje, vsaj opozorilo!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe avg 07, 2009 12:19 pm

najbolj zanesljiv avto kar sem si jih kdaj lastil (imel sem jih že preko 50)

:shock: Imel si že preko 50 avtomobilov???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov