Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Udoben, dokaj hiter, po možnosti varčen?

Napisal/-a obcasnigledalec Sr avg 12, 2009 8:09 pm

Po daljši turi z mojim polotom sem prepričan da rabim drug avto, ker tako turo nameravam ponoviti, ampak bi rad potem še hodil(10 ur vožnje v polotu in me je hrbet bolel pa še cel kup malih stvari).
Ne iščem avta za nakup sedaj, ampak čez dobre pol leta, tri četrt leta. Cena bi ob nakupu bila okvirno od 6000 do največ 8000€. Računam da se bodo cene še malo spustile, oziroma bodo avti malo zgubili vrednosti v očeh lastnikov, sicer bolj težka, ampak vsseno možno, recimo je avto 9000€ sedaj, pa bo čez 3/4 leta 7500€, oziroma se jih bo dalo dobit za ta denar.

Znamka mi ni toliko pomembna kot pa udobje in malo hitrosti. Se zavedam da avto ki je do konca udoben ne mora biti nobena raketa, ampak ne iščem rakete, pa tudi ni treba da se mi zdi kot da lebdim med vožnjo. Kar bi rad večinoma je udoben sedež, če je avto malo trši lahko tudi preživim dokler me zaradi sedeža ne bo hrbet bolel. Bi pa rad da je notranjost z čim manj črički. Bi rad dokaj tiho in mirno vožnjo, brez raznih črikov in drgetanja plastike, žvižganja zarad napak v dizanju, etc. Klima bi pa rad da je učinkovita, trenutno je v polotu še dokaj, ampak rabi svoj čas, da pride do efekta in shladi cel avto, če pa je zunaj vroče in nabija sonce na polno pa bo trajalo dobre pol ure, celo več(beri: tudi 40 min), da bi avto na taki temparaturi, da se počutiš udobno, zato tega nebi rad več, ampak da se po 10 minutah avto prijetno hladen.

Z dokaj hiter je mišljeno, da v najvišji prestavi avto ne rabi pol minute z 90 na 130/140 km/h in da ga ne prisili vsak malo večji hrib v izgubo hitrosti(mi gre grozno na živce, ko se ob klancu hitrosti spusti z 140 na števcu na 110). S tem bi tudi rad, da so pospeški dokaj konstantni z naloženim avtom(ko nas je bilo 5 v polotu je ta krepko kazal svojo podhranjenost). Rad bi da se tudi ne občuti razlike v moči ko je klima prižgana ali ugasnjena(pri polotu se lepo pozna ko avto klecne) Je pa tudi fino, če se da avto pritisnit ko je avtocesta prazna ob treh zjutraj.

Kar se tiče oblike se bi tokrat raje obračal po limuzinah, ker v hatchbacka naložit prtljago za dobra dva tedna kampiranja z vsemi raznimi orodji se konča tako da so zadnji zici tudi polni. Pa tudi ko je pet potnikov v avtu je zadaj rahlo neudobno, tako, da bi raje gledal po limuznah, s prtljažnikom in nekaj prostora zadaj.

Z varčnim avtom mislim v smeri porabe 8(+1/-1)l ob zmerni vožnji, manj je seveda več. Ker te 1500km ture ne mislm opravljati mesečno ampak recimo enkrat, dvakrat letno ne vem če bi se dizel splačal samo zato. Ali pač? mnenja dobrodošla. Drugače pa ponavadi naredim nekje okoli 200km na teden, 190km na avtocesti.

Razni dodatki ki so dobrodošli, so tempomat in xenon, klima je obvezna. Navigacija bi bila super, ampak se da dokupit razne garmine tako da ni kriza.
Privlačen mi je recimo bmw 320/d ali 330d, e46(če se bodo cene spustile, ampak zelo dvomim), mogoče za smernico, v tem stilu avta iščem.

Torej, predlogi?
Zadnjič spremenil obcasnigledalec, dne Sr avg 12, 2009 9:18 pm, skupaj popravljeno 4 krat.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Sr avg 12, 2009 8:19 pm

vzemi citroena c5, ali pa alfo 166 za tak denar imaš v avtomobilu vse kar želiš.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Sr avg 12, 2009 8:34 pm

tads je napisal/-a:vzemi citroena c5, ali pa alfo 166 za tak denar imaš v avtomobilu vse kar želiš.
katerokoli limuzino vzemeš u stilu audi a4 ,bmw 3, wv pasatt,honda acoord , mazda 6 toyota avensis se boš peljal udobno varčno in tudi hitro to je samo moje mnenje
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr avg 12, 2009 8:38 pm

če nočeš čričkov, doslej edini avto, v katerem sm se pelu brez čričkov, je to bmw. poleg tega ima pa še vse našteto. je udoben, tih, glede varčnosti je kot pr vsakem avtu, edino kar te tu morda malce tepe je cena.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr avg 12, 2009 9:09 pm

Moj predlog je Volvo. Ali S 40 ali S 60. S 40 ni ravno neka velika ponudba za 6.000€, za S 60 jih je pa veliko.

Sedeži so zelo udobni, seveda mora avto imeti naslon za roko ;)
Če boš gledal 1.8 bencinarja, ki ima 120 konjev, pri S 40, bo treba malo več šaltati, ko boš želel iz 90 na 130, drugače pa zelo v redu motor in vse.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr avg 12, 2009 9:12 pm

Morda Honda Accord? kvaliteten zanesljiv avto top v svojem razredu. Edino malo težko jo boš dobil za dani znesek.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr avg 12, 2009 9:19 pm

priporočam ti alfo 166 iz lastnih izkušenj. Avto za popizdit udoben, lep (vsaj meni), zmogljiv, notranjost takšna, da se marsikaj skrije lahko...prostoren...
Zdej poraba pri bencinarjih je večja zato bi recimo lahko vzel 2.4 JTD pa nimaš kaj falit. Ampak je še vedno drago vzdrževanje, če se - boknedaj- kaj pokvari.

Glede na prejšnje avte, ki sem jih vozil ti priporočam tudi kakšnega saaba ali pa volvota. Ampak to našteto so že neki dokaj redki avti na cesti in je vzdrževanje spet dokaj drago. :? pravtako deli, servisi,...

Iz ne-lastnih izkušenj ti priporočam mazdo 6 dizla! Super avto, udoben, zmogljiv, varčen, lep. Samo pa takoj po nakupu jo daj dobro zaščitit proti rji, ker sem jih videl že kar nekaj ki so imele zadnje robe malo porustane že. :( in tudi ta problem ima kolega. Je pa po 4ih letih prvič žarnico zamenjal. To je bla edina izredna stvar, ki jo je zamenjall po 80 000 prevoženih km. :) poleg rednih servisov.

To je to...na bmw-je se ne spoznam dobro... še kakšen audi zna bit dober samo je težko kaj ornk dobit za ta denar trenutno. :) Bojo pa čez ta čas cene padle...ampak ko boš kupoval avto jih prej dosti sprobaj in ne se zaletet v prvi avto, ki ti bo všeč :) Bodi pozoren pri nakupu in lahko dobiš super avto! 8)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 12, 2009 9:40 pm

citroen c5 ali pa reno laguna. moj predlog
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 12, 2009 9:43 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Zdej poraba pri bencinarjih je večja zato bi recimo lahko vzel 2.4 JTD pa nimaš kaj falit. Ampak je še vedno drago vzdrževanje, če se - boknedaj- kaj pokvari.

A ni to hudo opevan VM motor katerga jaz poznam na pamet? No vsaj obročki in ojnični so enaki....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr avg 12, 2009 9:46 pm

VIšji bo razred bolj bo udobmo. A mislim, da boš največ dobil pri že omenjeni Alfi 166, dober 2.4 dizel, udobje, prostornost, lep dizajn, kvalitetne materiale v notranjosti, ker pa Alfa spada v višji razred je temu primerno tudi vzrdževanje, a so cene rabljenih žalostno nizke. Imaš potem še prejšnjo generacijo A6 (C5), pa malenkost starešji BMW 5 (E39) - kot starejši mislim, da ima starešo zasnovo saj so ga začeli delat leta 1995, Audija pa Alfo pa 1998. Upam si pa trditi, da je BMW od teh treh najmanj udoben.

Sicer v tvoj razpon pade ogromno avtov iz srednjega višjega razreda, kjer je seznam res dolg.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Sr avg 12, 2009 10:07 pm

ja bmw je najmanj udobn zaradi svoje "športnosti", vendar so pa motorji znani po svoji varčnosti.

audija C5 boš moral res precej iskati lepo ohranjenega vendar se dobijo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr avg 12, 2009 10:11 pm

lisko je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:Zdej poraba pri bencinarjih je večja zato bi recimo lahko vzel 2.4 JTD pa nimaš kaj falit. Ampak je še vedno drago vzdrževanje, če se - boknedaj- kaj pokvari.

A ni to hudo opevan VM motor katerga jaz poznam na pamet? No vsaj obročki in ojnični so enaki....

Tisto bo pa 2.5 TD, 2.4 JTD je pa v bistvu nastal iz Fiatovih 5 valjnih bencinarjev, natančneje iz takrat v Lanciah uporabljenga 2.4 20V, iz tega razloga tale 2.4 nudi zvok, ki med dizli še najbolj spominja na bencinarje ;)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr avg 12, 2009 11:20 pm

Privlačen mi je recimo bmw 320/d ali 330d, e46(če se bodo cene spustile, ampak zelo dvomim), mogoče za smernico, v tem stilu avta iščem.

bmw e46 je vse prej kot udoben. V tem avtu ne sediš ampak si v črko L postavljen. Od glave do riti ena črta od riti do stopalk druga. Po uri vožnje me boli hrbet pa noge pa nobena nastavitev sedeža ne pomaga. K vsemu pa pripomore še trdo podvozje.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr avg 12, 2009 11:58 pm

Moj prvi predlog je da je prisel mogoce cas v polotu za menjavo kakega filtra klime ter dopoljevanje.
Kar se tice bilo katerega avtomobila kupi si benzinca.ZAKAJ?
Letno kolko sem te jst razumel nardis priblizno 15000km MAX.
Vozis se vecinoma avtocesta kar pomeni da je tudi za benzinca dokaj varcno.
Benzinc je cenejsi pri nakupu,dobis mlajsega manj km.
Meni osebno je tudi lepse vozit benzinca.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 13, 2009 7:28 am

Če že razmišljaš o BMW, poglej še malo za kakšno lepo petico. Če trojko, pa obvezno s športnimi sedeži, nastavljiva dolžina sedalnega dela, nastavljiv naklon sedalnega dela, nastavitvev po višini, nekateri imajo še ledveno oporo. V takem sedežu definitivno najdeš pravi položaj. Sicer pa to velja za vse znamke.

Ostalo pa malce poglej kaj se ponuja na netu. Glede na vožnjo predlagam bencinski motor. BMW 323i morda 325i ali celo 328i cene tako motoriziranih avtomobilov so opazno nižje kot dizelskih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 13, 2009 8:15 am

Sonata za 4000€. V6 bencinar, 170KM, tempomat, avtomatik, 2-conska klima, letnik 2003.
Edino kilometri so mi sumljivi, glede na tako mašino..

Glede klime: če boš hotel v parih minutah v pregretem avtu, kjer notri nažiga sonce doseči 20°, pomeni, da bo takrat klima pihala kot nora in se boš prehladil. Brez velikega pretoka mrzlega zraka, notranjosti ne moreš na hitro ohladiti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če avg 13, 2009 8:30 am

lenivec je napisal/-a:
mire je napisal/-a:Meni osebno je tudi lepse vozit benzinca.
Lp

pa si že kdaj vozo dizla? za športno vožnjo se lepše pelje bencinda, drugač pa dizl zmaga na celi črti. dosti manj prestavlanja, nižji obrati in več navora....
pa še čipaš lahko :D

Ja sem......fordovega, volkswagnovega in citroenovega....vendar VSEKAKOR ostajam pri bencinu ;) ;) že ko traktorja vžgem mi mine......

če ga bom mogoče kdaj sam kupil ga bom mogoče samo zaradi finančnih razlogov zaradi porabe.......ampak jaz si vedno rečem nisi tak revež da se boš v trakturju vozil :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov