Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

polž
Nov uporabnik

manjši/srednji bencinar do 7500€

Napisal/-a polž To sep 01, 2009 3:46 pm

Ja - še ena tema v tej seriji.

Gledam avte za punco v rangu do 7500€ (lahko je tudi 5k, to je le zgornja meja) in slišim toliko nasprotujočih mnenj od znancev, da ne vem ničesar več, kaj se izplača.

Ima izpit nekaj let, doslej svojega avta ni imela, za sabo pa ima recimo 5-10k prevoženih km. Avto bi se uporabljal predvsem 3-5x tedensko za razdaljo 30km do lj, pa tudi za običajno vožnjo naokrog, verjetno tudi kako morje, smučanje ipd. To pomeni polovica meste vožnje, polovica po regionalnih cestah, letno 10-15k km. Glede na kratke razdalje in malo km sem gledal edino bencinarje. Pomembno ji je, da je avto varen, da ima klimo, eno solidno opremo ter da bi bilo na dolgi rok z njim čimmanj stroškov.

Glavni kandidat je Clio III 1.2 16V, gledala pa sva tudi Citroen C5, Grande Punto, P 207, nova Corsa.

Zavedam se, da je kupovanje avta loterija, vendar kaj se generalno gledano priporoča kupovat od zgornjih oz. ali kdo svetuje tudi kako alternativo? Morda nisem dovolj zožil izbora, vendar premalo poznam da bi ga lahko. Kateri ima cenejše servise? So bencinski motorji pri katerem od teh boljši/slabši od drugih? Je ta clio tudi tako problematična zadeva, kot nekateri pravijo za prejšnji model oz. za renaulte na splošno? Doma imajo Espace-a in njeni dobijo ošpice samo da jim nekdo omeni Renaulta. Pri nas pa Laguno, kjer dela bolj al manj vse ok.

Hvala za vsako mnenje.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To sep 01, 2009 4:24 pm

čist mimogrede, če bi slučajno kje lahko punca nabrala še dodatnih 1000€, lahko dobi novega, letnik 2009 cliota III s 4 letno garancijo, kar nekak paše v sklop čimanjših stroškov na dolgi rok...

Citroen C5? Najbrž si mislu C4... kaj pa kšna 206? ponavad so puncam všeč pa za ta denar€ se dobi kr uredu...

polž
Nov uporabnik

Napisal/-a polž To sep 01, 2009 4:42 pm

Pardon, v bistvu sem mislil C3. Pri C4 so tudi cene višje, ravno tako me odbija tudi nekoliko višja poraba.

Ni tak problem dodat 1000€, ampak mislim, da smo že vsi bili v tej situaciji, ko začneš dvigovat mejo. Če hočeš klimo, potem je tak Clio 9300€ in potem pomisliš, da za še 2200€ več dobiš že Ceeda itd. Čeprav sem resno razmišljal o tem, da bi pač počakala še dobrega pol leta, pa se nabavi Ceeda, ampak ne vem, če ima smisel oz. če res toliko pridobiš. Je pa res, da če kupuje avto za 8, 10 let, je vprašanje kaj je boljše - v bistvu ne vem.

Niti nimam pojma, kako je potem enkrat v takih ali drugačnih avtih furat otroke - če so jih včasih v fičotih lahko, menda tudi sedaj ne bi smel biti problem v enem Cliu. :)

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To sep 01, 2009 5:30 pm

Mazda 2 morda Honda civic če želiš povdarek na zanesljivosti... Kar se tiče kvalitete pa itak Evropejci ne dosegajo Japoncev.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 01, 2009 9:32 pm

Getz ? http://www.avto.net/ad.asp?id=3060899 rumen 2008 1.1 klima
http://www.avto.net/ad.asp?id=2878264 en lep 2007 1.4 3600 km
Micra 2008 http://www.avto.net/ad.asp?id=3101998
http://www.avto.net/ad.asp?id=2688344 lacceti 2007
Pa pol kaka Corsa in Punto ???
Podal sem letnik 2007 dalje glede na 8 let uporabe ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To sep 01, 2009 11:12 pm

C3 odmisli, ker je tak poden od avta, da ni za verjet kaj vse folk kupi...
Clio nima ravno poceni servisov po pripovedih kolega, ki ga ima, s tem motorjem.

Osebno bi vzel kaj takega, da zadovoljivo potegne, se solidno drži ceste in da se na sedežih dobro sedi, npr.:
grande punto sport
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3069035&show=1
mini
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3031044&show=1
punto sporting
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2917746&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3069721&show=1
C2 vts
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3077991&show=1

Zanimive ocene avtomobilov (s strani ljudi, ki so jim avtomobili strast) najdeš tudi na spodnji spletni strani. Kar je ocenjeno nad 10 je že solidno načeloma:
http://www.topgear.com/uk/car-reviews
Še rezultati avtomobilov glede na angleško lastniško populacijo:
http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/

Tole bo bolj kredibilno od mnenja vaškega mesarja. ;)

Še za okvirno določanje želja/potreb voznika...
http://www.topgear.com/uk/car-chooser-launch
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

polž
Nov uporabnik

Napisal/-a polž Sr sep 02, 2009 1:12 am

Hvala za predloge, vendar če sem iskren mi je ok edino predlagani Grande Punto.

c.o.b. je napisal/-a:čist mimogrede, če bi slučajno kje lahko punca nabrala še dodatnih 1000€, lahko dobi novega, letnik 2009 cliota III s 4 letno garancijo, kar nekak paše v sklop čimanjših stroškov na dolgi rok...

Bolj ko razmišljam, bolj mi je všeč ta ideja, edino tega Renault financiranja ne razumem - kao dobiš 1000€ popusta če vzameš na ta način. Kaj to pomeni, da se ne da preprosto plačat zadeve? Oz. koliko imaš v resnici stroškov, če tam piše 9300€?

Verjetno bo šla izbira med Clio III rabljen / Clio III nov / Corsa rabljen

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 02, 2009 7:44 am

Če bo res imela za toliko časa, potem je res dobra varianta, če še malo našpara in kupi ProCeeda (kot si sam omenil) za 10k€ in 7 let garancije. Pa še vožnja bo "malo" boljša kot v Cliotu...
Če pa boš kupoval rabljenega, priporočam kakšnega Korejca, ker bolj zgubljajo ceno kot ostali, in tako dobiš mlajšega/bolje ohranjenega/z manj km za isto ceno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 9:26 am

polž je napisal/-a:Hvala za predloge, vendar če sem iskren mi je ok edino predlagani Grande Punto.

Pejt ga pogledat, naj te zapeljejo en krog, pa enako naredi s cliotom/corso, pa boš že videl kaj ti odgovarja.
Osebno se mi med temi zdi punto še najboljša izbira, tudi če je slabše opremljen in švohneje motoriziran (torej cenejši ozr. z manj km). Pa še najbolj aktualen dizajn ima od te trojice...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr sep 02, 2009 10:02 am

polž je napisal/-a:Hvala za predloge, vendar če sem iskren mi je ok edino predlagani Grande Punto.

c.o.b. je napisal/-a:čist mimogrede, če bi slučajno kje lahko punca nabrala še dodatnih 1000€, lahko dobi novega, letnik 2009 cliota III s 4 letno garancijo, kar nekak paše v sklop čimanjših stroškov na dolgi rok...

Bolj ko razmišljam, bolj mi je všeč ta ideja, edino tega Renault financiranja ne razumem - kao dobiš 1000€ popusta če vzameš na ta način. Kaj to pomeni, da se ne da preprosto plačat zadeve? Oz. koliko imaš v resnici stroškov, če tam piše 9300€?

Verjetno bo šla izbira med Clio III rabljen / Clio III nov / Corsa rabljen

da se dobit novga Clia III Expression s petimi vrati za 9000€, s s tremi še cenej, more pa it preko leasinga ( magar sam en let, pa potem odplačaš ), obresti so pa odvisne od časa vračanja in pologa...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr sep 02, 2009 10:07 am

Halo, kaj vam je?

Napisala je max. 7.500, zdaj smo pa že na novi Kii za 10.000+ ?

Moj predlog je, da mal povprašaš po žlahti in znancih, kdo kaj prodaja. Ponavadi se kaj najde, če je zjahan, ti ga znanec ali žlahta (ponavadi) ne bo hotela prodat...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 10:09 am

Ne pravijo zastonj "žlahta strgana plahta"...

polž
Nov uporabnik

Napisal/-a polž Sr sep 02, 2009 12:01 pm

Žlahta ne prodaja ničesar primernega.

Omejitev 7.500 sem postavil za rabljeno vozilo, če bi se mi finančno na dolgi rok zdela investicija v novo vozilo bolj pametna, pa bi morda razmislil.

Pro_ceed je že 10k osnovni model, če hočeš pa še eno preprosto daljinsko centralno, smo pa že na 11300€. Pa je še vedno samo Pro_ceed, ko bi bil vsaj že Ceed, potem bi bila prednost napram Cliu že večja. Clio pa kot sem gledal se dobi ustrezni že od 9-10k. Težka odločitev :)

edit.

Aja še to - je razen dizajna kaka bistvena razlika med prejšnjo obliko Clia III in to novo?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr sep 02, 2009 12:34 pm

polž je napisal/-a:Žlahta ne prodaja ničesar primernega.

Omejitev 7.500 sem postavil za rabljeno vozilo, če bi se mi finančno na dolgi rok zdela investicija v novo vozilo bolj pametna, pa bi morda razmislil.

Pro_ceed je že 10k osnovni model, če hočeš pa še eno preprosto daljinsko centralno, smo pa že na 11300€. Pa je še vedno samo Pro_ceed, ko bi bil vsaj že Ceed, potem bi bila prednost napram Cliu že večja. Clio pa kot sem gledal se dobi ustrezni že od 9-10k. Težka odločitev :)

edit.

Aja še to - je razen dizajna kaka bistvena razlika med prejšnjo obliko Clia III in to novo?

Matr ej sami ZIDARJI :P sprašuje po 7000€ + pol pa nabija o novih :/:o:/ Vedno mi taki pridejo naprej, ko neki evo imam keš vi LOLi pa j***a :evil:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 02, 2009 1:20 pm

Ja pa sej je napisal, da do 7500 rabljenega, ali pa za ca.10k€ novega. Če bi jaz kupoval, bi se podobno postavil meje. Za rabljenega max 6-7k€, ali pa nova I30, Ceed in naprej.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Sr sep 02, 2009 5:54 pm

V razredu kjer iščeta avto, je tudi Fabia, ki je v večini testov zmeraj pri vrhu. Mogoče razmisli tudi v tej smeri. Preizkušena tehnika in kvaliteta.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3101230&show=1
Če ji ni všeč potem je to drugo. Drugače pa po moje s naštetimi modeli punca ne more zgrešiti. Vzamita tistega ki ji je najbolj všeč (na dolgi rok bo to najbolj važno :lol: )

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 02, 2009 7:59 pm

Za ene 6k ali manj kupiš corso c letnik 2006, bancinar ali dizel, oba imata ketno, se ne kvarita, puncam je všeč ker je pregledna in ima lahek servo, pa še veliko denarja ti ostane. Osebno priporočam 1.4 twinport motor če ga dobi, porabi od 5 do 7 litrov, pa pocen je za vzdrževat. ( v 95kkkm samo za 10 e izrednih stroškov ).

samo primer:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3105190&show=1
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

polž
Nov uporabnik

Napisal/-a polž Če sep 10, 2009 11:38 am

Po nekaj razmisleka sva nekako rekla, da nama najbolj ustreza nov Clio III PH2.

Ko sem se pa malo pozanimal kako je z nakupom oz. kaj to Renault financiranje pomeni je pa naneslo za primer: 1.2 16V Expression 5 vrat, kovinska barva, avtomatska klima (te ne rabim, je bila le vključena v primeru avta), ki ima ceno 9.480€ preko renault financiranja, znese pri 60% pologu in 1 letu odplačila (praktično minimalni znesek z odloženim plačilom, ki ga lahko izbereš) to kar 9.950€, EOM 24,78%.

Če ga pa hočem plačat takoj v celoti brez financiranja, je pa cena takoj 1000€ višja. Znajdejo se, nimam kj druzga rečt - zato da lahko oglašujejo neke zelo nizke cene, dajo pod obvezo kredit/leasing in potem tam poberejo toliko večji znesek.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 10, 2009 11:49 am

polž je napisal/-a:Po nekaj razmisleka sva nekako rekla, da nama najbolj ustreza nov Clio III PH2.

Ko sem se pa malo pozanimal kako je z nakupom oz. kaj to Renault financiranje pomeni je pa naneslo za primer: 1.2 16V Expression 5 vrat, kovinska barva, avtomatska klima (te ne rabim, je bila le vključena v primeru avta), ki ima ceno 9.480€ preko renault financiranja, znese pri 60% pologu in 1 letu odplačila (praktično minimalni znesek z odloženim plačilom, ki ga lahko izbereš) to kar 9.950€, EOM 24,78%.

Če ga pa hočem plačat takoj v celoti brez financiranja, je pa cena takoj 1000€ višja. Znajdejo se, nimam kj druzga rečt - zato da lahko oglašujejo neke zelo nizke cene, dajo pod obvezo kredit/leasing in potem tam poberejo toliko večji znesek.

eom z 24,78% ? nevem ali si se ti ali pa oni zmotil/zmotili, ker je eom nekje med 6-8,5 %

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če sep 10, 2009 11:52 am

Sam cliota ne; kvaliteta je v podnu. Raju uzamta 5 let staro hondo! Upam pa, da bosta zadovolna z nakupom; s punco že 35000km nimava težav; kupla sva zimske gume, zamenala dve žarnci (na žalost sta crknle obe H7 po enem letu), pa olje zamenala, mičkn so šumela sopotnikova vrata, kjer je blo treba zamenat tesnil (jebat ga, ne skrivam, zato pa je garancija); aja, pa parking sva enkrat že uveljavljala. Avto je pa super; js sm z avto klimo ful zadovoln. Boš pa hit vidu, da bi prou pršl kaki parking senzorji, k je rahlo nepregledn zadi.

Js mam trenutno ponudbo tako: kredit eno leto, EOM 14.36%; najugodnejši je na 7 let 9.39%.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov