Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Renault Lagune 3.0 - letnik 01/02/03

Napisal/-a eclipse_R Če sep 03, 2009 5:45 pm

Zdejle malo gledam avte, ker bom v kratkem primoran menjati pa sem naletel na dokaj zanimivo ponudbo Renault Lagun.

3.0 V6, avtomatik, usnje, navigacija, skratka polna oprema in cena 3.000 €? Kje je catch? So te avti tako slabi in problematični, da imajo tako nizko ceno? Novi so bili po eurotaxu cca 25.000 - 30.000 €, 7-8 let kasneje pa imajo samo še 10% cene?

Isto bi se lahko reklo za 2.0 turbo motorje.

Kakšna mnenja, izkušnje?

Ne bi rad sprožil kake debate, kok je Renault zanič alpakej podobnega, rad bi dejanske utemeljene kritike ljudi, ki so se s čem takim mogoče srečali, mogoče poznajo koga, ki si tak avto lasti, ma probleme, je zadovoljen itd.

Recimo samo za primerjavo, moj accent je bil nov cca 9.000 € pa so sedaj cene nekje med 2 in 3.000 € na avto.netu?

hvala in lp
Slika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če sep 03, 2009 5:48 pm

Vprasaj se

Koliko kosta redni servis takega avta
Koliko kosta registracija takega avta
Koliko kosta PORABA goriva pri takem avtu
Koloko kosta kaka sklopka,izpuh,podvozje pri takem avtu

In potem bos dobil odgovor...

Prejsni model Bmw5ke tudi dobis za drobiz...z razlogom...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če sep 03, 2009 6:00 pm

če imaš 50% zavarovanje najdi laguno 3.0 z ročnim menjalnikom pa gasa

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če sep 03, 2009 6:26 pm

Zakaj so Lagune tako poceni?
Npr 2004 letnik z vso opremo, dizel, itd dobiš za 5-6tisoč €.
Se pravi starejši model je vreden še pol manj.
Večji kot je motor cenejši je kot rabljen avto.

Pač letno gorivo, registracija in letni servis je dražji kot cel avto!!!!!!
E60 525dA M-Optic, 2005

Nepta
Nov uporabnik

Napisal/-a Nepta Če sep 03, 2009 6:39 pm

Faze 2 in facelift faze 2 NI z ročnim menjalnikom pri 3.0 V6 motorju

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 03, 2009 6:44 pm

Obvezno zavarovanje me pride pri Zavarovalnici Maribor 561 € (ao+, odkup prve škode, asistenca plus), če bi vzel še stekla, svetlobna telesa in parkirni prostor pa 815 € (polnega kaska na tolko starem avtu se ne splača, sicer bi me pa prišel 1250 €).

Kolikšna je poraba? 10-15 litrov? Mislim, dejansko če kdo ve, bi rad vedel (kakšna je dejanska poraba, ne tista po knjižici)

Edino s servisi nimam pojma, kolk pride redni za tak avto..

Kako pa je kaj z zanesljivostjo teh motorjev?

lp

P.S.: Pri zdajšnjem avtu sem plačeval še polni kasko, tako da me je vse skupaj prišlo okoli 600 € za zavarovanje, porabo sem imel pa 10 litrov, tako da tolk dražji pa ta avto kar se tega tiče res ni

/EDIT jaz bi rad imel avtomatski menjalnik, tako da tu ni panike :)
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če sep 03, 2009 6:48 pm

eclipse_R je napisal/-a: porabo sem imel pa 10 litrov, tako da tolk dražji pa ta avto kar se tega tiče res ni

Z accentom imaš 10l porabe?! A si po njivi oral. Z temi 3.0 V6 mašinam je vašno kako voziš z njim, ker je lahko razlika več kot 5l
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če sep 03, 2009 6:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če sep 03, 2009 6:50 pm

Sam se se imel priliko peoljati z 3.0 in lahko rečem avto je super. Menjalnik je hiter, ga ne občutiš, udobje je bomba, pospeški super, do končne pa nisem prišel. :P
Ampak kot so že rekli, registracija, zavarovanje stroški vzdrževanja in poraba naredita svoje. Vsak se izogiba takšnih rabljenih avtov, ker ni željan dati vsako leto vsaj pol vrednosti vozila samo za to, da se bo vozil.
Itak je pa logično, da dražji avto izgubijo dosti več kot pa cenejši.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 03, 2009 6:54 pm

pskoda je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a: porabo sem imel pa 10 litrov, tako da tolk dražji pa ta avto kar se tega tiče res ni

Z accentom imaš 10l porabe?! A si po njivi oral. Z temi 3.0 V6 mašinam je vašno kako voziš z njim, ker je lahko razlika več kot 5l

85% mestna vožnja (Ljubljana), malo bolj dinamična vožnja (sploh ne nujno konstantno norenje) in ima ta avto 10 litrov porabe. Če ga goniš bolj ima mogoče 10,5, če pa veliiiiko manj pa nekje 8,5 (po mestu). Na relaciji se ga pa da zelo nizko spravit, tudi do 6 sem prišel kadarkoli sem šel na morje (poln avto, klima, jadranska magistrala, ali pa 110 po avtocesti v 5. prestavi). Sicer pa ni debate o accentu :)

lp
Slika

vectra dti sport
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a vectra dti sport Če sep 03, 2009 7:03 pm

kar jst vem laguna 3.0 te z avtomatskim menjalnikom je nekaj tezav nevem pa kaj dobil sem enega prav tako na avto.net isto tako in je sou menjalnik....booo!!! za diesel lagune 1.9dci 120KM pa vem sto posto da so zanic turbine in je potrebno nekajkrat menjati...poznam lastnika take lagune in je menjal 3 turbine do 133.000km pa je mozakar kar seznanjen z delovanjem turbin in jo je cuval kar se tice stiskanje mrzlega in tako..drgac pa ta 3.0 mislim da so vredu razn tega da je drago vzdrzevanje in TANKANJE :D :P lahko uprasam enega mehanika ki dela na renaultu ce te konkretno zanima???

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 03, 2009 7:04 pm

Ja res bi prosil za malo več informacij glede vzdrževanja in kakih bolj "standardnih" oz. pogostih problemov na katere lahko računam pa kolk pridejo

lp
Slika

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če sep 03, 2009 7:21 pm

vectra dti sport je napisal/-a:kar jst vem laguna 3.0 te z avtomatskim menjalnikom je nekaj tezav nevem pa kaj dobil sem enega prav tako na avto.net isto tako in je sou menjalnik....booo!!! za diesel lagune 1.9dci 120KM pa vem sto posto da so zanic turbine in je potrebno nekajkrat menjati...poznam lastnika take lagune in je menjal 3 turbine do 133.000km pa je mozakar kar seznanjen z delovanjem turbin in jo je cuval kar se tice stiskanje mrzlega in tako..drgac pa ta 3.0 mislim da so vredu razn tega da je drago vzdrzevanje in TANKANJE :D :P lahko uprasam enega mehanika ki dela na renaultu ce te konkretno zanima???

ja,ja....seveda;koliko lagun SI IMEL in koliko časa si jih vozil oz. LASTIL da mečeš bedarije tu gor...najlažje je biti pameten s 15 let starim golfom ali opel astro1.4 limuzina pa plus tega s prazno glavo...mah brezveze!O rabljenih kištah starih 5-6 let;ali tudi 10-15let,brez servisne knjige in računov servisa,z dol stiranimi 100k-200k km pa dvomljivega porekla so bile na tem forumu in še kje napisane klobase;Važna je cena;za nekaj K evrčkov kupiti stroj...potem pa jokat in pljuvat pa znamki!

lp tdk

p.s.Ko človek to včasih bere je smešno na zečetku;na koncu pa zelo zelo žalostno

vectra dti sport

Napisal/-a vectra dti sport Če sep 03, 2009 7:23 pm

eclipse_R je napisal/-a:Ja res bi prosil za malo več informacij glede vzdrževanja in kakih bolj "standardnih" oz. pogostih problemov na katere lahko računam pa kolk pridejo

lp

uprasal sem mehanika ki dela za renault...sicer je odgovril laicno da ni imel dosti dakih lagun da pa ni slisal nic hudega razen da popije okoli 13l... :D in se smeje :D rekel je da za glavni servis dosti dela ker je v6 motor stisnjen in rabi cas rekel je okoli 5 cca 6 ur plus material!!! pribl..650 do max 750 eur...na psc nova gorica!!!on dela sicer tam....
drugace je rekel da tudi malo vec olja porabi vendar ni hudo..se da dihat!!!vecjih tezav je rekel da ni imel....povedal je samo da moras imeti debelo denarnico za petrol in zavarovalnice :D :D :D

vectra dti sport

Napisal/-a vectra dti sport Če sep 03, 2009 7:29 pm

tdk je napisal/-a:
vectra dti sport je napisal/-a:kar jst vem laguna 3.0 te z avtomatskim menjalnikom je nekaj tezav nevem pa kaj dobil sem enega prav tako na avto.net isto tako in je sou menjalnik....booo!!! za diesel lagune 1.9dci 120KM pa vem sto posto da so zanic turbine in je potrebno nekajkrat menjati...poznam lastnika take lagune in je menjal 3 turbine do 133.000km pa je mozakar kar seznanjen z delovanjem turbin in jo je cuval kar se tice stiskanje mrzlega in tako..drgac pa ta 3.0 mislim da so vredu razn tega da je drago vzdrzevanje in TANKANJE :D :P lahko uprasam enega mehanika ki dela na renaultu ce te konkretno zanima???

ja,ja....seveda;koliko lagun SI IMEL in koliko časa si jih vozil oz. LASTIL da mečeš bedarije tu gor...najlažje je biti pameten s 15 let starim golfom ali opel astro1.4 limuzina pa plus tega s prazno glavo...mah brezveze!O rabljenih kištah starih 5-6 let;ali tudi 10-15let,brez servisne knjige in računov servisa,z dol stiranimi 100k-200k km pa dvomljivega porekla so bile na tem forumu in še kje napisane klobase;Važna je cena;za nekaj K evrčkov kupiti stroj...potem pa jokat in pljuvat pa znamki!

lp tdk

p.s.Ko človek to včasih bere je smešno na zečetku;na koncu pa zelo zelo žalostno

ti majstr hmm...o mojem konjicku nebomo :D ker nimas toliko denarja da bi blebetali o tem ni vazno...prvo kot prvo sem samo dal informacijo ki sem jo dobil od lastnika avta.nikoli nisem imel renaulta in nikoli nisem pljuval to znamko ker mi je sicer usec!!!
sem samo rekel ker je uporabnik uprasal ce je kasna napaka na tem avtu...za par k evrcokv nebomo prevec...se pa dobiti dober avto za 3.000eur

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 03, 2009 7:30 pm

eclipse_R je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

85% mestna vožnja (Ljubljana), malo bolj dinamična vožnja (sploh ne nujno konstantno norenje) in ima ta avto 10 litrov porabe. Če ga goniš bolj ima mogoče 10,5, če pa veliiiiko manj pa nekje 8,5 (po mestu). Na relaciji se ga pa da zelo nizko spravit, tudi do 6 sem prišel kadarkoli sem šel na morje (poln avto, klima, jadranska magistrala, ali pa 110 po avtocesti v 5. prestavi). Sicer pa ni debate o accentu :)

lp

Vem da ni tema o accentu ampak da si mela tako porabo morš bit oring norc, ker js nisem niti blizu videl tako porabo na accentih, ki sem jih imel pa je moja voznja vse prej kot nezna...ampak pustmo zdaj to...

Ta laguna je cist solidna, malo samo poglej okoli menjalnika, ker avtomatik zna bit hudicevo velik strosek ce crkne, poraba bo od 9 do neomejeno :D , ostalo je pa pač laguna, niti v sanjah je ne servisiraj na pooblaščencih, ker boš bankrotiral.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če sep 03, 2009 8:25 pm

Danes je nasplosno cena avtov, ki imajo veliko konjevm najvec padla. Pa naj bo to laguna, clio rs, megane rs.....govorim o renaultu, ker je tema o njem. Navadnim avtom ni tako padla.
Padla jim je cena, ker folk spara in pri tem se najbolj da. Registracija je draga, gorivo,...
Moras vedet, da je redni servis drazji. Nabolj se pa najebes, ce se ti pokvari menjalnik. Novi je vec kot cel avto zdj vrednost, rabljenih skoraj ni. To je edina hiba....

Lp
:)

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če sep 03, 2009 8:35 pm

za primerjavo ti dam samo cene novih delov za glavni servis pri alfinem motorju 3.2 V6: predračun za: jermen, šponar, vodna pumpa, 2 tesnili pumpe, zobati jermen, šponar zobatega jermena, pa še 2 stvari, kateri sem pozabil.....samo material 870€+ delo seveda pa te pride krepko čez jurja....
Slika

vectra dti sport

Napisal/-a vectra dti sport Če sep 03, 2009 8:47 pm

dnovak24 je napisal/-a:za primerjavo ti dam samo cene novih delov za glavni servis pri alfinem motorju 3.2 V6: predračun za: jermen, šponar, vodna pumpa, 2 tesnili pumpe, zobati jermen, šponar zobatega jermena, pa še 2 stvari, kateri sem pozabil.....samo material 870€+ delo seveda pa te pride krepko čez jurja....

ja no!!! ni glih tolko a ???? alfa gta ima tak motor in je zato taka cena....cene navadna ni toliko pomoje ;) nevem no mozno je use sam jst sm prasu mehanika je reku okoli 650 do 750 eur....glavni servis!!! za to laguno na psc!!!!renalut.....je pa to cist kul avto :D :D :D formula :D hihi

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 03, 2009 9:06 pm

Pri Alfinh V6 motorjih so cene pač take. Pa teh 870 € je še kar lepa cena. Deli za 3.0 in 3.2 so pa praktično enaki. Kako je z Renaultom ne vem, a kot pri vsakem tako velikem motorju je pač treba razumet, da je vzdrževanje dražje, a po drugi strani so taki motorji manj kvarljivi. Hitro se lahko zgodi, da te kaj velikega udari po žepu, luksus pač stane več. Se ti pa potem vsakič smeji ko pospešuješ.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe sep 04, 2009 5:28 am

vsi se na porabo ozirate namesto na tisto, po čemer vas je avtor povprašal in to so morebitni problemi z laguno... no, da jaz odgovorim:

so bile napake a napake so bile le pri 01 letnici ko so imeli problem z ecu katerega je moral renault zamenjati ( seveda brezplačno) ter nekaj problemov je bilo z menjalnikom - ročnim saj naj bi pretikanje ročice v 2 prestavo bilo problem a se je tudi ta napaka odpravila pod garancijo.

@pskoda in ostali kateri govorite o porabi:
avtor ima še zmeraj možnost dogradnje avtoplina in se bo ceneje vozil kot vi v vaših avtih ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov