Trigger je napisal/-a:In aja, tudi ekspression oprema je zelo dobro opremljen voz (avtomatska dvoconska klima, obvolanske komande, mp3, el. stekla spredaj in zadaj, el. vzvratna ogledala).
Več ali manj to kar potrebujem. Bom pa še malo razmislil a 105 km ali le 85. Čeprav za sedaj bolje kaže 85 km verziji (kljub 5 stopenjskemu menjalniku).
Kael je napisal/-a:Trigger je napisal/-a:In aja, tudi ekspression oprema je zelo dobro opremljen voz (avtomatska dvoconska klima, obvolanske komande, mp3, el. stekla spredaj in zadaj, el. vzvratna ogledala).
Več ali manj to kar potrebujem. Bom pa še malo razmislil a 105 km ali le 85. Čeprav za sedaj bolje kaže 85 km verziji (kljub 5 stopenjskemu menjalniku).
Meni se pa zdi avtor teme precej razumno bitje, ki ve, zakaj kupuje avtomobil in ve po čem je denar ter upošteva svoje potrebe. Če nisi cele dneve na avtocesti in po njej ne voziš od 130 naprej, že 105 konjskega motorja (npr. jaz 105 km) nimaš kje ponucat (razen beri spodaj). Omejitev za regionalnih cestah je 90, pelješ se tak vedno 70 za kakim trotom če ni 2 zjutraj, po mestu več kot 50 stane celo premoženje, na avtocesti pa je razlika v porabi tudi nekaj litrov (varčna vožnja en tank od 940 do 1010 km - hitra od 680 do 740 km), med varčno vožnjo pri dobrih 100 in hitro vožnjo 130 in več. Tudi sam se poleg avtomobila dobil 17" platišča, pa so jih obdržali v avtosalnu in dali gor 16ke, pa celoten športni paket smo tudi dol vrgl (odbijači, pragovi,...) ker ga ravno tako ne rabim. Vse kar bi dobil od tega, so stroški in še enkrat stroški. Nič ne rečem, da mi kdaj žal za športnim paketom ter večjimi platišči, vendar pa razum na koncu redno prevlada.
Zdej pa k motorju - sam imam 105 KM v avtu enake velikosti kot je Megan in za normalno vožnjo, ko sem sam noter je več kot dovolj - to sem že tak reku. Problem pa nastane, ko gre človek na morje, se kam pelje, pa na streho da trugo in vanjo zloži par stvari, na zadnji sedež postavi otroški sedež in ne ravno lahek podstavek zanj ter da v avto še punco - rezultat: "No engine found, Replace please". Mi se ogromno vozimo gor in dol po Sloveniji - od 28.5 tega smo naredili 10.000 km po Sloveniji in vsakič ko sem mam v avtu par stvari klejem, ker je stvar mrtva. Ta teden ko je taka burja na Jadranu smo šli na Krk - na vsakem klančku sem lahk gas do podna tišču, pa je motor zgublu boj s klancem - kickdown ni bistveno pomagal. Polno naloženi passati s trugam, a 140 KM so šli mim, kot da ma V12 TDI. Če si skušam sedaj predstavljati, kako bi zgledalo 85 KM v takem avtu raje ne. Tako, da tukaj ti toplo svetujem, da greš na testno vožnjo obeh avtomobilov (85 km in 105 km) in se potem odločiš (pa nikakor ne sam, daj vsaj nekaj v prtlajžnik + pelji še koga zraven). Šesta prestava in 20 KM več, bo prej prineslo nižjo porabo, kot višjo. Nekako naj bi ti avto v vseh situacijah zgledno služil,... vsekakor pa imaš prav... teh 20 KM bo prineslo vsako leto višje zavarovanje, začetno ceno ipd. Lahko povem tudi drugače - z besedam kolegice, k je direktorca avtohiše: vstopni motorji so pri večini vozil preslabotni za dokaj spodobno vožnjo, ampak jih daje večina avtomobilske znamke v vozila predvsem zaradi marketinških potez: ta in ta avto, že od...
Drugače pa mi je na smrt smešno, ko berem forum pa skoraj v vsaki temi, pa dej raj vzam 26" kolesa, quadro xenon, 90 področno klimo, plinsko vzmetenje, usnje ipd... Podpiram sicer spodbujanje doplačil za ESP, varnostne blazine, pa tudi xenon vendar za ostale stvari - a se kdaj vprašate, razen kadar človek napiše tako, da je jasno da je poln dnarja, da vsak kos dodatne opreme potem vsa leta vozila in tudi odločitev, za večji močnejši motor plačuješ vsa leta. Pride agentek, aha avto je tak, zavarovanje je tuk, zdej pa dejmo: ja TCS ma avto, je tuk % zram, ja volan v usnju tuk % zram,... Za koga že?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov