Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

monika79
Nov uporabnik

Nov avto-pomoč in predlogi

Napisal/-a monika79 Če sep 10, 2009 12:40 pm

Pozdravljeni!

Sem nova tu in bi prosila za vašo pomoč pri nakupu novega avtomobila. Moje želje bi bile približno take: bencinar, nekje do 13 000€, mal bolj prostoren pritljažnik (za večji otroški voziček za dvojčke), pa da ima tudi v zadnji vrsti zgledno prostora za otroka, ker ga mislim imeti vsaj ene 12-15 let. Zaenkrat sem si ogledala citroen c4, pa me ni glih prepričal. Vsak predlog je dobrodošel, ker sem bolj neuke sorte. Hvala in lp. Monika

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc Če sep 10, 2009 12:58 pm

Mogoče kaksen citroen picasso, renault scenic,espace potem kaksne mercedes vito(ce ti kombi ni prevelik), peugeot 807, vw sharan kak novejši letnik,...Sedaj pa nevem kateri ti je kaj vsec,...Ta novi mercedes ni slab,ker imas dosti izbire ;eni majo samo kabino s sedeži,potem imajo se 3 sedeže zadaj,nekateri več,..Upam da ti predlogi ustrezajo, tako da AVTO.NET pa malo poglej.

lp
M a R e

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Če sep 10, 2009 12:59 pm

Če potrbuješ zanesljiv in stestiran avtomobil ti priporočam Citroen Xara Picasso 1.6, ker se še vedno dobi nov za 12000€.
Če pa ti ni všeč pa poskušaj srečo z Renault Scenikom, C4 picasso, ford C-max.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če sep 10, 2009 1:16 pm

@monika: najprej bi bilo dobro, da poveš kak avto bi rada vozila: enoprostorca, karavana, civilizirano verzijo dostavnika, tvoj stil vožnje ter seveda, ali boš kupila izključno novo vozilo, izključno rabljeno vozilo. Osebno bi v primeru, da kupujem avto za 12 let, vsekakor kupil novega, spodaj podajam nekaj predlogov, kjer sem se osredotočil na prtlajžnik, cene so sicer ponekod nižje od tvoje postavljene meje, vendar pa hitro lahko najdemo dražjega :P. Sama si povedala, da si za trg avtomobilov neuka in če nimaš nobenega prijatelja, ki bi se res spoznal na določeno znamko avtomobila ter imel še kaj izkušenj kot mehanik, NIKAR in še enkrat NIKAR ne kupi testnega vozila / službenega vozila, pa čeprav gor piše, da ima 100 km prevoženih. Preko maminega partnerja, ki je bil pred kratkim še direktor enega večjega podjetja sem imel vpogled v delovanje marsikatere avtohiše in to kaj vse se dela s testnimi avtomobili (prigajnaje, teranje, menjavanje delov, prodajanje kot nepoškodanih,...) ne moreš verjet (tudi kilometre je zelo preprosto iz 10.000 nastavit na 1.000). Tam prišparanih 1.000 €, se lahko hitro spremeni v strošek za 2 li trikratnik tega. Največjo škodo lahko z nepravilnim ravnanjem motorju povzročiš ravno v prvih nekaj 1000 km v fazi vpeljevanja motorja.

Nekaj predlogov:
Renault Clio Grandtour http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2007662&show=1
Renault Megane Grandtour http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3037689&show=1
Škoda Roomster (iterasntno vozilo glede prtljažnika) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3003135&show=1
Škoda Fabia Combi http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2871941&show=1
Kia Ceed SW (karavanska verzija CeeDa) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3037743&show=1

Cene pa si lahko pogledaš na http://www.avto.net , izbereš letnik 2009, gorivo bencin, pa daš išči, da lahko malo tudi opremo primerjaš med sabo. Predlagam, da npr. malo pregledaš cene avtomobilov in opremo, pa kaj ti je všeč, po pa se pogovarjamo naprej o opremi, ipd. :)

monika79
Nov uporabnik

Napisal/-a monika79 Če sep 10, 2009 1:43 pm

Ok. Mogoče sem res navedla premalo podatkov, sem res popolnoma zelena na tem področju in sploh prvič na internetnih forumih. S tem se je vedno ubadal mož, ki je zdaj pokojni. Oče in tast sta tudi že zdavnaj umrla, sestra je še mlada in nima partnerja, tako da mi vsekakor manjka moška beseda. In tem trgovcem ne maram kar slepo zaupat.
V glavnem sedaj vozim scenica letnik 2002 in rabim NOV avto, ne rabljen, tega bi pustila mami. Najrajši bi bencinarja, ker letno naredim kakih 15-20 000 km po večini na navadnih cestah. Ta avto mi kaže povprečno porabo 6,8. Nisem glih kak divjak, ampak vseeno rada vidim, da avto potegne, ko je treba.
Je pa zgornja meja 12-13 000 eurov. Najraje bi še enega enoprostorca, ampak nimam denarja. So mi pa tudi kakšni berlingoti in kanguji všeč. Ima ena kolegica novega kangooja in je kar lušten avto.
Mogoče bom res vzela Xsara Picasso... Ampak a nima tega že vsak ta tretji Slovenec? Pa še ta Citroen prodajalec tu v Gorici je kar neki.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če sep 10, 2009 2:37 pm

no to da je teh avtov velik na cesti, je ponavad v osnovi samo plus - najbrž niso tok slabi, velik ljudi ima z njimi izkušnje in jih znajo hitrej in bolje popravt kot pa kšn avto, ki ga prvič vidjo, pa še rezervnih delov bo v prihodnosti najbrž velik, kar je pomembno, ko se izteče garancija in praviloma vsak pooblaščen servis začne lupt za denar...

če te moti prodajalec, lahko brez problema kupš avto kje drugje, npr. v Kopru je celo uvoznik če se ne motim, al pa greš na izlet v Ljubljano pa povprašaš pri večih prodajalcih kje dobiš večji popust oz. boljšo opremo za svoj denar...

110KM v takem avtu ne bo lih drvel, za normalna pospeševanja bi mogl pa zadostovat...

če si bla z renojem zadovolna, pa lahko pogledaš še za Grand Modusom - zunaj dokaj majhen, notr pa dost prostorn z različnimi premiki sedežev, pomoje bi šou v tvoj proračun, še posebi če bi vzela prek Renault financiranja na leasing...

Lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 10, 2009 2:40 pm

Tud meni se zdi Xsara Picasso še najboljša izbira (glede na to, koliko časa je že zunaj, verjetno pove dovolj, da avto ni slab) za dokaj ugodno ceno.

Kot je pred mano c.o.b. svetoval, se zapelji še do drugega trgovca, najbrž ni edini v tej okolici.
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 10, 2009 2:46 pm

Koga misliš met 12-15 let, otroka al avto? :shock: Pa ne moreš met en in isti avto tolko časa, tudi če si ženska ne.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če sep 10, 2009 2:49 pm

Škoda Roomster.

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Če sep 10, 2009 2:53 pm

Blinder je napisal/-a:Koga misliš met 12-15 let, otroka al avto? :shock: Pa ne moreš met en in isti avto tolko časa, tudi če si ženska ne.

ne, otroka ma namen met ene 5 let :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če sep 10, 2009 3:16 pm

Blinder: in zakaj ne? kšn utemeljen razlog? poleg tega da te sosedi ne morjo vsake 2 leti gledat v novem avtu?

če ti avto ustreza in ni večjih problemov z njim, zakaj pa ne? moraš pač narest večje servise, ampak mislm da se njihova cena porazgubi ob vsakokratnem padanju vrednosti novega avta če ga res mislš me tolk dolg...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če sep 10, 2009 3:39 pm

Najpomebneje je, da se odločiš za nakup avta, kateri bo tebi osebno najbolj všeč ne glede na mnenja drugih!!
Ko boš zbrala vse predloge/mnenja itd. in si jih ogledala v živo, si izberi favorite, in pejd obvezno z njimi vsemi na testne vožnje (pa boljš, da se dogovoriš za testne vožnje tako, da boš imela vse bolj na kupu, da boš lažje medsebojno primerjala)
dobr je tudi, da si za vsak avto sproti pišeš njegove pluse in minuse /opombe..
kot sem že dejal, na koncu se odloči za tak avto, ki bo tebe najbolj navdušil (to je pomembno tud zato, ker kupuješ avto za vsaj 12-14 let, in ne bi bilo lih kul, da si kupiš nekaj, s čim nebi bila povsem zadovoljna ali katerega bi se npr. že čez 3 leta naveličala)..

Primer je lahko ravno Xsara Picasso, ki je dober in praktičen avto, sam je res že velik časa na trgu in precej razširjen, in če ti že zdaj najbolj ne potegne, si zamisli kako bo šele čez 8 let.. zato bi jaz gledal kak avto bolj sveže/moderne oblike kot je npr. Megane Grandtour [i](sicer je res skoraj 14k €, sam mislim, da bi se v njem dobro počutila in te bo zadovoljil na dolgi rok.. kot sem dejal, vsak ma svoj okus, zato pri končni izbiri najbolj poslušaj samega sebe)[/i]

Zdaj če iščeš nek prostoren avto, potem je najboljša izbira kak karavan:
megane grandtour
kia ceed sw
hyundai i30 cw http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2586437&show=1
opel astra karavan http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2666686&show=1

Drugač si malo nasploh poglej http://www.avto.net/_AVTO/results.asp..

Pa seveda, ne se odločit takoj za nek avto, ampak probaj iztržit kake dodatne ugodnosti :!: : -kak dodaten popust, -brezplačno kasko in obvezno zavarovanje, -komplet zimskih pnevmatik, -določeno število zastonj servisov ipd.

No, to je nekaj idej, kako se lahko lotiš nakupa... :D
Zadnjič spremenil ducky, dne Če sep 10, 2009 3:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če sep 10, 2009 3:41 pm

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Če sep 10, 2009 10:36 pm

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če sep 10, 2009 10:43 pm

off: mogoče pa tole

Slika
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe sep 11, 2009 6:19 am

zoltan88 je napisal/-a:mogoče tole
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2869755&show=1

jap, tale je tud kar fajn..

@primozek68
?kaj bi zdaj s tem? :roll:

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Pe sep 11, 2009 6:43 am

Pozdravljena!

Resnično slabih novih avtov praktično ni. Sam bi v karavanski izvedbi izbiral med
Kia Ceed SW 1.6
Hyundai i30 SW 1.6
Opel Astra karavan 1.6

V poštev bi prišla še škoda Roomster 1.6, ki pa je najbrž že čez proračun

Obvezno bi hotel imeti v avtu avtomatsko klimatsko napravo in ESP, tudi na račun kakšnega tisočaka več.

Xsare Picasso pa nebi mel, ker je na trgu že predolgo časa in četudi kupiš nov avto imaš občutek kot da sediš v starem...
Slika

monika79
Nov uporabnik

Napisal/-a monika79 Pe sep 11, 2009 7:35 am

Ok, takole: ta forum in avtonet stran sta super! Sem precej stvari preverila in pretuhtala z vašo pomočjo in grem danes po šihtu gledat za karavane. Mislim, da bi bilo to najboljše zame in za ta mala dva. Tako hvala vsem za nasvete. Če vas zanima, vam v ponedeljek sporočim kaj bom kupila. In ja za naslednjih 10 IN VEČ let.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe sep 11, 2009 8:03 am

monika79 je napisal/-a:Ok, takole: ta forum in avtonet stran sta super! Sem precej stvari preverila in pretuhtala z vašo pomočjo in grem danes po šihtu gledat za karavane. Mislim, da bi bilo to najboljše zame in za ta mala dva. Tako hvala vsem za nasvete. Če vas zanima, vam v ponedeljek sporočim kaj bom kupila. In ja za naslednjih 10 IN VEČ let.

veliko sreče pri nakupu in ne pozabi, da je kupec kralj.

lp
p.s. ti kar sporoči kaj boš kupila ;) ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov