Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_ela_
Nov uporabnik

potrebujem vaše mnenje

Napisal/-a _ela_ To sep 22, 2009 4:27 pm

no imam eno prošnjo za vas....sem študentska in do faksa se moram voziti 100km na dan, ker pa sem našparala dovolj denarja se odločam za ugoden in varčen avto...

pa mi povejte kaj pravite na lupota glede na moje kilometre ki jih bom naredila?....pa še to kolk približno lupo porabi če je bencinar?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To sep 22, 2009 4:51 pm

Pozdravljena na forumu!

Če bi lahko bila bolj natančna, bi ti bili hvaležni. Do koliko € bi šla (upoštevaj kakšen preventivni servis in seveda reg,. zav,)? Domnevam, da kupuješ rabljenega.

Lupo je precej neudoben. Po kakšni cesti - AC ali navadne, slabe (luknjaste) ali dobre? Poraba bi ob zmerni vožnji bila 6 ali manj.

Za toliko km (100 do faxa in 100 nazaj?) bi bil bolj primeren dizel, morda nekaj večji (varnejši, prostornejši, udobnejši). Lupo je mestni avto.

Vsekakor katerikoli avto najprej dobro preizkusi, da vidiš, če ti ustreza.

_ela_
Nov uporabnik

Napisal/-a _ela_ To sep 22, 2009 5:22 pm

imam 50km v eno smer....šla bi do 3000€
do faksa pa imam večinoma avtocesto.... men se sploh ne gre za udobje ali kar kol....men se gre samo za porabo, pa to kolk stroškov bi imala kasneje z njim... kolk majo vw servise, pa tko me zanima če bi se mi splačal

aja pa še to gledala sem tud od seata aroso k je ista k lupo, pa me zanima če je res ista al se kle kej skriva za temu.... glede avta nasploh, a je uredu al ne.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 22, 2009 5:27 pm

Za 3000 evrov se da dobit kaj bolsga k je lupo. Drugace pa ma malcek presenetljivo dosti prostora spredaj, in nasplosni ni slab avtocek, samo za na AC ni ravno, bo preveč porabil.

Ja Arosa je prakticno enak avto z drugo znacko, ni tu nobene finte.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 22, 2009 6:27 pm

Če že rabiš majhen mlinček, ti raje predlagam kašnega Matiz-a, ali novejšo verzijo Spark
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel To sep 22, 2009 6:46 pm

Tudi kakšnega Twingota lahko pogledaš.Kar soliden avtek za malo denarja, poraba je pa tudi kar majhna. Žena je tri leta delala po 150km dnevno z njim, večina po AC, pa ni imela nobenih večjih stroškov z njim.

lp pavel

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To sep 22, 2009 6:53 pm

Lupo in podobni malčki se mi ne zdijo best buy za na AC. Jaz bi na tvojem mestu izbral kaj takega za na AC. Edino cena in km se mi zdijo nekam nizki pri tem:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3153539&show=1

...ali kaj takega...malo presega tvojo računico in močnejši je od prejšnjega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3140543&show=1

Kombinirana poraba pri obeh ti ne bo presegla 6 litrov na 100 km, JTD motorji pa veljajo eni najboljših.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To sep 22, 2009 7:10 pm

glede lupota bi rekel sam takole; vse je odvisno kako hitro se rada voziš po AC. če misliš takšen avto tiščati 130 kmh potem bo poraba dost velika, hrup velik, poraba gum... če pa ti je kul 100 kmh potem se "priključiš" za kakšen tovornjak in umirjeno za njim, potem je poraba dost nizka.... ;)
priporočam ti pa definitivno majhnega bencinarja do nekje 1.4 motorja, dizel je že večji, sploh 1.9 je že dražja cestnina, zavarovanje in tudi večina okvar je precej draga. poraba pa zanemarljiva razlika v tvojem razredu med dizl/bencin.
sam bi na tvojem mestu izbiral med tvojimi kandidati, všeč mi je tudi polo 2000-2002 letnik (vmesni model) z 1.0 motorjem in kar ugodno ceno. imaš pa še druge kandidate, kot npr. fiesta (eni motorji imajo verigo zato odpade velik servis in prišparaš nekaj euro) clio, twingo, punto....
arosa in lupo je isti "šmorn" tako da se tukaj nimaš kaj bat slabše kvalitete ali podobno pri seatu. servisi pri VWju pa so isti kot povsod drugje, nekje je nekaj cenejše, nekja dražje. ;)

LP
Freude am Fahren

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 22, 2009 8:31 pm

Arosa ali Lupo je nič avta z prešvoh motorjem tako da jaz ne bi tega kupil pa če je 100 X VW.Če čiasto odkrito povem bi za 2000 jurja iskal konkretno ohranjenega Golfa II D ali GTD oz.III D ali GTD kjer bi avto najbrž vozil še lep lep čas stroški vzdrževanja pa so zanemarljivi.

_ela_
Nov uporabnik

Napisal/-a _ela_ To sep 22, 2009 8:54 pm

kaj pa kkšn tak mejhn avto da bi mi kuru okol 4-5l ...pa da ni drag.... a bi se dal najdt?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To sep 22, 2009 9:16 pm

Ma jebeš porabo, če maš 3000€ za avto boš mela tut za bencin.
Če se ti gre tolko za porabo pa si kup Lupota 3L, z deklarirano povprečno porabo 2.99L/100km. Ima avtomatski menjalnik, je bližje tlem, izboljšano aerodinamiko, nič servo volana...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To sep 22, 2009 9:21 pm

Blinder je napisal/-a:Ma j**eš porabo, če maš 3000€ za avto boš mela tut za bencin.

ha ha ha bol bose pa še ne
ajde če bi mela 300.000 za avto polje skor vseen kolk porabi ne pa pri 3000 eur
mislim, da bi bil dober stilo mnogo boljši kot lupo
na ACju oz. na relacijah malčki preveč pokurijo- ker se jih more priganjati

mi se pa za odtenek več dobilo cliota 1.5 dizla- ki bo žrl minimalno
eni sicer pravjo da je crap, drugi pa odličen ;) - če dobiš ohranjenega ti nakup priporočam
lp
Zadnjič spremenil kljukec, dne To sep 22, 2009 9:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To sep 22, 2009 9:21 pm

_ela_ je napisal/-a:kaj pa kkšn tak mejhn avto da bi mi kuru okol 4-5l ...pa da ni drag.... a bi se dal najdt?

npr tak - http://www.avto.net/ad.asp?id=3137807

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 22, 2009 9:24 pm

največ boš prišparala če boš avto lepo vozla...
npr. umirjena vožnja 100km\h po ac...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To sep 22, 2009 9:26 pm

_ela_ je napisal/-a:kaj pa kkšn tak mejhn avto da bi mi kuru okol 4-5l ...pa da ni drag.... a bi se dal najdt?

4-5l na AC je utopija in ne realnost. Sem dve leti vozil Twinga (je nekje v istem rangu) pa je bila povprečna poraba na AC okrog 5,5. med 4 in 5 l prideš s pametno vožnjo po magistralkah. Za takšen denar kot ga imaš bi raje pogledal v razredu Clia oz Pola. Poraba bo približno ista, boš pa vožnjo vsaj preživela malce bolj spočita.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To sep 22, 2009 9:30 pm

Problem majhnih avtov je kot so ti že napisali. Majhni avti imajo ponavadi tudi manjše motorje, ki so super za po mestu, ampak na avtocesti pa se takšen majhen motor zelo muči, saj se pri višjih hitrostih zračni upor zelo poveča in le tega majhen motor s težavo premaguje. In zato poraba pri takem motorju precej naraste. Ob tem je še moteč tui hrup, ki ga povzorča motor.

Moj predlog je tudi, da kupiš nekaj v smeri tistega Fiat Stila z 80 konjskim dizlom, ki ga je že nekdo predlagal. Torej nižji srednji razred + dizel. Porabo na avto cesti boš imela s takšnim avtov ob lepi vožjo pod 6 litrov. Za manjše stroške pa pogledaš še razred nižje. Torej Polo, Punto,... Toplo ti pa odsvetujem majhne avte kot so Lupo, ker to na avtocesto pač ne sodi.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 22, 2009 9:41 pm

Blinder je napisal/-a:Ma j**eš porabo, če maš 3000€ za avto boš mela tut za bencin

:jao: :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 22, 2009 9:48 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Ma j**eš porabo, če maš 3000€ za avto boš mela tut za bencin

:jao: :roll:

Jaz mu pa poeni strani dam prav, saj če že kupuje avtomobil, mora menda imeti tudi za bencin. Edino ce ga bota starša tankala. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To sep 22, 2009 9:53 pm

mogoče edino clio dci. ampak tukaj pa nastane težava dražjega vzdrževanja in možnost dragih popravil.

Ma j**eš porabo, če maš 3000€ za avto boš mela tut za bencin.

pošteno povedano. pri vseh stroških ki jih avto prinese je poraba še najmanjši in eden takšnih ki jih lahko v naprej planiraš. izrednih popravil ne moreš, pa so dost višji lahko kot poln kesl bencina.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Sr sep 23, 2009 4:56 pm

pozdravljena,
lani pozimi sem si za 1,500 (danes pridejo spodobne okrog 1,200)e kupila Aroso. Tudi jaz sem imela na razpolago nekje 3000 in sem gledala v rangu Clia. Ampak: vsi stroški zavarovanja itd so prišli mislim da 600 evrov. V tem primeru ostane še za kakšne gume in letošnje zavarovanje avta. Tako da si v končni fazi nekje na 3000e - razen seveda če kupuješ avtomobil za 3000e in imaš še v roku enega leta na stran danih 1000 evrov. Tako ti vsaj ne bo žal denarja zanj. V tem letu z avtom ni bilo nobenih problemov, niti pozimi ne in vsak dan se z njim vozim po avtocesti 30km v eno smer. Pri 120 km/h je poraba povprečno 5l, servisi pa poceni.
Tako da če nisi preveč izbirčna, ti jaz priporočam to varianto
:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov