Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gilgames05
Nov uporabnik

Koncna odlocitev! Audi A6 l.05 ali Lancia Thesis l.05

Napisal/-a gilgames05 Pe okt 02, 2009 6:28 pm

Pred kaksen mesec in pol sem objavil post za vaso pomoc glede tega kateri avto mi svetujete in najvec ljudi med vami mi je svetovalo ravno lancio thesis! Zdaj je prisel cas da grem naslednji teden po novo ladjico vendar se vedno sem v dvomih saj imam izredno ugodno ponudbo tudi za audi a6! Pondba za thesisa je 2.4jtd, 150km z 110.000 prevozenih in oprema emblema, CENA: 13.000€! Z druge strani imam Audi A6 sicer z manj opreme (ni usnja,bose ozvocenja,navigacije in materjali magnezij itd.) 2.0TDI z 140km, prevozenih 145.000,CENA: 14.850€! Oprostite ker se enkrat gnjavim z podobno temo vendar to je zadnja stvar katero pisem naslednic bom nalimal slikice od novega voza :shock: :shock: :shock: !! :P komaj cakam!!! Vsak vas komentar mi je dobrodosel ker za 7 dni grem po avto! Hvala najlepsa!
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 02, 2009 6:31 pm

če vzameš lancio boš dobil top of the top kar se opreme tiče, pri audiju pa boš nekaj čisto običajnega

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Pe okt 02, 2009 6:51 pm

če vzameš audija pa ti kaj crkne še ti bo vedno ostalo za burek, če vsameš lancio pa ti bo ostal limit na racuni :P sala, vsak naj ma tisto kaj mu najbolj "sede", drugac pa dobra odlocitev le motor je malo podhranjen, rocni al automatik ?

lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 02, 2009 7:49 pm

sam bi definitivno audija pa čeprav ima manj opreme. karkoli bo, uspešen nakup želim.

LP
Freude am Fahren

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe okt 02, 2009 8:04 pm

Če gledamo iz strani rednega vzdrževanja si tam tam če pa gledamo iz smeri izrednega vzdrževanja pa mogoče zna pri lancii kaj elektronika štrikat za kar pri nas niso neki fenomeni na Fiat/Lancia servisih,Audiji s tem motorjem pa soi imeli do leta 06 probleme z pokanjem glav in ribanjem glsvne gredi je pa res da bi se glede opreme sigurno odločil za Lancio ker je ful od fula za lep denar.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 02, 2009 8:32 pm

Imam idejo počakaj na A6 za 14999€ ;) in skoraj max oprema :D Kupi nekaj, da vidimo saj moraš oba tankat in na servis vozit :roll:

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 8:35 pm

Edini problem pri thesisu je ta da bo po 3,4 letih bore malo vredna, nemec pa bo se nekaj, pa verjetno bo sel lazje v prodajo...

Ampak jaz bi kljub temu izbral admiralsko ladjo...ce je bla za papeza dobra,bo tut zate...
C u O r E S p O r T i V o

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Pe okt 02, 2009 8:35 pm

Oba sta rocni menjalnik ker enostavno mi ni avtomatik..ampak to je ze druga tema! kar se tice samega izgleda bi dal prednost thesisu ker mi je res najlepsi avto narejen zadnjih 10 let, vendar se po dollllggeeemmm prebiranju po netu in po komentarju ljudi na smrt bojim velikih okvar in nevem kolko je resnica da je avto sam po sebi nagnjen k okvaram in popravljanju! deli so baje tud hudo dragi! in to je velik + audiju! Se ena stvar zakaj se bol nagibam audiju je da bom cez cas ta avto prodajal in takrat mislim da mi bo 100000x lazje prodat audija kot thesisa! Osebno mi se thesis bol dopade od audija ampak sem zarad omenjenih stvari vedno bolj naklonjen audiju in me vedno bolj vlece da kupim avto na "ziher", zato pa prosim vas da mi pomagate prelomiti za kaj naj se odlocim!!

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Pe okt 02, 2009 8:37 pm

škoda da si zamudu priložnost se je na avtonetu prodajala ena res lepa Thesis-ka EMBLEMA (usnje,navigacija...) 2.4 150 konju okol 90.000 prevoženih za 10k € ;)
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 02, 2009 8:58 pm

če že sedaj razmišljaš o tem kako boš prodal avto katerega še nisi kupil potem je bolje, da si kupiš golfa, ker ta gre kot "za med" :cry

uglavnem, če kupuješ avto za daljši rok potem le vzemi thesis, ker se ta ne more primerjati z audi a6.

če kupiš thesisko si plačaš opremo, če kupiš audija si plačal znamko.

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Pe okt 02, 2009 9:08 pm

ce bi jaz kupoval, ne bi razmisljal. Ne A6 ne Thesis nista ravno avtomobila s poceni vzdrzevanjem in enostavno prodajo. Taksni avtomobili z leti postanejo nepremicnine. A6 ma cist osnovno motorizacijo, medtem ko ma Thesis enega izmed najboljsih 5valjnikov. Zvok je odlicen, pa z malo cipanja lahko postane raketa.
A6 vidis na vsakem kriziscu, pa ga noben ne pogleda, Thesis je pa tako poseben avto, da se vedno ozrem za njim.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe okt 02, 2009 9:29 pm

Jst bi vzel Thesisko ..kar se tiče okvar ni pa Audi nič na boljšem. Lancia ima itaq Bosch elektronko tko da kokr naletiš.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe okt 02, 2009 9:34 pm

P.S Lancia res nima slabega renomeja kar se zanesljivosti tiče prej obratno. Poglej še malo na Lancia forum veliko ljudi je z avtom zadovoljnih.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe okt 02, 2009 9:42 pm

jaz ko sem kupoval avto nisem gledal kj preveč naokoli, ker sem imel že par let nagledanega ;), in kupil sem tist kar mi je blo že dolg všeč, nisem se pa oziral na mnejna drugih, ker če bi se na to oziral, še danes nebi kupil nubenega avta :D

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Pe okt 02, 2009 10:01 pm

Ljudje tolko sem ze bil odlocen za thesisa da sem poklical imperas in rekel da mi posle ponudbe, vendar mi je gospod iz imperasa svetoval da nikakor ne kupim thesisa ker je baje nenormalno pokvarljiv! pol sem premisljeval in premisljeval in vceraj sem precital na lancia forumu probleme, ki jih je imela Zirafka in sem enostavno zacel na silo izbijat sebi iz glave thesisa in vse bolj in bolj gledal a6, ki roko na srce me ni nikoli navduseval do mere do katere me thesis! strah me je ker mislim it po thesisa v italijo da nebo prekrita-nasminkana okvara eletronike in da sele ko ga bom pripeljal domov bom j.b.l jeza v hrbet!!

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Pe okt 02, 2009 11:45 pm

lenivec ko si napisal da je v thesisu dOOOsti vec opreme je tud pomen da je za vsaksen O vecji strosek! Torej je tudi dOOOsti vecji strosek za nedaj boze! Ker imam cloveka mi je v CAPUI v italiji (jug Italije) nasel thesisko za katero pravi da je v izrednem stanju kot nova! l.05 z samo 83.000km prevozenih in se prodaja za 13.000€! zdaj pa ce racunam se pot in strosek in da pridem tja nemorem nikjer preverit kaj je z tem avtom in ce je momentalno samo nasminkan da prikrije vse okvare! A je kaksna moznost da se to odkrije? da ga peljem nekam v it na pregled?!? vendar kam? dajte mi kak nasvet glede tega!?!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 03, 2009 12:26 am

adis je napisal/-a:..... potem le vzemi thesis, ker se ta ne more primerjati z audi a6.

to maš pa prav :P

ni pa punudbe glih neke teh "testisov" so pa več kot 1x cenejši od primerljivega audija......osebno bi to šel pogledat, probal zbit ceno maximalno, kupit in se peljat ...pa kaj bo_bo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2991546&show=1

P.S tista iz Ita, kot praviš, če se že odločiš, najvažneje naj ti nekdo potrdi, da avto ni bil na lizing vožen......

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 So okt 03, 2009 12:44 am

saso tole sem sel pogledat in je dokaj zdelana! Predvsem notranjost je boga boga!! sedezi iz alkantare imajo karvelike crne fleke tudi materjali so rahlo poskodovani! Nevem nisem bil glih prevec navdusen ko sem jo videl! Kaj se pa tice te iz italije pa je kot nova! vse v njej je opremljeno kot mora bit! pa se nekaj ce slucajno kdo ve ta ITA avtohisa v kateri bi jaz to moral kupit se imenuje AUTOMONTREAL GROUP SRL imajo tudi internet stran www.automontreal.net in sem slisal da imajo velike garancije na avte kuplene pri njih! Vendar spet ponavljam ni CAPUA iza ovinka je nekje v 3pm.... tak da nevem to me mika vendar si neupam :twisted: :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov