Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

nesorazmerne cene rabljenih avtov

Napisal/-a pinjas Pe okt 09, 2009 10:14 am

Pozdravljeni sem pred nakupom avtomobila in bolj kot gledam oglase manj mi je vse jasno. Kolikor je meni znano starejši kto je avto oziroma več kilometrov kot ima manj naj bi bil vreden, vendar očitno ni tako.

Primer :
avto letnik 2005 z recimo 80000 km stane 10.000 euro
avto letnik 2006 z recimo 140000 km stane 12.000 euro

Oba imata enako opremo enake barve , itd . Mislim d aletnik ne mor eopravičiti tako razliko v ceni ker še veedno smatram agregat gor eden ključnih zadev pri avtomobilu saj brez njega se ne pelje nikamor.

Sedaj naj mi eden razloži kako je to mogoče. 8)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe okt 09, 2009 10:35 am

Lažje bomo modrovali, če prilepiš še konkretni vsebini vsakega avtooglasa (link)....

Sicer pa tudi število km ne pove vsega...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe okt 09, 2009 10:47 am

No, da obrazložim možnost razlike:

Moj brat si je iskal avto točno določene znamke, modela in motorja..na koncu je imel podobno situacijo z cca 2k€ razlike..in je vzel cenejšega.

Potem pa je ugotovil, da je to v bistvu bil tovarniško 2.0 bencinar in nato vgrajen dizel 2.0. Pa km so bili sumljivi, pa še nekaj napak, ki se jih je odkrilo nekaj časa po nakupu..

Kar strah me je, kakšna presenečenja se bodo izkazala..pa ne me spraševat, zakaj ga je kupil ravno tega..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe okt 09, 2009 10:55 am

Kupiš bencinarja pa je mir. Plačaš malo več, ampak si vsaj približno ziher, da ni uvožen in po možnosti 15x prevrten. Seveda, danes vsi kupujejo dizle, zato je trg temu tudi prilagojen. Uvoz poceni dizelskih skropucal je pa tako nasičil trg, da nimajo nobene cene več. Bencinarja v oglasih že težko najdeš, zato so tudi cene teh primerne.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 09, 2009 11:25 am

Bencin je zakon pa še brez turbine je večina in so bolj zdržljivi vsaj tastari motorji 8 ventilski :D Zakaj je tolko razlike v ceni mogoče faceliftan model več opreme ??? Kaka dodatna oprema recimo NAVI , kaki senzorji bla bla 95°% pa nadutost lastnika prodajalca :P Moje je pač edini tak :roll:

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Po okt 12, 2009 7:50 am

no konkretno gre za VW touran diesel

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če okt 15, 2009 11:06 pm

no, da je Diesel skropucalo, piše tisti, ki nima pojma o mehaniki in motorju, no to ni pomenbno. Res so ogromne razlike, katere so naredile miselnost in pretežno lobiji, ker eni več vlagajo v to kot drugi, to sem napisal zato, ker en zdrapan Golf 3 diesel 2002/168000km/68KM, 20028151000/75KM, prvi je 5899, drugi 6850eur inkot primerimam Fiat Stilo 1.9JTD 115KM, brez hiben, teh. narejen 12.09.09, garažiran, sem 2 lastnik od starga gospoda kupljen 124350km, velik servis sem naredil pri 116000km, nekaramboliran, skratka avto je dober, pa danes so vsi bolj kot ne pa mi bo kdo dal 5000eur, s tem, da imam vso možno opremo, s tempomatom, 16 col Tomason platišči, stare 4 mes, z gumami Falcon 452K, črn. Avto je res lep. To je eden od primerov, da ne govorim še naprej in Clio. In sedaj, kaj je na drugih avtih tako posebnega, da bi ga moral toliko preplačati, da imajo male motorje z večjo porabo kot Stilo, primer. In tudi moj je 2002.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe okt 16, 2009 12:14 pm

slabo si prebral. ni napisal, da je diesel skropucalo, ampak, da je uvoz poceni dieselskih skropucal nasičil trg. torej ne uvoz na splošno, ampak uvoz skropucal. je pa treba priznat, da se pogosto izkaže, da k nam pripeljani primerki niso ravno češnjica na torti...

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe okt 16, 2009 1:38 pm

Pinjas a type r si prodal uspesno iskanje ter nakup

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe okt 16, 2009 5:29 pm

Ja res je napisal, da uvažajo diesel. skropucala, pa ne samo dies. tudi benz., gre zato, da so cene pretirani v recimo istem razredu avtomobilov(Golf), za ostalo imaš občutek, da ni nič vredno, vreden samo nemc in tukaj menim, da so prevelike razlike, kar je neumnost. Vsi pa imajo napake, pa naj bo še takšna firma, eden to, drugi pa nekaj drugega in ni ga, za katerega bi dejal, da je naj naj.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 16, 2009 6:37 pm

eno je koliko nekdo ceni svoj avto, drugo pa koliko ga ceni trg, in to zadnje je pomembno pri prodaji/nakupu. logično je, da so najbolj cenjeni nemci, sploh golf ,passat, ker jih ljudje najbolj poznajo, mehaniki jih znajo šraufat......zato tudi višja cena. nasprotje so japonci, dejansko zelo kvalitetni a najmanj vredni in slabo prodajani. Da ne govorim, kako me je mehanik pogledal, ko sem mu pripeljal mazdo za pošravfat. :)
in ja, ljudje v večini gledajo samo letnik, km in servisno knjigo. zunanja/notranja ohranjenost, oprema in vse ostalo je nepomebno. :roll:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Pe okt 16, 2009 7:34 pm

Najbolj precenjen avto je pa zihr Honda CRX. Primer: 93 letnik pa ma ceno po 4-5k€. Opreme pa itak ni pri nobeni neke hude, če dobiš s klimo je ko da si dobil na lotu, je pa pol cena spet jurja višja :P .
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Ne okt 18, 2009 10:18 pm

GiGi1985
ne razumem, zakaj je vse drugo nepomenbno, ohranjenost, zunaj notri, oprema, ko pa hočeš opremo, zakaj ljudje prvo uprašajo ima klimo in kakšno opremo ima, je potolčen, kako je ohranjen, če bi to držalo, potem ne ti ne drugi nebi tega želeli v avtu in, da meh. znajo šravfati samo to , kaj pa Fiat?, je lari fari. Neumna miselnost in umetno precenjen nemc in nikar ne reci, da je toliko boljši, kot italjanski voz. Vemo, da so motorji odlični, o oblikovanju ne izgubljam besed itd.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne okt 18, 2009 10:31 pm

@GiGi hm.. da so japonci najmn vredni?
Honde in Subaruji ,Toyote prekleto dobro držijo ceno...ponavadi celo bolje od nemcev.

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Ne okt 18, 2009 10:33 pm

plasi je napisal/-a:Najbolj precenjen avto je pa zihr Honda CRX. Primer: 93 letnik pa ma ceno po 4-5k€. Opreme pa itak ni pri nobeni neke hude, če dobiš s klimo je ko da si dobil na lotu, je pa pol cena spet jurja višja :P .

Pa si se vprašal zakaj ima tako ceno? Ker se proda!

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Po okt 19, 2009 4:21 pm

nalcoq4 je napisal/-a:@GiGi hm.. da so japonci najmn vredni?
Honde in Subaruji ,Toyote prekleto dobro držijo ceno...ponavadi celo bolje od nemcev.

No ja, nekateri Japonci res dobro držijo ceno, se pa v osnovi slabše prodajajo... Vsaj jaz to opažam... in tudi občutim, ker ga ne morem prodati :D :lol: :roll: Pa ni previsoke cene, je pač tržno nezanimiv.

ČE bi prodajal golfa 2, bi ga prodal že prvi teden :roll: To je pa trg...

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po okt 19, 2009 4:41 pm

pelinkovec
in komu bi ga prodal? ko bi šel poleti malo na pleskavice /dol, bi videl svoj avto. In ti bi primerjal Toyoto, Lexus, Subaru in Hondo z Golf 2, pravi si patron!!! :evil:

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po okt 19, 2009 5:32 pm

Če gledaš na avto.net moraš vedt, da je polovica cen prenavitih, ker vsak 4 proba prodat avto za dobro ceno, če ne ga pa ne bo prodal, pol pa še trije zagledajo: Vau, moj je pa glih tak, bom pa še jaz za svojga tako ceno napisal. So pa ljudje gor, ki pa imajo realne cene. Je pa seveda tudi velika razlika v ohranjenosti in od tod tui razlika v ceni, sam ne 2K.
GQ

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Po okt 19, 2009 6:18 pm

samo mesarec je napisal/-a:pelinkovec
in komu bi ga prodal? ko bi šel poleti malo na pleskavice /dol, bi videl svoj avto. In ti bi primerjal Toyoto, Lexus, Subaru in Hondo z Golf 2, pravi si patron!!! :evil:

Jooooj, ti si pa zgrešil poanto ;)

Nisem spremljal celotne teme, dal sem samo reply na nalcoq4 glede držanja cene Japoncev... Ne vem pa točno, kaj si mi ti hotel povedati s pleskavicami...

Hotel sem samo povedati, da prodajam japonski avto (ni honda), in pač ni tržno zanimiv, je pa čisto OK, brezhiben, dobro ohranjen, pa sploh nikogar ne zanima... V grobem bi lahko rekel, da zato "ker pač ni nemec".
Zato sem dal primer, da bi golfa 2, ki je drvarnica na pram mojemu, prodal še v istem tednu po zelo dobro ceni. To pa so pač (čudna :?: ) pravila trga - golf (beri tudi - nemec) je zakon, japonski avti pa ne ravno... so pa tudi izjeme seveda :)

Pa ne se preveč razburjat ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov