Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Dilema: nov velik avto namesto starega malega DA ali NE?

Napisal/-a pistON Pe okt 16, 2009 9:48 am

Imam 2 avta: octavia 07 in cordoba 02. Oba diesel. Z octavio delam 17kkm/leto, s cordobo pa samo 8kkm (2-3x/ teden grem z njim v službo). Ampak ne morem brez njega. Odkar je pri hiši tanovi, mi je tastari seveda postal majhen in neugleden. Služi mi sicer krasno, ampak nehvaležnež sem se ga naveličal. Kupil bi nekaj v stilu A6 avant z avtom. menjalnikom. V rangu 20-25 k€. Torej bi moral doplačati kakih 20k€, da bi imel 4 leta mlajši avto, sicer ladjo (oh YES), ampak z bogvekakšno zgodovino in precej lepimi možnostmi, da bom redno pri mehanikih. Torej roke stran, boste rekli. Ja, ampak življenje je prekratko, da bi se naokrog vozil z majhnim, starim in neuglednim avtom (jebiga, sem pač plehp**a, torej tipičen Slovenec, z majhnimi otroki in ne živim v mestu, torej majhni avti odpadejo).

Rad bi samo sprožil malo razprave o tem, kaj vi mislite: si privoščiti voz in si izpolniti otroško željo, pa čeprav je to proti vsem pravilom zdrave pameti, ali ne?

V poštev pridejo tudi passat variant, superb, BMW5 touring…, vsi diesel z avtom. menjalnikom.
Pa še eno vprašanje: a se sploh da zgonit npr. avto razreda A6 avant? Npr. kupil ga je kak direktor, ker navadni smrtniki itak nimamo 60k€ za novega, vozil ga je bolj kot ne po AC, umazan ni sedal za volan, skratka tak avto enostavno MORAŠ pazit, pa četudi si poln keša.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe okt 16, 2009 10:20 am

Pozdravljen,

vidim da si si postavil kar težko vprašanje. Zdej da bi dobil kakšna j***a je predvsem odvisno od tebe kje in od koga boš kupoval. Kolega je mesec nazaj kupil AUDI A6 AVANT 3.O TDI QUATTRO z avtomatskim menjalnikom v Nemčiji in ga je z vsemi stroški prišel dobrih 33.000 eur. Aja pa letnik 2008 in 29.000 km, seveda realnih. Pa ima avto veliko opreme in je res ohranjen.

Če pa se ti splača avto menjati pa veš najbolje ti. Potrebuješ še en velik avto, finančno ti znese,...?? Pri nas imava Cross Tourana in Santa Fe, pa razmišljava o prodaji Santa Fe-ja, čeprav žena naredi 200km na dan. Ona bo potem vzela Tourana, jst pa si bom kupil nek manjši avto, npr. Mini, BMW 1,...

Moje mnenje je, če ti finančno znese ( pa ne samo nakup temveč tudi nadaljni stroški ) potem si le izpolni otroško željo in naj te ne briga mnenje drugih da se preseravaš, da si pleh p**ka,...

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe okt 16, 2009 10:47 am

Carpe diem ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe okt 16, 2009 11:17 am

Pozdravljen,

Scotie je lepo povedal. Dokler si sposoben financirati nakup in vzdrževanje takšnega voza ne vidim ovir. Kot si sam ugotovil življenje je prekratko da nebi imeli vsaj nekaj veselja. Če ti avtomobil pomeni nakup za dušo (velikost, oprema.....), se ne oziraj na okolico, temveč poišči dober voz z znano zgodovino.

Glede ohranjenosti pa takole: Vsak avtomobil se lahko pokvari (tudi direktorski) Načeloma so leto ali dve stari avtomobili neproblematični, dokler se je z njimi ravnalo v mejah normalnega (vožnja v nižjih vrtljajih dokler motor ni ogret, redni servisi...). Vseeno pa se moraš zavedati, da kupuješ avtomobil ki v treh letih naredi med 150 in 200.000 km in kakšen večji servis ali celo neplanirano popravilo bo potrebno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 16, 2009 11:45 am

Ker si sam ugotovil, da je proti zdravi pameti, pač jaz na tvojem mestu tega ne bi naredil. Za ta denar raje pelji otroke na kakšno potovanje (veliko potovanj), boš več naredil zase in zanje. Ne razumem tega, da ker je življenje kratko, da potem moraš pa kar vse zapravit.
Moje mišljenje je, da zaradi kratkosti življenja hodi čimmanj v službo in čimveč časa preživi z družino in prijatelji.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe okt 16, 2009 12:44 pm

Ti bi potem prodal oba avta, ki jih imaš, ali samo cordobo in potem imel octavio 07 in A6 07?

lp
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 16, 2009 12:55 pm

Fant kupi takoj , ker bo kmalu novejši zunaj pa bo ta zastarel in posledično bo izgubil na vrednosti ........... :D
Kupil bi nekaj v stilu A6 avant z avtom. menjalnikom. V rangu 20-25 k€. Torej bi moral doplačati kakih 20k€, da bi imel 4 leta mlajši avto, sicer ladjo (oh YES),

Ladja pa to sigurno ŠE ni ;)

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Pe okt 16, 2009 3:04 pm

za 25000€ dobiš že novega superba karavan....
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe okt 16, 2009 3:08 pm

Energetik81 je napisal/-a:Ker si sam ugotovil, da je proti zdravi pameti, pač jaz na tvojem mestu tega ne bi naredil. Za ta denar raje pelji otroke na kakšno potovanje (veliko potovanj), boš več naredil zase in zanje. Ne razumem tega, da ker je življenje kratko, da potem moraš pa kar vse zapravit.
Moje mišljenje je, da zaradi kratkosti življenja hodi čimmanj v službo in čimveč časa preživi z družino in prijatelji.

Zdi se mi, da tako tipičen slovenec, ki se bo zapufal za 10 let, da si bo kupil tega Audija vsekakor NI, tako, da bo lahko kljub temu ženo in otroke peljal na potovanje ali šest.

Moj odgovor bi se pa glasil takole:

- a se splača - nikakor ne, kot se ne splača sploh menjat avta, dokler dejansko gre
- a je vredno - jaz sem človek, ki bi to naredil, če bi imel toliko, da bi lahko. Koliko je vredna moja sreča? Veliko, ogromno. Pravzaprav sem to naredil, le, da sem si sam kupil 10 let starega A6, a duša je vseeno zadovoljna.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe okt 16, 2009 8:34 pm

Vprašanje so po mojem mnenju samo finance. Če boš zaradi nakupa vedno znova šparal pri družini, ga ne kupi.
Če pa so finance ok, pa go for it.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe okt 16, 2009 8:36 pm

Piston,

vsak avto se da zgonit in tudi kakšen direktor najbrž to zna - po drugi strani pa je dosti šans, da prvotni lastnik z avtom ravna skrbno, zlasti z malo dražjim.
Možno da problemi z rabljenimi izvirajo predvsem iz naslova razbitih in naknadno popravljenih avtov ter tega, da so nekateri avti pač 'Montagsauto' že od prvega kilometra.

Kaj se splača (finančno), je napačno vprašanje. Dejansko se najbolj splača odpovedati avtu in se voziti s taksiji. Nakup avta se nikoli ne splača - je samo strošek.

Pravo vprašanje torej ni, kaj se splača - temveč koliko izgube si lahko privoščiš. To moraš pa sam najbolje vedeti - ne morem ti svetovati (razen če poveš približne cifre mesečnega zaslužka ter obstoječega premoženja in kreditov).

Vprašanje: zakaj pa mora nujno biti dizel? Če prav razumem, bi ta avto zamenjal cordobo, s katero delaš 8000 km. V tem primeru se ti splača kupiti močnejšega bencinarja, ker morda lažje zbarantaš ceno. Res pa je pri nas v tem rangu malo bencinarjev, bi verjetno moral v Nemčijo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe okt 16, 2009 8:41 pm

Najboljše, da se kar na zavodu prijavi. Bo lahko skoz z družino in prijatelji. Še en več se itak ne bo poznal. :tomidelej:

Pa še eno vprašanje: a se sploh da zgonit npr. avto razreda A6 avant? Npr. kupil ga je kak direktor, ker navadni smrtniki itak nimamo 60k€ za novega, vozil ga je bolj kot ne po AC, umazan ni sedal za volan, skratka tak avto enostavno MORAŠ pazit, pa četudi si poln keša.

Ne, se ga ne da zgonit. So neuničljivi. Kot nemški tigri med WW2 :P . :tomidelej: Glede na to, kok zgonenega precenjenega sranja se prodaja na avto.net bi rekel, da ni nič neuničljivo :P

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 16, 2009 8:46 pm

če si lahko privoščiš, sploh ne razmišljaj in kupi! sam se dolgo šparal in končno dosanjal svoje želje, in občutka ko voziš to zadevo, se ne da opisat... da pa na račun pleha prikrajšaš družino za počitnice in da ste lačni na ta račun (poznam primer) potem pa nima smisla.
splača se v današnjih časih zelo malo stvari, ki si jih privoščimo....kot pa že rečemo, enkrat se živi, zato si daj duška, če imaš šanso.

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash So okt 17, 2009 10:04 am

Ok, odločil si se da svoj denar nameniš za novo prevozno sredstvo. Že res, da si očitno lahko privoščiš a kolikor si sam ugotovil takega avta kot je A6 avant sploh ne potrebuješ. Diesel pa še prevelik je. Če je bila tvoja otroška želja velik karavan s traktorskim srcem potem go for it. Če pa ni bi pa jaz na tvojem mestu zagotovo raje gledal za čim manjšim, športnim in atraktivnejšim. Mislim, da bi se tudi žena veliko raje vsedla v kakšnega povsem novega Sciroccota z DSG-jem ali pa Audija A3. V vožnji boš zagotovo užival pa tudi skrbi o stanju avta ne boš imel sam bo le-ta praktično nov.

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Po okt 19, 2009 7:37 am

Hvala za vaše komentarje. Še nekaj dodatnih pojasnil.
Vsi: Avto se itak ne splača. To vem. Jaz ga sploh ne gledam kot investicijo. Ampak: imel bi ga.
Energetik: hodimo na izlete, igram se z otroki, v službi sem 8 ur, hodimo na morje, tako da…
Eclipse: prodal bi samo cordobo in potem imel octavio in A6
Ivan: napram cordobi JE A6 definitivno ladja
Einstein: novega superba karavan za 25k€?????????? Pa ne dizla z DSG.
sonic: na dizla sem se nekako navadil, ko sem delal še ogromno kilometrov. Največ mi pomeni, ko se peljem MIMO bencinske.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 19, 2009 9:26 am

zakaj rabiš 2x avta?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 19, 2009 10:09 am

lenivec je napisal/-a:ker mu tak paše....
se je pač odločo da bo mel 2 in kaj zdaj?

če bi mel sam enga bi lah mel tistega dražjega, ker 2x avta sta zagotovo večji strošek ko 1x ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po okt 19, 2009 10:17 am

jst nebi kupu
zakaj
zato ker se verjetno ne zavedaš, da ti bo potem octavia- s katero si zadovoljen stala- zakaj bii se vozil v octaviji 07 če se boš lahko v A6 07
uglavnem za dušo se ponavadi kupuje avto drugačnega kova (kupje, kabriolete, terence...) da bi mel pa dve limuzini doma so pa samo en strošek
lahko pa prodaš octavio pa si kupiš audija, cordobo pa zamenjaš za kakšnega malčka l. 04 al pa malega enoprostorca pa boš ob manj denarja, pa še bolj racionalen vozni park boš imel ;)
lp

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Po okt 19, 2009 10:48 am

kolesar je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:ker mu tak paše....
se je pač odločo da bo mel 2 in kaj zdaj?

če bi mel sam enga bi lah mel tistega dražjega, ker 2x avta sta zagotovo večji strošek ko 1x ;)

A bi ti ustavil avtoštoparju, za katerega veš, da ima A6 doma v garaži?
Pač dostikrat z ženo rabiva oba avta.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov