Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

nakup furgona

Napisal/-a PogachnyK Ne okt 18, 2009 2:44 pm

pozdravljeni

v zadnjem času, se zanimam za nakup furgona(npr. kangoo, berlingo, inca, caddy), pa me zanima, katerega se najbolj splača kupit, kake so vašee izkušnje.
zanimajo me predvsem bencinske različice, saj avto uporabljam bolj po redko, tako de me poraba ne moti, pa četudi je malo večja kot pri dizlih, hvala za odgovore

l.p. M.P.
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po okt 19, 2009 2:28 pm

Na firmi imamo '05 Renault Kangooja Grand 1.5 dCi in zaenkrat ni problemov. 65 konjickov je zadosti za kombi, je pa res, da je avto not sama plastika (kot pri vseh), sovoznikov sedez se pa neda premikat polozaja, kdaj na dolge razdalje zna bit neudobno. Drugace pa avto je v kabini kar glasen, radio kupi raje svojega, zvocniki so pa (normalno) bogpomagaj.

Kar se tice prostorsko, res, das not vse, kar zelis. Tudi voznje se hitro navadis, tudi recimo iz NG do LJ se zdrzi brez problema. Avto ima sedaj malce pod 70.000km, vse dela.

Priporocam.
LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po okt 19, 2009 7:07 pm

kaj pa bencisnka različica konggoo-ja?

zanima me predvsem 1.2 16v
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy To okt 20, 2009 10:38 am

O tem bencinarju ti nebi znal povedati dosti. 1.2 je pomoje premalo za tak avto, dizel 1.5 pa ima dokaj dosti navora in se pelje brez problema tudi ob tovoru. Probat ni greh.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To okt 20, 2009 11:25 am

http://www.renault.si/nova-vozila/lahka ... EC085_BALK

predvsem me bode tale primerjava, ko ima 1,2 bencin, vse paramtre boljše, razen porabe
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To okt 20, 2009 2:35 pm

PogachnyK je napisal/-a:http://www.renault.si/nova-vozila/lahka-gospodarska-vozila/kangoo-express-storia/cena-in-tehnicne-karakteristike/index.jsp?modelKey=KEX&versions=VEC076_BALK&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=0000000000000&add=VEC085_BALK

predvsem me bode tale primerjava, ko ima 1,2 bencin, vse paramtre boljše, razen porabe

razn tistih par 10 Nm navora, ki ubistvu povročijo, da se furgon sploh kam premakne, ko je naložen
pri pospeševanju je potreben navor, ki pa ga tako majhne bencinar brez turbine preprosto nima
podpis

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 20, 2009 4:38 pm

spet pribijate.....čudno da potem sploh delajo 1.2 motorje, če to nikamor ne gre....kar nima 200 konjev, škoda da se sploh vozi po cesti ne!? :roll:

zelo bi bilo priporočljivo, če bi avtor teme pvoedal zakaj bo uporabljal avto, a boš z njim prevažal stiropor ali žaklje cementa?
če bo avto služil prevozu lažljih stvari potem bi sam vzel definitvno 1.2, poceni nakup, poraba solidna in preverjen motor brez možnosti večjih okvar.
za prevoze težjih stvari, sploh razni klanci, AC in podobno pa bo seveda 1.2 prešvoh.
Sosed uporablja kanguja za službeni avto, je pleskar, prevaža veliko sodov barve, siporex, lestev na strehi....pa je zelo zadovoljen z njim. Nisem pa prepričan ali je 1.2 ali 1.4 :oops:

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To okt 20, 2009 9:09 pm

ubistvu ha potrebujem za kampiranje, saj je mel fotr kot predelenga c15 v kamperja, pa grem po negovih poteh

drugače pa se gilbjem

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3182926 (iz ene v drugo sliko spremeni registracijo)

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3117490
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3209922
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=2967413
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3209801
Slika

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 To okt 20, 2009 9:22 pm

Jaz imam iskušnje samo z Kangoojih, ki jih imamo na firmi.

Obadva sta stara okoli 4 ali 5 let. 82km dizla, imata cca 160k in 180k. Zaenkrat več kakšnih večjih problemov. Tu in tam kakšne malenkosti na podvozju, kot so gumice, končniki in takšne stvari, to pa večinoma zato, ker so več ali manj skos naloženi.

Drgač kaj se tiče motorja, vsak dan nardi cca 300-500k km po avtocesti in po mestu in zaenkrat res brez problemov.

Se je pa treba zavedat, da je ohranjenega dostavnika zelo teško dobiti, ker ga itak nihče ne špara, sploh če je biu v lasti kakšne firme.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 21, 2009 4:29 am

PogachnyK je napisal/-a:predvsem me bode tale primerjava, ko ima 1,2 bencin, vse paramtre boljše, razen porabe

Ta link pravi, da je ob enakem avtu dizel kar 235 kg težji. Podatkom torej ni ravno za verjet.

Sprobaj oba, pa boš hitro videl razliko - v prid dizla.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr okt 21, 2009 8:17 am

lenivec je napisal/-a:vso srečo pri takem kampiranju....
nimam kaj drugega rečt.
daj raje mal več pa kupi kombi in si v kombiju zadaj naredi

če pač niste taoliko na tekočem, da bi vedeli, da se ta stvar da narediti, in to celo zelo uspešno, se v prihodnje zadržite takih komentarjev, ker ne vam ne meni ne pomagajo

hvala
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Sr okt 21, 2009 6:52 pm

lenivec je napisal/-a:sem že videl več takih "kamperjev"
jaz osebno raje v šotoru spim. je konec koncev tudi več placa

...in vec svezega zraka. Ni lepsega.

Jaz mislim, da bos kombi veckrat uporabil tudi za druge namene (tudi jaz sem mislil, da bo nas kombi enkrat na mesec sel do LJ pa nazaj) - do bencinske po cigarete ali na kavo... Bos videl, sluzi odlicno tudi kot drugi avto.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr okt 21, 2009 6:53 pm

kaj mislite, glede tistega caddyja http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3209801

men je kr uredu
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 21, 2009 10:35 pm

Razmisli še o kakšnem Fiat Doblu. Sem ga ene pol leta skoraj vsak drugi dan vozil na relaciji CE - LJ. 1.2 motorček je malce len, vendar deluje zadovoljivo dokler avtomobil ni močno naložen. Tudi poraba je precej zmerna. Same mere avtomobila so precej razkošne v primerjavi s Kangoojem. Sedenje presenetljivo udobno, v tovornem delu pa boš imel še več prostora za kramo ki jo nameravaš vleči na dopust. Edina slaba lastnost je toga zadnja prema na listnatih vzmeteh, ki zna na luknjasti cesti požreti precej živcev, vendar le pri praznem vozu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če okt 22, 2009 6:52 pm

ubistvu me niti neki nebi motilo, če bi imela stvar uzadi še sedeže( je cnej registracija)

mogoče se kje prodaja kak dober berlingo, kakngo, partner caddy?
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če okt 22, 2009 7:21 pm

PogachnyK je napisal/-a:ubistvu me niti neki nebi motilo, če bi imela stvar uzadi še sedeže( je cnej registracija)

Pri tovornem vozilu ni treba placati davka?

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če okt 22, 2009 7:23 pm

AudiBoy je napisal/-a:
PogachnyK je napisal/-a:ubistvu me niti neki nebi motilo, če bi imela stvar uzadi še sedeže( je cnej registracija)

Pri tovornem vozilu ni treba placati davka?

pri tovornem si upravičen davka da, samo če ga vzameš na fermo, sama registracija je pa dražja), ok spet odvisn kako mašino imas, pri 3.0hdi kombijih, je cenejša, samo pri motorju 15dci je pa dražja
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če okt 22, 2009 7:41 pm

Vec neznam pomagat.
Srecno pri nakupu!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov