ales3112 je napisal/-a:Se ti splača kupit avto za 15.000 € za samo mestno vožnjo? Poleg tega je za mesto dosti bolj primeren manjši avto.
CHAN je napisal/-a:Se strinjam z @baucek - za mestno uporabo je dovolj razred malih, mestnih avtomobilov. Gledal bi bogastvo opreme ter nezahtevnost vzdrževanja motorja ter avtomobila.
Gledal bi novega Pola (zaradi serijskega ESP!) 1.4 16V motor je dovolj, paket opreme Comfortline, če pa je višek denarja, pa vizuelno polepšanega Highline.
Price performance v tem trenutku Škoda Fabia z istim 1.4 motorjem (zadostuje!) ter bogatejšimi paketi opreme (Elegance - ESP, PDC, usnjeni paket, climatronic, alu,... / ali Sport). Fabio sicer pesti ne najlepši design.
Ženskam najljubša je, med VW koncernskim trojčkom, španska Ibiza, s ceno nekje vmes med obema omenjenima modeloma. Motorizacijo pa bi priporočal močnejšo (1.6).
Nenazadnje cenovno interesantna opcija mestno, uporabnega vozila (višje sedišče, boljši pregled!) je Kiin enoprostorček Soul, ki navdušuje z dokaj bogato opremo (serijski ESP!) ter akcijskimi cenami.
Koncem leta prihaja še zelo uporabna Venga (Kia). Po prvem ogledu avto deluje dovolj prepričljivo in uporabno (ergonomija), sicer z ne najboljšo plastiko notranjosti (sicer uporabnejšo). Najbrž bo v slovenskem paketu dovolj opremsko bogata ter cenovno mikavna.
odprti clio je napisal/-a:Mah ja... megane berline je simpatična izbira (ne zaradi zunanjega izgleda), kjer prideš s tCe130 motorjem in doplačilom za parkirne senzorje (katere toplo priporočam, sploh glede na mesto) ter boljšim radiem (če hočeš tudi to igračo ~70€) ravno nekje skozi pri 15000€. Sam sem vozil 1.6 16V (110KM), ki je avtomobilu dorasel, ponuja pa tCe dosti več navora v nižjem območju obratov.
Sicer pa testiraj različne in se nato odloči; osebno me je prijetno presenetil fiat bravo 1.4t-jet z emotion paketom opreme. Med konkurenco (megane, golf - ja golf ni boljši od bravota), mi je še najlepši, na zunaj seveda; znotraj mi ni tako všeč. Sicer pa zakaj vsiljevati malčke človeku, če je lepo napisal zakj večji avto. Aja, novi (oz. faceliftani) polo z opremo highline v osnovi ponuja manj kot clio exception.
Osebno se zaenkrat odločam med meganom in bravotom; prevagala bo najverjetneje cena.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov