Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

GregorM
Nov uporabnik

Tih udoben mestni avto

Napisal/-a GregorM Če okt 29, 2009 1:59 am

Za ženo iščem avto za pretežno vožnjo po mestu.

Velikost: 5 vrat, v prtljažnik mora it voziček, sicer pa ne prevelik, da se ga da parkirat.
Motor: tih tudi neogret, spodoben navor
Oprema: avtomatska klima, tempomat, kvalitetni sedeži, tudi kakšnega avtomatskega menjalnika se ne bi branil
Cena: 15.000€, mogoče kakšnega jurja več.

V mislih sem imel novega megana s 1.4 Tce motorjem. Je kdo probal to kombinacijo? Ali kaj podobnega? Vem da je v tem segmentu veliko ponudbe, zanimajo ne konkretne izkušnje z določenim motorjem in menjalnikom.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 29, 2009 7:28 am

Golf 1.4 TSI.

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Če okt 29, 2009 9:22 am

Se ti splača kupit avto za 15.000 € za samo mestno vožnjo? Poleg tega je za mesto dosti bolj primeren manjši avto.

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če okt 29, 2009 10:18 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3054225&show=1

sicer ne zagovarjam škode ampak kokr si ti opisal.... je tole idealka za ženo.
Je pa res da ni privlačen avto je pa praktičen in tih
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če okt 29, 2009 10:24 am

Tudi ne rabiš tempomata za po mestu, kajne?
Sicer pa so Citroeni med najudobnejšimi...Poglej si njihovo ponudbo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če okt 29, 2009 10:28 am

jaz bi vsekakor pogledal za novim meganom,tako kot si napisal! mislim da nebi zgrešil
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Če okt 29, 2009 10:39 am

Toyota Yaris 1.33 VVT-I
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964476&show=1

VW Polo 1.4 16 V HIGHLINE CLIMATRONIC
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3001738&show=1

ali prihajajoči KIA Venga, ki bi bil poleg Yarisa še najbolj primeren za po mestu
http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=2621

Ostalo mal večjega, dražjega:

Audi A3 1.6 Limited Temptation
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2771529&show=1

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če okt 29, 2009 11:12 am

Mislim, da je za po mestu dovolj avto velikosti Renault Clio, VW Polo, Škoda Fabia ...
Jaz bi izbral fabio.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če okt 29, 2009 11:30 am

Tisti A3 ni nikoli vredn toliko kolk hočejo zanga. Nej si ga kr majo.

Pomojem Megane 1.4 TCE, dynamique oprema bo čisto kej zanjo.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če okt 29, 2009 11:33 am

mogoče kak hibrid bi prišel upoštev. prius, civic, insight.
ko dela na elektriko ga ni tišjega :)

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če okt 29, 2009 11:36 am

ales3112 je napisal/-a:Se ti splača kupit avto za 15.000 € za samo mestno vožnjo? Poleg tega je za mesto dosti bolj primeren manjši avto.

Sem tudi jaz najprej mislil, da bom prišel skozi za kakšnih 10.000€. Potem se je pa slučajno zgodilo, da je bil tavelik avto na servisu in sem imel sposojeno Opel Corso. Krasen avtomobilček, obrneš ga na mestu, samo pri uporabi so se pa začele težave:
- gremo v trgovino, vržem par vrečk v prtljažnik in otroški voziček več ne gre noter. Na koncu sem ga peljal na prvem sedežu
- zapeljem na avtocesto, pa nikamor ne gre. Seveda majhen N/A bencinski motorček ima malo navora, pa še na menjalniku so šparali in mu namenili samo 5 prestav. Potem nima niti naslonjala za roke, niti tempomata in čez 5 minut samo še razmišljam, kdaj bom dobil nazaj svojega Audija.

Seveda sem razvajen. 20 let nazaj se nas je 5 študentov kraljevsko peljalo v Ladi Samari brez klime, tempomata in vseh ostalih igračk :-)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če okt 29, 2009 11:45 am

Se strinjam z @baucek - za mestno uporabo je dovolj razred malih, mestnih avtomobilov. Gledal bi bogastvo opreme ter nezahtevnost vzdrževanja motorja ter avtomobila.
Gledal bi novega Pola (zaradi serijskega ESP!) 1.4 16V motor je dovolj, paket opreme Comfortline, če pa je višek denarja, pa vizuelno polepšanega Highline.
Price performance v tem trenutku Škoda Fabia z istim 1.4 motorjem (zadostuje!) ter bogatejšimi paketi opreme (Elegance - ESP, PDC, usnjeni paket, climatronic, alu,... / ali Sport). Fabio sicer pesti ne najlepši design.
Ženskam najljubša je, med VW koncernskim trojčkom, španska Ibiza, s ceno nekje vmes med obema omenjenima modeloma. Motorizacijo pa bi priporočal močnejšo (1.6).
Nenazadnje cenovno interesantna opcija mestno, uporabnega vozila (višje sedišče, boljši pregled!) je Kiin enoprostorček Soul, ki navdušuje z dokaj bogato opremo (serijski ESP!) ter akcijskimi cenami.
Koncem leta prihaja še zelo uporabna Venga (Kia). Po prvem ogledu avto deluje dovolj prepričljivo in uporabno (ergonomija), sicer z ne najboljšo plastiko notranjosti (sicer uporabnejšo). Najbrž bo v slovenskem paketu dovolj opremsko bogata ter cenovno mikavna.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če okt 29, 2009 11:56 am

Mah ja... megane berline je simpatična izbira (ne zaradi zunanjega izgleda), kjer prideš s tCe130 motorjem in doplačilom za parkirne senzorje (katere toplo priporočam, sploh glede na mesto) ter boljšim radiem (če hočeš tudi to igračo ~70€) ravno nekje skozi pri 15000€. Sam sem vozil 1.6 16V (110KM), ki je avtomobilu dorasel, ponuja pa tCe dosti več navora v nižjem območju obratov.

Sicer pa testiraj različne in se nato odloči; osebno me je prijetno presenetil fiat bravo 1.4t-jet z emotion paketom opreme. Med konkurenco (megane, golf - ja golf ni boljši od bravota), mi je še najlepši, na zunaj seveda; znotraj mi ni tako všeč. Sicer pa zakaj vsiljevati malčke človeku, če je lepo napisal zakj večji avto. Aja, novi (oz. faceliftani) polo z opremo highline v osnovi ponuja manj kot clio exception.

Osebno se zaenkrat odločam med meganom in bravotom; prevagala bo najverjetneje cena.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če okt 29, 2009 12:07 pm

Sam bi gledal za novim Scenicom z bencinskim motorjem 1.4 tce ali 1.6 ali pa picaso stara oblika se dobi za 12k medtem ko c4 pa od 18k naprej. Avto res da zgleda velik, ampakdejansko v dolžino je nekaj cm daljši kot recimo Megane.
Mislim pa da ponuja vse kar iščeš, velik pratljažnik za otroški voziček, tih, udoben, za doplačilo bi vzel pa tempomat (v kolikor veš da ga rabiš) in pa park senzorje, če ženi ne gre parkiranje :) Sem ga imel sam, pa punca ni imela nikoli težav za parkiranje tudi v centru mesta itd....
Če pa mora biti manjši, pa velja razmislit o Meganu, Polu, Toyota Yaris..... mislim da z nobenim ne boš hudo zgrešil, nekaj testnih voženj pa vama bo vse jasno. ;)

uspešen nakup, lp

P.S. mogoče bi bil dober nakup tudi Kangoo, ki ima drsna vrata, kar je lahko zelo praktično.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če okt 29, 2009 12:14 pm

CHAN je napisal/-a:Se strinjam z @baucek - za mestno uporabo je dovolj razred malih, mestnih avtomobilov. Gledal bi bogastvo opreme ter nezahtevnost vzdrževanja motorja ter avtomobila.
Gledal bi novega Pola (zaradi serijskega ESP!) 1.4 16V motor je dovolj, paket opreme Comfortline, če pa je višek denarja, pa vizuelno polepšanega Highline.
Price performance v tem trenutku Škoda Fabia z istim 1.4 motorjem (zadostuje!) ter bogatejšimi paketi opreme (Elegance - ESP, PDC, usnjeni paket, climatronic, alu,... / ali Sport). Fabio sicer pesti ne najlepši design.
Ženskam najljubša je, med VW koncernskim trojčkom, španska Ibiza, s ceno nekje vmes med obema omenjenima modeloma. Motorizacijo pa bi priporočal močnejšo (1.6).
Nenazadnje cenovno interesantna opcija mestno, uporabnega vozila (višje sedišče, boljši pregled!) je Kiin enoprostorček Soul, ki navdušuje z dokaj bogato opremo (serijski ESP!) ter akcijskimi cenami.
Koncem leta prihaja še zelo uporabna Venga (Kia). Po prvem ogledu avto deluje dovolj prepričljivo in uporabno (ergonomija), sicer z ne najboljšo plastiko notranjosti (sicer uporabnejšo). Najbrž bo v slovenskem paketu dovolj opremsko bogata ter cenovno mikavna.

Popravljam, ker sem istočasno pisal, kot @GregorM, ko je opisoval želje.
Kljub vsemu bi gledal razred malih avtomobilov z enoprostorskimi ambicijami, ki znajo biti zelo praktični, pregledni ter vmestu ne preveliki.
Avtomobili nižjega srednjega razreda so prepričljivejši, vozno udobnejši, vendar ne vedno prostorsko prepričljivi. Megane bi gledal od opreme dalje, ki ima ESP. 1.4 Tce sicer ne poznam, vendar sem zasledil že nekaj testov, kjer so kritizirali previsoko porabo. Golf je prepričljivejši, na daljši rok vrednejši, vendar z visoko nabavno ceno (polo mu je odlična alternativa, še posebej s kakšnim DSG!).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 29, 2009 12:21 pm

Morda bi bil C3 Picasso najbolj primeren
npr
http://www.avto.net/ad.asp?id=3245389
http://www.avto.net/ad.asp?id=3133016

Sicer pa take z malo manj opreme in 95 KM motorjem dobiš že za 11500 €. Poglej na citroen.si
Pojdita na probno vožnjo. Angleži so ga izbrali za enoprostorca leta, še preden so ga sploh vozili. To precej pove.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe okt 30, 2009 12:43 am

Najlepša hvala za namige. Greva drug teden za začetek do Renaultovega trgovca probat Scenica in Megana, da vidiva kateri koncept nama bolj odgovarja, potem pa naprej.

Mogoče kdo ve, kdaj naj bi bila Kia Venga dobavljiva? Po slikah mi je prav simpatična.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 04, 2009 12:04 pm

odprti clio je napisal/-a:Mah ja... megane berline je simpatična izbira (ne zaradi zunanjega izgleda), kjer prideš s tCe130 motorjem in doplačilom za parkirne senzorje (katere toplo priporočam, sploh glede na mesto) ter boljšim radiem (če hočeš tudi to igračo ~70€) ravno nekje skozi pri 15000€. Sam sem vozil 1.6 16V (110KM), ki je avtomobilu dorasel, ponuja pa tCe dosti več navora v nižjem območju obratov.

Sicer pa testiraj različne in se nato odloči; osebno me je prijetno presenetil fiat bravo 1.4t-jet z emotion paketom opreme. Med konkurenco (megane, golf - ja golf ni boljši od bravota), mi je še najlepši, na zunaj seveda; znotraj mi ni tako všeč. Sicer pa zakaj vsiljevati malčke človeku, če je lepo napisal zakj večji avto. Aja, novi (oz. faceliftani) polo z opremo highline v osnovi ponuja manj kot clio exception.

Osebno se zaenkrat odločam med meganom in bravotom; prevagala bo najverjetneje cena.

Bravota sicer še nisem vozil, sem pa Megana coupe-ja(1,5 dci 105km,dynamique) in 3 vratnega Golfa(2.0 tdi 110, comfortline). Razlika je po mojem skromnem mnenju ogromna, zato si je nabolje najprej omisliti testno vožnjo. Megane je po mojem občutku bolj "ženski" avto oz. brezpogojno mehek in tih pri katerihkolih obratih in tudi ko ga ESP lovi po krožnem se počutiš kot na oblačku. Ne razumem pa postavitve tipke za vklop tempomata in speed limiter-ja poleg sredinskega naslon za roko in še nekaj "izgubljenih" stvari v avtu, ki se jih verjetno sčasoma navadiš.

Golf je za moje pojme čisto druga zgodba... občutek višjega razreda pri podobni opremi, bolj odziven gas, natančnejši volan, več povratnih informacij, več prostora(zadnji sedeži!) in bolj pregleden. Uglajen, če ga voziš mirno in bolj športen(v primerjavi z Meganom), če ga priganjaš. Je pa tudi cena višja...

Megane je pomoje zelo dobra izbira, sploh, če je bistvo tih, miren in relativno poceni avto za ženo. Še enkrat pa polagam na dušo - testna vožnja pove največ.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če nov 05, 2009 2:09 am

Trenutno je situacija taka:

- najprej sva šla v Renaultov salon in se zapičila v Megana Coupe, ker zgleda najbolj frajerski. Prijazen prodajalec nama je dal testnega, vendar se je preglednost izkazala za katastrofalno. Kot da bi sedel v tunelu. Z Berline varianto je bilo malce boljše, vendar še vedno deluje nerodno. Megane je po prospektih tudi najširši v tem razredu. Sama vožnja je sicer v redu, vendar v mestu je treba računat tudi na prerivanja.

- naslednja je bila na vrsti Kia Ceed. Pričakovanja z moje strani so bila zelo nizka, vendar sem bil zelo pozitivno presenečen nad kvaliteto izdelave in vožnjo. Žal pa je razočaral bencinski motor. Imeli so sicer samo 1.4, ki naj bi imel na papirju 109 km, vendar je bil občutek pri pospeševanju kot da jih ima 60. Ker ne maram bednega občutka, ko na avtocesti pri prehitevanju stojiš z obema nogama na gasu, zadaj se pa nabira vrsta, je Kia izpadla.

- Golf je bil močan kandidat (ker imamo pri hiši še Audija in sva z njim zelo zadovoljna), vendar je bil zelo na hitro odpravljen z argumentom: "Zgleda dolgočasno, kot kakšen Golf".

- In potem je ostal po mojem poznavanju motorizacije samo še Bravo. Danes sva ga šla na hitro pogledat, v rdeči barvi zgleda prav hud, prodajalec je obljubil dober popust in če bo šlo vse po sreči ga bova jutri kupila. Na prvi pogled zgleda kvaliteten, kaj bo čez 2 leti bomo pa videli.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov