lisko je napisal/-a:Citroeni mi nikoli niso bili ne vem koliko pri srcu....in se jih nekako izogibam. Lancia je italjan in do italjanskih avtov ( in motorjev ) ne gojim posebnih čustev....
Francoz me pa do sedaj še nikoli ni pustili na cedilu ( vsaj ne tako da se ne bi mogel privleč do garaže) .....
206SW je pa moj skriti favorit že od tedaj ko sem ga prvič videl....
Prehitevanj se pa tako ali tako izogibam z izjemo dolgih preglednih ravnin tako da o moči se nima smisla pogovarjat.
V mojih relacijah pa je prehitevat tako ali tako nesmiselno in nima pomena (vožnje v konici, radarji...). AC pa na leto avto vidi mogoče par 100km ali pa še to ne....nardim pa od 45 do 150 km dnevno....
1.4 "Tiger"
The Duratorq DLD-414 (or DV4) is a 1.4 L (1399 cc/85 cu in) straight-4 turbo-Diesel. Output is 50 kW (67 hp) at 4500 rpm and 160 N·m (117 ft·lbf) at 2000 rpm. This engine was developed in Trémery by Peugeot, as described in the joint-venture agreement with Ford.
The DV4 is available in two versions:
* One, an 8-valve design, uses a Borg-Warner KP35 turbocharger but no intercooler. This is the same turbocharger as the Renault K9K Diesel. It is Euro III compliant, but will receive a diesel particulate filter in 2006 to make it Euro IV compliant.
* A second version uses a DOHC 16-valve design, with an intercooled variable geometry turbocharger. This derivation will no longer be built from 2006, as it will not be able to comply with the Euro IV regulations. It also uses Delphi Automotive Systems's DCR1400 common-rail injection system.
1.4 HDI 70 KM >> 85 KM 150 Nm >> 180 Nm
ales3112 je napisal/-a:Glede na to koliko prevoziš dnevno bi ti bolj priporočal 307, sploh ker so pri 206 nekaj šinfali položaj za volanom (sam še ga nisem vozil) in je ta pri 307 odličen. Nisi niti malo utrujen tudi na dolge ture, predvsem pa je za pohvalit udobje in mehkobo samega avta. Bolj priporočam bencinca, ker bi naj z dizli pri prvih letnikih bili določeni problemi, porabo bi pa spravil tam nekje na 7l
lisko je napisal/-a:ales3112 je napisal/-a:Glede na to koliko prevoziš dnevno bi ti bolj priporočal 307, sploh ker so pri 206 nekaj šinfali položaj za volanom (sam še ga nisem vozil) in je ta pri 307 odličen. Nisi niti malo utrujen tudi na dolge ture, predvsem pa je za pohvalit udobje in mehkobo samega avta. Bolj priporočam bencinca, ker bi naj z dizli pri prvih letnikih bili določeni problemi, porabo bi pa spravil tam nekje na 7l
Glede na to da delam zdajšno kilometrino z R5 se verjetno za noben položaj udobja ne bi pritoževal. Edino če je maj udoben kot R5 ?:)
Bencinarji definitivno odpadejo.
Ronin je napisal/-a:More bit nujno 1.4 hdi al je lahko tudi vec? npr 2.0 hdi?
Mislim, da ne bi smel faliti s ksnim 307 ali pa 307 break (karavanska razlicica). Bi ti tud priporocal ksnga 406 karavana, sam tezko bos ksnga mladga (2003 ali mlajsi) za tak dnar najdu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov