Jerch_ je napisal/-a:se res samo ta dva avta izbiraš z omenjeno motorizacjo potem alteo.. ker se boš z dizlom lažje spopadal s težo. predpostavljam, glede na to da se kupuje tak avto, da nebo vedno prazen. pa še čipati se ga da na 130 hrčkov.
fare je napisal/-a:Altea XL z 1.9 tdi motorjem je slaba kombinacija in žal teh 105Hp je dovolj za 1.,2.,3. prstevao potem se zgodba konča, poraba tudi zelo naraste ker je avto le težak in visok(sem ga imel 3 ure na testni vožnji).
Tommo je napisal/-a:Pozdravljeni,
Kaj mislite o teh dveh avtomobilih?
Katerega bi izbrali?
Določene prednosti in slabosti.
Gre pa za:
SEAT ALTEA XL 1,9 TDI 105KS Style
SEAT EXEO 1,6 102KS Style
Katerega bi izbrali vi, cene med tema dvema modeloma so nekje enake zato me zanima še vaše mnenje.
Lp
Ja pri 90-100km/h.peroRS je napisal/-a:fare je napisal/-a:Altea XL z 1.9 tdi motorjem je slaba kombinacija in žal teh 105Hp je dovolj za 1.,2.,3. prstevao potem se zgodba konča, poraba tudi zelo naraste ker je avto le težak in visok(sem ga imel 3 ure na testni vožnji).
Sicer Alteo XL nisem vozil, sem pa enkrat dobil Toledota 1.9TDI 77kW za nadomestno vozilo, pa se mi sploh ni zdel podhranjen (3 osebe notr, nekaj manjših stvari v prtljažniku). Na relaciji 65km (5km mestne vožnje, 30km avtoceste, ostalo navadna cesta) je bla poraba 5.2
@tommo: tko, da če ti finance ne dovoljujejo 2.0TDI, zna bit tud 1.9TDI dobra izbira (pa še zmeraj ga lahko čipaš, če ti rata švoh).
Exeota pa jaz ne bi vzel z 1.6 motorjem, ker je za tak velik (=beri težak) avto premalo navora, posledično bo tud poraba višja, ker ga boš moral naganjat na obrate. 1.8T bi bila pa druga zgodba
Z 19"kami ne boš nardil nič pametnega. 17" letne so ok za ta avto. 16" pa za zimo.lp.Tommo je napisal/-a:Glede porabe pri Altei mislim da bi morala biti nekje ista ali pa podobna kot sem jo imel pri Leonu 1.9 tdi 110PS (prvi model l.2004)
Je pa itak razmišljanje o čipanju na 130PS tko da bi mogla bit potem kar živahna.
Tko da se je moja odločitev ki je prevladovala le še potrdila z vašimi mnenji. Odločitev je sicer za Alteo XL 1,9 tdi 105PS, s sport podvozjem.
Kaj mislite pa o tem da bi ji dal gume 235/35/19? A bi se poraba drastično povečala v primerjavi z 225/45/17? Mislim da za normalno vožnjo pa tut nebi smela imeti težav da bi bila potlej opazno bolj lena.
Kakšno barvo barvo bi izbrali vi? Kaka bi zgledala bela z 19" platišči in temnimi zadnjimi šipami?
fare je napisal/-a:Ja pri 90-100km/h.
4tuning_team je napisal/-a:...kot je že nekdo omenil, primerjaš skor jabolka in hruške.
Osebno bi vzel Alteo, kajti 1.6 motor je malce zastarel in je v ponudbi samo zardi nizke cene...politika pač. Ne rečem, da je slab motor, vendar ti odsvetujem ta motor v Exeo-ju...razlika v porabi je nekje cca. 2-3 litre, kar pomeni, da pri Alteji ne skor ne moreš preseči 6 litrov, kar pri Exeo-ju z lahko presežeš 8 litrov z 1.6 motorjem.
Moje mnenje.
Boštjan
4tuning_team je napisal/-a:...nočem se nekaj prepirat, ampak če bo Altea 1.9 TDI 77kW popila 9 ali več litrov pol je pa nekaj narobe....se ne strinjam z tvojo izjavo, sorry. Če se pa ne motim je govora o povprečni porabi in ne o max porabi. Delam v Porsche mreži in vem kok TDI ali Mpi motorji posrkajo vase.
Boštjan
4tuning_team je napisal/-a:...kot je že nekdo omenil, primerjaš skor jabolka in hruške.
Osebno bi vzel Alteo, kajti 1.6 motor je malce zastarel in je v ponudbi samo zardi nizke cene...politika pač. Ne rečem, da je slab motor, vendar ti odsvetujem ta motor v Exeo-ju...razlika v porabi je nekje cca. 2-3 litre, kar pomeni, da pri Alteji ne skor ne moreš preseči 6 litrov, kar pri Exeo-ju z lahko presežeš 8 litrov z 1.6 motorjem.
Moje mnenje.
Boštjan
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov