Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fishman
Nov uporabnik

Družinski enoprostorec

Napisal/-a Fishman To nov 10, 2009 3:27 pm

Pozdravljeni,

prihodnje leto nameravamo kupiti enoprostorca. Karavan je postal pretesen.
Malo smo gledali Peugeota 807(Citroen C 8) in Lancio Phedro (Fiat Ullyse) ker imata/jo drsna vrata. Seveda so tu še fordi S max in Galaxy, ki sta odlična le drsnih vrat nimata. Sledijo še Espaci ipd.

Zanima me ali so Peugeoti res problematični in ali se naj se odpovemo drsnim vratom in izberemo katerega izmed Fordov ali kaj drugega. Torej kupujemo vekikega družinskega enoprostorca :D

Kupili bi rabljen avto, ampak maksimalno 3-4 leta.

ales3112
Nov uporabnik

Re: Družinski enoprostorec

Napisal/-a ales3112 Sr nov 11, 2009 10:37 am

Fishman je napisal/-a:Pozdravljeni,

Malo smo gledali Peugeota 807(Citroen C 8) in Lancio Phedro (Fiat Ullyse) ker imata/jo drsna vrata. Seveda so tu še fordi S max in Galaxy, ki sta odlična le drsnih vrat nimata. Sledijo še Espaci ipd.

Zanima me ali so Peugeoti res problematični in ali se naj se odpovemo drsnim vratom in izberemo katerega izmed Fordov ali kaj drugega. Torej kupujemo vekikega družinskega enoprostorca :D

In zakaj bi naj bli problematični? Spet kr nekaj
Po moje so vsi tam našteti dobra izbira, ne vidim pa neke velike prednosti pri drsnih vratih razen da malo lažje vstopiš če je kje na ozko avto parkiran.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 11, 2009 11:47 am

začetni s-maxi, mislim da so mel dost problemov..

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Sr nov 11, 2009 12:07 pm

Med temi bi izbral, Galaxy-ja ali pa S-maxa. To je samo moje mnenje glede na obilko zunanjosti in notranjosti. Izkušenj z nobenim nimam.

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Sr nov 11, 2009 12:31 pm

Hvala za odgovore !!!

Kot omenjeno smo v fazi pregleda možnih izbir. Tako da je vsak nasvet dobrodošel. vseeno menim da so drsna vrat pri otrocih ke uporabna saj malčki ne dajo dosti na to koliko prostora je okoli avtomobila.

Kot omenjeno sta bila najzanimivejša trenutno Peugetot 807 in Ford Galaxy.
Prosil bi še za komentar koga ki ima katerega izmen večjih enoprostorcev.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr nov 11, 2009 12:59 pm

Sam sem bil približno leto in pol nazaj pred podobno odločitvijo kot ti... S-max mi je bil najbolj všeč, zaradi drsnih vrat je bil zanimiv četvorček PSA-Fiat in pa seveda smo pogledovali tudi proti (Grand)Espacu... No in že leto dni smo ponosni, srečni in prezadovoljni lastniki slednjega. Kar se tiče Forda je sicer lep, vendar po kombinatoriki sedežev močno zaostaja, srednji v drugi vrsti je ožji, dva v tretji vrsti pa sta itak samo zasilna. Četvorček PSA-Fiat ima res drsna vrata, ki so na parkiriščih zelo praktična zadeva, vendar je prav tako srednji sedež v drugi vrsti ožji in nima Isofix sidrišč... Na koncu smo se kljub preogovorni pokvarljivosti odločili za Grand Espaca in verjetno bi se še enkrat isto če bi znova kupoval.

lp
J

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso Sr nov 11, 2009 3:49 pm

Nejko je napisal/-a:Kar se tiče Forda je sicer lep, vendar po kombinatoriki sedežev močno zaostaja, srednji v drugi vrsti je ožji, dva v tretji vrsti pa sta itak samo zasilna.

S tem se pa ne morem strinjati. S-max in galaxy imata v drugi vrsti tri ločene in enake sedeže, ki se tudi posamično lahko premikajo. Galaxy ima tudi v tretji vrsti dva normalna sedeža, kjer tudi odrasli lahko sedijo brez težav na dolgi vožnji-preverjeno pri mojem.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Družinski enoprostorec

Napisal/-a /miha\ Sr nov 11, 2009 5:24 pm

Fishman je napisal/-a:Pozdravljeni,

Berlingo in podobni so premajhni? Imaš 3 otroke?
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če nov 12, 2009 2:40 pm

Mazda 5 :!:
Freude am Fahren

pugi89
Novinec

Kraj: prevalje

Napisal/-a pugi89 Če nov 12, 2009 4:11 pm

med temi avti bi bla pomoje dobra izbira usak avto, izbrav bi pa peugeota ker je super avto, hehe :D

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Če nov 12, 2009 4:22 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Mazda 5 :!:

x2

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Če nov 12, 2009 10:24 pm

lenivec je napisal/-a:
DrSaso je napisal/-a: v tretji vrsti dva normalna sedeža, kjer tudi odrasli lahko sedijo brez težav na dolgi vožnji-preverjeno pri mojem.

nebi se rad kregal. ampak če za tvoje pojme tam sedita odrasla brez težav na dolgi poti si pa res skromn kaj se udobja tiče.

jaz na tistem sedežu 5 minut nisem zdržal

Tole je ali pretiravanje, ali pa si vsaj košarkaš!
Res udobje ni enako kot v srednji vrsti, zlasti dostop je otežen do zadnjih dveh sedežev, ko pa enkrat splezaš na sedeža, pa vseeno lahko kaj dlje zdržiš, tudi več ur se da, če se hoče. Je pa potrebno srednjo vrsto malo naprej pomaknit in odstranit pokrov v tleh, ki pokriva vdolbine za noge. Tako je pri S-maxu.

Se pa strinjam, da imajo Espaci, C8&co v prtljažniku višje in zato udobnejše sedeže, ki pa največkrat niso v avtu, ker sicer prtljažnik postane neuporaben, v Fordu pa jih vedno voziš s seboj in kadarkoli izvlečeš sedež in odpelješ domov npr. sošolko od hčere. Dostop do tretje vrste pa je pri vseh enako težaven.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe nov 13, 2009 8:39 am

lenivec je napisal/-a:191 sem visok tak da neke sile ni.

Preveč. :P :twisted:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso Pe nov 13, 2009 9:10 am

lenivec je napisal/-a:
DrSaso je napisal/-a: v tretji vrsti dva normalna sedeža, kjer tudi odrasli lahko sedijo brez težav na dolgi vožnji-preverjeno pri mojem.

nebi se rad kregal. ampak če za tvoje pojme tam sedita odrasla brez težav na dolgi poti si pa res skromn kaj se udobja tiče.

jaz na tistem sedežu 5 minut nisem zdržal

Ravno tvoje višine nista imela, sta bila pod 1,8m in se nista nič pritoževala.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman To nov 17, 2009 11:14 am

Hvala vsem za odgovore !!!

Vidim da so mnenje kar deljena o tem kaj in kako :oops: . No seveda bo svoje odigrala tudi cena. Zanima me pa kje naj malo bolj pogledamo za avtomobile, saj je prodajalcev veliko. Smo pa iz LJ (se splača it pogledat tudi malo dlje ???).

weta
Novinec

Napisal/-a weta To nov 17, 2009 1:44 pm

mazda 5 ni velik enoprostorec, bolj v rangu xsare picaso ali senica.. res pa je, da ima drsna vrata.
sicer je pa zelo ozka, zadaj dva sedeža in na sredini še polovička, tako, da nikakor ni za vozit tri otroke zadaj. za to je bolj primeren senic, ki ima tri sedeže zadaj, čeprav bolj ozke.
mazda ima tudi prtljažnik relativno majhen...nič večji kot kak karavan, kvečjemu manjši. 6 in 7 sedež pa sta za otroke do 10 let.

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Pe jan 08, 2010 9:07 am

Še vedno iščemo "avtoček" !!!

Zanimiva je tudi nova Toyota Verso ???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov