Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
robi1000
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Napisal/-a robi1000 To nov 17, 2009 12:45 am

Zanima me če kdo kaj ve o tem avtomobilu? Se mi zdi da se že nekaj časa prodaja?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3032705&show=1

LP Robi
::: Enkrat ITB, vedno ITB :::
Clio Williams, Citroen AX GT/Sport, Citroen BX MI16 GTI 16valve

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 6:58 am

Že ni vreden svojega denarja?

Zakaj ima je sprednji levi žmigavec oranžen, desni pa bel? :shock:
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To nov 17, 2009 7:05 am

/miha je napisal/-a:Že ni vreden svojega denarja?

OFf:
kake pišete eni tukaj gor...

sploh nevem kako je to vprašanje "Že ni vreden svojega denarja? "

ko bi eni prebrali svoj post, preden ga objavijo.

ON: pomoje ena "boljših" limuzin tega letnika... pa tut mašina je prava not. (govorim nasplošno, ne direktno za ta avto)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR To nov 17, 2009 7:11 am

/miha je napisal/-a:Zakaj ima je sprednji levi žmigavec oranžen, desni pa bel? :shock:

Avto je bil slikan na cesti in na sliki od zadaj se lepo vidi, da je imel vse 4 smernike vklopljene. Iz tega se lahko sklepa, da ga je pač na tisti sliki ulovil ravno ko je žarnica gorela. :D
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 8:51 am

Senad je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Že ni vreden svojega denarja?

OFf:
kake pišete eni tukaj gor...

sploh nevem kako je to vprašanje "Že ni vreden svojega denarja? "

ko bi eni prebrali svoj post, preden ga objavijo.

ON: pomoje ena "boljših" limuzin tega letnika... pa tut mašina je prava not. (govorim nasplošno, ne direktno za ta avto)

Očitno je noben ne kupi, ker ni vredna tega denarja... moje skromno osebno mnenje. Nisem govoril o modelu. Maš prov ja...ko bi vsaj prebrali svoj post predno ga objavijo. :(

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To nov 17, 2009 9:44 am

Z alfo se na nek način poročiš :D
Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To nov 17, 2009 9:54 am

Takega avta se vsak malo boji, saj vsi pravijo kak se to kvari itd. Sam pa menim da lahko naletis na alfo ki ti bo delala bp lahko pa kupis kako mutno ki ti bo spila živcev še pa še. Tako je kolega kupil eno italjansko 156 Ti 2.4 jtd, pa je imel z njo same probleme. Tako da ce ze kupujes alfo pazi da ni italjanska te imajo vec ali majn vse zbite kilometre itd ...
Lp by Mare

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 9:55 am

lenivec je napisal/-a:/miha\ pametn ko hudič

noben ga ne kupi ker je to alfa in ker ma večina slovencev v glavo zabito da je edini avto bmw al pa audi. avte te klase pa v glavnem kupujejo ljudje ki imajo avto da se pokažejo. taki se pa seveda mora pokazat z bmw ali audijem.
tisti ki pa tak aavto kupi ker ga hoče za sebe bo pa tut alfo vzel. samo takih je samo par %, in taki ne kupujejo vsak dan.

to je zato zakaj se 166 ne prodaja

Pa to ne moreš verjet...a govorim v kitajščini? Moje mišlenje je, da je z avtom nekaj narobe, da se ne proda...kaj jz vem, mogoče ima čudn zvok al kaj, mogoče je pod avtom kaj olja. Če bi bila dobra in poceni bi sigurno hitro šla. Govorim o TOČNO TEM AVTU in ne o 166 NA SPLOŠNO.

S katero besedo sem spluval model 166???? :shock:

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To nov 17, 2009 9:58 am

Predraga je glede na letnik in model. Za ta denar bos pocasi dobil ze novejso facelift verzijo z 176 konjskim 2.4 dizlom.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
robi1000
Nov uporabnik

Napisal/-a robi1000 To nov 17, 2009 10:09 am

To da je malo draga za letnik je res, samo če bi bila res dobra tudi ni panike. Malo me edino moti da ima "122000 km" pa nobene servisne. :?

Avto mi je pa drugače noro všeč, tako na zunaj kot znotraj. Pa še motor je taprav.

A potem ga nihče ni šel gledat?
::: Enkrat ITB, vedno ITB :::
Clio Williams, Citroen AX GT/Sport, Citroen BX MI16 GTI 16valve

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To nov 17, 2009 10:11 am

robi1000 je napisal/-a:To da je malo draga za letnik je res, samo če bi bila res dobra tudi ni panike. Malo me edino moti da ima "122000 km" pa nobene servisne. :?

Avto mi je pa drugače noro všeč, tako na zunaj kot znotraj. Pa še motor je taprav.

A potem ga nihče ni šel gledat?

Lahko upoštevaš ali pa ne ne kupuj alfe ki nima servisne knjige oz znane zgodovine servisov ! Tega ti ne govorim na pamet .
Lp by Mare

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To nov 17, 2009 10:25 am

Tako je, probaj dobiti alfico je bila vožena v sloveniji vsaj par let, da je lastnik delal redne servise pa da jo je mel vsaj nekaj let in verjetno je kaj vitalnih delov že menjal.
Je pa skoraj loterija to ja..... Meni je uspelo, pa sem vseeno že zamenjal kar nekaj na avtu ampak meni ni žal. Podvozje preglej, drugače si ob lep denar.Pred nakupum pejt na tehničnega in ti naj pregledajo podvozje. Bolje popušit 30€ kot pa 400€ za obnovo.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone To nov 17, 2009 1:42 pm

/miha je napisal/-a:
Pa to ne moreš verjet...a govorim v kitajščini? Moje mišlenje je, da je z avtom nekaj narobe, da se ne proda...kaj jz vem, mogoče ima čudn zvok al kaj, mogoče je pod avtom kaj olja. Če bi bila dobra in poceni bi sigurno hitro šla. Govorim o TOČNO TEM AVTU in ne o 166 NA SPLOŠNO.

Ti imaš MNENJE, da MOGOČE ima čuden zvok, MOGOČE je pod avtomobilom kaj olja ... Si ga videl v živo? Slišal motor? Ali pač ugibaš v prazno pa nimaš pojma o avtomobilu? Čisto vseeno ali govoriš o seriji 166, znamki AR ali o dotični AR166, ker streljaš v prazno.
:vc :vc :vc

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 2:00 pm

Corleone je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:

Ti imaš MNENJE, da MOGOČE ima čuden zvok, MOGOČE je pod avtomobilom kaj olja ... Si ga videl v živo? Slišal motor? Ali pač ugibaš v prazno pa nimaš pojma o avtomobilu? Čisto vseeno ali govoriš o seriji 166, znamki AR ali o dotični AR166, ker streljaš v prazno.
:vc :vc :vc

Stremljam v prazno ali ne... ponavadi je z avtom nekaj narobe, če se avto dolgo prodaja in je cena ugodna.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To nov 17, 2009 2:36 pm

alfe se enostavno ne prodajajo kokr vw
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To nov 17, 2009 3:03 pm

Eh eni jih pa res strelate no... Js sm tut tega mnenja da z autom neki ne more bit uredu (sploh prva stvar je PREVISOKA cena, druga je to da nima servisne, pa še kej bi se najdl) tko da pametnjakoviči prosm... Kdaj ste pa vidl en auto da je res dobr, lep, ohranjen, da se prodaja pou leta. A vm js odogovorim NIKOL.

LP

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 17, 2009 3:51 pm

lenivec je napisal/-a:/miha\ pametn ko hudič

noben ga ne kupi ker je to alfa in ker ma večina slovencev v glavo zabito da je edini avto bmw al pa audi. avte te klase pa v glavnem kupujejo ljudje ki imajo avto da se pokažejo. taki se pa seveda mora pokazat z bmw ali audijem.
tisti ki pa tak aavto kupi ker ga hoče za sebe bo pa tut alfo vzel. samo takih je samo par %, in taki ne kupujejo vsak dan.

to je zato zakaj se 166 ne prodaja

Jaz se strinjam z lenivcem. Enostavno takšnih avtov se malo proda oz. jih skoraj nihče ne gleda.
Še manj se proda oz. noben noče kupit Lancie Lybre (ane lenivec).
Večina raje kupi, nevem...Renoja ali VW (pa nimam nič proti znamkam).

Se spomnim pred tremi leti je sosed razbil Passata TDI, letnik '99.
Dal sm ga na net, ker on ga nima in v petih minutah ga je prodal. Poklical ga je možakar s štajerske in naslednji dan je avto že bil na prikolici.

Druga zgodna pa je, ko je znanec prodajal Accenta z vso opremo, servisno in 1. lastnik, za soliden denar z malo km.
Prodajal ga je pa par mesecev.

Aja še nekaj, en je napisal nekaj v smislu, da je z Italije in da bi bilo dobro, da je bil vožen en čas po SLO, ker so se pač delali servisi.
Stvar je taka, da so tile uvoženi avti BOLJ redno servisirani kot naši, ker so od lizing hiš... voženi so drugače, kar je velik plus.
Edino je potrebno paziti, da ni bil razbit in slabo popravljen.

Jaz bi po eni strani raje kupil rabljenega korejca, magari dizelaša, ker niso uvoženi kot pa uvoženega Passata z vso opremo.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To nov 17, 2009 4:33 pm

Suljo20 je napisal/-a:Eh eni jih pa res strelate no... Js sm tut tega mnenja da z autom neki ne more bit uredu (sploh prva stvar je PREVISOKA cena, druga je to da nima servisne, pa še kej bi se najdl) tko da pametnjakoviči prosm... Kdaj ste pa vidl en auto da je res dobr, lep, ohranjen, da se prodaja pou leta. A vm js odogovorim NIKOL.

LP

:con :bow

Stvar je taka, da so tile uvoženi avti BOLJ redno servisirani kot naši, ker so od lizing hiš... voženi so drugače, kar je velik plus.

hehe, reci, da se šališ no. A misliš da če so od lizing hiš da so pa kaj bolj servisirani? :lol: In kako drugače so voženi mi povej? Pa upam, da si že kdaj bil v IT na kakšnem servisu kako "strokovno" oni to servisirajo. :P
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To nov 17, 2009 7:33 pm

Suljo20 je napisal/-a:Eh eni jih pa res strelate no... Js sm tut tega mnenja da z autom neki ne more bit uredu (sploh prva stvar je PREVISOKA cena, druga je to da nima servisne, pa še kej bi se najdl) tko da pametnjakoviči prosm... Kdaj ste pa vidl en auto da je res dobr, lep, ohranjen, da se prodaja pou leta. A vm js odogovorim NIKOL.

LP
sicer nevem kolk izkušenj maš s prodajo avta, ampak nevem niti za en slab avto, ki bi se dolgo prodajal. V sloveniji je pač cena na prvem mestu. Pa tale forum definitivno ni odraz tipičnega slovenskega kupca avta. Tolk o tem, kak ljudje kupujejo avte ;)
LP Rok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov