mirkec je napisal/-a:Pozdravljeni.
Ker sem skoraj laik na področju motorjev z turbo polnilniki, me zanima koliko kilometrov zdržijo turbine pri omenjenih motorjih, kako rizično je kupiti avto s 100kkm ali več, če ne veš kako je lastnik vozil z njim (polna obremenitev. ko je motor hladen, neredni servisi..). Popravilo ali obnova pa ni tako poceni. Uporabni nasveti zelo dobrodošli.
Hvala
Shebo je napisal/-a:mirkec je napisal/-a:Pozdravljeni.
Ker sem skoraj laik na področju motorjev z turbo polnilniki, me zanima koliko kilometrov zdržijo turbine pri omenjenih motorjih, kako rizično je kupiti avto s 100kkm ali več, če ne veš kako je lastnik vozil z njim (polna obremenitev. ko je motor hladen, neredni servisi..). Popravilo ali obnova pa ni tako poceni. Uporabni nasveti zelo dobrodošli.
Hvala
Turbine zdržijo lahko različno število kilometrov. Lahko crkne pri 20k km ali pa pri 500k kilometrih. Največ je odvisno od vzdrževanja ter od samega režima vožnje. Kako je lastnik vozil TDIja skoraj ne boš nikoli zvedel (razen kakšna ožja familija/prijatelji ali pa če kdo (mogoče soforumaš) pozna določen avto). Sem mnenja da se obnova turbine ne splača - bolje kupiti novo, saj tako ogromne razlike spet ni med njima.
R 34 GT-R je napisal/-a:Kakšno turbino pa dobiš, če imaš še svojo staro doma, tudi obnovljeno?
mirkec je napisal/-a:Cene pa bi bile:
Obnovljena pri majstru: 480E
Tovarniško obnovljena z garancijo: 520E
Nova: 900E
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov