ban je napisal/-a:Foter si lasti TSI-ja z 122 KM in ti lahko povem, da več KM skorej ne potrebuješ, razen če si dirkač. Poraba je odvisna od teže noge, foter je bolj umirjen voznik in jo drži okoli 7 litrov. Fajn je ker ima avto 6 brzin tako da na AC pr 130 na uro se motor vrti okoli 3000 obratov. Za ostala dva motorja ti bo pa kdo drug kaj več povedu.
sonic je napisal/-a:Hja saj tu pa res ni nobene umetnosti...
- 2.0 TDI če boš delal veliko km in bi rad šparal
- šibkejši TSI če boš delal malo km in bi rad šparal
- močnejši TSI če te šparanje ne zanima preveč.
Natančneje o porabi in zmogljivostih pa piše v tehničnih specifikacijah VW-ja.
OK?
versusxx je napisal/-a:Kako pa kaj v klancih??? Je kaj švoh za po klancih??
Sicer pa grem jutri na eno testno vožnjo z 122 konjskim motorjem..ban je napisal/-a:Foter si lasti TSI-ja z 122 KM in ti lahko povem, da več KM skorej ne potrebuješ, razen če si dirkač. Poraba je odvisna od teže noge, foter je bolj umirjen voznik in jo drži okoli 7 litrov. Fajn je ker ima avto 6 brzin tako da na AC pr 130 na uro se motor vrti okoli 3000 obratov. Za ostala dva motorja ti bo pa kdo drug kaj več povedu.
Gorch je napisal/-a:Glej pri 2.0tdi in 1.4tsi motorju bo poraba dokaj enaka...bencinar bo malo več spil če ga boš priganjal.
Če te skrbi vsak litr pol raje ne glej po 1.8tfsi-ju,ker tam se pa poraba lahko zelo hitro spremeni.Normalna vožnja je okoli 7l(po računalniku)...če ga pa malo "predihaš" si pa hitro na 10l+...ampak tle govorim o res dinamični vožnji.
Hja očitno torej že precej veš in ne vem, zakaj potem sprašuješ...versusxx je napisal/-a:Hja...tiste VW specifikacije so samo za na papir, v resnici je malček drugače vsaj kar se tiče porabe..sonic je napisal/-a:Hja saj tu pa res ni nobene umetnosti...
- 2.0 TDI če boš delal veliko km in bi rad šparal
- šibkejši TSI če boš delal malo km in bi rad šparal
- močnejši TSI če te šparanje ne zanima preveč.
Natančneje o porabi in zmogljivostih pa piše v tehničnih specifikacijah VW-ja.
OK?
versusxx je napisal/-a:To govoriš za 1.8 tsi???
Dokler mi bo avto pil 7-8 litrov z normalno vožnjo je ok....zato me zanima kolk porbi 1.8 tsi pri normalni vožnji??
LpGorch je napisal/-a:Glej pri 2.0tdi in 1.4tsi motorju bo poraba dokaj enaka...bencinar bo malo več spil če ga boš priganjal.
Če te skrbi vsak litr pol raje ne glej po 1.8tfsi-ju,ker tam se pa poraba lahko zelo hitro spremeni.Normalna vožnja je okoli 7l(po računalniku)...če ga pa malo "predihaš" si pa hitro na 10l+...ampak tle govorim o res dinamični vožnji.
versusxx je napisal/-a:To govoriš za 1.8 tsi???
Dokler mi bo avto pil 7-8 litrov z normalno vožnjo je ok....zato me zanima kolk porbi 1.8 tsi pri normalni vožnji
[Iztok] je napisal/-a:2000km s Golfom 1.8TSI na 18" je povprečje 6.9l
Vožnja nekako 30% mestne 20% AC, 50% relacije
Dr.M3 je napisal/-a:Jaz ne bi nič razmišljal.
Sidharta - odlična kombinacija motorja, opreme ter cene.
Kakšen liter večjo porabo pa se ob teh predpostavkah že požre
Po forumu brska: Google [Bot], luxxx7 in 8 gostov