Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BORUT39
Nov uporabnik

FIAT Croma ?

Napisal/-a BORUT39 Sr dec 23, 2009 7:07 pm

KAKŠNO JE VAŠE MNENJE O FIAT CROMI.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 23, 2009 7:35 pm

120 KM dizel je prešvoh o ostalem se boš moral prepričat sam,sicer pa ti bojo tukaj itak rekli da je Fiat zanič in si že na začetku popušil.Pejt na Fiat forum,sta ene 2 temi odprti o novi Cromi.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr dec 23, 2009 7:45 pm

čare je napisal/-a:120 KM dizel je prešvoh o ostalem se boš moral prepričat sam,sicer pa ti bojo tukaj itak rekli da je Fiat zanič in si že na začetku popušil.Pejt na Fiat forum,sta ene 2 temi odprti o novi Cromi.

In ti si mu kot prvi potrdil, da je zanič. Če 120 konjski dizel nikamor ne gre, potem je tukaj nekaj hudo narobe.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr dec 23, 2009 7:46 pm

Sicer malo off topic,pa vseeno....

Leta 1994 sem kupil Fiat Tipo 1.9 diesel GranTurismo,letnik 93,takrat je imel prevozenih cca 15k km;prodal sem ga pri skoraj 170k km;o FIAT-u lahko povem samo pohvale in pozitivne stvari;servisi,nekih okvar ni bilo;še danes dostikrat pomislim na Fiat Tipo-ja;moje izkušnje samo pozitivne.

lp tdk

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Sr dec 23, 2009 7:54 pm

AudiFreak je napisal/-a:
čare je napisal/-a:120 KM dizel je prešvoh o ostalem se boš moral prepričat sam,sicer pa ti bojo tukaj itak rekli da je Fiat zanič in si že na začetku popušil.Pejt na Fiat forum,sta ene 2 temi odprti o novi Cromi.

In ti si mu kot prvi potrdil, da je zanič. Če 120 konjski dizel nikamor ne gre, potem je tukaj nekaj hudo narobe.

Če rečeš da je prešvoh pomeni da je zanič? :roll: Si pomisli da je to velik avto? Pa da je to tudi subjektivna ocena?
Nekomu ki ima sedaj 60konjskega puntota bo vrjetno več kot dovolj, če si pa navajen da avto kam gre se pa ozreš po močnejši verziji. :!:
Res eni ste pa tolk pametni da vam kar škodi.

Drugače imam pa jaz z fiati dobre izkušnje, za kaj več o cromi pa kot ti je že čare rekel poglej na fiat klub forumu. ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 23, 2009 8:04 pm

AudiFreak je napisal/-a:

Ne jaz bom zadnji ki bom rekel da je katerikoli Fiat zanič!!Sem namreč privrženec italjanskih prevoznih sredstev(lastim si tretjega fiata in tudi drugi je še vedno pri hiši)120 KM različica je dovolj za normalno vožnjo to pa je tudi vse,kar zmore ta motor,ravno tako je vectra karavan z istim motorjem prešvoh in bi v obeh primerih kkupil 150 KM različico ker 2.4 motor v Cromi zna kar precej popit,ker tistih 200KM je treba futrat (pa ne mi zdaj o BMW 530 in porabi 7 litrov,ker to je misija nemogoče ob normalni vožnji oz. ali se boš vozil 130,če boš imel 3.0 motor??)Sam si trenutno lastim Mareo JTD z 110 KM in tudi to je premalo za kaj več kot normalno vožnjo,ker ji manjka vsaj 50 Nm navora....ampak jaz se več kot 140 itak ne vozim kose pač vozim po AC.

BORUT39
Nov uporabnik

Napisal/-a BORUT39 Sr dec 23, 2009 9:37 pm

Ja hvala.Sprašujem zato, ker mi je Croma na videz zelo všeč imam iskušnjo z alfo 33. ki sem jo imel pred leti, pa so prav tako vsi govorili, da sem se za j.... po domače. No men je delala ko šus, edino pleh je bil pa res obup. S Fiatom pa nimam iskušenj. To rej če se odločim za nakup s katerim vozilom, mislim znamko bi jo lahko primerjal glede na kvaliteto in ceno?

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr dec 23, 2009 9:40 pm

O kateri cromi je govora? Nova, ali prejšna generacija :)

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Sr dec 23, 2009 9:59 pm

Prejšnjo generacijo samo še v muzeju pa na odpadu najdeš.

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Sr dec 23, 2009 10:17 pm

fiat croma je uredu avto. ne odlicen ampak uredu. masina ti nebi smela delati kaksnih posebnih problemou ker je jtd veliko boljsa kot masine pri ostalih(starejsih)modelih fiata. drugace pa..fiat je fiat..tok denarja tok muske..stvar okusa. pri cromi sedis malo visje kot naprimer pri hondi civic karavan in pregled nad cesto je odlicen.ce si povprecen voznik bo 120 KM cisto dovolj,drugace pa chip tuning..

lp
STRUP JE U MEJHNIH FLASKAH....

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Sr dec 23, 2009 10:23 pm

fiatpowered je napisal/-a:Prejšnjo generacijo samo še v muzeju pa na odpadu najdeš.

Tudi novejše generacije so dva tipa ;)

@čare ti enkrat pokažem kako gre 115 konjski Stilo ??? :twisted:

Kar se Fiata tiče močno priporočam, sploh JTD :tomidelej:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 23, 2009 10:33 pm

Stilo pa Alfa 156/147 ali Lybra vsi 115KM grejo divje dobr proti marei 110 KM imajo pa vsi trije tudi več navora Stilo 245,Lybra in Alfa pa 275 to se pa že kar pozna proti 200 Nm pri marei

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr dec 23, 2009 10:49 pm

Volvo power je napisal/-a: Tudi novejše generacije so dva tipa ;)

Pa nista ravno dva tipa. Je pred faceliftom, do 2008 in po faceliftu, ko je postala zelo podobna Bravu.

To, da je 120 KM prešvoh je buča. Za normalno vožnjo povsem dovolj, pospešek ima okrog 11 sekund, kar ni brilijantno je pa več kot korektno. Če imaš možnost izbire, potem je sicer 150 KM boljša izbira, ampat tudi 120 je zelo daaaaleč od slabe.

Avto je več kot samo korekten, sploh glede na to, da jo dobiš za ca. 6.000 €. Za vzet sta opremi dynamic ali emotion, active ja pa kar malo preveč oskubljena.

Zanimivo je, da je večina okvar povezanih z deli, ki izvirajo iz koncerna GM... Če bi imel trenutno 6 jurjev viška, bi bila Croma čisto na vrhu mojega seznama, potem pa dolgo nič.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 24, 2009 6:58 am

Na avtonetu jih je veliko z prevrtenimi km.

Pazi pri nakupu.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če dec 24, 2009 10:17 am

Na avto netu je tudi ogromno drugih avtomobilov s prevrtenimi kilometri. ;)
Takoj ko jo kupiš, narediš glavni servis in imaš mir (priporočam Fiat Kavčič na Ižanski).
Jaz ti priporočam 150 konjski dizel, ker avto je res težak in ti 120 konjev kmalu postane premalo. Poraba je trenutno 6.7. Več kratkih voženj kot relacij.

Gledal bi tako z emotion opremo, z alcantaro. Pri nas ima fotr usnje, pa mi ni všeč. Panoramska streha je zakon, poživi notranjost. Moraš jo pa vzdrževat, čene jo hitro zamakne... posledice sta žvižganje in zamakanje.

Pri naši je bilo treba menjat kondenzator klime... pod garancijo (AS Plus ---> zelo vredu odnos do strank). Pa EGR se je zabasal. Pol urce pri Kavčiču, pa je avto spet delal kot je treba.

Kar se tiče Fiata... Sam sem imel Stilota in z njim ogromno problemov. Cromo pa ti še vseeno priporočam, ker je res vredu avto, oz. dobiš veliko za ne tako velik denar.

BORUT39
Nov uporabnik

HVALA

Napisal/-a BORUT39 Če dec 24, 2009 12:44 pm

Hvala za nasvete in mnenja. Jaz bi se odločil za novo Cromo. A je to smiselen nakup.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 24, 2009 1:02 pm

Na avto netu je tudi ogromno drugih avtomobilov s prevrtenimi kilometri. Wink

Crome izstopajo - verjemi. Namreč težko dobiš kakšno z realnimi.

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Če dec 24, 2009 2:41 pm

nakup se splaca! razen ce mas namen avto zamenjat kaj kmalu po nakupu, se bos zaj... ker cena hitro pada. drzgace pa je zelo dobra izbira in investicija.verjetn bi avto uporabljal za druzinse namene? pritljazi prostor te bo turbo presenetil :)
STRUP JE U MEJHNIH FLASKAH....

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe dec 25, 2009 1:54 pm

Croma

Realni km, obilo opreme, preverjeni in cenjeni motorji, zdi se odličen nakup. Čeprav ni veliko slišati o tem avtomatiku...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 25, 2009 2:14 pm

200 KM je prepožrešen,avtomatika bi se jaz izogibal,ker ko crkne če crkne je to za marsikoga barvna televizija zate pa strošek in pa GTC-ju ne verjamem ravno najbolj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], luxxx7 in 8 gostov