Če bi sredstva dopuščala, bi vzel kakšno '06 Fiat Cromo, ampak trenutno to žal ni opcija. Iščem nekaj, kar bo dalo največ muske za najmanj denarja, staro 10 - 12 let (tukaj smo zelo fleksibilni), dobro ohranjeno, redno servisirano, s poudarkom na normalnih stroških vzdrževanja.
Kaj potrebujem? Naj bo reč:
- prostorna,
- udobna (na trši strani bo bolje),
- po možnosti naj ne crkne na vsakem vogalu,
- na cesti pogosta,
- s porabo do max, ampak res max 10l, raje pa 8,
- do 100 kw bi blo super,
- klima je dobrodošla, ni pa mus,
- raje vidim bencinarja (ne bi plačal 300 € za eno obnovljeno šobo), ampak spet ni mus,
- deli naj ležijo na vsakem koraku.
Česa nočem?
- japonca (dela super, ampak ko pa stane motorček prostega teka 590 € + DDV (za avto, ki je vreden dvajurjapapol...), rabljenega pa v SLO ni za dobit, je pač malo too much - hvala mojemu mehankarju ki v tednu ali dveh zrihta tud rabljeno opico na palmi, če je glih treba),
- korejca (ker sem imel čisto dovolj enkat v življenju porabo olja 0,5 l / 100 (sto) km - jebemtisonato), pa še občutek pri vožnji, t.i. "fahrgefuehl" mi RES NI všeč,
- velikosti do vključno golfa (nič osebno proti golfu, ampak če mu že ravno rečejo "golfov razred"' - v mislih imam samo velikost), smo pač razvajeni.
Najbrž sem še kaj pozabil pri tem kaj hočem in česa nočem...
Aja, še budget...

Ker se je neljubi dogodek zgodil včeraj, sem net lahko pregledal le bežno, ampak trenutno je favorit Mondeo MK2, kjer za dobrih 500 dobiš reč, ki izgleda že zelo dostojno, tudi kakšni Vectri B dobro kaže, od starejših pa mogoče Audi A6, 100 ali 80, mogoče kakšen razred C ali E. Zgolj slučaj je, da sem naštel same Nemce, ker nisem obseden z germanskin poreklom, ampak deli (lahko rabljeni) pa naj le bodo poceni in na voljo v izobilju).
Da je ironija še večja, sva RAVNOKAR prodala zelo dober avto, ki je bil kot tretji avto v gospodinjstvu kjer sta 2 osebi z vozniškim dovoljenjem pač odveč. Po drugi strani pa to tudi ni slabo, ker vem, kako težko se v teh časih proda avto in, da je kupec absolutno v prednosti.
Skratka, dovzeten sem za vse razumne predloge, če ima pa kdo kakšno konkretno reč v misli, pa na ZS. Budget je žal fix.
Kakšne ideje?