Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

avtonet

Napisal/-a M Pe dec 25, 2009 4:38 pm

Mogoče se bom mal bolš počutil, če tukaj pojamram.

Na hitro moram kupit avto, išem nekaj do 500 €. Filtriram tako, da ne prikaže oglasov brez cen, pa mi vrže ven naprej 10-15 strani oglasov s ceno 10 €. Pa kaj je folku? Pa to, da hkrati označijo 1. in 2. lastnik. Halo? Že iz principa ga ne bom poklical, morona. Mi gre na živce skoraj tako, kot uporaba zadnje meglenke, kadar rosi ali dežuje, ali pa abonma na prehitevalnem pasu, ko neumorno prehiteva invisible mana in se ne umakne za nič na svetu...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe dec 25, 2009 5:09 pm

Glede teh 10€ sem že govoril z avto.net in mi je gospod lepo razložil, da je to prodajna cena in, da stranke obveščajo, da morajo podati realno ceno glede na pravila oglaševanja pa nikomu ništa, edem mora pač iti tja in kupiti neko vozilo za teh 10€ in. tako je meni rekel pol bo pa štala. Torej 10€ je prodajna cena za tisto vozilo in nič več !!! Torej dodaj še letnik 1 reg in max recimo 98 do 00 pa zadnih 24ur :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe dec 25, 2009 5:11 pm

Za ta denar boš težko našel oglas v smislu: 1. Lastnik, 50.000km, odlično ohranjeno, redno servisiran na pooblaščenem servisu, potrjena servisna knjižica, SLO poreklo......itd. Boš mogel malo klicati pa da vidiš kako je in kaj!
lp.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe dec 25, 2009 5:20 pm

Če je kakšen pravnik na forumu, bi bilo lepo, če bi nam pojasnil kakšne posledice lahko ima zavajajoč oglas. Ali potencialni kupec s sprintanim oglasom kot dokazilo lahko vztraja na ceni iz oglasa. Dejansko so to nategatorji, ki na vsak način hočejo, da bo njihov oglas bolj viden. Pravne posledice, če obstajajo, bi jih pa lahko spravile na realna tla. Predstavljajte si naše veletrgovce, ki nas bombardirajo z letaki in prospekti na katerih so cene, ko bi pa prišel v trgovino bi bilo pa druge cene.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe dec 25, 2009 5:21 pm

Mislim da ma folk ceno 10€, iz razloga, ker pri oddaji oglasa ni možnosti izbire "cena po dogovoru"

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Pe dec 25, 2009 5:29 pm

Sej so "Pokličite za ceno!"

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe dec 25, 2009 5:45 pm

fare je napisal/-a:Za ta denar boš težko našel oglas v smislu: 1. Lastnik, 50.000km, odlično ohranjeno, redno servisiran na pooblaščenem servisu, potrjena servisna knjižica, SLO poreklo......itd. Boš mogel malo klicati pa da vidiš kako je in kaj!
lp.

jaz bi rad samo videl, kaj dobim za ta dnar, ne pa da najprej 15 minut listam, da sploh do tja pridem...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: avtonet

Napisal/-a W|zz Pe dec 25, 2009 5:56 pm

M je napisal/-a:Pa to, da hkrati označijo 1. in 2. lastnik. Halo? Že iz principa ga ne bom poklical, morona.

jaz bi isto dal, če bi prodajal en avto, ki je pri hiši. So what? Prvi lastnik je bila uradno moja mt, drugi lastnik pa fotr. Po papirjih je drugi, v resnici je pa že od začetka vožen znotraj družine in ni tist prepis naredil popolnoma nobene razlike.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 25, 2009 6:05 pm

W|zz je napisal/-a:jaz bi isto dal, če bi prodajal en avto, ki je pri hiši. So what? Prvi lastnik je bila uradno moja mt, drugi lastnik pa fotr. Po papirjih je drugi, v resnici je pa že od začetka vožen znotraj družine in ni tist prepis naredil popolnoma nobene razlike.

Jaz bi v takem primeru napisal 1. lastnik, saj je čist vseeno, kaj piše na papirju. Kupec nima kaj komplicirat.

Ljudje ponavadi kar vse obkljukajo, ker se jim ne da oglas lepo napisat, pa čeprav ti vzame 5 min. Jaz oglase brez cene, brez slik in s fake opremo pa "pametnimi" opombami kar preskočim.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe dec 25, 2009 6:24 pm

peroRS je napisal/-a:Jaz bi v takem primeru napisal 1. lastnik, saj je čist vseeno, kaj piše na papirju. Kupec nima kaj komplicirat.

Ljudje ponavadi kar vse obkljukajo, ker se jim ne da oglas lepo napisat, pa čeprav ti vzame 5 min. Jaz oglase brez cene, brez slik in s fake opremo pa "pametnimi" opombami kar preskočim.

x2

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 25, 2009 6:31 pm

jaz pa opombe kar rad preberem...velikokrat mi polepsajo dan ali dva :lol:

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Pe dec 25, 2009 6:52 pm

W|zz je napisal/-a:
M je napisal/-a:Pa to, da hkrati označijo 1. in 2. lastnik. Halo? Že iz principa ga ne bom poklical, morona.

jaz bi isto dal, če bi prodajal en avto, ki je pri hiši. So what? Prvi lastnik je bila uradno moja mt, drugi lastnik pa fotr. Po papirjih je drugi, v resnici je pa že od začetka vožen znotraj družine in ni tist prepis naredil popolnoma nobene razlike.

x2

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 25, 2009 7:04 pm

_furby_ je napisal/-a:jaz pa opombe kar rad preberem...velikokrat mi polepsajo dan ali dva :lol:

No ja, včasih res dol padeš :lol: :lol: :EE

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe dec 25, 2009 7:14 pm

M je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Jaz bi v takem primeru napisal 1. lastnik, saj je čist vseeno, kaj piše na papirju. Kupec nima kaj komplicirat.

x2

Jaz pa ne bi, ker maš ljudji ki se začnejo na malenkosti obešat in iščejo vse razloge, da bi še mal znižali ceno al pa kej tečnarili. Raje prej napišem, da je tudi drugi, kot da potem zve, ko se pripelje od ne vem kje (daleč). Tudi sam bi raje videl, da prodajalec tako napiše, sej se da po telefonu razjasnit kšno nejasnost v oglasu, če koga kej moti...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 25, 2009 7:27 pm

W|zz je napisal/-a:Jaz pa ne bi, ker maš ljudji ki se začnejo na malenkosti obešat in iščejo vse razloge, da bi še mal znižali ceno al pa kej tečnarili. Raje prej napišem, da je tudi drugi, kot da potem zve, ko se pripelje od ne vem kje (daleč). Tudi sam bi raje videl, da prodajalec tako napiše, sej se da po telefonu razjasnit kšno nejasnost v oglasu, če koga kej moti...

Po eni strani maš prav, ampak veliko je takih (vključno z mano), ki ob takem oglasu (kjer je obkljukano kar vse po vrsti) takoj pomislim "ta prodajalec ni resen", pa čeprav je morda avto odličen.

Seveda pa kot si sam napisal, se da po telefonu lepo zmenit. Vendar so tudi kle izjeme. Enkrat sem šel s kolegom gledat en avto. Na oglasu je zgledal odličen, pisalo je 1. lastnik, potrjena servisna...
Po telefonu je vse to potrdil, potem prideva na ogled avta (150km daleč) in izpade, da je bil avto uvožen, rahlo karamboliran (vse to je lastnik po telefonu zamolčal), pa še za servisno je najprej rekel, da je nima pri sebi, potem da jo gre iskat, na koncu je pa priznal da je sploh nima :roll:
Kolega in jaz sva se samo obrnila in rekla nasvidenje.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So dec 26, 2009 10:29 pm

seeman66 je napisal/-a:Če je kakšen pravnik na forumu, bi bilo lepo, če bi nam pojasnil kakšne posledice lahko ima zavajajoč oglas. Ali potencialni kupec s sprintanim oglasom kot dokazilo lahko vztraja na ceni iz oglasa. Dejansko so to nategatorji, ki na vsak način hočejo, da bo njihov oglas bolj viden. Pravne posledice, če obstajajo, bi jih pa lahko spravile na realna tla. Predstavljajte si naše veletrgovce, ki nas bombardirajo z letaki in prospekti na katerih so cene, ko bi pa prišel v trgovino bi bilo pa druge cene.

Pri takem oglasu nimaš kaj, ker je oglas na avto.net zgolj informativne narave in ni recimo tako kot na ebay, ko imaš opcijo "kupi" oziroma soffort kaufen če se ne motim, da si s tem zagotoviš, da boš zagotovo dobil izdelek, po vnaprej določeni ceni. Drugače pa recimo na bolhi, v primeru dražbe, kjer prodajalec ni določil pridržane cene, ali pa jo je določil napačno, tako da je zmagovalna ponudba nad pridržano ceno, pa vseeno smešno nizka, se s tožbo da izterjati prodajo po ponujeni ceni.

Tisto z letaki in prospekti je pa spet drugače, ker trgovine so pravna oseba, prodajalci na avto.net so pa po večini fizične osebe. Pa tudi v trgovinah se prodajajo nove stvari, medtem ko vozila po 10eur na avto.net so rabljena.

Tako da žal ne moreš nič, gre pa tudi meni to na živce in bi moral avto.net instantno brisat take oglase, ali pa potrdit vsako oddajo oglasa, tako da bi se izognili takim traparijam. Da fake oglasov in oglasov ko ljudje prodajajo žare, keramične ploščice, ganđo in ostalo ne omenjam.

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Ne dec 27, 2009 12:24 pm

danatory je napisal/-a:Sej so "Pokličite za ceno!"

Pokliči za ceno je opcija samo za trgovce (pravne osebe).
Fizične osebe te opcije nimajo (več) in morajo vpisati ceno vozila. :roll:

Cena mora biti večja od 10 EUR, zato vpisujejo pač 10 EUR, kar z drugimi besedami pomeni "Pokličite za ceno".

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Ne dec 27, 2009 1:29 pm

lenivec je napisal/-a:mene pa predvsem zanima zakaj bi sploh klical za ceno. je res tak težko v jeben oglas napisat ceno ki jo maš v mislih?
kaj pridobiš s tem da te pol folk kliče. tak pa vidi v oglasu že uh ta cena je previsoka zame itd. če pa kliče pa to pač sliši po telefonu. res nevem v čem je finta

Fora je v tem, da ko pokličeš ima prodajalec več možnosti, da kupca prepriča v nakup, ki zaradi previsoko postavljene cene verjetno nikoli ne bi poklical.

Nekatere stvari se mogoče nekaterim lepše slišijo, kot pa da jih vidijo - recimo višja cena ;)

Je pa res, da vse to dela avto.net in ostale strani nepregledne in otežujejo iskanje želenega vozila.

Moteče je seveda tudi to, da prodajalci namenoma postavljajo nerealne (previsoke) cene, da imajo več maneverskega prostora. Pač tako je....

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne dec 27, 2009 1:45 pm

jaz bi pa bil zelo vesel če bi pod oglasi omogočili komentarje !!!

bi nekaj oglasom dodal sočne pripombe. naprimer kako ma lahko napisanih 60.000 prevoženih, volan pa čist zguljen ??

al pa da piše meglenke, na sliki pa vidiš da jih ni
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov