Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BC
Novinec

Kraj: LJ

podobni avtomobili kot lupo 3l?

Napisal/-a BC To jan 12, 2010 12:12 pm

poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika, zato mi je vedno bolj všeč lupo 3l...
je še kak avto, ki ima porabo res okoli treh litrov?
ni pomembna znamka, velikost, oblika itd.
samo, da je poraba 3l ali manj (ne 4 ali 5l) in cena nekje do 5000 EVR.

LP
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jan 12, 2010 12:29 pm

3 litre na 100 kilometrov? ...ali manj? :lol:

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To jan 12, 2010 12:31 pm

6l ti je velika poraba???boš mogo kolo nabavit pa bo :lol:
VW golf IV

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 12, 2010 12:31 pm

smart dizel, audi a2 1.2tdi

sm res, da ti je 6l preveč... 4-TAKTNI moped tam do 125cc, mogoče kak ligier, aixam in podobna jajčka
Zadnjič spremenil C4V4L13R, dne To jan 12, 2010 12:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jan 12, 2010 12:32 pm

dvomim v 3 litre, mogoče pri določeni hitrosti ( mali) na AC, drugače je bil test na motorvisionu ( sedaj dsf motor ) in je avto pil 4,8 do 6....tko da..
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 12, 2010 12:45 pm

http://www.spritmonitor.de/de/die_sparsamsten_autos.html

tukaj imaš seznam najbol varčnih...

tud lupo ima porabo 3.7....

mal si preračunaj kolko € prišparaš med porabo 6l in 4l.....

se če vzameš 20.000km na leto prišparaš 200€, tako da je bolše da avto prodaš pa se začneš z kolesom, vlakom, busom vozt... :lol:

še skuter mi je pil več ko tale lupo :lol:

drugače pa lahk dost prišparaš z vožnjo recimo mam porabo 5,5 če bi pa vozu 100 po ac bi mel pa 4,5, kar je 20% manj...
Zadnjič spremenil kolesar, dne To jan 12, 2010 12:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To jan 12, 2010 12:46 pm

6l je čisto ugodna poraba in več kot kak liter realno ne boš sklestil. Tudi če bi ga se ti nebi tako hitro povrnil vložek v nekaj takega.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Napisal/-a =ZiAn= To jan 12, 2010 12:47 pm

A se ti zafrkavaš ali to resno, 3litre in manj? Kot rečeno, kupi kolo, očitno nimaš denarja za vzdrževanje avtomobila :roll: ali pa vsaj ax dizla, tam med 3-4L kuri kolkor se spomnim, če ti to ni preveč...

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 12, 2010 12:50 pm

model voz sirokota pa mu je 6 litrou prevec.matr ej natankaj kurila notr bo po izracunih k ada porab 4 litre nafte.
pa clovek,daj res si kupi kolo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

javascript:emoticon(':lol:')

Napisal/-a kolesar To jan 12, 2010 12:53 pm

predeli ga na plin pa boš mel kao 4 l porabe :lol:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To jan 12, 2010 1:02 pm

cky2k je napisal/-a:6l ti je velika poraba???boš mogo kolo nabavit pa bo :lol:

se podpišem :lol: ,saj tudi skuter spije več ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: podobni avtomobili kot lupo 3l?

Napisal/-a MyWay! To jan 12, 2010 1:04 pm

BC je napisal/-a:poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika
:roll:

Se pravi, da se ti na začetku ni zdela prevelika? Šele sedaj? Kaj si pa včasih vozil, da ni bila prevelika poraba (pod 6l), če smem vprašat?

+ Zakaj te skrbi teh nekaj evrov sedaj, pri nakupu avtomobila te pa ni?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To jan 12, 2010 1:20 pm

Jao, jaz vozim avto, ki ima porabo 10 l pa se ne sekiram, ti se pa sekiraš, ker imaš porabo 6 l.
Rajši sem brez avta, kot pa da bi moral gledat na porabo. Res mi gredo na živce pogovori o porabi. Avto se more tankat in more it naprej. Ne pa da zaradi tega eni šaltajo na 1500 obratih, vozijo 60 na uro.

Ampak, ti voziš, ti plačaš.Že veš, kako je prav ;)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jan 12, 2010 1:25 pm

Lupo ima res najnižjo porabo po nizki nabavni ceni, lahko pogledaš še za polota 1.4 ...4litre/100km
Zadnjič spremenil abcabc, dne To jan 12, 2010 1:35 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 12, 2010 1:26 pm

BBS je napisal/-a:Jao, jaz vozim avto, ki ima porabo 10 l pa se ne sekiram, ti se pa sekiraš, ker imaš porabo 6 l.
Rajši sem brez avta, kot pa da bi moral gledat na porabo. Res mi gredo na živce pogovori o porabi. Avto se more tankat in more it naprej. Ne pa da zaradi tega eni šaltajo na 1500 obratih, vozijo 60 na uro.

niso vsi takšni direktori oz. magnati kot si očitno ti :roll: :lol: dan danes že vsak gleda na porabo,razn tisti ki majo viška €.

drugače pa se strinjam,kupi si kolo!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jan 12, 2010 1:31 pm

BC je napisal/-a:poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika, zato mi je vedno bolj všeč lupo 3l...

LP

Če se boš vozil enako kot sedaj, ti noben avto ne bo porabil manj kot 3L. Razen če razvijejo ICE, pri katerem se bodo toplotne izgube čudežno pretvarjale v kinetično energijo. Iz ICE mašine pač ne moreš dobiti več kot nekih 35% izkoristka.
Ratalo bi ti edino z motociklom, ki ima veliko manjši zračni upor in z bolj enakomerno vožnjo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

BC
Novinec

Napisal/-a BC To jan 12, 2010 1:32 pm

kolo že imam. zdaj iščem avto z majhno porabo.

kolesar je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/die_sparsamsten_autos.html
tukaj imaš seznam najbol varčnih...
tud lupo ima porabo 3.7....
mal si preračunaj kolko € prišparaš med porabo 6l in 4l.....

se če vzameš 20.000km na leto prišparaš 200€, tako da je bolše da avto prodaš pa se začneš z kolesom, vlakom, busom vozt... :lol:
kul, zgleda da je lupo najugodnejši.
ne vem pa kje si dobil 200EVR - razlika med 6l bencina in 3l dizla na 20000km je okoli 730EVR...?

TOYOTA je napisal/-a:dvomim v 3 litre, mogoče pri določeni hitrosti ( mali) na AC, drugače je bil test na motorvisionu ( sedaj dsf motor ) in je avto pil 4,8 do 6....tko da..
jaz pa ne verjamem v 5l. bili so tudi testi, kjer je bila poraba 3l in še celo malo manj.

Templar je napisal/-a:6l je čisto ugodna poraba in več kot kak liter realno ne boš sklestil. Tudi če bi ga se ti nebi tako hitro povrnil vložek v nekaj takega.
kakšen liter? kje?

=ZiAn= je napisal/-a:A se ti zafrkavaš ali to resno, 3litre in manj? Kot rečeno, kupi kolo, očitno nimaš denarja za vzdrževanje avtomobila :roll: ali pa vsaj ax dizla, tam med 3-4L kuri kolkor se spomnim, če ti to ni preveč...
kolo že imam, samo težko več kot eno vrečko peljem iz trgovine z njim. zakaj ax? saj nima manjše porabe kot lupo?

abbe je napisal/-a:model voz sirokota pa mu je 6 litrou prevec.matr ej natankaj kurila notr bo po izracunih k ada porab 4 litre nafte.
pa clovek,daj res si kupi kolo
kurila? scirocco dela na ,,osvinčen" bencin. kolo že imam.

kolesar je napisal/-a:predeli ga na plin pa boš mel kao 4 l porabe :lol:
predelava ne pride v poštev.

michelin je napisal/-a:
se podpišem :lol: ,saj tudi skuter spije več ;)
kater skuter ima več kot 6l porabe? a ni ponavadi okoli dveh litrov (4t, 50ccm)?

MyWay! je napisal/-a:Se pravi, da se ti na začetku ni zdela prevelika? Šele sedaj? Kaj si pa včasih vozil, da ni bila prevelika poraba (pod 6l), če smem vprašat?

+ Zakaj te skrbi teh nekaj evrov sedaj, pri nakupu avtomobila te pa ni?
a res? to je treba razlagat? da cena bencina mogoče ni ista, kot včasih in da se konstantno dviguje?

BBS je napisal/-a:Jao, jaz vozim avto, ki ima porabo 10 l pa se ne sekiram, ti se pa sekiraš, ker imaš porabo 6 l.

fino. ampak teme nisem odprl zato, ker bi me zanimalo kakšno porabo imaš ti, kaj bi raje imel ter kaj ti gre na živce? zakaj bereš in komentiraš temo, če ti gre vse to na živce?
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

BC
Novinec

Napisal/-a BC To jan 12, 2010 1:36 pm

Energetik81 je napisal/-a:Če se boš vozil enako kot sedaj, ti noben avto ne bo porabil manj kot 3L. Razen če razvijejo ICE, pri katerem se bodo toplotne izgube čudežno pretvarjale v kinetično energijo. Iz ICE mašine pač ne moreš dobiti več kot nekih 35% izkoristka.
Ratalo bi ti edino z motociklom, ki ima veliko manjši zračni upor in z bolj enakomerno vožnjo.
pa saj ne iščem avta z enim litrom porabe. zanima me samo, če je še kak z enako ali pa zelo podobno porabo kot jo ima lupo 3l...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To jan 12, 2010 1:36 pm

BC je napisal/-a:poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika, zato mi je vedno bolj všeč lupo 3l...

LP

se oproščam, ampak lupota so imeli na testu pri AM in če se ne motim je imel porabo okoli 5,5 l.

off:
Če ima scirocco preveliko porabo, ti ostane samo še kolo ali moped do 50 ccm :)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jan 12, 2010 1:36 pm

3 litr boš dosegu kje izven mesta, naselja.
Zadnjič spremenil abcabc, dne To jan 12, 2010 1:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov