Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tomsonman
Novinec

Kia CeedSW 2010 ali Chevrolet Cruze 2010?

Napisal/-a Tomsonman So jan 16, 2010 7:02 pm

Zanima me torej kakšno imate mnenje glede izbire med temi dvemi avtomobili.

Za Ceeda vemo da je kvalitetno izdelan in vzdržljiv, malo pokvarljiv, se pravi zanesljiv avto. Oblika bolj za silo, notranjost recimo ok, je pa karavan kar mi prav pride.

Cruza pa sem nekak slučajno videl in si ga malo bolje pogledal in me je tako zunanja oblika kot notranjost precej navdušila, precej bolj kot pri Ceedu. Sama zunanjost je zelo všečna, notranjost pa po obliki spominja na kakšno Insignijo. Edina pomankljivost je da je zaenkrat na voljo samo štiri vratna različica, kjer je prtljažni prostor bistveno manjši in težje dostopen kot pri Ceedu.

Zanima pa me ali je to vse skupaj (lepa zunanjost in notranjost) samo tako na prvi vtis in je sam avto kar se tiče same vožnje, kvalitet izdelave in pokvarljivosti bistveno slabši od Ceeda?

Cenovno je pa praktično z isto opremo in malo močnejšim motorjem Cruze za kakšnega tisočaka cenejši od Ceeda.

Če ima kdo mogoče izkušnje z obema bi bil vesel kakšnega komentarja ...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jan 16, 2010 7:44 pm

Ti je kak tisočak malo? :D
Meni se zdi, da je to velika razlika v ceni. cee'du so zdaj dobor navili cene, tudi, če ti uspe v akciji spustit ceno za 2K je še vedno 1.4LX FRESH 14K€ kar je kar 3K€ več od Cruzea, ki ga dobiš že za slabih 11K€.
Kar se tiče zanesljivosti se nimaš kaj bat, ker so Chevroleti nadpovprečno zanesljivi avti. Osebno ga nisem vozil, ga pa veliko ljudi hvali, pa tudi na cesti že skoraj vsah dan srečam kakega, ki je ravno iz salona prpeljal. Probaj ju.

Oglej si še i30CW, dobi se ga že za 12K

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman So jan 16, 2010 8:42 pm

Glede cene ni neke razlike pri modelih ki ju gledam in sta recimo primerljiva po opremi:

- Kia Ceed SW 1.6 TX je končna cena 17.000€
- Chevrolet Cruze 1.8 LT je pa končna cena 16.970€

Me pa zanima če je kdo res vozil oba in lahko kaj več pove ...

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 So jan 16, 2010 9:44 pm

glede na to da imata ceno 17000eur se verjetno kak drug avto tudi dobi razen, ce ni izbira usmerjena na samo ta dva modela.
lp

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman So jan 16, 2010 10:10 pm

Nekak me ta dva najbolj zanimata, sicer pa dvomim da se za 17.000€ dobi kakšen evropski avto z enako opreme ... Pa po lastnih izkušnjah so korejci precej zanesljivi, kar se pokvarljivosti tiče, kar za veliko evropskih v tem segmentu ne velja.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Kia CeedSW 2010 ali Chevrolet Cruze 2010?

Napisal/-a WMB So jan 16, 2010 10:28 pm

Tomsonman je napisal/-a:Zanima me torej kakšno imate mnenje glede izbire med temi dvemi avtomobili.

Za Ceeda vemo da je kvalitetno izdelan in vzdržljiv, malo pokvarljiv, se pravi zanesljiv avto. Oblika bolj za silo, notranjost recimo ok, je pa karavan kar mi prav pride.

Cruza pa sem nekak slučajno videl in si ga malo bolje pogledal in me je tako zunanja oblika kot notranjost precej navdušila, precej bolj kot pri Ceedu. Sama zunanjost je zelo všečna, notranjost pa po obliki spominja na kakšno Insignijo. Edina pomankljivost je da je zaenkrat na voljo samo štiri vratna različica, kjer je prtljažni prostor bistveno manjši in težje dostopen kot pri Ceedu.

Zanima pa me ali je to vse skupaj (lepa zunanjost in notranjost) samo tako na prvi vtis in je sam avto kar se tiče same vožnje, kvalitet izdelave in pokvarljivosti bistveno slabši od Ceeda?

Cenovno je pa praktično z isto opremo in malo močnejšim motorjem Cruze za kakšnega tisočaka cenejši od Ceeda.

Če ima kdo mogoče izkušnje z obema bi bil vesel kakšnega komentarja ...

Kje to piše kar si napisal za Ceeda???? Prvič slišim.
Če bi to držalo bi verjetno vsa ostala avtoindustrija propadla že 1 leto ko je ta model prišel ven....ker slovenci pač radi kupujemo najcenejše in seveda najkvalitetnejše... :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Kia CeedSW 2010 ali Chevrolet Cruze 2010?

Napisal/-a MatejW So jan 16, 2010 10:30 pm

WMB je napisal/-a:Kje to piše kar si napisal za Ceeda???? Prvič slišim.
Če bi to držalo bi verjetno vsa ostala avtoindustrija propadla že 1 leto ko je ta model prišel ven....ker slovenci pač radi kupujemo najcenejše in seveda najkvalitetnejše... :lol: :lol:

Kje si pa prebral, da temu ni tako? ;)
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne jan 17, 2010 12:54 am

sicer nikoli ne vsiljujem drugih avtomobilov od izbranih, ampak jaz bi za ta denar pogledal za čem takem:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3414194&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3298559&show=1

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne jan 17, 2010 1:03 am

Slicker je napisal/-a:sicer nikoli ne vsiljujem drugih avtomobilov od izbranih, ampak jaz bi za ta denar pogledal za čem takem:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3414194&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3298559&show=1

x2, sploh v tem primeru ne bi razmišlal in vzel focusa za tako ceno

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 17, 2010 9:01 am

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Ne jan 17, 2010 9:42 am

hp6715s je napisal/-a:x2, sploh v tem primeru ne bi razmišlal in vzel focusa za tako ceno

Nikoli.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 17, 2010 10:24 am

Ma je že bila tema o Ncap testu in glej no glih Cruze je nabolj trden ;) Vzemi Cruza z max opremo, ker konkurenca košta čez 20.000€ :idea: , da boš pa zadaj gonu stekla na polento in sedel na poceni blagu :ne . Torej Cruza, če pa malo pogledaš exotico :[] :[] pa Sebringa :idea: 8) Nobenga od teh treh ne boš prodal z dobičkom po 5 letih :D

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne jan 17, 2010 11:05 am

Sebring je cel razred višje.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne jan 17, 2010 11:11 am

Sebring izgleda zanimivo in ponuja dosti za to ceno, samo motor je malo "prevelik" in pa na NCAP testu ga sploh ni, so pa ostali Chryslerji ki so tam, ZELO slabo ocenjeni, tako da ...

Cruze je res ugoden in varen avto, ko bi le vsaj petvratni model obstajal, če že karavana ni ... :(

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 17, 2010 11:47 am

Tomsonman je napisal/-a:Sebring izgleda zanimivo in ponuja dosti za to ceno, samo motor je malo "prevelik" in pa na NCAP testu ga sploh ni, so pa ostali Chryslerji ki so tam, ZELO slabo ocenjeni, tako da ...

Cruze je res ugoden in varen avto, ko bi le vsaj petvratni model obstajal, če že karavana ni ... :(
Kaj pa pol sanjaš o Cruiseju če ni karavana. Če rabiš karavana ga rabiš in ne gledaš limuzin. Greš kupiš Ceeda pa čez 1l ugotivuš kako si se zajebal ker je cena padla v 1 letu na 12t€ ali manj iz 17t€. Raje poglej kake avte ki držijo ceno in so boljši od obeh glede na to da € niso problem. Pa tudi avti ki so npr stari samo 1 leto in so "rabljeni" so boljša izbira če kupuješ avto ki je pol v tem primeri avto malo višjega cenovnega ranga.lp.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne jan 17, 2010 11:57 am

Ne Cruze ne Kia ne bosta držala ravno neke bomba cene čez nekaj let v nadaljni prodaji. Čeprav za Kio bi se znalo zgoditi da kar bo, kljub korejski znački. Ker sedaj jih je že res toliko na cesti, da po tej logiki bi še šlo. Kia se je kar že dokazala po kvaliteti.
Cruze je vsaj po testih in temu kar sem slišal zelo dober avto, sploh pa za ta denar. po kvaliteti nebi smel kaj biti dosti za Kio. Sprobaj oba pošteno za kaj več kot eno testno vožnjo pa boš videl - tako prek neta ne boš ugotovil kaj ti je bolj všeč.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne jan 17, 2010 12:04 pm

Bo treba res sprobat pa videt.

Glede izgube cene me ne preveč skrbi, ker bom imel avto verjetno naslednjih 10let, ali vsaj 7let, v tem času pa tako ali tako vsi avti izgubijo.
Gre se mi torej, da je avto čim kvalitetnejši, zanseljiv, varen, z veliko opreme in nov do 17k. Zato gledam Kio in Chevrolet ker nekak izpolnjujeta vse pogoje.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 17, 2010 1:40 pm

V naslovu teme piše Cruze in Ceed in raznorazni poznavalci vsiljujejo druge znamke.

On-topic:
Nekje sem zasledil, da bo Cruze v kratkem dobil Opelov motor 1.4 turbo.
Tako, da je moje mnenje, če se ti ne mudi z nakupom, da še malo počakaš in
vzameš tale 1.4 turbo motor.
Malo poglej teste in boš videl, da je tale 1.8 Opelov motor v Cruzu bolj žalost.
Sicer, je za povprečnega voznika kar vredu, ampak če boš hotel kaj več, ne boš zadovoljen. Primanjkuje navora in poraba ni ravno nizka.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Po jan 18, 2010 12:48 pm

Ja, 1.8 motor je res glede na specifikacije v praksi švohen in potrošen, sam 1.4 kljub turbu pa zna biti za Cruza malo premalo?

Sicer pa pri Chevroleju še nič ne vejo o tem motorju, kar pomeni da zna še kar nekaj časa trajat ... So že kakšne neuradne informacije kdaj naj bi prišel?

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Po jan 18, 2010 12:53 pm

Verjetno bo to ta motor.

http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=2886

Glede izgube cene pa, danes je avtov ogromno in ponudbe pa še več, zato je po 7 letih vsak avto star in vsak zgubi ceno. Jaz se zaradi tega ne bi preveč sekiral.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov