baSix je napisal/-a:Prodajalci vedo zlo malo o tehničnih podatkih, še posebaj kar se motorja tiče (vejo kolko ima moči, ventilov in takšne osnovne stvari...) za kaj bol naprednega je anjbolše da sam pobrskaš po spletu al pa prodajalca vpraša če ima mogoče on kaj več podatkov kje zapisanih
hladni je napisal/-a:soso je napisal/-a:Mene pa bolj zanima, koliko je takšnih ljudi, ki jih zanima vrsta ventilov, vrsta sklopke pri nakupu novega avta za 10.000 eur? Zakaj? To se mi zdi bolj podj... trgovca, ali pa preveč branja avtomobilizma in s tem posledično "preveč" znanja . Saj ne kupuješ nekega športnega avta za dirkat.
Lp
Tako je. Namreč mene zanima, kaj ti natančno misliš pri materialih? Ime plastike, način izdelave, je kancerogena, ime stroja za izdelavo? Kaj ti zanima pri sklopki?
To je definitivno pod.... prodajalca in nič drugo. Tega ne ve niti sam direktor Kie Slovenija, ne da bi to znal prodajalec. In če te že to zanima, greš na internet. Meni bi blo nerodno to spraševat.
moj-avto je napisal/-a:vendar pa mene je bolj zanimalo tehnični bodatki vozila, kot so vrsta ventilov, vrsta sklopke, določeni materijali,......itd.
moj-avto je napisal/-a:Tako sem stopil v salon, malo ga pogledal od zunaj, znotraj, se vsedel vanj, primil volan, dotaknil armaturko. Super, ni bilo težav. Noben ni rekel nič.
moj-avto je napisal/-a: Govorila sta le, da je avto izjemno kvaliteten, napreden z nemško tehnologijo.
Pero je napisal/-a:moj-avto je napisal/-a:vendar pa mene je bolj zanimalo tehnični bodatki vozila, kot so vrsta ventilov, vrsta sklopke, določeni materijali,......itd.
Ti bom jaz odgovoril:
ventili so jekleni kot pri vseh avtih, so pa postavljeni v 2 vrste kot pri vseh 4V na cilinder motorjih.
sklopka je enokolutna suha kot pri 99,9% vseh avtov z ročnim menjalnikom
kateri določeni material te še zanima?
Petersilj je napisal/-a:Ok, sedaj pa že malo filozofirate s temi diagrami, materiali, sklopkami itd. Avto peljete na testno vožnjo in je to to.
Petersilj je napisal/-a:Ok, sedaj pa že malo filozofirate s temi diagrami, materiali, sklopkami itd. Avto peljete na testno vožnjo in je to to.
Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov