Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Varčen zanesljiv dizel za dolgo turo ?

Napisal/-a GiGi1985 To feb 02, 2010 7:07 pm

katerega dizla bi izbrali v cenovnem rangu od 5k do 8k euro, letnik nad 2000, srednjega razreda, predvsem da je zanesljiv oz. dokaj neproblematičen, pa z malo porabo (do max 8l pri umirjeni vožnji po AC, dol ni omejitev :) ) ? Obvezno tempomat, priporočljiva navigacija, pa da ima dobro gretje :lol:

Porodila se mi je ena ideja, pa malo gledam po netu. V glavnem tema ni namenjena kregariji ampak bolj "brain stormingu".

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To feb 02, 2010 7:10 pm

JTD-ji, zelo dobri motorji, in tudi tukaj kar dostikrat pohvaljeni.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 7:13 pm

lancia hf je napisal/-a:JTD-ji, zelo dobri motorji, in tudi tukaj kar dostikrat pohvaljeni.

x2 in nikol ne boš dosegel 8l porabe, tudi z m-jet ne

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To feb 02, 2010 7:17 pm

Jaz ne morem prehvaliti TDI-ja (Bosch pupa) iz VAG-a. Kaksna golf 4-ka oz.Skoda Octavia alpa Seat Leon, ipd. Poraba pri umirjeni voznji je okoli 5, lahko pa tudi manj.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Varčen zanesljiv dizel za dolgo turo ?

Napisal/-a Ivan36 To feb 02, 2010 7:28 pm

GiGi1985 je napisal/-a:katerega dizla bi izbrali v cenovnem rangu od 5k do 8k euro, letnik nad 2000, srednjega razreda, predvsem da je zanesljiv oz. dokaj neproblematičen, pa z malo porabo (do max 8l pri umirjeni vožnji po AC, dol ni omejitev :) ) ? Obvezno tempomat, priporočljiva navigacija, pa da ima dobro gretje :lol:

Porodila se mi je ena ideja, pa malo gledam po netu. V glavnem tema ni namenjena kregariji ampak bolj "brain stormingu".

LP

S temi kriteriji ga še niso naredili :( Grejejo pa vsi bolje kakor pa hladijo ;)
http://www.avto.net/ad.asp?id=3450169
http://www.avto.net/ad.asp?id=3448182
http://www.avto.net/ad.asp?id=3481393
http://www.avto.net/ad.asp?id=3468150
http://www.avto.net/ad.asp?id=3470629

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To feb 02, 2010 7:31 pm

V Veliki Britaniji so najbolj priljubljeni Fordovi TDCi.
Torej bo nekaj na tem ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 02, 2010 7:35 pm

Gyga je napisal/-a:Jaz ne morem prehvaliti TDI-ja (Bosch pupa) iz VAG-a. Kaksna golf 4-ka oz.Skoda Octavia alpa Seat Leon, ipd. Poraba pri umirjeni voznji je okoli 5, lahko pa tudi manj.

To mora bit res ekstremno umirjena vožnja! :D Drugače pa tudi pozitivne izkušnje s TDI-jem.

Za ta denar zdaj dobiš passate cca. 04 letnik, po mojih izkušnjah avto kot ustvarjen za dolge ture. Poraba pa recimo skor do dubrovnika pa nazaj po avtocesti s precej naloženim avtom prihaja kak deci več kot 6l pri hitrosti do max. 160 km/h. Je pa pri našem samo 5 prestav, tako, da bi tudi pod 6l moralo z lahkoto it, sploh če je še tempomat v igri...

Vzdrževanje pa tudi ni tak problem, glede na to, da jih je malo morje pri nas.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne To feb 02, 2010 7:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To feb 02, 2010 7:36 pm

BBS je napisal/-a:V Veliki Britaniji so najbolj priljubljeni Fordovi TDCi.
Torej bo nekaj na tem ;)

v bivši yugslaviji pa yugeci, torej bo nekaj na tem

v sloveniji pa clioti 1.2 , 59 konj, potem je zihr neki na tem

saab ma zihr dobr gretje :D
Slika

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta To feb 02, 2010 7:42 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Gyga je napisal/-a:Jaz ne morem prehvaliti TDI-ja (Bosch pupa) iz VAG-a. Kaksna golf 4-ka oz.Skoda Octavia alpa Seat Leon, ipd. Poraba pri umirjeni voznji je okoli 5, lahko pa tudi manj.

To mora bit res ekstremno umirjena vožnja! :D Drugače pa tudi pozitivne izkušnje s TDI-jem.

Za ta denar zdaj dobiš passate cca. 04 letnik, po mojih izkušnjah avto kot ustvarjen za dolge ture. Poraba pa recimo skor do dubrovnika pa nazaj po avtocesti s precej naloženim avtom prihaja kak deci več kot 6l pri hitrosti do max. 160 km/h. Je pa pri našem samo 5 prestav, tako, da bi tudi pod 6l moralo z lahkoto it, sploh če je še tempomat v igri...

Letnik 04 je motor pd in ima 1litr več porabe kot (Bosch pupa) .

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 7:45 pm

Jaz se ne bi odločil za TDI-ja največ zaradi tega, ker bi pri fiatu dobil veliko več oz bolj ohranjenega za 5 oz 8k eur

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To feb 02, 2010 7:48 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz se ne bi odločil za TDI-ja največ zaradi tega, ker bi pri fiatu dobil veliko več oz bolj ohranjenega za 5 oz 8k eur

x2

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 02, 2010 7:56 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz se ne bi odločil za TDI-ja največ zaradi tega, ker bi pri fiatu dobil veliko več oz bolj ohranjenega za 5 oz 8k eur

Zdaj so šle cene tem passatom tako dol, da lahko kvečjemu novejšega fiata fiata dobiš, v drugem smislu "več" pa pomoje težko. In ti avti so res odlični za dolge ture med drugim tudi zaradi prostornosti(v karavana lahko naložiš res ogromno in tudi zadaj lahko tudi višji sedijo kot gospodje, kar nažalost v veliko avtih ni ravno slučaj).

Sicer pa še zraven povej kaj pri fiatu je v tem rangu in z odlično ergonomijo, da bo tvoj predlog malo bolj "usmerjen".

lambretta je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Čak kaj majo polj starejši manjšo porabo? Vem, da pri golfu V je z 1.9 tam tam kot pri tem passatu...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To feb 02, 2010 8:02 pm

predvsem da je zanesljiv oz. dokaj neproblematičen, pa z malo porabo

Če je to napisal, pri nemcih sigurno tega nebo dobil. Je pa tudi možnost TDI-ja
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 02, 2010 8:06 pm

jst sm iskal podobno uzel megana pa mi ni žal..
na netu jih maš polno.. dobiš dokaj nov letnik.. najnižja poraba.. najnižja cena..
če ti pa ni všeč pa za dugimi poglej :twisted:

ps. puste moj post pri miru, kar je res je res..

če hočeš pa kaj bol prestižnega pa pomoje ford mondeota..

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To feb 02, 2010 8:09 pm

Megane grandtour. Udoben avtič, mala poraba, kar se tiče 1.5dci 106cv, sam treba je vzet tistga k ni fap, da ni partikl filtra. Problemov nobenih. Dobiš pa letnik 2006-2007 za cca 7-8k€.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 02, 2010 8:12 pm

Alfa 166!Velik avta ,udobna vožnja, dober nepožrešen,zmogljiv motor...Govorimo seveda o 2.4JTD-ju z 150 8V KM oz.nekaj čez 170 M-jet 16V motorjem in opremo ni da ni.Mogoče Lybra 2.4 150 KM to bi kupoval jaz v tvojem primeru.Forda nikoli čeprav se pelje odlično ampak ne bom spet našteval zakaj ne,Saab je dober avto ampak zaradi nepokritosti servisnih storitev ga ne bi,kar je nemcev ni slabo samo so vsi že starejši od zgoraj naštetih in s tem tudi z več prevoženimi,mogoče kak dobro ohranjen primerek BMW E 39 525D to je pa to v grobem.

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta To feb 02, 2010 8:15 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
lambretta je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Čak kaj majo polj starejši manjšo porabo? Vem, da pri golfu V je z 1.9 tam tam kot pri tem passatu...

Točno tako, pa še bolj občutljiv motor je PD.Drugače pa tudi s PD nima kaj zgrešiti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 02, 2010 8:16 pm

lancia hf je napisal/-a:predvsem da je zanesljiv oz. dokaj neproblematičen, pa z malo porabo

Če je to napisal, pri nemcih sigurno tega nebo dobil. Je pa tudi možnost TDI-ja

Zanima me, na keri model pri fiatu ciljate, dvomim, da se bo na samem motorju vozil... :D Mislim, da se tudi TDI-je z lahkoto uvrsti med "dokaj neproblematične", vsaj po tem kar sem osebno doživel in slišal. Problemi so pa itak povsod, predvsem ko so kilometri iz 300.000 prevrteni na skoraj polovični znesek. Pa še takšnih dosti laufa kot urca z rednim vzdrževanjem. Je pa vzdrževanje samo po sebi zelo ugodno, če poznaš vredu mehanika, že zaradi razširjenosti rezervnih delov pri nas.

Drugače nimam nič proti JTD-ju ampak pri fiatu mi osebno ne pade na pamet avto srednjega razreda, ki bi bil realno primerljiv s passatom, sabom 9-3 in 9-5 ipd., zato sprašujem na kateri model ciljate. Nič provokativnega, da ne bo pomote.
Z JTD motorjem so bolj "avtocestne križarice" alfe, ampak tam pa definitivno odpade kriterij "zanesljiv oz. dokaj neproblematičen".

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 02, 2010 8:17 pm

Kar je nalepil @ ivan 36 bi vzel samo Omego ali BMW-ja,saab z oplom 2,2 mi ne diši v nobenem primeru (v poštev pride edino M-jet JTD),Mercedes pa že dolgo ni več kar je bil .Megane z 1.5 prduljico in Delphi sistemom vbrizga pa tudi pomislil ne bi nanj.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 02, 2010 9:04 pm

čare je napisal/-a:Kar je nalepil @ ivan 36 bi vzel samo Omego ali BMW-ja,saab z oplom 2,2 mi ne diši v nobenem primeru (v poštev pride edino M-jet JTD),Mercedes pa že dolgo ni več kar je bil .Megane z 1.5 prduljico in Delphi sistemom vbrizga pa tudi pomislil ne bi nanj.

100 konjski nima delfi pumpe oni 80 konjski, tistega pa ni nobedn omenu ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov