Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

domenl
Nov uporabnik

Kraj: Logatec - Kalce

kupovanje do 3k€ in mnenje o peugeot 306 elan

Napisal/-a domenl Ne feb 07, 2010 10:11 pm

Pozdravljeni

Kupujem avto med 2000 in 3000€, bliži 2000€. Nekje srednje velikosti, bencin do 80kw. Zaželjeno je vsaj 2x airbag, ABS, klima. Delam približno 1000km na mesec, pa da ni predrago vzdrževanje.

Ogledano mam tole 306-ico, jo kdo pozna in kakšna imate splošna mnenja o 306-ticah?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3446756&show=1

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne feb 07, 2010 10:18 pm

306-ka ni problematičen avto,jaz sem ga imel leto pa pol pa mi je skoz dobr služil-tko da če je dobr vzdrževan se nimaš kaj bat

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne feb 07, 2010 11:01 pm

..., ker si ravno novinec na tem forumu bi te samo opozoru, da bodi ZELO ZELO previden pri nakupu vozila, nikar ne kupuj avto na blef, na trgu je zadnje čase OGROMNO nategatorjev bi rekel, da že na vsakem vogalu ti hočejo prodat zjahan avto. Jaz tudi ta čas kupujem nekaj do 3000 evrov, morda 3500 evrov pa ne dobim nič pametnega, kar bi bilo vredno kupit. Tisti, ki kupuje prvi avto bo že nekaj dobil, jaz pa ga že imam, star 11 let, ampak dober/delujoč, problem pa je rja...nima klime
Zadnjič sem na avto.net videl, da nekdo prodaja nedaleč stran od mene eno Primero l.01, prodajalca sem poklical in se zmenil za ogled, po telefonu ga nisem spraševal veliko, ker zadnje čase vsi lažejo, ko pridem k prodajalcu in mi pokaže avto ....me je šokiralo, kaj vse je avto dal že skozi. Motor menjan, rja na zadnjih obrobah, počen avspuh, požgani zici od čikov, karamboliran avto in s tem slabo popravljen, slabe zavore, nisem sploh hotel več pregledovat naprej, ampak sem samo šel. En dan kasneje grem pogledat eno Hondo in eno Ibizo. Gledam Hondo in se čudim kaj za boga je ta človek vozil v tem avtu, morda hlevski gnoj, gradbeni material ali celo vozil kakšen teleta, se obrnem in grem, gledam čez čas ibizo, lepo spucana in počepnem zadnji bok farban, gledam vrate tud, gledam blatnik tud fabran in potem ugotovim, da je bil skoraj celi farban, rja nepogrešljiva....spet razočaran grem. Še pred kakimi 14 dnevi gledam Carismo, rja na eniizmed obrobi in rahlo obtovčen avto od toče, tukaj bi lahko še kaj pogledal, ampak OK tega sem šel samo tako pogledat, ker sem bil ravno blizu ....potem grem kake 14 dni nazaj gledat Seat Toledota l.00, avto brez rje zalomilo pa se je pri zjahanemu motorju, prodajalec je trdil, da z motorjem ni nič narobe, jaz ap sem bil trdo prepričan, da je nekaj narobe, tik pred koncem, ko sem se hotel usedit v avtu pa slišim lejte lahko se zmenmo za eno ugodnejš ceno....potem že vem kje sem.
Nategatorji so na vsakem vogalu. Res je da za ta denar ne moreš dobit nov avto, ampak za ta denar, ki ga ni malo bi se pa lahko dobil spodoben avto.

Res bodi reviden, kaj kupiš.
Zadnjič spremenil abcabc, dne Ne feb 07, 2010 11:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Ne feb 07, 2010 11:12 pm

Ja ja to je problem, sploh če ne poznaš prodajalca. No ta 306-ica ni sfrizirana, samo vseeno pazi in res dobro preglej celoten avto, kot je že opisal abcabc :D

domenl
Nov uporabnik

Napisal/-a domenl Ne feb 07, 2010 11:16 pm

hribko - hvala =)

abcabc - lih sm zakluču branje teme o nategatorjih in sm se konkretno nasmejov...mev sm podobno izkušno včeraj k sm šov gledat saxo 1.6 vts, zvita prema, opozorilne lučke od airbaga in ročne...smo se obrnil in šli, doma sm še enkrat pogledu oglas in vidu, da je biv oddan 2.2 in če bi biv dost pozorn bi vidu že po sliki zvito zadnjo sovoznikovo premo(pač guma ni v pravi poziciji) lastnik je trdiv da jo je zviv dan pred mojim ogledom, lučke pa ne ve kako to da svetjo o tem, da o avtu ni vedu skor nič raje ne govorim...

mam pa na ogledih vedno s seboj mehanika, čitavc odtenka barve, pa še dva kolega k sta dost avtov prešraufala pa vesta kaj je treba dobr pogledat...
si uzamemo čs, urco al pa dve, če si seveda avto na prvi vtis to zasluži..., po možnosti ga dvignemo od tal da se mal še spodi pogleda

miha_racer - se mu bomo posvetil

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne feb 07, 2010 11:22 pm

@abcabc, verjetno gledaš bolj sumljive avte. Že po oglasu lahko vsaj slutiš kakšen je avto. Pa še takšne avte gledaš, ki jih vozijo bolj mladi in te tudi ne pazijo preveč.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne feb 07, 2010 11:25 pm

O, moj soimenjak!:)

Js bi predlagal Megana bencinarja 1.6 16V, npr:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3479992&show=1

ali pa Xsara tudi bencinar 1.6, npr:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3484592&show=1

Pri Xsari sicer pravijo, da je bolje gledati facelift (npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3402082&show=1), ampak to je ze precej na meji tvojega proracuna, na meji pa ni dobro biti.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Ne feb 07, 2010 11:29 pm

Pozabil sem še en avto omenit, prejšnji dan videl oglas in ravno naslednji dan grem mimo in sem šel pogledat Xsaro, hudi* je bil, ker je zapadlo 1 cm snega, ampak sem videl dovolj, en ogled na spodnji del motorja (kapljice), en 20 cm dolg pas po strehi (vdolbince) in pregled zadnje opreme, ki je bila postrani....nič adijo.
Tale prema je kr problem pri Citroenu, da stojijo postrani kolesa.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Ne feb 07, 2010 11:32 pm

domen_ je napisal/-a:O, moj soimenjak!:)

Js bi predlagal Megana bencinarja 1.6 16V, npr:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3479992&show=1

ali pa Xsara tudi bencinar 1.6, npr:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3484592&show=1

Pri Xsari sicer pravijo, da je bolje gledati facelift (npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3402082&show=1), ampak to je ze precej na meji tvojega proracuna, na meji pa ni dobro biti.

hh zakaj pa na meji ni dobro biti???????????
Daj prej naj vsak še enkrat to prebere kaj je napisal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drugače pa xsara tudi ni slaba, sploh facelift, ampak tako kot pri vsakem avtu, pa lahko imaš glede kvarljivosti srečo ali pa ne :D

domenl
Nov uporabnik

Napisal/-a domenl Ne feb 07, 2010 11:39 pm

zdravo soimenjak :)
vem, da glede na mojo finančno sposobnost ne bi smev preveč gledat na to če mi je všeč ali mi ni...sam megani te generacije mi nažalost res ne dišijo...xsare mam na enem ožjem seznamu, če mi tale 306 uide

doma imamo citroene že okoli 15let(AX, ZX, Xsara, Saxo) in nismo imeli pri nobenem resnih težav razen pri xsari, ki je imela slabe konektorje pod sovoznikovim sedežem za airbage in je redno upozarjala na težave..trenutno je doma parkeran AX-a star 12let in razn lani glave ventila ni blo resnih težav :D

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne feb 07, 2010 11:49 pm

abcabc je napisal/-a:..., ker si ravno novinec na tem forumu bi te samo opozoru, da bodi ZELO ZELO previden pri nakupu vozila, nikar ne kupuj avto na blef, na trgu je zadnje čase OGROMNO nategatorjev bi rekel, da že na vsakem vogalu ti hočejo prodat zjahan avto. Jaz tudi ta čas kupujem nekaj do 3000 evrov, morda 3500 evrov pa ne dobim nič pametnega, kar bi bilo vredno kupit. Tisti, ki kupuje prvi avto bo že nekaj dobil, jaz pa ga že imam, star 11 let, ampak dober/delujoč, problem pa je rja...nima klime
Zadnjič sem na avto.net videl, da nekdo prodaja nedaleč stran od mene eno Primero l.01, prodajalca sem poklical in se zmenil za ogled, po telefonu ga nisem spraševal veliko, ker zadnje čase vsi lažejo, ko pridem k prodajalcu in mi pokaže avto ....me je šokiralo, kaj vse je avto dal že skozi. Motor menjan, rja na zadnjih obrobah, počen avspuh, požgani zici od čikov, karamboliran avto in s tem slabo popravljen, slabe zavore, nisem sploh hotel več pregledovat naprej, ampak sem samo šel. En dan kasneje grem pogledat eno Hondo in eno Ibizo. Gledam Hondo in se čudim kaj za boga je ta človek vozil v tem avtu, morda hlevski gnoj, gradbeni material ali celo vozil kakšen teleta, se obrnem in grem, gledam čez čas ibizo, lepo spucana in počepnem zadnji bok farban, gledam vrate tud, gledam blatnik tud fabran in potem ugotovim, da je bil skoraj celi farban, rja nepogrešljiva....spet razočaran grem. Še pred kakimi 14 dnevi gledam Carismo, rja na eniizmed obrobi in rahlo obtovčen avto od toče, tukaj bi lahko še kaj pogledal, ampak OK tega sem šel samo tako pogledat, ker sem bil ravno blizu ....potem grem kake 14 dni nazaj gledat Seat Toledota l.00, avto brez rje zalomilo pa se je pri zjahanemu motorju, prodajalec je trdil, da z motorjem ni nič narobe, jaz ap sem bil trdo prepričan, da je nekaj narobe, tik pred koncem, ko sem se hotel usedit v avtu pa slišim lejte lahko se zmenmo za eno ugodnejš ceno....potem že vem kje sem.
Nategatorji so na vsakem vogalu. Res je da za ta denar ne moreš dobit nov avto, ampak za ta denar, ki ga ni malo bi se pa lahko dobil spodoben avto.

Res bodi reviden, kaj kupiš.

Imam občutek, da boš ti moral še kake par let šparat pa delat, ker zate ni rabljenega avtomobila....zate je nov avto, da ga maš nonstop v garaži in glancaš....pelješ ga pa samo ven ko je lepo vreme ali pa na servis.
Kaj pričakuješ od najcenejših primerkov na avtonetu?????
Ali pa bom drugače rekel....kaj bi rad od avta ki je pred 7-8 leti stal npr 25-30K€, danes pa ga kupuješ za 3K€ pa še spuščaš mu ceno za par sto€????
Osebno kadim v avtu in ga ne šparam, kar se tiče kilometrov....vožnje....kaj a bom čez 5 let nekomu napol zastonj šenkal full dober avto???? Ne, ne bom....zjahal ga bom do konca in na koncu dal za min. keš.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 08, 2010 7:39 am

Motiš se nisem tak, da bi avto vsakič pucal, dejansko svojega že 3 mesece nisem spucal in je notri 1cm smeti.
Trg z avti je prenasičen in ne moreš kr en zjahan avto kupit.

On
Novinec

Napisal/-a On Po feb 08, 2010 9:45 am

Jaz imam 13 let star avto pa je vedno normalno vožen in ne ga šparam, pa če ga sedaj pogledam je skor vedno lepo urejen, v notranjosti ni nič raztrgano prekurjeno umazano. Nekoč mi je zaupalo neko dekle, da če vidi dober avto pa da je ves zanemarjen si nebi upalo v njegovo stanovanje :D

Kar se tiče Avto neta: Vedno se najde avto to je dejstvo, samo večina pa je takih da se jih rajši izogni (Totalke, zvito podvozje, neservisiran...) Še enkrat za primerjavo: Moj avto ima 200.000Km 13 let je star in je nekaramboliran+redno servisiran in mi pol nekdo ponuja 500Eur za njega (Rajš ga zakurim kot pa dam za ta keš), oz povem mu naslov Avto.net pa naj si ga tam kupi, ker jaz vem da bo za na vikend in okol hiše še dolgo dobro služil...

Aja probaj še na Avtooglasnik.com ali na salomonca pogledat( še vedno obstajajo ljudje ki nimajo neta)

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po feb 08, 2010 9:52 am

abcabc je napisal/-a:Motiš se nisem tak, da bi avto vsakič pucal, dejansko svojega že 3 mesece nisem spucal in je notri 1cm smeti.

Samo sem 1100% ,da ga boš kupil :D glede na tvoje že izbrane in kupljene modele :roll: Pa napisal sem že vsaj 101x 1 lastnik pa , če je 15 let staro !!!

http://www.avto.net/ad.asp?id=3474618
http://www.avto.net/ad.asp?id=3473111
http://www.avto.net/ad.asp?id=3452091
http://www.avto.net/ad.asp?id=3488299
http://www.avto.net/ad.asp?id=3495535

http://www.avto.net/ad.asp?id=3424691 2000 letnik za 1100€

....................... do 2000€ jih je polno ja in z vsakim upam prevoziti 15.000km brez kaj menjati !

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po feb 08, 2010 11:50 am

jaz sem zanimam za seat leon. kaj pravite za ta avto ? cene od 3.000 do 4.000 ?

se sploh splača za 10 let star avto ? zakaj je tako drag ? in kako kvarljivi so ?

Uporabniški avatar
RaW
Nov uporabnik

nakup

Napisal/-a RaW Po feb 08, 2010 12:19 pm

1.Moje mnenje je, da se ne splača za 10 in več let star avto dat več kot 1.500 - 2.000 EUR, to s klimo in vsaj 2 airbagoma.Za ta denar ga tudi dobiš, samo ne vzemi prvega ki ga gledaš.Pa ne glej glih Puntota/Corse in takih malih jajčkov, ker so Slowenzi mahnjeni na male avte in imajo (pre)visoko ceno.
Če se nategneš za za 1.500 - 2.000 manj boli kot če se za 4.000 pomojem....

2.Tale Peugeot 306 elan je tudi meni padel v oči....dejansko ga prodajajo ALU feltne...enega mehanika s sabo pa dobro pregledat avto

3.abcabc -> po moje ne gledaš pravih znamk oz. velikosti avtov. Moje veliko razočaranje je bilo, da 10 in več let stari Japonci (Mazda 323, Demio, Nissan Almera, Primera & stuff) ki sem jih gledal in ki vozijo po osrednjem delu SLO rjavijo kot za stavo.Pa sem gledal od 1.lastnikov večinoma.....Motor dober, pleh rjav. Tako da sem se pol osredotočil na primorski konec in na bolj "ljudske" znamke Fiat, Alfa in Opel ter to soboto našel v eni Obalni avtohiši Fiata Bravo 1,6 z avtomatsko klimo, 2 airbagoma in z 3 mesečno pisno garancijo na motor in menjalnik. Avto je ohranjen, ima pa počeno zunanje ogledalo, gume bol tko tko in pri konzoli znotraj moram par žarnic menjat. Dal sem pa 1,490 EURonov. Jst bi na tvojem mestu gledal za kakšno res dobro ohranjeno Lantro ali Elantro, ker si Hyunadia že vajen al pa ubodu kak večji avto, ker dobiš dosti več avta za isti denar, tisti 1-2l/100km večjo porabo boš že požrl.Ob prebiranju BMWSlo foruma sem se skoraj navdušil za kakšnega 10 let starega BMWja in bi ga tudi kupil, če bi imel spodoben parking zanj. Dobra nepooblaščena servisna mreža (mehaniki popoldanci lepo razporejeni po SLO), rezervni deli se veselo prodajajo rabljeni etc. Pa pelješ se kot g.Človek vsaj...
Pa Ford Mondeo 1,8 je bil tudi tu že večkrat svetovan kot Best Buy za do 2.000 EUR

Pozdrav

RaW

domenl
Nov uporabnik

Napisal/-a domenl Po feb 08, 2010 12:48 pm

glede na to, da ti je padel v oči...si ga šel pogledat?
sm pa zmenjen, da gresta z mano dva kolega, k vesta kako se stvarem streže..pred nakupom bom pa dvome, če slučajno bojo šov pogledat še z mehanikom

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Re: nakup

Napisal/-a abcabc Po feb 08, 2010 1:31 pm

[quote="RaW"]1.Moje mnenje je, da se ne splača za 10 in več let star avto dat več kot 1.500 - 2.000 EUR, to s klimo in vsaj 2 airbagoma.

[/quote]

Tole bo malo težko za Evropski avto.
do 3000 evrov so avti tam l.00 izjemoma dobiš Fiata ali Korejca l.02 za ta denar.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po feb 08, 2010 1:36 pm

abcabc je napisal/-a:Motiš se nisem tak, da bi avto vsakič pucal, dejansko svojega že 3 mesece nisem spucal in je notri 1cm smeti.

kako zanimivo.

sam ne pucaš svojega avtomobila a ko greš na ogled si pa ves zgražan in si misliš svoje, češ kakšni lastniki mar ne?

abcabc je napisal/-a:En dan kasneje grem pogledat eno Hondo in eno Ibizo. Gledam Hondo in se čudim kaj za boga je ta človek vozil v tem avtu, morda hlevski gnoj, gradbeni material ali celo vozil kakšen teleta, se obrnem in grem

dvoličnost pa taka...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 08, 2010 1:40 pm

Saj sneg se tudi smatra za smeti 1 cm bo kr realno...ko bom svojga spucal bo, kot nov notri ta Honda pa je bila posesana toda dlih tako je zgledalo, kot da nebi bil avto posesan od novga. Po stropu vse umazano, od česa ne vem. No potem je pa še rjasta bla, pa motor masten....čemu sploh taka vto in za par jurjev.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov