Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

ssangyong actyon?

Napisal/-a cardak Sr feb 10, 2010 11:26 pm

lp.zanima me ce ve kdo kaj o tem avtu http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=3504208#

mogoce ima kdo izkusnje s tem avtom?poraba,vozne lastnosti?
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 11, 2010 1:09 pm

Ni tale pred nekaj meseci stal v LJ na Kmag in se prodajal. Če se prav spomnim je nekdo spraševal za očeta ali kdo pozna dotično vozilo. Preveri kako je z vozilom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če feb 11, 2010 1:15 pm

Pa tega sranja nebi mel, pa če mi ga šenkajo.

Za 10k€ že avto dobiš, ne pa tega sranja..

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če feb 11, 2010 1:22 pm

no mogoče sem bil jaz, ko sem spraševal za očeta, ampak ne za actyona ampak kyrona, ki se je rabljen prodajal na kmag ljubljana, no pol tistega nismo kupli, ker je bil testni in zjeb.n do kraja, tko da pazi kaj kupuješ, tele avte pol folk kot testne ali pa službene od firme tiščijo po vsem mogočem terenu na polno........drgač pa je fotr kupu novga kyrona in se mu zdajle ob takih vremenskih pogojih samo smeje 8) sploh ker ima pred domom ene 2 kilometra hudih klancev in ponavadi še slabo služenih, tko da vsi sosedje puščajo v dolnin svoje avte razn fotra ki lepo vklop 4 wd in veselo fura, kaj hočem povedat, tega avta na linku ne poznam, vem pa za kyrona od fotra, na laterem je isti motor, da je zelo hvaležna in trpežna zadeva in, da ima z 2,0 litrskim turbodizlom z 147 konji porabo cca 8 litrov in to kljub teži dve toni........drgač pa dobro preveri avto, od kje izhaja, uvožen pomoje ni bil, ker se ne splača tega uvažat, sicer pa vrži pozonrnost na servisno, ter vse pogonse sklope ter seveda pleh, da ni bil butnjen..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če feb 11, 2010 1:24 pm

Takšen avto ima moj prijatelj.
Pravi, da imajo teli Sangyongi notri Mercedersove motorje, ??? Ne bi vedel.

Vožnja je kar dobra. Smo šli z njim na Nizozemsko. Je kar udoben.
Prejšnji teden se mu je pa nekaj zalomilo v menjalniku, avto mu je stal na servisu 3 tedne, ne vem zakaj, v tem času si je pa kupil Mondeota za 800 €. ;)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če feb 11, 2010 1:27 pm

motorji niso mercedezovi, ampak je licenca od mercedeza..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če feb 11, 2010 1:29 pm

BBS je napisal/-a:Takšen avto ima moj prijatelj.

motorji imajo nekaj veze z mercedesom. ne vem pa 100%. meni osebno je avto premehek, se zelo nagiba v vse mozne strani. moras probat pa bos videl ce ti pase. :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 11, 2010 4:51 pm

_furby_ je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:Takšen avto ima moj prijatelj.

motorji imajo nekaj veze z mercedesom. ne vem pa 100%. meni osebno je avto premehek, se zelo nagiba v vse mozne strani. moras probat pa bos videl ce ti pase. :D

Kter terenc pa se ne?:) Ok pustmo zaj audije in MB z aktivnim podvozje....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Če feb 11, 2010 4:58 pm

hmm mene zanima zakaj tak avto :?:
za ta denar dobiš lahko boljšega ter lepšega....ok sicer ne tok dobr letnik

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Če feb 11, 2010 5:00 pm

VM motorji so kot pri Sportage in Tucson

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 11, 2010 7:46 pm

Močnejši dizel je enak kot pri ML-u prejšnje generacije! Uporablja CR tretje generacije. V Nemčiji sem vozil Kyrona z 3,2 bencinskim motorjem z mercedesovim avt. menjalnikom!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če feb 11, 2010 9:00 pm

Zakaj je sranje? Ga je kdo vozil? Res ni lepotec, ampak za to ceno.

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Če feb 11, 2010 10:01 pm

hm zelo zanimivi odgovori.ja motor je osnova iz mercedesovega motorja(1999).oblika je res mal cudna ampak glih zato mi je vsec.nikjer nisem zasledil na kolk so servisi?garancija nasplosno,garancija na pleh?mogoce kdo ve?na uradni slo strani nisem nic nasel.
a je kdo mogoce vozil tak avto s to masino?
tale ima rocni menjalnik,mogoce so problemi z avtomatskimi?
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Če feb 11, 2010 10:32 pm

v črnomolju si nekdo lasti točno takega in še iste barve je...je pa morda sedaj par dni tukaj pri nas....lahko pa se pozanimaš pri gospodu mirtiču iz železničarske ki si že par let lasti kyrona....mislim da ti bo najbolje on povedal...

osebno mi je pa bruh....sej tehnika še nekak je,pa od mercedesa mašine pa to,ampak je pa zapakirano vseskupaj v tako grdo zunanjost....ampak ok...vsakemu svoje....
če ti je lep....se pozanimaj in go for it.
lp

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če feb 11, 2010 10:42 pm

touran je napisal/-a:VM motorji so kot pri Sportage in Tucson

Teli motorji pa nimajo prav nič skupnega z tistimi v Sportageu in v Tucsonu ;). Hyundai/Kia ima svoj razvoj CRDi motorjev.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: ssangyong actyon?

Napisal/-a sašo5 Če feb 11, 2010 10:50 pm

cardak je napisal/-a:lp.zanima me ce ve kdo kaj o tem avtu http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=3504208#

kdo gre to zavestno in pri popolni prisebnosti kupit, je zame nekaj narobe z njim....(enako kot PT Cruiserja)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če feb 11, 2010 11:09 pm

... ali kravo Q7 ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: ssangyong actyon?

Napisal/-a Daedalus Če feb 11, 2010 11:15 pm

sašo5 je napisal/-a:
cardak je napisal/-a:lp.zanima me ce ve kdo kaj o tem avtu http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=3504208#

kdo gre to zavestno in pri popolni prisebnosti kupit, je zame nekaj narobe z njim....(enako kot PT Cruiserja)

Meni so tudi nagravžni, ampak soditi ljudi na podlagi okusa, kakšen avto jim je OK...hmmmm. Upam da si se zajebaval...

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Če feb 11, 2010 11:28 pm

damjan hvala za informacije,bom malo pogledal po ulici in vprasal gospoda kako je zadovoljen z avtom.
saso5 vsak ma svoj okus...meni tudi ni ta avto ne vem kako lep ampak ima 4x4 pogon,dizel,robustna izdelava,pa se cena je ok...
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 12, 2010 1:16 am

cardak je napisal/-a:...,pa se cena je ok...

Kaj misliš, zakaj?
SSangyong je v precejšnjih težavah. Po tem, ko je kitajski SAIC kot sedanji večinski lastnik pokradel tehnologijo, v razvoj pa ni vlagal, kot je obljubljal, se oboji skupaj z JKorejsko vlado vlačijo po sodiščih in precejšnja verjetnost je, da bo Ssangyong šel v stečaj. Sedaj je v nekem stanju a la prisilna poravnava (?? - "receivership"), s katerim se skušajo izognit stečaju, a dvomim, da jim bo uspelo.

Več tu, kjer piše tudi to:
In January 2009, after recording a $75.42 million loss, the company was put into receivership. This may have been due to the global economic crisis and shrinking demand.[4] On August 14, 2009, worker strikes finished at the SsangYong factory and production commenced again after 77 days of riots.

Skratka - firma, za katere avto boš čez par let iskal razne rezervne dele, je na zelo trhlih nogah. Zato je še 10 k € velik rizik - kljub tebi mikavni ponudbi. Ko (če) bo šla v stečaj, boš takoj zgubil še nekaj tisoč €.
Vsaj pozanimaj se glede trenutnega stanja oz bodočnosti firme.

Da ne govorim o tem, kako se na slo-strani ob predstavitvi podjetja že v prvem stavku bogato zlažejo ("SsangYong je vodilni južnokorejski proizvajalec športnih terencev in rekreacijskih vozil, ki je na tržišču prisoten že več kot pet desetletij. Izdelava vrhunskih športnih terencev s štirikolesnim pogonom podjetje uvršča v sam vrh proizvajalcev vozil." -- v resnici avte, tudi SUV-e delajo od konca 80-ih ali začetka 90-ih let) in kako vse, kar je minimalno povezano z Rodiusom, tako smrdi oz tako pečejo oči, da praktično vsi bežijo stran. Bi res rad bil v taki tudi finančno dvomljivi povezavi?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov