Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Pomoč nova Opel Astra ali Renault Megane Grandtour novi

Napisal/-a Djekleni Sr feb 24, 2010 9:08 pm

Pozdravljeni

potrebujem pomoč, zanima me mi lahko svetujete glede nakupa (nova Opel Astra ali Renault Megane Grandtour novi) med tema dvema avtomobiloma, za katerega se naj raje odločim oziroma na kaj naj bom pozoren vbistvu vsaka informacija mi bi prišla prav.

Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr feb 24, 2010 9:32 pm

A to gledaš prav novo Astro J?

Če ja potem ti lahko kaj več povem o novi Astri saj imam z njo že čez 5000 prevoženih in lahko že dam neko mnenje.

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Napisal/-a Djekleni Sr feb 24, 2010 9:45 pm

Prav novo ja tanovi model in res bi bilo fajn slišat kaj iz ust oseb, ki imajo taki avto glede realne porabe in še usega drugega kar je fajn vedet! Pa tud za ta novi model megana grandtur kud bi bilo fajn slišat od tistih ki ga imajo odločam pa se pri obeh za 1.6 16v!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 24, 2010 10:18 pm

Nimam 5000 km z meganom grandtourom; ti pa povem, da boš z 1.6 16V pod 7+l/100km težko pršu. Poleg tega je avto zlo nepregleden - mislm, usaj js se počutm rahlo utesnjenga, čeprou je avto zlo prostorn. Kako opremo pa gledaš? Aja, motor sam je za prazn avto več kot dost (150 km/h avto niti ne čuti), za polno natovorjenga ti težko povem, prpelju se boš povsod sicer... Je pa super, da ma 6 prestav (vsaj men je blo).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 25, 2010 8:48 am

Najprej se moraš odločit, kakšen avto sploh potrebuješ - klasičen hatchback ali karavan? Nato pa kot običajno testna vožnja. Osebno se mi sicer Astra bolj dopade, če jo primerjam z običajnim Meganom. Medtem ko je pa Grandtour eden lepše oblikovanih karavanov v tem razredu.
Antiznačkar po prepričanju

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če feb 25, 2010 10:50 am

Oba sta dobra, ampak meni je Astra bolj pri srcu. Boljši sedeži, lepši zunaj in znotraj, bolj dodelan. Megane pa ima 6-st. menjalnik. Ali si že vozil katerega od niju? Kateri opremi si gledal in razlika v ceni?

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če feb 25, 2010 11:06 am

saj ma pa astra tudi 6 prestav

6 prestav pa ponavadi ne pomeni nič pametnega, saj treba prestavljat bolj pogosto...
(6 prestav ne pomeni nižjo porabo)

moj glas gre za opel astro, pa čeprav imamo pri hiši dva renoja (kar nima veze z ničemer)

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če feb 25, 2010 12:14 pm

na zunaj je meni astra lapša :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 25, 2010 12:20 pm

Megane dci 105, 6 prestav, dynamique oprema. Pravi kompromis med ceno, funkcionalnostjo, zmogljivostmi in stroški.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Če feb 25, 2010 12:22 pm

a4 je napisal/-a:saj ma pa astra tudi 6 prestav

6 prestav pa ponavadi ne pomeni nič pametnega, saj treba prestavljat bolj pogosto...
(6 prestav ne pomeni nižjo porabo)

moj glas gre za opel astro, pa čeprav imamo pri hiši dva renoja (kar nima veze z ničemer)

Ima tudi Astra 6-st. menjalnik, vendar ne 1.6. Vozil sem že z 1.6 motorjem in ji nič ne manjka.

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Napisal/-a Djekleni Če feb 25, 2010 1:21 pm

Megan grandtur dynamique bela barva za okroglih 15.000€, opel astra enjoy bela plus paket enjoy plus, ki ga moraš vzet za financiranje, da dobiš neki popust cena pa je 14.800€. Med njima nakoncu po opremi je razlika v bluetooth , ga astra nima, če ga hočem imet pa je doplačilo 450€, ter tako kot ste rekli v menjalniku(astra5-megan6), kar se mi zdi malo drago. Belo barvo sem pa gledal zato, da sem dobil nekje približno osnovno ceno teh avtomobilov kajti kovinska stane pri obeh enako, katera koli barva!

ob enem se vam zahvaljujem za vsak vaš odgovor!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če feb 25, 2010 1:40 pm

če gledam po znamki, raje Astro
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če feb 25, 2010 1:42 pm

Mislim da čeprav je Astra res lepa, ne boš z novim meganom nič zgrešu ;)

Včeraj sedel v točno takem kot je omenjen prej (1,5 105km, Dynamique), in mi je res všeč. Žal pa ne morem podat primerjave z astro, tam pa še nisem sedel :lol:

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Če feb 25, 2010 2:11 pm

Djekleni je napisal/-a:Megan grandtur dynamique bela barva za okroglih 15.000€, opel astra enjoy bela plus paket enjoy plus, ki ga moraš vzet za financiranje, da dobiš neki popust cena pa je 14.800€. Med njima nakoncu po opremi je razlika v bluetooth , ga astra nima, če ga hočem imet pa je doplačilo 450€, ter tako kot ste rekli v menjalniku(astra5-megan6), kar se mi zdi malo drago. Belo barvo sem pa gledal zato, da sem dobil nekje približno osnovno ceno teh avtomobilov kajti kovinska stane pri obeh enako, katera koli barva!

ob enem se vam zahvaljujem za vsak vaš odgovor!

Če mene vprašaš mora vsaka Astra imeti naslon za roko spredaj, ki stane samo 225 evrov. Samo pa zato, ker zraven dobiš nastavljiv naslon za roke, velik dvojni predal in električno ročno zavoro. In to ni nič v primerjavi z klasičo sredinsko konzolo, ki je vsaj meni grda. Spodaj sta linka brez in z naslonm za roke:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3438706&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3438998&show=1

Uporabniški avatar
Djekleni
Nov uporabnik

Napisal/-a Djekleni Če feb 25, 2010 2:12 pm

Cefizelj je napisal/-a:Mislim da čeprav je Astra res lepa, ne boš z novim meganom nič zgrešu ;)

Včeraj sedel v točno takem kot je omenjen prej (1,5 105km, Dynamique), in mi je res všeč. Žal pa ne morem podat primerjave z astro, tam pa še nisem sedel :lol:

Kje pa si ga gledal, imajo mogoče testno vozilo? samo to je avto spet dražji za 2000€
Zadnjič spremenil Djekleni, dne Če feb 25, 2010 2:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Če feb 25, 2010 2:24 pm

Zakaj ne vzameš 5 vratnega Megana, ki je cenejši za 800 evrov od grandtour-ja in ima enako velik prtljažnik kot Astra? In je cenejši od Astre, in tukaj potem ni več dvomov. Grandtour ima samo 100 litrov večji prtljažnik, kar ni toliko veliko.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 25, 2010 6:03 pm

a4 je napisal/-a:saj ma pa astra tudi 6 prestav

a-a, samo avtomatik s to mašino ima 6 prestav, ročni ima 5.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če feb 25, 2010 10:18 pm

Evo mene.

Obljuba dela dolg. Prej nisem imel časa zato ti bom zdaj napisal par stvari glede Astre.
Sam ti ne morem svetovat glede Megana, ker imam premalo izkušenj z njim. Še posebej z novim.
Astro pa dobro poznam. Bolj kot katerkoli drug avto... Tako Astro H kot zdaj novo.

Prvo največji minus:

preglednost. Sicer je preglednost naprej ok a moti a malenkost moti a stebriček. Pač masivnejši je. Za nazaj je pa še slabša preglednost glede na prejšnjo generacijo.

To je v bistvu ena redkih stvari ki me motijo.
Mogoče me je rahlo zmotila še malce trša plastika na zgornjem delu armature (proti vetrobranskem steklu). Ni pa vsa trša. Oznčeno na fotki:

Slika

Drugače pa je avto dosti kvalitetnejši od Astre H. Sami materiali, kvaliteta sestave...
Do zdaj ni nobenih pripomb pa ne vozim po najboljših cestah dnevno.
Všeč so mi sedeži ki imajo dovolj oprijema in so ravno prav trdi.
Pravtako mi je všeč, da uporabnost. Odlagalnih prostorov je tokrat dovolj. Za pohvalit je osvetlitev notranjosti, berljivost števcev ob vseh vremenskih razmerah.
Pravtako je upravljanje radia, klime in vsega kar je na osrednji konzoli enostavno kljub velkemu številu gumbov. Sam delam že skoraj vse na "pamet"...
Pozicija za volanom je super kot tudi pozicija prestavne ročice. Res v svtomobilu imam čisto drug filing kot sem ga imel v Astri H. Klasa višje.

Prostora je pa čisto dovolj v notranjosti. Tako spredaj kot zadaj. Še posebej fajn je dolg sedalni del zadnje klopi.

Glede 1.6 motorja je pa tako, da je čisto dovolj. Kako se obnese v novi pa ne vem.

Vozi se pa avto odlično. Lahko bi sicer bila za odtenek mehkejša a skupno gledano zelo zelo dobro. Sama lega je super.
Z vsakim novim kilometrom sem vse bolj navdušen glede podvozja in lege.

O videzu pa ne bi preveč. Vsake oči imajo svojga malarja. Meni trenutno najlepši v razredu.

Slika
Slika
Slika

Skratka z Astro ne bi zgrešil. Vsekakor pa testna vožnja obeh.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če feb 25, 2010 10:24 pm

Evo, končno osebne izkušnje lastnika Astre ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če feb 25, 2010 11:08 pm

ja hvala tomzziju (barva ji lepo paše mimogrede), sicer pa je mene tudi najbolj zmotil A stebriček, ko sem se noter vsedel. Je pa res, da sem pač navajen na enoprostorsko šipo. Se pa vsega navadiš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov