Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

dodge raam 5.7 V8

Napisal/-a BeMyWagen Po mar 01, 2010 8:05 pm

Jutri greva s stricem v italijo na testno vožnjo z zgoraj omenjenim avtom. Predelal ga bo na plin, saj se mu bolj splača kot pa tankat bencin. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem avtom, če imajo ta vozila kakšne hibe in jih naj prosim napiše. Zanima me tudi kako je kaj z urejanjem papirjev, ko avto pripelješ iz druge države v Slovenijo?

Hvala za odgovore in lp

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po mar 01, 2010 8:50 pm

Pardon za nekonstruktiven začetek odgovora, ampak...predelava na plin? Splača? Takšne "avte" se ne kupuje, če te skrbi poraba... :lol:

Poskus konstruktivnega odgovora: tvoj stric naj ne pričakuje preveč, razen muscle-feeling huge-ass ameriškega pickupa...varnost v p****, podvozje v p****, terenske sposobnosti->non-existant itd. ...pa ne me pojest, to je moj "internet knowledge", in ČE me kdo z osebnimi izkušnjami popravi, je čist OK. 8)

PS: Motiv za nakup pa je...?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po mar 01, 2010 8:56 pm

Daedalus je napisal/-a:Pardon za nekonstruktiven začetek odgovora, ampak...predelava na plin? Splača? Takšne "avte" se ne kupuje, če te skrbi poraba... :lol:

Poskus konstruktivnega odgovora: tvoj stric naj ne pričakuje preveč, razen muscle-feeling huge-ass ameriškega pickupa...varnost v p****, podvozje v p****, terenske sposobnosti->non-existant itd. ...pa ne me pojest, to je moj "internet knowledge", in ČE me kdo z osebnimi izkušnjami popravi, je čist OK. 8)

to je use kar rabš 8)
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po mar 01, 2010 8:56 pm

pa glih zdaj ko so uvedli nov davek :lol: :lol: :lol: ,bo dal samo za paprije on davke 10k EUR

saj se jih v slo tudi prodaja in bo vsekakor ceneje

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3440730&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3460555&show=1

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po mar 01, 2010 9:04 pm

Daedalus je napisal/-a:Pardon za nekonstruktiven začetek odgovora, ampak...predelava na plin? Splača? Takšne "avte" se ne kupuje, če te skrbi poraba... :lol:

Ja sej js sm podobnega mnenja kot ti, ne palim na ameriške avte,sem bolj pristaš evropskih vozil (deutschland). Kar se tiče predelave na plin, mu jo je predlagal prodajalec, zakaj pa nebi prihranil kakšen € če lahko, pa tudi takšne avte nebi kupoval če jih nebi mogel tankat, tako da finančnih problemov ni. Imel je že vse od x5, do allroadov, ML-ov ki jih dobi v račun ko opravi določeno storitev, saj nažalost firme nimajo denarja in mu dajo avto v račun, on pa kot vedno nor na hude avte z veseljem vzame. Glede motiva, pa je še kako velik, ko je bil v Italiji na smučanju je videl raama in se enostavno zaljubil v njega in sedaj ga hoče na vsak način. Novega pa se v slo mislim da ne da dobit.

Lp

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po mar 01, 2010 9:06 pm

mihaing je napisal/-a:pa glih zdaj ko so uvedli nov davek :lol: :lol: :lol: ,bo dal samo za paprije on davke 10k EUR

saj se jih v slo tudi prodaja in bo vsekakor ceneje

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3440730&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3460555&show=1

Ja jaz sem mu jih predlagal, samo rabljenega noče.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po mar 01, 2010 11:27 pm

Pa ga je že peljal? Glede na to, da je vajen raznih X5, ML itd., bo pomojem zelo razočaran, kljub videzu. Približno tko, kot če spoznaš eno blazno hudo bejbo, jo pripelješ domov, pol pa ves razočaran ugotoviš, da slabo vidiš, ker ima gor kilo mejkapa, 3 kile silikona, in da je u postli ko vreča krompirja. Alpa še huje, da je transvestit. :lol:

V glavnem, skrbeti ni, po testni vožnji si bo verjetno premislil. :-P Če pa si ne bo, ne vidim ovir, naj kupi...glede motorja mislim, da ne bi smel bit problem, ker te mrcine znajo bit kr vzdržljive, kaj več (elektronika itd.) pa ne bi znal povedat. Mal povprašaj strica googla, čez lužo sigurno kej več pišejo o tem...tovornjaku. ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 10:15 am

Daedalus je napisal/-a:varnost v p****, podvozje v p****, terenske sposobnosti->non-existant itd. ...

In kje si to zvedel? 100% sem, da si si to kar sam na hitro izmislil samo, da lahko pljuvaš po avtomobilih, ki ji ne maraš in ji še nikoli niti videl nisi :roll: In ker predvidevaš, da jih tudi vsi ostali na tem forumu še niso videli si prepričan, da ti bojo itak vsi verjeli. Kaj je smisel tvojega postanja? Se zdaj dobro počutiš, ker si podal tako pametne in strokovne podatke o ameriških jajcih?
Pa primerjava z vsaj enkrat dražjim X5 in ML je tudi traparija, da ne omenjam, da sta to dva popolnoma različna tipa vozil in razredov.
Je pa res, da je lahko marsikdo razočaran, ker od delavskih pick upih napačno pričakuje luksuzen avto!

BeMyWagen@
Če še ni prepozno poglej ZS

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To mar 02, 2010 10:41 am

mja, ameriski pickupi, sploh te vrste, imajo precej tocno namembnost. In ob njej seveda jasne pomanjkljivosti. Ena najvecjih v evropi je drago vzdrzevanje, ker so deli pac redki in dragi. In pocasi se jih dobi. Zgodba na ameriski celini je seveda cist kontra in so naceloma ti avti poceni za vzdrzevat.

Glede na to da je dodge, najbrz kaksne blazne zanesljivosti ni za pricakovat, ceprav so teli avti tolk basic, da ni nobene inteligentne elektronike, ki bi lahko crknila.

25 jurjev za rabljenega, v evropi, je seveda cist prevec denarja. In se splaca delat uvoz iz amerike pomojem, ker so teli avti pac zelo poceni.

Treba se je pa neki zavedat. Vsi pravi pickupi so notri za evropske razmere cista groza. In to ameri sele zadnje case dojemajo (poglej novo super duty ford verzijo, ki je notri v resnici špica).

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To mar 02, 2010 10:56 am

Ne vem zakaj bi bile terenske sposobnosti-non existant, sej to ni fiat panda. Nekaj se pa le lahko pričakuje od tega avtomobila.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 02, 2010 11:00 am

cruiser1 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:varnost v p****, podvozje v p****, terenske sposobnosti->non-existant itd. ...

In kje si to zvedel? 100% sem, da si si to kar sam na hitro izmislil samo, da lahko pljuvaš po avtomobilih, ki ji ne maraš in ji še nikoli niti videl nisi :roll: In ker predvidevaš, da jih tudi vsi ostali na tem forumu še niso videli si prepričan, da ti bojo itak vsi verjeli. Kaj je smisel tvojega postanja? Se zdaj dobro počutiš, ker si podal tako pametne in strokovne podatke o ameriških jajcih?
Pa primerjava z vsaj enkrat dražjim X5 in ML je tudi traparija, da ne omenjam, da sta to dva popolnoma različna tipa vozil in razredov.
Je pa res, da je lahko marsikdo razočaran, ker od delavskih pick upih napačno pričakuje luksuzen avto!

BeMyWagen@
Če še ni prepozno poglej ZS

Navadi se brat preden se pizdakaš...pa gre moj namen, da se ne začne kreg... :roll:
Verjetno se ti počutiš še boljše, ko si ignoriral 2. del mojga posta, zato da si lahko izprsil svojo jezo, ane?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 11:06 am

Andraz3d je napisal/-a:mja, ameriski pickupi, sploh te vrste, imajo precej tocno namembnost. In ob njej seveda jasne pomanjkljivosti. Ena najvecjih v evropi je drago vzdrzevanje, ker so deli pac redki in dragi. In pocasi se jih dobi. Zgodba na ameriski celini je seveda cist kontra in so naceloma ti avti poceni za vzdrzevat.

Glede na to da je dodge, najbrz kaksne blazne zanesljivosti ni za pricakovat, ceprav so teli avti tolk basic, da ni nobene inteligentne elektronike, ki bi lahko crknila.

Ameriški pick upi so za vdrževanje izredno poceni! Dele se lahko dobi zelo hitro ali iz nemčije ali ZDA!. Govorim iz LASTNIH IZKUŠENJ!
Koliko je Dodge zanesljiv, težko rečem osebno pa poznam nekaj lastnikov, ki so v glavnem zadovoljni, vendar jih je pri nas res premalo, da bi dobil pravo sliko. Osebno bi tudi raje prej, kot dodgev pick up, kupil Ford (serije F) ali pa Chevrolet! Jim bolj zaupam pa še lepši se mi zdijo.

Andraz3d je napisal/-a:
25 jurjev za rabljenega, v evropi, je seveda cist prevec denarja. In se splaca delat uvoz iz amerike pomojem, ker so teli avti pac zelo poceni.

Se strinjam, da so v evropi U.S. pick upi ponavadi precenjeni.

Andraz3d je napisal/-a:Treba se je pa neki zavedat. Vsi pravi pickupi so notri za evropske razmere cista groza. In to ameri sele zadnje case dojemajo (poglej novo super duty ford verzijo, ki je notri v resnici špica).

Pokaži mi evropski ali japonski pick up enakih letnikov, ki ima boljšo, lepšo notranjost in več opreme!

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To mar 02, 2010 11:11 am

hehe, evropskega ti takorekoc ne morem pokazat, ker ni primerljivih. Japonski se mi pa naceloma vsi zdijo bistveno lepsi, ceprav ne vem, ali sploh obstaja kateri na EU trgu, ki je po velikosti primerljiv s temi monstruni.

btw, tudi sam bi gledal F serijo... f250, ce se ze rabi kračo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 02, 2010 12:08 pm

Če strica skrbijo stroški goriva, zakaj potem ne poišče raje kakšnega z diesel motorjem? Saj v Nemčiji je dosti RAM-ov, nekaj jih je tudi z velikimi dizel mašinami.

Kupovanje velikega bencinskega V8 nima smisla, če misliš gledat vsak deci (no, raje liter) porabe.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To mar 02, 2010 12:29 pm

@Daedalus: Ti si smešen. V tvojem prvem postu si med drugim zapisal:

Daedalus je napisal/-a:...pa ne me pojest, to je moj "internet knowledge

Kar nam da vsem vedeti, da si teoretik brez kakeršnihkoli izkušenj s tem avtom. Potem pa dalje flancaš takšne:

Daedalus je napisal/-a:Pa ga je že peljal? Glede na to, da je vajen raznih X5, ML itd., bo pomojem zelo razočaran, kljub videzu. Približno tko, kot če spoznaš eno blazno hudo bejbo, jo pripelješ domov, pol pa ves razočaran ugotoviš, da slabo vidiš, ker ima gor kilo mejkapa, 3 kile silikona, in da je u postli ko vreča krompirja. Alpa še huje, da je transvestit. :lol:

nekdo, ki ga zagotovo ni peljal, si ti, kar si sam povedal v prejšnjem citatu. Potem pa vprašanje od kod vsa ta jeza do ameriških vozil? Mislm kot kaj vse si poimenoval tega RAM-a, kot bi ti ta znamka ali model v življenju res delal sive lase. Tako pa ga kot je rekel že cruiser1 najverjetneje še videl nisi.

Potem pa še takšne flance:

Daedalus je napisal/-a:V glavnem, skrbeti ni, po testni vožnji si bo verjetno premislil...

In to iz tvojih neizkušenih ust?

In sedaj vsesplošno vprašanje: Ali imamo na tem forumu res v večini navadne teoretike z internet znanjem in preveč časa, česar tipičen primer je Daedalus? Mislim, kot bi sedel pred monitorjem, klikal refresh, iskal teme o američanih, nato pa bruhal ven svoja prepičanja, ki temeljijo, pardon ne temeljijo na ničemer razen na googl-u? Vsaj googlat znamo a ne? Ne vem zakaj se takšni biserji intelegence enostavno ne izogibate tem, ki vas ne brigajo, nimate o njih pojma in s svojim flancanjem smetite. Jaz sem se teme udeležil, ker so ameriški pickup-i meni interesantna vozila in me je zanimalo kaj ima avtor te teme o tem povedati oz drugi njemu. In spet naletim na ene in iste "smetnjake" zdolgočasene.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 12:55 pm

Andraz3d je napisal/-a:hehe, evropskega ti takorekoc ne morem pokazat, ker ni primerljivih. Japonski se mi pa naceloma vsi zdijo bistveno lepsi, ceprav ne vem, ali sploh obstaja kateri na EU trgu, ki je po velikosti primerljiv s temi monstruni.

btw, tudi sam bi gledal F serijo... f250, ce se ze rabi kračo.

Hja, no. Meni se zdi ameriška notranjost pick upov skozi vse generacije bolj kvalitetna od japonskih. In predvsem lepša, vendar to je zdaj spet stvar okusa. Sicer pa je neka podobnost/stil ameriških in japonskih pick upov, predvsem zaradi japonskega kopiranja in prilagajanja okusu američanov.

sonic je napisal/-a:Če strica skrbijo stroški goriva, zakaj potem ne poišče raje kakšnega z diesel motorjem? Saj v Nemčiji je dosti RAM-ov, nekaj jih je tudi z velikimi dizel mašinami.

Kupovanje velikega bencinskega V8 nima smisla, če misliš gledat vsak deci (no, raje liter) porabe.

Zagotavljam ti da 5.9l ali 6.7l dizel v dodgovih pick upih nimajo popolnoma nič omembe vredno manjšo porabo, kot bencinarji. V ameriki ne vozijo dizel pick upov zaradi manjše porabe, ampak izključno zaradi potrebe po še večjem navoru!

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To mar 02, 2010 12:55 pm

Kalos je napisal/-a:Ne vem zakaj bi bile terenske sposobnosti-non existant, sej to ni fiat panda. Nekaj se pa le lahko pričakuje od tega avtomobila.

Panda ima za svojo ceno, dimenzije in pogon izvrstne terenske lastnosti - edini minus je nizko namescen diferencial.

LpF

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 1:02 pm

gofra je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:Ne vem zakaj bi bile terenske sposobnosti-non existant, sej to ni fiat panda. Nekaj se pa le lahko pričakuje od tega avtomobila.

Panda ima za svojo ceno, dimenzije in pogon izvrstne terenske lastnosti - edini minus je nizko namescen diferencial.

LpF

Tudi dodge ima za svojo ceno, dimenzije in predvsem namebnost izvrstne terenske lastnosti. Problem je ker povprečen slovenček ne dojame, da pick upi niso OFF ROAD vozila!! 4x4 pogon imajo pač zaradi drugih stvari! :roll: To je podobno, kot bi rekel za npr. Imprezo, ki je AWD, da je zanič avto, ker ima slabe terenske zmogljivosti :roll:

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To mar 02, 2010 1:22 pm

Jaz osebno sm tud mahnen na ameriške pick upe, sploh Ram l.2010 mi je zelo lep. Sam kot ste že eni povedali je problem DMV in cene goriva pri nas. Tisti k pa kvaliteto amerikancev šimfate, poglejte si mal toyoto pa hondo. ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To mar 02, 2010 1:28 pm

Uribobo je napisal/-a:Jaz osebno sm tud mahnen na ameriške pick upe, sploh Ram l.2010 mi je zelo lep. Sam kot ste že eni povedali je problem DMV in cene goriva pri nas. Tisti k pa kvaliteto amerikancev šimfate, poglejte si mal toyoto pa hondo. ;)

to je samo odvisno kako se mediji 'zgengajo' na tebe. Američanom ( sploh domačim proizvajalcem ) gre v nos dobra prodaja japoncev.. in zato ob vsaki napakici ( preko medijev ) zaženejo cel halo... Ampak tud američani niso brez napak..

današnji članek iz financ..

http://www.finance.si/272927/GM-bo-odpo ... jona-vozil
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 5 gostov