Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Damjan3
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Pomoč pri nakupu avta

Napisal/-a Damjan3 To mar 02, 2010 12:32 pm

No kot prvo, da se predstavim. Moje ime je Damjan, sem študent. in v tem letu želim kupiti avto, nekje do septembra-oktobra.

Cena avtomobila naj bi bila do okol 3000€, gledam v smeri coupe ali terenca (vrjetno za takšen denar nedobim, oz. za mestne vožnje nesplača)

Kot sem že prej napisal. Uporabljal bi ga za mestno vožno in manjše ture - 20km ipd.
Vem da imam še ogromno časa za nakup. ( več kot 6 mesecu) .. ampak že dolgo prebiram forum.. tako da sm se odločil za pomoč. Vsaj za nekaj napotkov na kaj naj gledam, oz. na kaj naj bom pozoren ( št. km. ipd.)

Nadeljeval bi v smeri tuning in styling, ampak niti pribljižno nevem kateri avto bi mi najbolj ustrezal.. ( gledam v tej smeri: Fiat Coupe, Alfe, Ford Probe, Ford Puma, Hyundai Coupe, Opel Tigra,kakšen japonec ali kaj podobnega.) Glede težav z kakšno znamko nevem oz. modelom.. tako da upam na pomoč iz vaše strani.

Že za v naprej se zahvlaljujem za kakršno koli pomoč. Hvala 8)

LP Damjan

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To mar 02, 2010 12:53 pm

Kot prvo, ne zapravi vsega denarja za avto. Ce je 3000 EUR vse s cimer razpolagas si daj nekaj na stran. Upam tudi, da si izracunal koliko te vzdrzevanja avtomobila mesecno stane.

Kot drugo - za svoj zep izbiras popolnoma zgresen tip vozila. Terenec? Zakaj ze? Z mestno voznjo bos imel enormno porabo goriva, da ne omenim tezav pri parkiranju, manevriranju. Stroski vzdrzevanja so nesorazmerno vecji od stroskov pri kakem malcku.
Coupe - podobna storija. Ce ne drugega, bos imel okoren avto s slabo preglednostjo, z njim pa se bos vozil tam, kjer je to bistvenega pomena. Ford Probe? Lepo prosim, nikar...

Kot tretje, visim, da se pred nabavo sprasujes o moznostih tuninga in stylinga. Naj ti samo povem, da je oboje drag spas in da resno premisli, preden se tega zacnes lotevat.

Morda bo tole kot ugriz v kislo jabolko, ampak na tvojem mestu bi zbral ene dva jurcka in pol za majhnega bencinarja (mini segment) in si pustil kakih 500 EUR pri strani za vsak slucaj. Vsekakor glej, da bo imel avto karseda nizke stroske vzdrzevanja...

Moja dva centa...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To mar 02, 2010 12:57 pm

Dobr nasvet od @Gofra. Glej manjši razred avtomobilov (Clio, Polo, Golf ipd...) pa prosm ne nekih Coupejev pa Tiger pa nevem kaj gledat k to nima smisla kupovat. Glej rajš da bo avto dobro ohranjen, od prvega ali druzga lastnika, mašino ne preveliko, pa usaj kilometre normalne. Pa pust si neki dnarja na strani za izredne stroške, to bi usak mogu delat kr se mene tiče.

LP

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 To mar 02, 2010 1:01 pm

Hvala za vajin čas.

Ja 3000€ je mojih in so namenjeni izklučno za avto.
Vse ostale stroške imam na strani. Ja kot sem sam rekel.. da terenca premalo denarje in nebi ga izkoristil :D .

Kaj potem cilas? Clio? al kaj podobnega. Morda 1.4, 1.6.. da bo poraba majhna? kateri letnik naj gledam? 2002? ali več (morda kakšne težave z katirimi modeli avta?) .. do koliko km. prosim za pomoč, ker sem čisti začetnik v tej smeri.

Kar se pa tiče tuninga in styling. No vsaj probal bi. Kakšen body kit, audio system in podobno, mogoče mi celo rata :-P

LP Damjan

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To mar 02, 2010 1:13 pm

Ja js sm meu Cliota 2002 1.4 16V pa u enmu letu nism meu niti enga problema, pokuru je mal, pa tut zavarovanje pa to je blo pocen. Mogoče sm meu pa samo srečo da sm tazga dubu, sam js sm hotu avto z mal km, znano zgodovino itd. Mal pejt na avto.net upiš kriterije k so ti pomembni pol pa začni iskat pa gledat pa klicat. Zihr se bo kej najdl po tvojih željah in okusu, sam učasih morš dobr auto tut več cajta iskat oz. morš mal potrpet. Če maš pa še kkšna uprašanja pa kr.

Glede tuninga pa stylinga je pa tko, ogromn dnarjam cajta, živcev to še use sabo potegne, če hočš met narjen kokr je treba. Na koncu ko pa sešteješ use skupi ti slabo rata, pa še dubit nemorš tistga nikol nazaj. Js zagovarjam da je na avtu čimman pa čimbolše kvalitete (feltne, fedri, mogoče avspuh pa filter to je pa tut to). Sicer pa usak po svojih željah in okusu, js sm sam moje mnenje povedu.

LP

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 To mar 02, 2010 1:26 pm

Hvala za odgovor in tvoj čas.

Ja, kot sem že povedal imam za iskanje avta še ogromno časa. več kot pol leta, ampak sem rajši prej uprašal o kakšnih napakah in glede česa morem biti pozoren. Da me nebo prvi prodajalec dobesedno nasral zaradi moje nevednosti :)

Ja glede tuning oz. styling bi šlo počasi in postopoma. Začetek filter potem auspuh itd. :)

Ja in kakšen avto naj gledam? čim višji letnik? do 100,000 km? 1.4 , 1.6? Hvala za odgovor

LP Damjan

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 02, 2010 1:27 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3557912&show=1
kaj takega...takorekoc neunicljiv motor. poceni vzdrzevanje...

aja...styling. tega lahko naredis v wrc ;)

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 To mar 02, 2010 1:32 pm

_furby_ je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3557912&show=1
kaj takega...takorekoc neunicljiv motor. poceni vzdrzevanje...

Bolša različica od coupe?

Jap, res je in tudi dobro zgleda ;)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To mar 02, 2010 1:34 pm

Odgovor si že sam povedu :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 02, 2010 1:35 pm

za po mestu je sigurno boljsi kot coupe. sem mel uni starejsi model in meni je bil super.

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 To mar 02, 2010 1:50 pm

Damjan3 je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:Odgovor si že sam povedu :)

heehehheheh :lol: :lol:

_furby_ je napisal/-a:za po mestu je sigurno boljsi kot coupe. sem mel uni starejsi model in meni je bil super.

ija. uporabljal bi ga večinoma za mesto ( celje), ter njegovo okolico.. cca. 20km. pa vrjetno za tudi kakšno dalšo cež vikend :P

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy To mar 02, 2010 3:24 pm

kaj pa mogoče kaj takšnega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3564876&show=1

Glede na to da se hočeš spustiti v styling ti je to odlična osnova, styling delov je malo morje.

ali pa kaj takšnega ze malo predelanega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3306955&show=1

Vsekakor pa je najboljša izbra spodnji focus, za katere imaš tudi ogromno styling možnosti:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3541734&show=1
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 To mar 02, 2010 6:57 pm

ezzy je napisal/-a:kaj pa mogoče kaj takšnega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3564876&show=1

Glede na to da se hočeš spustiti v styling ti je to odlična osnova, styling delov je malo morje.

ali pa kaj takšnega ze malo predelanega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3306955&show=1

Vsekakor pa je najboljša izbra spodnji focus, za katere imaš tudi ogromno styling možnosti:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3541734&show=1

Hvala vama za odgovore. kot pravim, v tem trenutu nebom kupil avta.. nekje septembra-oktobra. Hotel sem samo opozorila na razne napake pri avtih oz. na kaj naj gledam.

Ampak kot vidim ste res vsi člani tukaj pika na i. Usaka vam čast, vidim da ko bom intezivno nakopoval je vaša podpora tukaj ;) super ste!

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To mar 02, 2010 8:22 pm

...se nekaj, kar si velja zapomniti - ne kupuj avta po nsvaetih s foruma - lahko so ti v neko okvirno pomoc se zdalec pa naj ti ne bodo alfa in omega. Izberi cim cenejsi (cenejsi v smislu stroskov vzdrzevanja in ne nabavne cene)avto (sklepam, da je tvoj prvi?) in imej s seboj ob nakupu nekoga, ki mi zaupas in ki se dobro spozna na zadevo...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To mar 02, 2010 9:26 pm

hyundai accent bi bil kar ok za tvoje potrebe. Za ta denar dobiš super ohranjenega, stroški in poraba so relativno ugodni. Ima pa velik tuning potencial, z lahkoto namreč noter daš 1,8 96kw motor od lantre ali 2,0 motor od coupeja in imaš pravo malo raketo. Samo moraš pa v tem primeru obvezno poštimat podvozje in zavore. To je namreč pri serijskem avtu precej bogo.

Drugih avtomobilov pa glede tuninga niti ne poznam toliko.

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 Sr mar 03, 2010 6:52 pm

Hvala za odgovore in vaš čas.

Ja verjetno res da do mojega nakupa si bom še 2x premislil.. :D
hvala usim za pomoč zgleda da bom iskal okoli septembra čim večji letnik 2002+ :D mogoče prvi lastnik itd. :P

LP Damjan

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr mar 03, 2010 11:05 pm

Pozdravljen na forumu.

Glede nakupa razmišljaš pametno in si se odločil za premišljen nakup vozila, kar je danes redkost. Vseeno pa ne morem razumeti povsem tvoje logike. Kupuješ avtomobil za 3.000 EUR, kar je težko privarčevati, pri nakupu avtomobila pa ne predstavlja dosti. Sanjaš o tuningu in stylingu (iščeš vozilo s potencialom). Malce razmisli koliko te bo to stalo. Menjava zadnjega lonca s športnim, športni filter, malce večja alu platišča skupaj z gumami in znižano podvozje te bosta stala skoraj toliko kot avtomobil. Kakšen konkreten poseg v motor pa te bo hitro pripeljal do nekajkratnika vrednosti vozila. Če imaš vsaj del sredstev namenjenih temu na strani, jih raje nameni nakupu kakšno leto mlajšega in s tem bolje ohranjenega avtomobila. Morda res ne bo tako atraktiven kot si si zamislil, te bo pa vsaj zanesljivo pripeljal kamor boš hotel - kar je (vsaj zame) najpomembnejše če kupujem vozilo z zelo okrnjenim proračunom.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Damjan3
Nov uporabnik

Napisal/-a Damjan3 Če mar 04, 2010 7:54 am

tristan01 je napisal/-a:Pozdravljen na forumu.

Glede nakupa razmišljaš pametno in si se odločil za premišljen nakup vozila, kar je danes redkost. Vseeno pa ne morem razumeti povsem tvoje logike. Kupuješ avtomobil za 3.000 EUR, kar je težko privarčevati, pri nakupu avtomobila pa ne predstavlja dosti. Sanjaš o tuningu in stylingu (iščeš vozilo s potencialom). Malce razmisli koliko te bo to stalo. Menjava zadnjega lonca s športnim, športni filter, malce večja alu platišča skupaj z gumami in znižano podvozje te bosta stala skoraj toliko kot avtomobil. Kakšen konkreten poseg v motor pa te bo hitro pripeljal do nekajkratnika vrednosti vozila. Če imaš vsaj del sredstev namenjenih temu na strani, jih raje nameni nakupu kakšno leto mlajšega in s tem bolje ohranjenega avtomobila. Morda res ne bo tako atraktiven kot si si zamislil, te bo pa vsaj zanesljivo pripeljal kamor boš hotel - kar je (vsaj zame) najpomembnejše če kupujem vozilo z zelo okrnjenim proračunom.

Lp Tristan01

LP Tristan01, se strinjam stabo glede denarja.. zato tudi negledam več toliku za tuning oz. styling. Glede na to da bo to moj prvi avto res potrebujem nekaj na kar se bom lahko zanesel. :)

Vecina priporoca za prvi nakup avta cliota.. res tako poceni? majhna poraba in servisi? :)

LP Damjan

Edit:
Kaj si pa mislite o tem?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3487095&show=1

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če mar 04, 2010 9:51 am

Totiga sem šel jaz gledat, avto v slabem stanju, ampak je po mojem že bil prodan, ker ga nisem več videl pred hišo, drgač ap ta model Almere en boš dobu za 3000 evrov, mogoče za 4000 evrov.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če mar 04, 2010 9:54 am

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov