Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Punto 1.3 JTD Multijet

Napisal/-a noobie To mar 09, 2010 4:46 pm

Pozdravljeni,

Sem že brskal po temah ampak nisem našel še vseh informacij.
Verjetno vas ima kar nekaj določene znamke/tipe avtomobila, ki jih gledam pa bi kaj povedal o njih.

Torej rabim avto za vožnjo po mestu, relacije služba 31km in v bistvu nič drugega.
Sedaj imam 206 SW 1.4 bencinarja in bi rad prešaltal na dizla z kakimi 1.3 kubiki, ker več kot to ne rabim. Dizla zato, ker je bencinar kar požrešen.
Sicer je letno do max 10.000 km.

Nekaj sem bral o 1.3 Multijet, da so kao full pohvaljeni glede vzdrževanja, porabe in da je bil motor leta. Sedaj pa ne vem točno kateri avto bi se mi izplačal kupiti. Imel bi ga pa recimo ene 4 leta.

Ciljam med:
- Punto 1.3 JTD Multijet
- 206 1.4 HDI
- Clio 1.5 DCI

Mogoče še kak drug ampak se ne spomnim.

Nekako mi je zanimiv Punto, ker se ga da dobiti že za 4000 Eur letnik 2006. Me pa nekaj žere kar sem prebiral, da so imeli neke probleme pri kondenzu in turbini, da jo je potem uničilo, ko je šel led not? Ali pa, da je dobro pri 120.000 km menjati verigo za krmiljenje ventilov, da je bilo zaradi tega kar nekaj težav. Tko je rekel en serviser... Torej ne vem kateri avto bi kupil, da malo pije, poceni vzdrževanje in da ni problemov z motorjem ali kakim drugim sklopom na avtu..

Hvala,
Be happy

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To mar 09, 2010 4:51 pm

Cliota imaš tukaj - http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
po moje je punto najboljša izbira

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 To mar 09, 2010 5:04 pm

moj glas bi šel puntonu !! sam nevem če se ti splača imet dizla za takšne km. ?
to je samo moje mnenje itak se boš pa sam odloču !!

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To mar 09, 2010 5:26 pm

Jaz bi izbral Punta, ker:
-ima sportno kratke hode prestavljanja
-za dizelasa dalec najboljsi zvok, se posebej ko turbina zagrabi
-odlicen polozaj za volanom, ceprav sem visok skoraj 190cm
-dinamicna notranjost, veliko odlagalnih povrsin

Poraba pa variira od 5l umirjene voznje do 6,5 dinamicne.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To mar 09, 2010 5:31 pm

Mislim da pri jtd motorju nimaš kaj zgrešit... Če bi izbiral sam bi absolutno zbral punta, če ne že zaradi drugega zaradi same oblike, cliote pa že itak vozi pol Slovenije. In še za dci motorje zadnje čase ne slišim nekih pohval.
Lp

kalingo
Nov uporabnik

Kraj: NM LJ MB

Napisal/-a kalingo To mar 09, 2010 5:35 pm

mama je imela punto grande 1.3 75KM in glede turbo luknje je res, samo se navadiš da moraš pač dat malo več gasa, poraba okol 5 litrov +-0,5l

lega na cesti odlična to lahko poudarim in če bi izbiral punto ali clio je punto zmagal še posebno zaradi lepih športnih linij :D

avto ima dost konjev in če ne rabiš nevem kaj od športaka je 75KM motor čist ok. po avtocesti gre lepo 130km/h prehitevati se da pa tudi dovolj hitro, glede stroškov ti ne znam povedat ker je avto naredu 25k km in potem bil prodan.
štrom je zakon...

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie To mar 09, 2010 6:51 pm

Potem ni nobenih problemov, če bi recimo vzel Puntota 1.3 Mjet , ker turbo luknja ne čist nič ne moti. Merim samo za vzdrževanje pa porabo. Pri letniku 2006 je že odstranjena napaka pri nabiranju kondenza?

Aja kak servis pride točno pri 120.000 km? Je res kaj posebnega glede tiste ketne ali če serviser samo zaslužit?

Glede dizla je tko, da bi po vsej verjetnosti zamenjal Peugeota za Puntota pa mogoče dal še kake 200 eur ali kaj podobnega. Je pa res da bo vožnja predvsem po mestu ter relacija vŠiht 15km v eno smer in 15km v drugo smer. Relacija če jo poznake Postojna - Podskrajni (Blizu Cerknice). Vozil se bom itak sam tako, da kake ornk mašine ne rabim. Čimanj da kuri to je to :). Tko da ne vem če se mi splača tudi če bi samo zamenjal avte brez doplačila? Ne vem tudi točno koliko so redni servisi 1.3 Mjet Puntota, ker redni servis Peugeota je 100 Eur ali malenkost manj.
Za večje vožnje z družino imam Civica.
Be happy

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To mar 09, 2010 7:10 pm

jaz imam do službe 7km v eno smer in imam isto jtd, itak ne pride na delovno temp. ampak meni ni žal da sem kupil dizla. V vsakem primeru imam 2 litra manjšo porabo kot prej pri pežoju 1.6 motorju. Letno naredim dosti km, čeprav bi marsikdo reku, da se ti ne splača met dizla. Vsak ve zase, jtd je zakon!
Slika

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 To mar 09, 2010 7:25 pm

kalingo je napisal/-a:mama je imela punto grande 1.3 75KM in glede turbo luknje je res, samo se navadiš da moraš pač dat malo več gasa, poraba okol 5 litrov +-0,5l

lega na cesti odlična to lahko poudarim in če bi izbiral punto ali clio je punto zmagal še posebno zaradi lepih športnih linij :D

avto ima dost konjev in če ne rabiš nevem kaj od športaka je 75KM motor čist ok. po avtocesti gre lepo 130km/h prehitevati se da pa tudi dovolj hitro, glede stroškov ti ne znam povedat ker je avto naredu 25k km in potem bil prodan.

pri 3900 obratih ;)

kalingo
Nov uporabnik

Kraj: NM LJ MB

Napisal/-a kalingo To mar 09, 2010 8:49 pm

lexus02 je napisal/-a:
kalingo je napisal/-a:mama je imela punto grande 1.3 75KM in glede turbo luknje je res, samo se navadiš da moraš pač dat malo več gasa, poraba okol 5 litrov +-0,5l

pri 3900 obratih ;)

z avtom smo bli zelo zadovoljni. 3900 obratov pa malo pretiravaš... je pa res, da je avtoček narejen v osnovi za mesto.

Se pa znajde čist ok tudi na avtocesti.

sicer pa avte sprobej pa boš vidu kak se kej peljejo pol se pa odloč....
štrom je zakon...

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie To mar 09, 2010 9:16 pm

Sej men je čist vseen kako se peljejo. Imel sem 206, cliota vozil že puntota itd. Gre se mi samo koliko je razlika v vzdrževanju Puntota 1.3 JTD MJet ter sama poraba napram sedanjemu Peugeout 206 SW 1.4 75KM, ki naj bi mi pil okoli 8l bolj mesto + tiste vožnja na šiht 15+15 km. Glede porabe zmaga itak dizel. Me pa zanima, če so servisi dražji, ker če so dražji nisem prodobil nič.
Be happy

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To mar 09, 2010 11:41 pm

1.3 JTD ima moj bivši sošolc...je pa glih mel probleme s turbino(ko je bil hudi mraz)-žal tretjič.dela male ture 5-10km,včasih še manj in je smrt za dizla.in tudi servo volan mu je crknu.vem da ima pod 100k km.

dizla za male ture je smrt...
-če izgled ni važn: AX, UNO, TIPO...z motorji 1.0
-P106 (1.0)
-clio 1.2
-....
ti avti ti bojo mestno vožnjo pili ob mehki vožnji 6 litrov...normalna vožnja po mestu 7-7.5.pridobiš na:nizki registraciji, enostavno vzdrževanje, manj rizika crkovanja delov, manj občutljive mašine na kratke ture..

da malo pije, poceni vzdrževanje in da ni problemov z motorjem ali kakim drugim sklopom na avtu

Tako je moje mnenje, če hočeš šparat.
Lep pozdrav :)

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To mar 09, 2010 11:49 pm

Pri opel astri dizel letnik 2007 pri 120.000km šla turbina, pa je "nemc".

1.3 jtd zelo dober motor........
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Sr mar 10, 2010 7:43 am

Ja to je res da je večji riziko pri dizlih. Sej zato me je sprva nakup dizla odvrnil ker delam take male relacije. Bom pomoje kar ostal na 1.4 bencinarjui al pa res mogoče kakega 1.2 ali 1.0.
Be happy

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr mar 10, 2010 11:39 am

Če gledaš na vzdrževanje, pojdi v eno trgovino z avto deli in malo povprašaj o ceni filtrov olja, goriva, zračnih filtrov...
Se ne spomnim kdo mi je rekel, da je cena filtra za gorivo 70€
:shock:

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Sr mar 10, 2010 11:44 am

Za 2x po 15 km na dan ne kupuj dizla, ker se ne splača. Pil ti bo (pre)več zaradi kratkih relacij in pozimi se avto sploh ne bo ogrel, tako da boš zmrzoval do šihta :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov