Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

BMW 520D ali 525D letnik od 99 do 02

Napisal/-a DIZL_ Če mar 18, 2010 7:07 pm

Pozdravljeni!

Zanima me kaj si mislite o teh BMW-ih, imate kakšne izkušnje z njimi, kakšne so slabosti teh avtov, serijske napake...

LP

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3077605&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3025618&show=1

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 18, 2010 9:31 pm

Ta dva masta ziher realne kilometre :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če mar 18, 2010 9:50 pm

Prvi je slabo ohranjen in se prodaja ze dolgo casa.
Najbolj smesno je,da ima ceno na netu nizjo za 2000€ kot na avtomobilu na placu.
Sem si pa avtomobil ogledal v zivo.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če mar 18, 2010 10:08 pm

mire je napisal/-a:Prvi je slabo ohranjen in se prodaja ze dolgo casa.
Najbolj smesno je,da ima ceno na netu nizjo za 2000€ kot na avtomobilu na placu.
Sem si pa avtomobil ogledal v zivo.

Že po slikah sta oba adijo pamet...prste stran.
Ne razumem, zakaj folk gleda najcenejše primerke na avto.net????
Potem pride dražji kot če bi najdražjega kupil....zatem pa bereš kako je BMW slab avto, pa j***a gor pa j***a dol...pa kolk je drago...

Neki si je treba zapomnit...mal denarja mal muzke...še posebej pa je treba pazit na tiste nategune k prodajajo za velik denarja...pa pride mal muske.

Če je na avtonetu najcenejši primerek lahko pričakuješ, da je res tolk zanič..da se ga ni dalo ušminkat za prodajo, pa da se nategne koga...

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe mar 19, 2010 1:17 pm

Išči 525d, ker je motor bistveno boljši od 520d. Avto naj ima poznano zgodovino.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe mar 19, 2010 1:35 pm

Falco' je napisal/-a:Išči 525d, ker je motor bistveno boljši od 520d. Avto naj ima poznano zgodovino.

Itak.
Pravi BMW je z R6 motorjem....

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Pe mar 19, 2010 2:59 pm

Hvala za komentarje. Kakšne so pa slabosti teh avtomobilov, serijske napake..

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Po mar 22, 2010 7:26 pm

sama imam BMW-ja in svetujem ti, da rajši vzameš novega. raje kot pa, da kupiš enega slabo ohranjenega. Sicer pa nimam slabih izkušenj.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po mar 22, 2010 7:30 pm

rajš novega kot slabo ohranjenega?
bejž no bejž? :lol:

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Po mar 22, 2010 7:31 pm

haha, jaz ne bi nikoli kupila avtomobil, ki bi bil iz druge roke. ne veš kdo ga je imel, kako je delal z njim, ne veš če je redno servisiran...zato pa nobeno stvar ne vzamem iz druge roke.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po mar 22, 2010 7:39 pm

Kiss.Kiss.Gossip.Girl je napisal/-a:haha, jaz ne bi nikoli kupila avtomobil, ki bi bil iz druge roke. ne veš kdo ga je imel, kako je delal z njim, ne veš če je redno servisiran...zato pa nobeno stvar ne vzamem iz druge roke.

A zato maš še mladoletnega fanta(frišn meso)...se bojiš,da ga ni katera druga mrzlega terala,pa servisirala "pod kozolcem" 8)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po mar 22, 2010 7:43 pm

No, saj, to je bz komentirat...

...jaz bi malo bolj pogledal, tudi za tak denar se da dobit lepega, za jurčka več pa res res luštnega. Samo čas si vzami in veliko jih preglej. Mogoče bi lahko pogledal kakega bencinarja če ne delaš velik kilometrov, imajo nižje cene in kilometre.

Če pa gledaš dizla ker bo problem tankat, pa res raje poglej kaj manjšega (avto je treba vzdrževat in če je problem 12l porabe -523i-, bo problem tudi vzdrževat tak avto).
Zadnjič spremenil phoebus, dne Po mar 22, 2010 7:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Po mar 22, 2010 7:45 pm

Gorch je napisal/-a:
Kiss.Kiss.Gossip.Girl je napisal/-a:haha, jaz ne bi nikoli kupila avtomobil, ki bi bil iz druge roke. ne veš kdo ga je imel, kako je delal z njim, ne veš če je redno servisiran...zato pa nobeno stvar ne vzamem iz druge roke.

A zato maš še mladoletnega fanta(frišn meso)...se bojiš,da ga ni katera druga mrzlega terala,pa servisirala "pod kozolcem" 8)

Hahaha tej izjavi pa sem se prav nasmejala. Bolj bi lahko rekli, da on mene "servisira"... ne, preprosto nič ne maram iz druge roke, fantje so pa res izjema.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 22, 2010 7:45 pm

Kiss.Kiss.Gossip.Girl je napisal/-a:sama imam BMW-ja in svetujem ti, da rajši vzameš novega. raje kot pa, da kupiš enega slabo ohranjenega. Sicer pa nimam slabih izkušenj.

Pa si mogoče pomislila, da nov BMW ne stane 5.000 eur? :roll:

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Po mar 22, 2010 7:46 pm

mišek je napisal/-a:
Kiss.Kiss.Gossip.Girl je napisal/-a:sama imam BMW-ja in svetujem ti, da rajši vzameš novega. raje kot pa, da kupiš enega slabo ohranjenega. Sicer pa nimam slabih izkušenj.

Pa si mogoče pomislila, da nov BMW ne stane 5.000 eur? :roll:

am... ja. Meni ga je moj oče vzel kot darilo za rojstni dan na kredit.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po mar 22, 2010 7:53 pm

nekateri pac nimajo volje placevat lizinge in kredite 10 let. :roll:

drugace pa kolega ima 525d in mu dela super. nikoli kakih problemov. zdej pa odvisno na kaj naletis no. ;)

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Po mar 22, 2010 7:55 pm

Ta "nakup" me spominja na rek: "kupijo bmw, umro od gladi". Brez zamere.

OK, glede teh dveh avtov. Osebno ne bi šel pogledat ne enega, ne drugega. Zakaj? Sta brez opreme (marsikdo oz. večina, ki je ne zanima pretiroma bmw svet, bo rekla saj ima klimo, abs, el. stekla itd. - že res, ampak za serijo 5 to pomeni najbolj oskubljeno varianto, ampak ok, važno da je bmw in angel eyesi).
Oba avta sta iz uvoza - v kilometre ti lahko garantira samo sveti Peter. Na oko (glede na vse e39, ki sem jih prevozil) bi rekel da sta oba vsaj med 250 in 300k km.
Znane so težave z dizli - predvsem 2.0d (ribato).
Vprašanje je tudi v kakšnem stanju je podvozje (to je zelo hitro strošek 1.000€+) in v kakšnem stanju je motor skupaj s periferijo (turbina, visokotlačna črpalka, šobe, sklopka, visko, hladilnik in ostale drobnarije, ki pa ravno tako nanesejo kar zajeten kupček €).

Predlog: raje vzami bencinarja (R6) z malo več opreme in "požri" tiste 2-3 litre večjo porabo. Ampak pozor - za ta denar boš težko dobil dobrega bencinarja z znano zgodovino, kaj šele odličnega.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Po mar 22, 2010 8:04 pm

phoebus je napisal/-a:Če pa gledaš dizla ker bo problem tankat, pa res raje poglej kaj manjšega (avto je treba vzdrževat in če je problem 12l porabe -523i-, bo problem tudi vzdrževat tak avto).

Za 12 litrov ga moraš pošteno tiščat oz. imeti precej mestne vožnje. 523i voziš brez problema med 8,5 - 10, in zato še zdaleč ne boš najpočasnejši na cesti.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: BMW 520D ali 525D letnik od 99 do 02

Napisal/-a Ivan36 Po mar 22, 2010 8:11 pm

DIZL_ je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me kaj si mislite o teh BMW-ih, imate kakšne izkušnje z njimi, kakšne so slabosti teh avtov, serijske napake...

LP

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3077605&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3025618&show=1

Kar ta drugega odpelji je OK :D servise moraš itak pol naredit :roll:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po mar 22, 2010 8:54 pm

Kiss.Kiss.Gossip.Girl je napisal/-a:
am... ja. Meni ga je moj oče vzel kot darilo za rojstni dan na kredit.

Pa pri fotru živiš na njegove stroške pod njegovo streho in hrani te tudi on, ane? Predlagam, da s takimi hodiš ven ko boš kaj sama zaslužila in si kupila na keš, ne na puf (pa ne ene oblekice v NewYorkerju).

Veliko fantov tu ve, kaj pomeni trdo prislužen denar in trdo delo, in kako težko je včasih razporedit med nujnim in "fajn"..med hišo in avtom, med dopustom in notranjo opremo, kaj pomeni vsak mesec plačat obrok za hišo, itd itd itd in enostavno žališ jih s takimi izjavami.

In ne, ne gre se za nevoščljivost- vsaka čast če bi sama prislužila; v tem primeru se tudi nebi tako kurčila ker bi vedela kaj pomeni prislužiti.

Valvoline: 12litrov 50-50 kombinirane dinamične, itak. Boli me srce ko ljudje pogledajo "uuu, saj pije samo 8.5 " (spregledajo "OD") in to vzamejo kot edini strošek pri avtu. Potem pa propadajo mašince :(
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov