Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tadej2010
Nov uporabnik

nakup bmw 318i ali audi 2.0

Napisal/-a tadej2010 Če mar 25, 2010 6:08 pm

Pozdravljeni

Torej odločam se med nakup bmw e46 318i(87kw) in audijem a4 2.0 (96kw). Se mi nikamor ne mudi tako da se ne mislim kar zaletet v nakup še imam čas. Močnejši avtomobili od 100kw zaradi registracije ne pridejo v poštev sem pa odprt tudi za druge predloge. Aja buđet je tam nekje do 6k€, za kakšne dobrega bi odštel tudi 7k€. Prosil bi vas da mi poveste kakšne so hibe enega in drugega vozila, za katerega bi se odločili vi in zakaj. Hočem imeti malo bolj poskočen avto, zato me malo skrbi kako se kaj bmw obnese s svojimi 119konji, v primerjavi z audijem ki jih ima 131. Vendar bmw ima zadnji pogon in to me na njem privlači in tudi sama oblika bolj kot na audiju.

Najlepša hvala za vaš čas in odgovore

Lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če mar 25, 2010 6:59 pm

Najprej see izjasni, a sta to oba bencinarja ali ne..žalostno, da nas vse ostale sprašuješ za mnenje, kot da nas sprašuješ, kaj nam je (vsaj oblikovno) bolj všeč..niti ne vemo, kaj ti je tebi všeč, tako da boš od naših mnenj samo še bolj zmešan..da ne bo preveč offtopica sem jaz bolj za BMW-ja..res je, nisem ga še vozil, želim si pa ga..ravno zaradi famoznega RWD-ja, ki ga vsak kekec hvali..če nimaš korajže, pa vzemi audija z FWD..z nobenim pa ne boš zgreši..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 8:50 pm

Definitivno je lazje za nekoga ki se ni peljal RWD obvladovati FWD je pa res da 120km ni tako ogromno tko da nebo problem(pomojem). Se bo pa avto obnasal drugace predvsem pozimi in ce tega nisi vajen. Obe znamki avtomobilov sta sinonim za kakovost tko da tuki nemores it narobe.. Moj glas gre bmwju
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če mar 25, 2010 9:29 pm

Zdaj sta tak napisala, kot, da potrebujes dodaten tecaj za avte z zadnjim pogonom.. :D

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 9:32 pm

Nene, sploh nisem tako mislil, strasljivo je ko imas sportni avto z veliko konji pa rwd na snegu,mrazu(poledenela cesta) ce je pa 120 km al koliko bo je pa verjetno dosti manj radikalno..

Nisem imel v mislih nikakrsnega tecaja ;)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 Če mar 25, 2010 9:38 pm

Najprej bi se zahvalil za odgovore @firediver da oba sta bencinarja, zanima me če si je že kdo lastil katerega od omenjenih vozil, kakšne so izkušnje? Tisi ki se bolj spoznate na to, kakšne so kaj hibe teh vozil za bmw-je sem slišal da radi grejo selenski bloki itd...
Kakšna informacija bi mi še prav prišla.

hvala za odgovore in lep večer

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ Če mar 25, 2010 11:36 pm

Moj glas se ve kam gre.. BMW ;)

Ampak ti predlagam in polagam na srce da vzami vsaj 320,če ne še rajše 323. Saj za ta rang,še ni tako hudo zavarovanje in cestnina. Glede hib si preberi na bmwforumu,nato pa če še ti kaj nebo jasno,tudi vprašaj. Sicer pa pelji oba in boš sam videl kaj ti je bolj všeč,fwd/rwd,4 valjnik/v mojem primeru zvok 6 valjnika itd. Če imaš kakšno veliko prazno parkirišče,lahko kdaj malo probavaš pri nizkih hitrostih meje rwd,da ga malo spoznaš. Veliko pomaga tudi tečaj varnje vožnje. Ampak se ga da lepo vozit tudi brez tega in z pametjo. Pozimi nabavi dobre gume pa tudi nebo problemov,se da marsikam prit z rwd.

Audija če bi,pa bi izbral 1.8T :D + čip

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Pe mar 26, 2010 8:10 am

Od kolega oče je imel audija a4 2.0tdi (mnda 2005) in ga zamenjal za bmw 318d letnik 2008. Mu je zelo žal, ker pravi da je bil audi dosti bolši za vozit, enako pravi kolega. Bmw je bol športno naravnan, med tem ko audi pa bolj na udobju. Najbolje da se zapeleš z obema.

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Pe mar 26, 2010 8:49 am

Za E46 ti povem da ma kr občutljivo podvozje, sprednje roke sploh. Sileni bloki tud niso ne vem kako dragi, to zamenjaš pa maš za 200k mir, če si normalen.
Pri močnejših se pojav "luft" v diferencijalu - pri nosilcih difa, nosilci so poceni, sam je treba cel kup stvari podret da prideš zraven.
Drugač je pa avto zakon, z M podvozjem se pelje zelo dobr.
Tolk ti lahko povem, sam imam E46 323, prej sem imel E36 325, pa razlike v moči ni.

O Audiju pa sam tlok, včasih vozim A6 avtomatik.......pa je res ladja, kr plavaš čez luknje.:D
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe mar 26, 2010 9:47 am

pr bmwjih slišim, da kar je močnejše od 320, karoserija pri zadnjem mostu popoka in se praktično zadnji most odtrga. ni osamljen primer.

sicer pa ni to ne vem kaj zadeva, bi pričakoval kaj več od teh 150 konjev, noben bavbav in noben strah in groza. povem, da kar se moči tiče iz 100 dizelskih konjev na teh 150 kljusetov ni bil noben preskok (pri meni osebno). teh 10 sec do 100 na uro doseže že marsikater sodobnejši 1.6 mlinček, tako da...lahko si misliš. po moje se z 1.8 pelješ ravno malo boljše kot s kakim 1.4 cliotom (moje mnenje).

sem se peljal tudi z e90 1.8, ki ima 140 konjev, pa je žalost, resnično. toliko o famoznih bmw superduper konjih. to so res hrčki. tako, da bi požrl tistih 50 al pa 100€ več na leto in si res omislil 320 s 110kW za spodobno premikanje.

Glede zadnjega pogona pa še tole, da sam nimam nobene pomoči in zaporo zadnjega diferenciala (e36) pa sem se peljal bp po 15cm snega na cesti. tudi klanci niso ravno kak problem, problem je edino če se sredi klanca ustaviš. Čeprav zadnjič, ko je bil tak kaos na cesti (2 tedna nazaj), sem imel poln prtljažnik pa tud v klanc ni bil problem, tud zavrtelo ni, samo treba se je gasa navadit.

toliko od mene, glede bmwja, poskočen avto to ni

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe mar 26, 2010 11:00 am

če se že kupuje bencinar audi a4 ali bmw 3, potem 1.8T pri prvem in vsaj 320i pri drugem. Drugače ne vidim smisla nakupa "premimum" znamke, notri pa imaš mlinček in po možnosti še brez opreme. To je kot da daš 15" felne na A8.
Sploh bmw se kupuje zaradi 6. valjev, zadnjega pogona, športnih sedežev, itd. Razen, če hočeš biti frajer, v stilu "imam bmw". Če si že želiš privoščiti nekaj luksuza, potem naj bo v celoti, drugače bolje dobro opremljenega cliota ali golfa :twisted: To je sicer moje mnenje, iz izkušenj pa vem, da je lahko pri enem audi ali bmw razlika med osnovnim modelom in tistim malo boljšim kot dan in noč.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

lovecars¸
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecars¸ Pe mar 26, 2010 11:03 am

jaz bi tudi raje vzel bmw-ja. kateri letnik pa? ker se e46 tudi razlikujejo po kakih malenkostih npr. sprednjih lučeh. sicer pa jaz raje vzel 320d ali cd. sem se peljal z njim. in moram priznak da tistih 150konjičev vleče ko svinja. se ti splača pogledat dizla res. pa še ti pije manj kot 6.5 - 7.5. z bencincom pa se kr sprijazni da bo kaka 2-3 litr več.

lovecars¸
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecars¸ Pe mar 26, 2010 11:04 am

ps. se opravičujem za slovnične napake. Lp

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Pe mar 26, 2010 11:31 am

prasec je napisal/-a:Za E46 ti povem da ma kr občutljivo podvozje, sprednje roke sploh. Sileni bloki tud niso ne vem kako dragi, to zamenjaš pa maš za 200k mir, če si normalen.
Pri močnejših se pojav "luft" v diferencijalu - pri nosilcih difa, nosilci so poceni, sam je treba cel kup stvari podret da prideš zraven.
Tolk ti lahko povem, sam imam E46 323, prej sem imel E36 325, pa razlike v moči ni.

O Audiju pa sam tlok, včasih vozim A6 avtomatik.......pa je res ladja, kr plavaš čez luknje.:D

To kar ti je omenil že tudi on omenil, ta luft je res kar pogost. Najhitreje pa to opazis ko prestavljas iz 1 v 2 prestavo ali iz 2 v 3 prestavo, ko prestaviš prav tolče oz. se sliši kot udarec, tako da ne nasedaj če ti kdo reče da to je tako. Ko boš šel na poskusno vožnjo pogruntaj to, ker jaz imam točno ta problem, vendar ga grem na srečo že v ponedeljek zrihtat in je res da deli niso dragi, delo je pa drago, vse skupaj bo okoli 300€ :/ dela je 200€ delov pa okoli 100€. Zame sta oba dobra izbera audi ali bmw, res pa je kot so ti že povedali, da je audi bolj luksuz, bmw je pa bolj športen tip vozila. Enako ti tudi jaz predlagam, če ti že je do kakšne moči, izberi vsaj 320i ali 323i ali ci seveda. Ker tako prideš še vedno v predzadnji rank. Tako da ni tako drago. Drugače pa kaj naj še povem, če ti je res do športnosti pa če boš bmw izberal, raje izberi coupe verzijo, saj ima veliko boljše in trše amortizerje in je že znižan za razliko od limuzine. Upam da sem ti vsaj malo pomagal, če te pa še kaj zanima pa vprašaj. Aja lahko pa tudi to povem da ni zadnji pogon nevem kak bav bav, sam imam bmw e46 320ci pa je moj prvi avto, pa sem se hitro navadil nanj, še pozimi mi ni delal nobenih težav, mogoče je edino problem če ostaneš sredi malo večjega hriba. Edino to je lahko malo problematično, drugače je pa obvladljiv.

LP

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 Pe mar 26, 2010 11:34 am

Pa imaš že kaj ogledanega, al sprašuješ na splošno. Ker izbor bencinarjev je zelo omejen. Je pa res, da bo bencinar po vsej verjetosti bolje ohranjen, z manj beri realnimi kilometri, ker leta 2002-2003, kolikor bi bil tak avto star, je tisti, ki je delal veliko KM kupil dizla.

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Napisal/-a prasec Pe mar 26, 2010 12:08 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:
prasec je napisal/-a:Za E46 ti povem da ma kr občutljivo podvozje, sprednje roke sploh. Sileni bloki tud niso ne vem kako dragi, to zamenjaš pa maš za 200k mir, če si normalen.

To kar ti je omenil že tudi on omenil, ta luft je res kar pogost. Najhitreje pa to opazis ko prestavljas iz 1 v 2 prestavo ali iz 2 v 3 prestavo, ko prestaviš prav tolče oz. se sliši kot udarec, tako da ne nasedaj če ti kdo reče da to je tako. Ko boš šel na poskusno vožnjo pogruntaj to, ker jaz imam točno ta problem, vendar ga grem na srečo že v ponedeljek zrihtat in je res da deli niso dragi, delo je pa drago, vse skupaj bo okoli 300€ :/ dela je 200€ delov pa okoli 100€. Zame sta oba dobra izbera audi ali bmw, res pa je kot so ti že povedali, da je audi bolj luksuz, bmw je pa bolj športen tip vozila. Enako ti tudi jaz predlagam, če ti že je do kakšne moči, izberi vsaj 320i ali 323i ali ci seveda. Ker tako prideš še vedno v predzadnji rank. Tako da ni tako drago. Drugače pa kaj naj še povem, če ti je res do športnosti pa če boš bmw izberal, raje izberi coupe verzijo, saj ima veliko boljše in trše amortizerje in je že znižan za razliko od limuzine. Upam da sem ti vsaj malo pomagal, če te pa še kaj zanima pa vprašaj. Aja lahko pa tudi to povem da ni zadnji pogon nevem kak bav bav, sam imam bmw e46 320ci pa je moj prvi avto, pa sem se hitro navadil nanj, še pozimi mi ni delal nobenih težav, mogoče je edino problem če ostaneš sredi malo večjega hriba. Edino to je lahko malo problematično, drugače je pa obvladljiv.

LP

Po navadi se zjebe guma al plastika v zadnjem nosilcu difa, ta nova ki sm jo namontiral je narejena drugače in zgleda bolj močna. Ko boš zamenju je pa res razlika kot noč in dan, je pa res jeba ta nosilec iz luknje zbezat. :lol:

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Napisal/-a prasec Pe mar 26, 2010 12:11 pm

C4V4L13R je napisal/-a:pr bmwjih slišim, da kar je močnejše od 320, karoserija pri zadnjem mostu popoka in se praktično zadnji most odtrga. ni osamljen primer.

sicer pa ni to ne vem kaj zadeva, bi pričakoval kaj več od teh 150 konjev, noben bavbav in noben strah in groza. povem, da kar se moči tiče iz 100 dizelskih konjev na teh 150 kljusetov ni bil noben preskok (pri meni osebno). teh 10 sec do 100 na uro doseže že marsikater sodobnejši 1.6 mlinček, tako da...lahko si misliš. po moje se z 1.8 pelješ ravno malo boljše kot s kakim 1.4 cliotom (moje mnenje).

sem se peljal tudi z e90 1.8, ki ima 140 konjev, pa je žalost, resnično. toliko o famoznih bmw superduper konjih. to so res hrčki. tako, da bi požrl tistih 50 al pa 100€ več na leto in si res omislil 320 s 110kW za spodobno premikanje.

Glede zadnjega pogona pa še tole, da sam nimam nobene pomoči in zaporo zadnjega diferenciala (e36) pa sem se peljal bp po 15cm snega na cesti. tudi klanci niso ravno kak problem, problem je edino če se sredi klanca ustaviš. Čeprav zadnjič, ko je bil tak kaos na cesti (2 tedna nazaj), sem imel poln prtljažnik pa tud v klanc ni bil problem, tud zavrtelo ni, samo treba se je gasa navadit.

toliko od mene, glede bmwja, poskočen avto to ni

Jah, praviš da ni poskočen, eh pri E36, E46 bencinarju, vsaj 6 valjev, ga je treba nad 3500 obratov držat, če hočeš noret, pol boš pa povedu al je al ni poskočen.

Za normalno vožnjo lohk pa pri 2000 šaltaš pa se pelješ.
lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe mar 26, 2010 3:00 pm

ne, sej ne rečem. motor je prožen, lahko se v peti pelješ 50, ampak tako, če v tretji stisneš gas pri 50 na uro to traja traja traja, da začne res pošteno vlečt. uporabnega območja obratov je od, tako kot si rekel 3500 obratov pa tja do 5000, pol ga že zmanjka, takrat je pa tud poraba...hmhmhm (dobro, pri takem avtu se to ne gleda, drugače ga nebi mel)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe mar 26, 2010 4:48 pm

C4V4L13R se mi zdi, da si podoben pacient kot jst.. sedaj imam čipanega passata na 162KM in 390Nm navora.. in ta navor ti daje občutek blaznega leplenja na sedež in zato se mi vožnja z bencinarjem (konkretno 170km od bmw) ni zdela hitra. dokler nisem probal neposredno.. tako, da ti povem, da je težko primerjat kaj motor da od sebe, če si od prej navajen prisilno polnjenega. zanimivo je, da je bil bmw seveda hitrejši, ko sem primerjal direktno.

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Napisal/-a prasec Pe mar 26, 2010 5:24 pm

Ja itak turbo dizel te lima sam maš pa pri sto že skor v peti prestavi :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov