prasec je napisal/-a:Za E46 ti povem da ma kr občutljivo podvozje, sprednje roke sploh. Sileni bloki tud niso ne vem kako dragi, to zamenjaš pa maš za 200k mir, če si normalen.
Pri močnejših se pojav "luft" v diferencijalu - pri nosilcih difa, nosilci so poceni, sam je treba cel kup stvari podret da prideš zraven.
Drugač je pa avto zakon, z M podvozjem se pelje zelo dobr.
Tolk ti lahko povem, sam imam E46 323, prej sem imel E36 325, pa razlike v moči ni.
O Audiju pa sam tlok, včasih vozim A6 avtomatik.......pa je res ladja, kr plavaš čez luknje.
PIKSNA007 je napisal/-a:prasec je napisal/-a:Za E46 ti povem da ma kr občutljivo podvozje, sprednje roke sploh. Sileni bloki tud niso ne vem kako dragi, to zamenjaš pa maš za 200k mir, če si normalen.
Pri močnejših se pojav "luft" v diferencijalu - pri nosilcih difa, nosilci so poceni, sam je treba cel kup stvari podret da prideš zraven.
Drugač je pa avto zakon, z M podvozjem se pelje zelo dobr.
Tolk ti lahko povem, sam imam E46 323, prej sem imel E36 325, pa razlike v moči ni.
O Audiju pa sam tlok, včasih vozim A6 avtomatik.......pa je res ladja, kr plavaš čez luknje.
To kar ti je omenil že tudi on omenil, ta luft je res kar pogost. Najhitreje pa to opazis ko prestavljas iz 1 v 2 prestavo ali iz 2 v 3 prestavo, ko prestaviš prav tolče oz. se sliši kot udarec, tako da ne nasedaj če ti kdo reče da to je tako. Ko boš šel na poskusno vožnjo pogruntaj to, ker jaz imam točno ta problem, vendar ga grem na srečo že v ponedeljek zrihtat in je res da deli niso dragi, delo je pa drago, vse skupaj bo okoli 300€ :/ dela je 200€ delov pa okoli 100€. Zame sta oba dobra izbera audi ali bmw, res pa je kot so ti že povedali, da je audi bolj luksuz, bmw je pa bolj športen tip vozila. Enako ti tudi jaz predlagam, če ti že je do kakšne moči, izberi vsaj 320i ali 323i ali ci seveda. Ker tako prideš še vedno v predzadnji rank. Tako da ni tako drago. Drugače pa kaj naj še povem, če ti je res do športnosti pa če boš bmw izberal, raje izberi coupe verzijo, saj ima veliko boljše in trše amortizerje in je že znižan za razliko od limuzine. Upam da sem ti vsaj malo pomagal, če te pa še kaj zanima pa vprašaj. Aja lahko pa tudi to povem da ni zadnji pogon nevem kak bav bav, sam imam bmw e46 320ci pa je moj prvi avto, pa sem se hitro navadil nanj, še pozimi mi ni delal nobenih težav, mogoče je edino problem če ostaneš sredi malo večjega hriba. Edino to je lahko malo problematično, drugače je pa obvladljiv.
LP
C4V4L13R je napisal/-a:pr bmwjih slišim, da kar je močnejše od 320, karoserija pri zadnjem mostu popoka in se praktično zadnji most odtrga. ni osamljen primer.
sicer pa ni to ne vem kaj zadeva, bi pričakoval kaj več od teh 150 konjev, noben bavbav in noben strah in groza. povem, da kar se moči tiče iz 100 dizelskih konjev na teh 150 kljusetov ni bil noben preskok (pri meni osebno). teh 10 sec do 100 na uro doseže že marsikater sodobnejši 1.6 mlinček, tako da...lahko si misliš. po moje se z 1.8 pelješ ravno malo boljše kot s kakim 1.4 cliotom (moje mnenje).
sem se peljal tudi z e90 1.8, ki ima 140 konjev, pa je žalost, resnično. toliko o famoznih bmw superduper konjih. to so res hrčki. tako, da bi požrl tistih 50 al pa 100€ več na leto in si res omislil 320 s 110kW za spodobno premikanje.
Glede zadnjega pogona pa še tole, da sam nimam nobene pomoči in zaporo zadnjega diferenciala (e36) pa sem se peljal bp po 15cm snega na cesti. tudi klanci niso ravno kak problem, problem je edino če se sredi klanca ustaviš. Čeprav zadnjič, ko je bil tak kaos na cesti (2 tedna nazaj), sem imel poln prtljažnik pa tud v klanc ni bil problem, tud zavrtelo ni, samo treba se je gasa navadit.
toliko od mene, glede bmwja, poskočen avto to ni
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov