Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lovecars¸
Nov uporabnik

pomoč pri nakupu!

Napisal/-a lovecars¸ Ne mar 28, 2010 12:12 pm

lep pozdeav. enkrat sem že spraševal za pomoč pri nakupu bmw e46 320d. nečak junija praznuje 20 rojstni dan in kot darilo mu bomo kot cela družina kupili nov avto. avto bo nov in zaželjen je dizel.

izbiramo med:

ford fiesta 1.6 TDCI 3 vrata 90 KM cena 14.430

opel corsa 1.3 CDTI 3 vrata 90 KM cena 12.860

ranault clio 1.5 DCI dynamique 86 KM 13.700 ali 1.2 TCE dynamique 101 KM cena 12.100

volkswagen polo 1.6 TDI comfortline 90KM ali 105 KM cena 14.551

avti imajo dokaj enako opremo. kar pa za njega ni tako pomembno. al ma avt. klimo al ne. ali gretje sedežov in bla bla bla.. pomembno mu je da je avto črn in da ma lepe feltne. :-P

kaj se najbolj splača ?! hvala usem

lep pozdrav

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne mar 28, 2010 12:50 pm

tako družino bi tudi jaz imel,ste pa res COOL,moj glas gre za Polota
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 28, 2010 12:52 pm

Mislim pa da z nobenim od naštetih nimate kaj faliti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne mar 28, 2010 1:35 pm

On bi imel najraje črnega Pola z Boavista športnim paketom.

Vi pa Clia, ker je najcenejši.

Moj nasvet : Polo.

Lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: pomoč pri nakupu!

Napisal/-a tristan01 Ne mar 28, 2010 3:56 pm

lovecars¸ je napisal/-a:lep pozdeav. enkrat sem že spraševal za pomoč pri nakupu bmw e46 320d. nečak junija praznuje 20 rojstni dan in kot darilo mu bomo kot cela družina kupili nov avto. avto bo nov in zaželjen je dizel.

izbiramo med:

ranault clio 1.5 DCI dynamique 86 KM 13.700 ali 1.2 TCE dynamique 101 KM cena 12.100

volkswagen polo 1.6 TDI comfortline 90KM ali 105 KM

avti imajo dokaj enako opremo. kar pa za njega ni tako pomembno. al ma avt. klimo al ne. ali gretje sedežov in bla bla bla.. pomembno mu je da je avto črn in da ma lepe feltne. :-P

lep pozdrav

Od naštetega bi priporočal edino cliota z 1.2TCE motorjem. Zakaj? Zato ker so vsi ostali TDI motorji in močno dvomim da je obdarovanec že dojel bistvo take motorizacije. Želi črn avto in blink blink platišča, da bo poziral (kdo v njegovih letih pa tega ni želel?), naslednja faza poziranja je teranje od semaforja do semaforja na blokadi (ali tik pod njo). Noben dizel tega ne bo dolgo prenašal in potem se bo začelo s popravili ki jim kar ne bo konca. Zato gre moj glas bencinskemu motorju, ki mu vožnja v vrtljajih precej bolj ugaja. Kateri model izbrati, pa naj bo odločitev obdarovanca (če za družino teh nekaj 100 EUR razlike v ceni ne predstavlja ovire). Zato predlagam pod pod noge in na testno vožnjo. Nakup/izbira avtomobila je na koncu še vedno stvar emocij in v manjši meri razuma. Morda v razmislek še to, da priharnek pri gorivu za tak avtomobilček z dzlom preseže investicijo v dražji motor šele krepko čez 100.000km in če bo fant vozil po več 10km vsak dan to nikakor ni ekonomičen nakup.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne mar 28, 2010 4:21 pm

dubu bo nov avto,on pa se še zmišljuje da mora bit črn pa lepe felge more met?

dau bi mu jst ej,belega z ratkapami bi dobil,če sploh kaj :roll: :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne mar 28, 2010 4:24 pm

tristan01 je napisal/-a:Od naštetega bi priporočal edino cliota z 1.2TCE motorjem. Zakaj? Zato ker so vsi ostali TDI motorji in močno dvomim da je obdarovanec že dojel bistvo take motorizacije.

Tvoje razmišljanje je malo kontradiktorno...na eni strani (zaradi morebitnih okvar) odsvetuješ dizla, hkrati pa priporočaš (turbo) bencinca, ki je zaradi svoje zasnove lahko podvržen enakim okvaram?! Res je, da so bencinci primernejši za teranje v visoke obrte, ampak tako početje vseeno ni blagodejno, ne za motor, še manj pa za turbino...sploh če se bo fant kaj takega spravil početi na neogretem motorju! ;)

Moj predlog je, da obdarovancu poveste kakšen je finančni okvir (limit), sam naj se pa odločit za željeni model in dodatno opremo...nenazadnje bo le na tak način prišel do avtomobila, ki mu bo res všeč! Vztrajajte le na dejstvu, da avto mora imeti vgrajen ESP (zna fanta rešiti pred marsikatero neumnostjo ;) ) in primerno število zračnih blazin! :)

el_diablo je napisal/-a:dubu bo nov avto,on pa se še zmišljuje da mora bit črn pa lepe felge more met?

Spet nekdo, iz katerega govori fovšija?! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo Ne mar 28, 2010 4:39 pm

Tattoo- je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:dubu bo nov avto,on pa se še zmišljuje da mora bit črn pa lepe felge more met?

Spet nekdo, iz katerega govori fovšija?! :roll:

poslušaj teslo,nikoli nisem bil nikomur fouš pa zihr tut nikoli ne bom.
to kar si odebelil,se navezuje še na zgornji stavek,tako da če ne zastopiš celega konteksta,bodi raje tiho.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Ne mar 28, 2010 6:20 pm

lovecars¸ je napisal/-a:lep pozdeav. enkrat sem že spraševal za pomoč pri nakupu bmw e46 320d. nečak junija praznuje 20 rojstni dan in kot darilo mu bomo kot cela družina kupili nov avto. avto bo nov in zaželjen je dizel.

izbiramo med:

volkswagen polo 1.6 TDI comfortline 90KM ali 105 KM

lep pozdrav

Jaz bi pogledal še škodo fabio, tehnika od vw polo, za manj denarja. Mogoče 1.2 TSI motor (na testu pri nemških novinarjih je porabil 5,7 na 100km, če Vas skrbi poraba) ali pa 1.4 bencinca. Dvomim da bo "obdarovanec" nabiral kilometre in s tem upravičil "nakup" dizla. Predvsem v tem segmentu se velikokrat ne splača kupiti dizla ker je razlika v porabi premala da bi se razlika v ceni kmalu povrnila. Od opreme pa Ambient ali Activ, za več ni potrebe.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne mar 28, 2010 6:34 pm

Pozdravljen :)

Glede na prebrano (in iz lastnih izkušenj ;) ) ti tako kot večina svetujem nakup bencinskega motorja . . .

Pač v teh letih je užitek vsake toliko malo ''ventile prečistit'' :)

Drugače pa od naštetih ... ali Polota 1.2 TSI - 105 KM (malce bol ''premium'') ali pa Ford Fiesto 1.6 Sport - 120 KM.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3245828&show=1 - Fiesta
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3431256&show=1 - Polo

Pri obeh bi bilo potrebno doplačati za ESP (če se vam seveda to zdo potrebno) in pa pri Polu še za 17'' platišča.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Ne mar 28, 2010 6:36 pm

imamo cliota 1.2tce prevoženih 120 k kilometrov samo olje in filter poraba se giblje poleti od 6.2 do 6.4 ob teranju pozimi pa 6.7 ali 6.8 turbina je še zaenkrat v odličenm stanju seveda je bilo olje menjavano na 10.000 ali manj za družino je tudi dovolj močan lp
sdted

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne mar 28, 2010 6:39 pm

Matey_ je napisal/-a:Pri obeh bi bilo potrebno doplačati za ESP (če se vam seveda to zdo potrebno) in pa pri Polu še za 17'' platišča.

LP
Matej

Da te popravim oz. igleda, da si spregledal vsi poloti imajo ESP serijsko. ;)

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne mar 28, 2010 6:45 pm

King1 je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:Pri obeh bi bilo potrebno doplačati za ESP (če se vam seveda to zdo potrebno) in pa pri Polu še za 17'' platišča.

LP
Matej

lp

oops ups ... se opravičujem :) res sem spregledal :)
Hvala

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne mar 28, 2010 6:50 pm

Matey_ je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

LP
Matej

lp

oops ups ... se opravičujem :) res sem spregledal :)
Hvala

LP
Matej

Ni panike. ;) ;)

lp

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne mar 28, 2010 7:06 pm

Uh, uh tale fiestica je besna, mislim da nimate več kaj za razmišljat. Polo je preveč za ate pa mame oblika, mislim da ni zanj, s tole Fiesto bo pa zažgal.

LP

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo Ne mar 28, 2010 8:22 pm

belkaena je napisal/-a:

Uh, uh tale fiestica je besna, mislim da nimate več kaj za razmišljat. Polo je preveč za ate pa mame oblika, mislim da ni zanj, s tole Fiesto bo pa zažgal.

LP

men se tut dopade.s tem motorjem niti ni tok nedolžen avtomobilček tole ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 28, 2010 9:21 pm

King1 je napisal/-a:Da te popravim oz. igleda, da si spregledal vsi poloti imajo ESP serijsko. ;)

lp

Tole mi je pa edina oslarija, ki jo imajo avtomobil. Saj če se nebi dalo tega izklopiti, pozimi ali z avtomobilsko prikolico marsikam nebi prišel :jao:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne mar 28, 2010 9:27 pm

Zakaj bi nove ESP-je pozimi izklapljal? Osebno sem se peljal kot gospod, mi je bilo vseeno, kako speljujem (to, ko je bila LJ nesplužena). Dokler so drugi komaj pospeševali sem bil že daleč proč. Sicer ga moj avto nima - imel ga je nadomestni.

Sicer pa le komentar na ceno; za 12.000 € bi se moralo dobiti črnega clia 1.2 tCe exception (OP: pri nas najvišji paket opreme, obstaja še expression, ki se podobno sliši, je pa precej skop); ker je pa fantu za opremo bolj kot ne vseeno, bo 1.2 tCe dynamique toliko cenejši. Glede na opis pa menim, da bo najbolj zadovoljen (z izgledom seveda) s 3-vratno corso ali fiesto (edino, če ima družbo, ki čisla Nemce).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po mar 29, 2010 12:09 am

King1 je napisal/-a:

LP
Matej

lp

Tudi Corsa ima serijsko esp od marca dalje.

Jaz sem za Polota 1.2 TSI, je pa definitivno najbolje, da mu poveste cenovno mejo in naj sam izbere, da se ne bi naveličal avta po 1 letu.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po mar 29, 2010 1:44 am

moj glas gre polotu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov