Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Anzze
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a Anzze To mar 30, 2010 4:06 pm

mama zase kupuje avto za dobo 7 let v cenovnem rangu od 3k do 4k €. na dan se bo delalo kratke relacije cca 10 km. včasih tudi kakšen izlet. predvsem si želi klimo, 5 vratnega z malo kilometri (do 75000) letnik 2004 dalje npr. getz, clio, punto, fiesta.... nekaj od tega. kaj priporočate, kakšen motor izbrati (ccm, konji) in pa seveda da bo avto zanesljiv, in da bo čim manj okvar. hvala za vse predloge

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To mar 30, 2010 4:59 pm

Elantra (mogoooče), rajši accent.
Sam ne se kregat :P

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To mar 30, 2010 8:44 pm

Imam elnatro 2005.
Zanesljiva. Prej imel accenta a presedlal ker rabil večjega.
Hyundai je zanesljiv in js imam 1.6GL in še res nč narobe.
Sedaj imam 130T km.
Ni kaj. Za to ceno ko jih ponujajo je največ kar lahko dobiš.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a tristan01 To mar 30, 2010 9:27 pm

Anzze je napisal/-a:mama zase kupuje avto za dobo 7 let v cenovnem rangu od 3k do 4k €. na dan se bo delalo kratke relacije cca 10 km. včasih tudi kakšen izlet. predvsem si želi klimo, 5 vratnega z malo kilometri (do 75000) letnik 2004 dalje npr. getz, clio, punto, fiesta.... nekaj od tega. kaj priporočate, kakšen motor izbrati (ccm, konji) in pa seveda da bo avto zanesljiv, in da bo čim manj okvar. hvala za vse predloge

Želje so malce optimistične letnik 2004 in komaj 75.000km. Res da kupujete v rangu malih avtomobilov, vendar v povprečju to pomeni da je vozilo delalo 12.000km letno. Težko bo najti takšen avtomobil. Ljudi ki imajo avtomobil samo za tako kratke razdalje je malo (1.000km/mesec). Ampak poskusiti ni greh. Vsekakor si oglejte vozila ki jih prodajajo lastniki direktno in ne kakšnih dilerskih ponudb. Glede na to da bo vožnje malo in če ste pripravljeni v malce potrpeti ob daljših vožnjah bi bil primeren bencinski motor s prostornino 1.200 -1.400ccm in 70 do 90KM. Kaj izbrati je odvisno od vaših zahtev. Menim pa da z nobenim vožnja ne bo napačna. Predlagam kakšno testno vožnjo da bo odločitev važna. Karkoli boste zbrali pa naj ima preverjeno zgodovino, potrjeno servisno knjigo in priložene kopije računov za opravljene servise. Drugače žal med vsemi prevaranti na trgu človek ne more biti prepričan da kupuje tisto kar obljubljajo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Anzze
Nov uporabnik

Napisal/-a Anzze Če apr 01, 2010 8:14 am

še zbiram predloge. elantra je malo prevelika. raje bi imela hatchbacka. v ožjem izboru je kakšen getz, clio 2, peugeut 206, fiat punto. kaj bi vi od tega izbrali in kje so kakšne hibe pri omenjenih avtih?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Če apr 01, 2010 9:56 am

Malo si poglej na internetu reviews...ena dobra in znana stran je recimo:
http://www.honestjohn.co.uk

Na tej strani boš našel Getza:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/hyundai/getz-2002/?

Pa 206:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/peugeot/206-hatchback-1998/?

Klikni ''what's bad'' pri obeh, pa boš videl, da je spisek problemov pri getzu drastičnoooo krajši kot pr i206
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 01, 2010 10:37 am

tristan01 je napisal/-a:
Anzze je napisal/-a:mama zase kupuje avto za dobo 7 let v cenovnem rangu od 3k do 4k €. na dan se bo delalo kratke relacije cca 10 km. včasih tudi kakšen izlet. predvsem si želi klimo, 5 vratnega z malo kilometri (do 75000) letnik 2004 dalje npr. getz, clio, punto, fiesta.... nekaj od tega. kaj priporočate, kakšen motor izbrati (ccm, konji) in pa seveda da bo avto zanesljiv, in da bo čim manj okvar. hvala za vse predloge

Želje so malce optimistične letnik 2004 in komaj 75.000km. Res da kupujete v rangu malih avtomobilov, vendar v povprečju to pomeni da je vozilo delalo 12.000km letno. Težko bo najti takšen avtomobil. Ljudi ki imajo avtomobil samo za tako kratke razdalje je malo (1.000km/mesec). Ampak poskusiti ni greh. Vsekakor si oglejte vozila ki jih prodajajo lastniki direktno in ne kakšnih dilerskih ponudb. Glede na to da bo vožnje malo in če ste pripravljeni v malce potrpeti ob daljših vožnjah bi bil primeren bencinski motor s prostornino 1.200 -1.400ccm in 70 do 90KM. Kaj izbrati je odvisno od vaših zahtev. Menim pa da z nobenim vožnja ne bo napačna. Predlagam kakšno testno vožnjo da bo odločitev važna. Karkoli boste zbrali pa naj ima preverjeno zgodovino, potrjeno servisno knjigo in priložene kopije računov za opravljene servise. Drugače žal med vsemi prevaranti na trgu človek ne more biti prepričan da kupuje tisto kar obljubljajo.

LP Tristan01

Jst jih naredim na leto 12, foter 8, tašča pa 3 tisoč km, tako da ni tak problem najdt avta z malo km.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če apr 01, 2010 12:07 pm

ban je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Jst jih naredim na leto 12, foter 8, tašča pa 3 tisoč km, tako da ni tak problem najdt avta z malo km.

Ban vem da ste tudi takšni, vendar ste bolj izjeme kot pravilo. Pa verjetno ne kupite nov avtomobil in ga po 3-5 letih, ko ravno izgubi vso vrednost prodajate - no morda tudi kdo, ki ima preveč denarja in mu je vseeno za izgubo vrednosti, ampak potem že govoriva o redkih diamantih ne pa povprečnem vozilu ki se prodaja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če apr 01, 2010 6:57 pm

http://www.avto.net/ad.asp?id=3589900
http://www.avto.net/ad.asp?id=3655114
http://www.avto.net/ad.asp?id=3597770
http://www.avto.net/ad.asp?id=3626158
http://www.avto.net/ad.asp?id=3541123 2007 :idea:
http://www.avto.net/ad.asp?id=3588466 2008 :shock: 8)

Ekola samo pot pod kolesa in, da se v PONEDELJEK vozite z enim od teh :) Zadnji ima vse kar si želite samo 16000km :shock: :D letnik 2008, samo ne reci pol, da je 1.1 mlinček za 100 km teden prešvoh :evil: :twisted:

Anzze
Nov uporabnik

Napisal/-a Anzze Če apr 01, 2010 10:09 pm

trenutno je v izboru nekaj takega.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3589900&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3626158&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3653888&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3644093&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3592858&show=1

Mami je nekako še najbolj všeč citroen c3, ker se malo višje sedi in pa bolj ženski avto in pa še 1.1 mašina kar je dovolj. kako je drugače z ostalimi motorji od omenjenih avtih. kakšne konkretne izkušnje z njimi? pri katerih so najdražji servisi/popravila, in kako je poraba bencina...

C3 na zadnjem oglasu je že prodan.

Anzze
Nov uporabnik

Napisal/-a Anzze To apr 06, 2010 10:44 am

danes grem na ogled tega avtomobila pa me zanima če je tole dober nakup, in kaj sploh pogledati na ogledu? ker nisem še nikoli kupoval rabljenega avtomobila nimam na tem področju nič izkušenj. hvala za komentarje

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3582919&show=1

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To apr 06, 2010 11:13 am

Je dober nakup. Ampak mislim, da si ti govoril o 5-vratnem modelu.
Je pa res, da je že 2. lastnik, vprašanje kaj se je že njim dogajalo in če so kilometri realni. Lahko da je bil pa na lizing kupljen in je zato 2. lastnik. Malo poglej, koliko je znucan volan in sedeži.
Pojdi v sončnem vremenu in poglej z vseh strani, če je barva enaka povsod. Poglej, če se vsa vrata lepo zapirajo. Sicer pa vzami kakšnega, ki se vsaj malo spozna, s sabo.

Glede kilometrine - naš 13-letni Accent jih ima 96.000. Tako da jaz se samo čudim, koliko km naredite nekateri...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 06, 2010 12:41 pm

Nikjer ne piše, da ima vozilo servisno knjižico, čeprav jo verjetno ima. Preden se gre osebno, bi bilo dobro preveriti. Pa tudi to ni zagotovilo za kilometre velikokrat, ker se jo da brez problema ponarediti. Rajši bi gledal za avtomobilom, ki ima ob servisni tudi po možnosti račune, pa čeprav ima kak kilometer nad 100.000.. Nedavno je nekdo kupil avtomobil in ugotovil, da ima avtomobil dejansko cca 280.000 prevoženih km, namesto 80.000, kot kaže števec..

Peljite se kak grog z lastnikom.. Če ni nekih čudnih zvokov, bi moralo biti ok. So pa to kar zanesljivi avtomobili..

Energetik81: Jaz če bi imel avtomobil 13 let, bi z mojo količino vožnje naredil cca 650.000 km ;) Zato je meni tudi čudno, ko nekdo prodaja 10 let star avtomobil s samo 100k km :) Precej je seveda odvisno tudi od tega, kje živiš.. Jaz recimo če hočem "kam it", moram prevoziti vsaj 20-30 km.. Če pa živiš v mestu, je pa že drugače 8)

Aja, še nekaj. Avtomobil nima veljavne vinjete na sliki. Možno, da se ne vozijo po AC s tem avtomobilom in je avtomobil dejansko samo za "lokalno" vožnjo, od tod tudi tako malo km, seveda pa je lahko fotografija posneta kar nekaj časa nazaj..

lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To apr 06, 2010 2:21 pm

ejsim je napisal/-a:Energetik81: Jaz če bi imel avtomobil 13 let, bi z mojo količino vožnje naredil cca 650.000 km ;) Zato je meni tudi čudno, ko nekdo prodaja 10 let star avtomobil s samo 100k km :) Precej je seveda odvisno tudi od tega, kje živiš.. Jaz recimo če hočem "kam it", moram prevoziti vsaj 20-30 km.. Če pa živiš v mestu, je pa že drugače 8)
lp

Jah, smo ljudje različni. :)
Pri nas je uporabljen med tednom 10km/dan, pa kakšen 100-200km izlet med vikendom. Je pa težko vedeti, ali ima nek rabljen avto res tako malo km ali pa je prevrten števec. Sem dal samo kot primer, da obstajajo tudi taki avti, kot je naš.

Anzze
Nov uporabnik

Napisal/-a Anzze To apr 06, 2010 6:04 pm

no da povem da sem šel gledat zgoraj omenjeni avto, vendar me ni prepričal (rja na obeh zadnjih blatnikih) in kar nekaj malih rjastih pikic po celem avtu - nekatere so premazane z debelim slojem barve, kot da bi barval z ediksom. a je to značilno za hyundai-je letnik 2003/11 da so že tako rjasti??

novi predlogi za nakup dobrodošli: cena okoli 3000, malo km, klima, ... lahko je 3 vraten ali 5

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 To apr 06, 2010 7:33 pm

Res je, slaba stran Hyundayev je rja. Sem gledal pred dvemi leti eno Elantro, pa me je ravno rja odvrnila. Je bil avto letnik 2004, pa je bil že leta 2008 po blatnikih malo rjast.

Ne vem, pa kako se z rjo spopadajo uporabniki Hyundajev?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To apr 06, 2010 8:54 pm

Čak mal, letnik 2003 pa že rja? To se mi zdi pa čudno. Po mojem posledica nevzdrževanja.

Našega je malce napadla rja na zadnjih blatnikih, ko je bil star 11 let. Ne more se pa to dogajat že pri 7 letih...
Očitno celo zimo niso oprali podvozja, pa je začelo najedat pri blatnikih.

lovecars¸
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecars¸ To apr 06, 2010 9:25 pm

kako je bilo na ogledu?

Anzze
Nov uporabnik

Napisal/-a Anzze To apr 06, 2010 9:46 pm

ja 2003 pa že rja - zgleda da res slaba stran hyundajev da tako hitro začnejo rjaveti. na ogledu je bil tako kot sem že napisal par postov višje. avto lep, motor brezhiben, dobro ohranjen vendar samo tista rja me je zmotila, drugače bi bil že na dvorišču. res je da kupujem rabljen avtomobil za cca 3000 vendar tudi nočem že takoj ko ga pripeljem domov gledati rjo oz. jo popravljati že takoj.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 07, 2010 7:17 am

Itak, da ne moreš kupit letnik 2003 rjastega. Glej naprej, po mojem si naletel na kombinacijo nevzdrževanja in veliko vožnje po soli.
Kot sem rekel, naš Pony in Accent sta začela malo rjaveti po 10,11 letu (samo zadnja blatnika, 1-2 kvadratna cm)). Stric ima 7 let starega rabljenega Matrixa brez pikice rje. Tako da se da dobit.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov