Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

RENAULTx
Novinec

Kraj: V avtu

MENJAVA KLJUČAVNIC pri avtu!

Napisal/-a RENAULTx Pe apr 09, 2010 4:13 pm

Imam nekaj ponudb za avto ampak mi nobena ni "čisto" po volji.Zagrel sem se za en avto ampak prodajalec (kot dostikrat) daje samo EN ključ,pa ključ od daljinca še.

A kdo lahko pove koliko bi približno stala MENJAVA starih ključavnic z novimi pri avtomehaniku? Če je kje to ugodno,bi najraje dal takoj ko kupim avto to menjat,ker prodajalec lahko reče da ima 1 ključ,v bistvu ma pa 2,enga pusti sebi,in en dan samo odpelje...

Da ne zahajam - lahko kdo da okvirno CENO ali LINK...ali se MENJAVA KLJUČAVNICE MORA VPISATI V SERVISNO KNJIGO ali kam navesti posebej?
(zaradi korektnosti,da je legalno itd)
Priponke
Primer (ključavnice).jpg

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: MENJAVA KLJUČAVNIC pri avtu!

Napisal/-a WMB Pe apr 09, 2010 4:37 pm

RENAULTx je napisal/-a:Imam nekaj ponudb za avto ampak mi nobena ni "čisto" po volji.Zagrel sem se za en avto ampak prodajalec (kot dostikrat) daje samo EN ključ,pa ključ od daljinca še.

A kdo lahko pove koliko bi približno stala MENJAVA starih ključavnic z novimi pri avtomehaniku? Če je kje to ugodno,bi najraje dal takoj ko kupim avto to menjat,ker prodajalec lahko reče da ima 1 ključ,v bistvu ma pa 2,enga pusti sebi,in en dan samo odpelje...

Da ne zahajam - lahko kdo da okvirno CENO ali LINK...ali se MENJAVA KLJUČAVNICE MORA VPISATI V SERVISNO KNJIGO ali kam navesti posebej?
(zaradi korektnosti,da je legalno itd)

Od avta do avta je odvisno koliko boš plačal klučavnice z ključi...ponavadi od 300€ pa na gor...

shilyeg
Nov uporabnik

Kraj: sam hrvaška ne

Napisal/-a shilyeg Pe apr 09, 2010 4:53 pm

kakšen avto pa imaš?Model,letnik,kolk vrat...?
drift and die smoke and fly

RENAULTx
Novinec

Kraj: V avtu

Napisal/-a RENAULTx Pe apr 09, 2010 4:55 pm

Sprašujem za avto letnik 97 ali 98 v mojem primeru Fiat Punto. Ta cena bi bla za kakšne Mercedeze višjega ranga :shock: - pismo pa saj ne dajem zlato ključavnico ampak navadno ključavnico z dva ključa da to monter zmontira in da se vpiše kamor je treba da je to legalno.

Aha,vrat BO imel (ker ga nisem še kupil,ker mutijo) al 3 alpa 4 - če neštejem vrat od prtljažnika.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe apr 09, 2010 5:33 pm

Če bi prodajalec imel namem ukrasti Punta 97 letnik, ti ga bo tudi z novimi ključavnicami :D

Pojdi še pogledat na kakšen odpad pa zmontiraj dol vse ključavnice ampak zna biti problem ker boš poleg dobil max 1 ključ :) je pa za preverit.. Ali pa če prodaja kdo kakega razbitega v oglasniku..Ključ imaš pa verjetno navaden, brez čipa in mislim da nebi smelo biti nevem kak strošek zmontirati to.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe apr 09, 2010 8:07 pm

Plačaš kasko, čez 2 meseca izgubiš ključ... voila - nove ključavnice in ključi na račun kaska.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe apr 09, 2010 10:02 pm

ah pusti te klučavnce ki so že serijske, pa si omisli zraven še en pošten alarm, ki ga že za dokaj ugoden denar dobiš, pa te nima kaj skrbet
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če jun 16, 2011 7:02 am

Kočljiva situacija je sledeča; pred dvema letoma sem kupil rabljenega Clio-ta 2. Kar je bilo za zrihtati, se je zrihtalo. Pred par dnevi pa odklenem avto z daljincem, hočem vžgati avto in mašina se samo malo zavrti, kot da je akumulator zaključil kariero. Čez 30 minut ga spet poizkusim zagnati, pa mašina skoraj normalno vžge. Po slučaju vtaknem ključ v ključavnico in opazim, da nikakor ne morem obrniti ključa. Grem na sovoznikovo stran in tudi tam poizkusim, pa tudi ne morem ne odkleniti ne zakleniti vrat s ključem.
Torej, ugotovil sem, da ključ paše v ključavnico za vžig in pokrovček za gorivo, na vratih pa so ključavnice za drugi ključ. Sedaj me je strah, kako bom odklenil avto, če mi akumulator odpove, avto pa bi bil zakljenjen z daljincem?
Glavno vprašanje pa je; ali se da dobiti klučavnico na vsaj za ena vrata na ključ, ki odklepa vrata z daljincem ali bo potrebno menjati vse? Koliko bi to stalo? Zmeraj bolj imam občutek, da je avto sestavljen iz večih rabljenih, čeprav lepo pelje.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re:

Napisal/-a MBtouran Če jun 16, 2011 7:29 am

RENAULTx je napisal/-a:Sprašujem za avto letnik 97 ali 98 v mojem primeru Fiat Punto. Ta cena bi bla za kakšne Mercedeze višjega ranga :shock: - pismo pa saj ne dajem zlato ključavnico ampak navadno ključavnico z dva ključa da to monter zmontira in da se vpiše kamor je treba da je to legalno.

Aha,vrat BO imel (ker ga nisem še kupil,ker mutijo) al 3 alpa 4 - če neštejem vrat od prtljažnika.

Kot prvo ne vem zakaj bi moral vzeti ravno ta avto, pri katerem bi moral menjavati ključavnice. Je veliko plehovja po celi sloveniji naprodaj. Kot drugo pa če ti kdo hoče ukrasti avtomobil ti ga bo tudi z menjanimi ključavnicami in alarmom. Sem pred časom gledal po tv kako to del apoljska mafija. In so novega ML-a ukradli v 2 minutah, s tem da so enostavno comp avtomobila in vgradili svojega za katerega so imeli ključe. Easy kot pasulj

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 Po jan 02, 2012 12:46 am

Živjo, si bom kar sposodu to temo... pri meni je tako, da si ogledujem cliota 1 1.4 RT letnik 1995 3 vraten. Ko sem šel prvič na ogled sem ugotovil, da že ima drugačen ključ za zadnja vrata ampak tudi ta ne odklenejo teh vrat. Predvidevam, da je bila ta ključavnica že menjana in zopet je pokvarjena. Sedaj pa me zanima kje se da dobit eno samo tako ključavnico?
Avto tudi trenutno nima tehničnega pregleda, a bi kaj komplicirali zaradi tega?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po jan 02, 2012 10:21 am

Aleks666 je napisal/-a:Živjo, si bom kar sposodu to temo... pri meni je tako, da si ogledujem cliota 1 1.4 RT letnik 1995 3 vraten. Ko sem šel prvič na ogled sem ugotovil, da že ima drugačen ključ za zadnja vrata ampak tudi ta ne odklenejo teh vrat. Predvidevam, da je bila ta ključavnica že menjana in zopet je pokvarjena. Sedaj pa me zanima kje se da dobit eno samo tako ključavnico?

Ja zadnja ključavnica se je pokvarila in so jo zamenjali z rabljeno od drugega cliota verjetno ker je že spet pokvarjena.
Lahko ponoviš vajo in greš na odpad iskati drugo (+ključ), lahko pa izbereš dražjo varianto in menjaš vse 4 ključavnice da boš imel ključ za vse enak.

Na tehničnem meni še nikoli niso odklepali in zaklepali avta tako da to ne skrbi.

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 Po jan 02, 2012 2:33 pm

eentox je napisal/-a:
Aleks666 je napisal/-a:Živjo, si bom kar sposodu to temo... pri meni je tako, da si ogledujem cliota 1 1.4 RT letnik 1995 3 vraten. Ko sem šel prvič na ogled sem ugotovil, da že ima drugačen ključ za zadnja vrata ampak tudi ta ne odklenejo teh vrat. Predvidevam, da je bila ta ključavnica že menjana in zopet je pokvarjena. Sedaj pa me zanima kje se da dobit eno samo tako ključavnico?

Ja zadnja ključavnica se je pokvarila in so jo zamenjali z rabljeno od drugega cliota verjetno ker je že spet pokvarjena.
Lahko ponoviš vajo in greš na odpad iskati drugo (+ključ), lahko pa izbereš dražjo varianto in menjaš vse 4 ključavnice da boš imel ključ za vse enak.

Na tehničnem meni še nikoli niso odklepali in zaklepali avta tako da to ne skrbi.

če se bom odločil za nakup tega cliota bom za prvo silo res zamenjal samo zadnjo ključavnico, tako, da hvala :)

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Po jan 02, 2012 3:22 pm

Da se narocit tudi kljucavnico ki ustreza org kljucu, samo stevilke morajo bit. Sam sem ze menjaval, je pa malo dlje za pocakat, ker tega ni na lagerju. Vsekakor ceneje ena sama, kot komplet, dveh, treh ali stirih.

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 Po jan 02, 2012 3:33 pm

Ja glede na to, da kupujem prvi avto bo za prvo silo kakšna ključavniča z odpada oops
Aja koliko bi pa bila cena ključavnice in ključa približno?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Po jan 02, 2012 5:32 pm

Jaz bi šel na tvojem mestu drug avto gledat;

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po jan 02, 2012 8:02 pm

GorazdO je napisal/-a:Jaz bi šel na tvojem mestu drug avto gledat;

pri cliotu l.95 je pa ključavnica na zadnih vratih res najmanjši problem če vse ostalo kokrtok štima... :roll:

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 Po jan 02, 2012 8:14 pm

eentox je napisal/-a:

pri cliotu l.95 je pa ključavnica na zadnih vratih res najmanjši problem če vse ostalo kokrtok štima... :roll:

Res je

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO To jan 03, 2012 12:22 am

eentox je napisal/-a:

Glede na to, da sprašuje kje se da dobit ključavnico, sklepam da je začetnik; upam da ni naletel na zanemarjenega klijota (glave, temp. senzor itd),... zato sem mu svetoval, da naj pogleda za drugim, kjer "vse dela". Za začetek vsaj ključavnice.

Aleks666
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleks666 To jan 03, 2012 4:04 pm

ja sej GorazdO imaš prav, avto stoji baje da že eno leto, bom pa s sabo vzel mojstra pa bo malo pregledal motor.... prepisa pa pred tehničnem ne mislim delat

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 03, 2012 6:56 pm

Bom kr tle vprašal, kako je z izgubo ključa pri ZM? Se plača kakšna franšiza? A zamenjajo vse ključavnice ali ti samo ključ dajo nov? Baje sicer da moraš prijaviti krajo, ne izgubo. Prosim za pomoč, če kdo ve kako in kaj. Imam pa zavarovan polni kasko z vsemi kombinacijami ipd...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov