tiguan je napisal/-a:Vsekakor se ti ne splača menjat, zato, da bi 1 litr imel manjšo porabo.
/miha je napisal/-a:Če vsak dan zaradi tega litra privarčuješ 1€, ajde rečmo, da privarčuješ celo 2€...to pomeni, da privarčuješ 480€ na leto. Za tak denar se NIKAKOR ne splača it kupovat novega avta, ker že prvi dan izgubiš toliko kolikor boš prišparal 4letih zaradi nižje porabe...kje imate pamet?
Če je razlog pač želja po drugem avtu, potem OK...če je pa razlog samo nižja poraba, potem pa sigurno ne.
/miha je napisal/-a:Če vsak dan zaradi tega litra privarčuješ 1€, ajde rečmo, da privarčuješ celo 2€...to pomeni, da privarčuješ 480€ na leto. Za tak denar se NIKAKOR ne splača it kupovat novega avta, ker že prvi dan izgubiš toliko kolikor boš prišparal 4letih zaradi nižje porabe...kje imate pamet?
Če je razlog pač želja po drugem avtu, potem OK...če je pa razlog samo nižja poraba, potem pa sigurno ne.
GiGi1985 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Če vsak dan zaradi tega litra privarčuješ 1€, ajde rečmo, da privarčuješ celo 2€...to pomeni, da privarčuješ 480€ na leto. Za tak denar se NIKAKOR ne splača it kupovat novega avta, ker že prvi dan izgubiš toliko kolikor boš prišparal 4letih zaradi nižje porabe...kje imate pamet?
Zelo dober post.
Sam nikakor ne bi kupoval Megana za po AC, liter gor ali dol, mi veliko več pomeni udobje, ki je tukaj kot dan in noč, zvočna izolacija, sedeži, armatura....je Laguna pač rang višje.
Če bi že rad kaj prišparal, lahko začneš sedaj z servisiranjem pri lokalnem mehaniku,(pri novem avtu je seveda obvezno pooblaščeni servis) kjer je lahko razlika v servisu 100-200 eur, pa 2 servisa na leto in je pokrita razlika v gorivu.... Predpostavljam pa, da ti Laguna dobro služi, drugače verjetno ne bi pogledoval za Renaulti, ali pač......
kljukec je napisal/-a:GiGi1985 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Če vsak dan zaradi tega litra privarčuješ 1€, ajde rečmo, da privarčuješ celo 2€...to pomeni, da privarčuješ 480€ na leto. Za tak denar se NIKAKOR ne splača it kupovat novega avta, ker že prvi dan izgubiš toliko kolikor boš prišparal 4letih zaradi nižje porabe...kje imate pamet?
Zelo dober post.
Sam nikakor ne bi kupoval Megana za po AC, liter gor ali dol, mi veliko več pomeni udobje, ki je tukaj kot dan in noč, zvočna izolacija, sedeži, armatura....je Laguna pač rang višje.
Če bi že rad kaj prišparal, lahko začneš sedaj z servisiranjem pri lokalnem mehaniku,(pri novem avtu je seveda obvezno pooblaščeni servis) kjer je lahko razlika v servisu 100-200 eur, pa 2 servisa na leto in je pokrita razlika v gorivu.... Predpostavljam pa, da ti Laguna dobro služi, drugače verjetno ne bi pogledoval za Renaulti, ali pač......
vprašanje, če je nov megan kaj manj udoben od stare lagune, meni se ne zdi
cenovno ni dosti razlike če kupiš senica- meni osebno so enoprostorci najbolj udobni in komot za relacije
lp
need 4 speed je napisal/-a:Mma tud jst Megane 1.9 dci in se mi zdi, da na avtocesti pri okol 140 manj pije kot 1.5 dci..maš le pri 130 okrog 2 tisoč vrtljajev, 1.5 jih ma sigurn več.Pa še bolš je za prehtevat in za vklučvat na cesto.
Če ti ta Laguna vredu dela je najbolš kr to imet in jo zvozit do konca.Tukaj veš, kaj maš, pri drugem rablenem se pa lahko "naserješ" in maš velik izrednih stroškov.
lexuss je napisal/-a:jst bi si pa hummerja kupu da bi meu ja največjo porabonajbol za šparovne ljudi bi blo da vm dajo auto za 1€ naročnina na mesc bi bla 50€ ane pa da bi šou auto na zrak ter da lahko po vaših željah avto spreminja velikost. a veste kako boste najbol pršparal v familiji, kupte si kolesa in ne bo nbenih stroškov- ne registracije, ne bencina, ne servisov
odprti clio je napisal/-a:need 4 speed je napisal/-a:Mma tud jst Megane 1.9 dci in se mi zdi, da na avtocesti pri okol 140 manj pije kot 1.5 dci..maš le pri 130 okrog 2 tisoč vrtljajev, 1.5 jih ma sigurn več.Pa še bolš je za prehtevat in za vklučvat na cesto.
Če ti ta Laguna vredu dela je najbolš kr to imet in jo zvozit do konca.Tukaj veš, kaj maš, pri drugem rablenem se pa lahko "naserješ" in maš velik izrednih stroškov.
1.5 jih ma v 6. pr 130 km/h 5000če ne veš ne natolcuj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov