Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zakmb
Nov uporabnik

Svetujte - Oktavia 1,2 tsi ali Renaul fluence 1,6 oba bencin

Napisal/-a zakmb Sr apr 14, 2010 3:17 pm

Zanima me vaše mnenje. Vem, da je stvar okusa pa vendar... kateremu vozilu bi vi dali prednost in zakaj ? Ko sem sedel v fluence sem dobil občutek, kakor da sem se vsedel v plastično škatlo.... filing v Octaviji pa je drugačen... Oktavia ima novo mašino ... tudi poraba bi naj bila manjša... Prosim vas za vaše mnenje, poglede. pomisleke.... Hvala vsem že vnaprej;

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 14, 2010 3:21 pm

Saj si si sam odgovoril...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Re: Svetujte - Oktavia 1,2 tsi ali Renaul fluence 1,6 oba be

Napisal/-a Gorch Sr apr 14, 2010 3:27 pm

zakmb je napisal/-a:Zanima me vaše mnenje. Vem, da je stvar okusa pa vendar... kateremu vozilu bi vi dali prednost in zakaj ? Ko sem sedel v fluence sem dobil občutek, kakor da sem se vsedel v plastično škatlo.... filing v Octaviji pa je drugačen... Oktavia ima novo mašino ... tudi poraba bi naj bila manjša... Prosim vas za vaše mnenje, poglede. pomisleke.... Hvala vsem že vnaprej;

No zgleda,da si si že sam odgovoril...če ti avto že v štartu ni všeč ne razumem zakaj bi rad slišal mnenje od drugih??
Moj nasvet pelji oba...po možnosti ga vzemi za cel vikend na test in se potem odloči.
Drugače je pa meni ta fluence zelo čuden voz...oblika,visok kot bi bil 4x4,notri pa kot si že sam opazil trda plastika.

zakmb
Nov uporabnik

Napisal/-a zakmb Sr apr 14, 2010 3:50 pm

Oblika fluence mi je všečna... sem pa res bil presenečen, ko sem videl notranjost.. kakor da je vse sama plastika .... . Imam prav, če razmišljam, da je mašina 1,2 TSI boljša od 1,6 ? Je res, da je poraba manjša? Iskreno povedano, nisem strokovnjak iz tega področja zato sem vam hvaležen za vsak nasvet...
Kje bi ga lahko mimo pihnil z nakupom Oktavie? Je ta 1,2 TSI po vašem mnenju vredna svojega denarja?

Ej res vam hvala

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr apr 14, 2010 4:11 pm

Za Fluenca ti na žalost ne morem dati nobenih podatkov, reč pa lahko le, da z nakupom nove Octavie ne boš čisto nič zgrešil. Brat je pred mesecem kupil novo, in ne more verjeti, da je takšen napredek proti njegovi bivši octavii (letnik 2007). Res pa je, da bratova octavia ni čisto iz dna lestvice motorjev in opreme, ampak bolj pri vrhu. Vsekakor jaz osebno priporočam Octavio.

EDIT: Šele sedaj sem ugotovil, da si temo odprl @zakmb, torej vse glede octavie prejšnje že tako ali tako veš preko ZS, glede nove pa so stvari šle samo še na boljše :tomidelej:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 14, 2010 4:58 pm

O 1.2 TSI obstajaja nekaj tem in vsi večinoma hvalijo motor, sploh v primerjavi z navadnimi 1.6, poraba je pa tudi manjša, sploh ob umirjeni vožnji. Kar se tiče fluenca, si preberi še kak test, mislim da ne boš več kaj dosti premišljal kaj kupit, sploh če ti avto ni všeč že v samem štartu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr apr 14, 2010 5:19 pm

Vsekakor bi vzel Octavio, kot si že opazil je udobnejša, materiali boljši in kvalitetnejši.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Sr apr 14, 2010 5:19 pm

Fluenca ti odsvetujem...kot si sam povedo, plasticna skatla ;) ...btw, na servisu smo ga ze popravljali, medtem ko ga se nekje v SLO se prodat niso uspeli :D :D ...tolk o tem...

kupi nemca....se splaca, sploh VAG koncern ;) ;)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr apr 14, 2010 5:51 pm

gregga je napisal/-a:Fluenca ti odsvetujem...kot si sam povedo, plasticna skatla ;) ...btw, na servisu smo ga ze popravljali, medtem ko ga se nekje v SLO se prodat niso uspeli :D :D ...tolk o tem...

kupi nemca....se splaca, sploh VAG koncern ;) ;)

Inteligenca na vrhuncu! Pred kratkim je prjatlu passat 2.0tdi ribnu, predvčerjšnim smo še enga passata 1.9TDI 2007 letnik rinl s ceste. Kaj lahko tuki rečemo glede kvalitete? :lol:

Ravno včeraj sem na servisu vidu kurirski UPS Trafic 1.9dci s 380.000 km in baje enkrat menjano turbino.

Danes je isti klinac kaj kupiš, vsi se trudjo dober kvaliteten avto nardit in hkrati so tud vsi v ku..cu!

Kaj sprašuješ VAG al francoza na VAG forumu ;)

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Sr apr 14, 2010 6:04 pm

Danes lahko crkne vsak avto. Tako, da ni znamke ali pa avtomobila, ki bi bil 100% zanesljiv, sploh ne pri tako masovni proizvodnji in toliko različnih delov, narejenih po različnih državah po celem svetu.

VAG je bil zanesljiv avto v časih Golfa I in II, zdaj pa je že daleč od tega...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr apr 14, 2010 6:19 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Danes lahko crkne vsak avto. Tako, da ni znamke ali pa avtomobila, ki bi bil 100% zanesljiv, sploh ne pri tako masovni proizvodnji in toliko različnih delov, narejenih po različnih državah po celem svetu.

VAG je bil zanesljiv avto v časih Golfa I in II, zdaj pa je že daleč od tega...

X2

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr apr 14, 2010 6:25 pm

Octavia + TSI motor = zmagovalna kombinacija :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 14, 2010 8:07 pm

JamesTheMan je napisal/-a:VAG je bil zanesljiv avto v časih Golfa I in II, zdaj pa je že daleč od tega...

malo se vzdrži takih bolanih komentarjev
:roll:

.....ali pa si mogoče lastiš novega golfa/audija in si kompetenten za dajat take izjave....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če apr 15, 2010 8:03 am

jack86 je napisal/-a:Inteligenca na vrhuncu! Pred kratkim je prjatlu passat 2.0tdi ribnu, predvčerjšnim smo še enga passata 1.9TDI 2007 letnik rinl s ceste. Kaj lahko tuki rečemo glede kvalitete?
Glede na zgolj te podatke, lahko rečemo bore malo oziroma nič. Lahko špekuliramo o slabi izdelavi, lahko špekuliramo o slabem delu servisov, lahko špekuliramo da dotični lastniki delajo z motorjem kot svinja z mehom (BTW slednje je pomojem precej krivo za pogoste okvare Renaultovih dCi motorjev, da ne bom samo VW branil)...

Glede osnovnega vprašanja Octavia vs. Fluence - če te pri FLuencu moti občutek v notranjosti že ko se samo usedeš notri, potem ga lahko mirno črtaš z nakupovalnega seznama in za vedno pozabiš.

Motor 1.6 16 v poznam samo iz enourne testne vožnje v meganu II in ni slab, ampak 1.2 TSI je dejansko zmogljivejši in najverjetneje bo varčnejši.

Glede zanesljivosti 1.2 TSIja še ni mogoče reči veliko, ker je dokaj nov. Ne vem pa zakaj bi bil nadpovprečno nezanseljiv.
Glede Renaultovih motorjev 16v pa je dokaj zanesljivo lahko napovedati, da boš v roku par let moral menjati vžigalne tuljave (če niso vmes kaj poštimali) - meni so šle pred časom na 1.4 16v (na mojo srečo v garanciji), pri sodelavki pa pred kratkim na motorju 1.6 16v (na njeno smolo že izven garancije), skratka pri Renaultovih bencinarjih je to skoraj tako pogosto kot menjava oljnega filtra, če se malo pošalim. Drugi ljudje, ki jih poznam, nimajo Renaultov, torej statistika ni bleščeča (čeprav je vzorec res mikro-majhen).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

zakmb
Nov uporabnik

Napisal/-a zakmb Če apr 15, 2010 9:14 am

hvala vsem za mnenje, res pomagate s svojimi komentarji... vsaj meni ste še vedno do sedaj... odločil sem se za Octavio....

lep dan vsem

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če apr 15, 2010 9:35 am

Zdaj je že škoda nemec pa lambođini pa bugati pa vse to je že nemško... Jaguar pa je kitajska roba...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 15, 2010 9:56 am

xandrej je napisal/-a:Zdaj je že škoda nemec pa lambođini pa bugati pa vse to je že nemško... Jaguar pa je kitajska roba...

In volvo tud...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 15, 2010 10:25 am

ban je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Zdaj je že škoda nemec pa lambođini pa bugati pa vse to je že nemško... Jaguar pa je kitajska roba...

In volvo tud...

Postojnska jama pa japonska... :D
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Če apr 15, 2010 10:28 am

sašo5 je napisal/-a:
JamesTheMan je napisal/-a:VAG je bil zanesljiv avto v časih Golfa I in II, zdaj pa je že daleč od tega...

.....ali pa si mogoče lastiš novega golfa/audija in si kompetenten za dajat take izjave....

Najprej preberi kar sem napisal nad tem stavkom. Danes, ko so avtomobili polni eletronike, sestavljeni iz delov, ki jih izdelujejo po celem svetu in tudi državah, kjer ne slovijo po kvaliteti, lahko crne VSAK avto. Nihče mi ne bo pravil, da določen avto ne more crknit. Samo poglej topik okvare vozil in poglej kaj vse se najde tam. Novi, stari, kitajski, nemški, francoski, italijanski, skratka brez izjeme.

Je pa ta tem forumu še vedno miselnost, da določena znamka ne more crknit. :roll:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 15, 2010 10:32 am

JamesTheMan je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Najprej preberi kar sem napisal nad tem stavkom. Danes, ko so avtomobili polni eletronike, sestavljeni iz delov, ki jih izdelujejo po celem svetu in tudi državah, kjer ne slovijo po kvaliteti, lahko crne VSAK avto. Nihče mi ne bo pravil, da določen avto ne more crknit. Samo poglej topik okvare vozil in poglej kaj vse se najde tam. Novi, stari, kitajski, nemški, francoski, italijanski, skratka brez izjeme.

Je pa ta tem forumu še vedno miselnost, da določena znamka ne more crknit. :roll:

JamesTheMan je napisal/-a:Danes lahko crkne vsak avto. Tako, da ni znamke ali pa avtomobila, ki bi bil 100% zanesljiv, sploh ne pri tako masovni proizvodnji in toliko različnih delov, narejenih po različnih državah po celem svetu.

seveda to drži, vendar nadaljevanje in pogruntavščina, ki si jo napisal je odveč....

Sicer se je pa avtor že odločil.....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov