Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

oooooo
Novinec

Prodaja vozila na kredit

Napisal/-a oooooo Pe apr 23, 2010 7:22 pm

Stvar je sledeča.Namen imam prodati svoj avto in našel se je kupec ki bi avto vzel na kredit.Aro mi je uplačal kredit si je zrihtal preko avtohiše,sedaj bo pa moral čakati denar ca.dva do tri tedne.Moj avto je tudi že on zavaroval tako da sem jast lahko potegnil svoje zavarovanje.Avto bi pa sedaj rad odpeljal,ker je brez.Ali sem lahko kaj v dvomih da nebi videl tega denarja,ali bi morala narediti nekakšno pogodbo za rok plačila in jo neseva uverit k notarju.

Hvala za pametne predloge

LP

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Pe apr 23, 2010 7:29 pm

niti pod razno ne dat avta, dokler ne dobiš cele vsote.. a prepis sta že nardila ali kako?

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe apr 23, 2010 7:49 pm

Ko ti prinese denar, mu daj avto. Prej ne, ker boš nazadnje pristal na oddaji Preverjeno, ker si bil naiven in si zato ostal brez avta in denarja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe apr 23, 2010 8:09 pm

Ne dajaj avtomobila, dokler ne narediš prepisa in dobiš denar. Sem par let nazaj naredil tako z avtohišo v Celju, in dobil domov po 14-ih dneh, policijo, zavarovalnico, in cel pok položnic. Rešiti se je pa dalo samo tako, da sem izgubil 25% bonifikacije, in sem moral štartati nazaj z 100%.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe apr 23, 2010 8:26 pm

mislim da je prepis že narejen, ker je napisal da je on že registriral avto :shock:
model....ti pa zaupaš ej :lol:
pa še zanima me kje čakaš na kredit 3tedne... max 3-4dni... :roll:

brez problema ti reče da ti je denar že dal in se lahko obrišeš pod nosom..

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo So apr 24, 2010 11:43 am

prepis sva naredila,ampak sva tudi naredila pogodbo za rok plačila 30dni in sva jo uverila pri notarju.v primeru da se avto ne izplača v roku 30 dni se avto vrne

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 So apr 24, 2010 12:46 pm

Ka pa če bo avto razbil, prijavil kot ukradenega in ga spravil čez mejo ... pa ti bo reku sorči ... ni dinčkov več, avta pa tudi ne :lol: Nemorem ti kaj drugega rečt kot da si en velik naivnež. Vsekakor upam, da se bo to dobro izteklo zate.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune So apr 24, 2010 3:05 pm

2 do 3 tedne cakat na denar pri kreditu...kaj je s teboj??

POKLIČI na katero koli banko v sloveniji pa ti bojo rekli da bo to v parih dneh ne pa v 2-3 tednih...prosim te da takoj prekineš to NEUMNARIJO!!pa misliš da ti bo vrnu po treh tednih ce ne bo denarja nazaj avto?pa da bo v istem stanju??a si šel preverjat osebo na policijo ali vsaj GOOGLE da kej več izveš?verjetno ne..Ce tip nima nic bos bolj tezko tudi kasneje iztrzu denar od njega !ali pa če je podobne kozlarije ze v preteklosti zganjal!!
ene 3x sem jemal kredit za hišo pa je šlo za večji znesek okoli 15k eu pa sem dobil denar nakazan se isti dan ko sem podpisu pogodbo na banki!Isto punca je jemala pa je isto mela isti dan nakazan ko je podpisala pogodbo!so pa bili nenamenski potrošniški krediti...edino vsi papirji morejo ŠTIMAT in to je to..

Drugače pa še to..ponavadi to tako zgleda...Škupaj gresta z bodočim kupcem v recimo avtohišo,ker recimo ponujajo ugodno financiranje(recimo da ti daš avto v račun avtohiši)...tam oni preverijo za kater avto gre itd.Potem mora bodoči kupec prinest ponavadi kakšno potrdilo o zaposlitvi,izpiske...oni pošljejo naprej banki...
banka pregleda vso dokumentacijo..(PREDRAČUN od avtomobila,vsa potrdilo od bodočega kupca) in to takaj sporoči ali GRE ALI NE!!

pa tudi ce vzameš kredit za avto to urejaš preko banke ne pa avtohiše(Banka lahko pošlje tudi svojega agenta v avtohišo,kjer uredi vse papirje da ni treba bodočemu kupcu skakat v banko...
Avtohiša drugače more OD KUPCA posredovat papirje(podatki,potrdilo o zaposlitvi,izpiski) na banko in oni ponavadi v roku 1-2 dneh sporočijo avtohiši ali bodočemu kupcu ali BO ŠLO SKOZI ALI NE..pogodbo pa ponavadi greš podpisat na banko ali pa tudi pri avtohiši če imajo to zmenjeno
Je pa isto tudi pri leasingu kot pri kreditu...oziroma podobno.Pri Leasingu recimo ponavadi moreš recimo če bo kupec avto vzel na leasing prepis narediti prej z Leasingom in ti oni potem nakazejo razliko kupnine na TRR..takrat pa ponavadi daš tudi avto od sebe in to je to..je pa to ponavadi v 1-2-dneh največ treh!!

A mišliš da tudi če imaš overjeno pogodbo pri notarju to kej pomagal??
Če boš kasneje ugotovil,da je tip malo dolzan ljudjem okoli pa se kej drugega boš ob denar,avto+ZIVCI ker se boš presekiral na polno..
Takrat ti ne bo ostalo nič drugega kot samo civilna tozba,kar pa ti bo vzelo spet cas+veliko denarja pa se nobeden ti ne bo zagotovil da boš prišel do njega(denar,avto)...

Danes nimaš nikomur za zaupat..Ljudje bi še lastno mamo prodali da bi kej zasluzli :)
Pa še to..zakaj ni ta oseba katera od tebe kupuje avto šla na banko in Zaprosila za potrošniški nenamenski kredit...Sej pogoji pri odobriti so drugače isti!!To preko avtohiše je zame brezveze...Greš na banko in poveš ali lahko dobim kedit(ALI SI LAHKO PRIVOŠČIM DRUGI AVTO ALI NE) in ti takoj povejo..Ne pa avtohiše pa kva še...pa še 10-posrednikov zraven...ne vem zakaj prodajaš avto na to foro...
Jst ko grem prodajat svoj avto me vedno kdo kliče ko bi kr vzel na oboke pri meni in misli da sem NARODNA BANKA..pa da bi neko pogodbo napisala po obrokih...Pa potem naj kr napišem avto nanj pa vse,da se bo lahko okoli vozu jst pa najebu nakoncu(JOK MARE ODPADE)Ves kaj ponavadi takim rečem...(jst vem da je v tem casu dobit tezko denar,kredit...ok leasinge se kr odobravajo tudi z poroki ce nimaš dobo bilanco,da si priviščiš drug avto...tudi za prodajalce ni nevem kako dober cas...ampak jst sem vedno bil pripravljen kdorkoli me je klical za avto ponudil da mu lahko pomagam uredit leasing,kredit pri banki ampak za to more bili kupec FINANČNO SPOSOBEN,ker ga banke preverjajo in Ne moreš kr neki MUTIT PA bi jst to vzel pa nakoncu pa sploh nima zaposlitve...mislim brezveze ti to pisat,ker si se itak ze zajebu da si se sploh v to spuščal!!
Upam samo da ne boš na koncu ta kratko odnesel...

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo So apr 24, 2010 4:03 pm

Uglavnem stvar je bila sledeča.On si je zrihtal kredit preko avtohiše DD avtomobili.avto sem moral napisati na njega in avto je moral zavarovati da je imel dokazilo da je avto res kupil.Tako je v prometnem dovoljenju že negov ime in priimek.Potem sva pa naredila pogodbo da moram dobiti denar v roku 30 dni in naredila ter overila sva še eno kupoprodajno pogodbo in se je avto spet napisal name.Tako da tudi če slučajno nebi dobil denarja je avto praktično še vedno moj ker imam overjeno kupoprodajno pogodbo.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ So apr 24, 2010 4:37 pm

Niti na avtohiši se ne čaka denarja 30 dni, natega da ni večje. Če že čakaš na denar, imej avto pri sebi. Na pogodbi je overjen samo podpis, ne pa vsebina, tako da..... Zakaj pa nista naredila take pogodbe da bo avto njegov čez 30 dni ko dobiš denar in naj bi dobil denar na podlagi takšne pogodbe. Čeprav prvič slišim da moraš postati lastnik avtomobila da lahko čez 30 dni dobiš denar. Avta ne daj od sebe niti pod razno.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune So apr 24, 2010 5:13 pm

oooooo je napisal/-a:Uglavnem stvar je bila sledeča.On si je zrihtal kredit preko avtohiše DD avtomobili.avto sem moral napisati na njega in avto je moral zavarovati da je imel dokazilo da je avto res kupil.Tako je v prometnem dovoljenju že negov ime in priimek.Potem sva pa naredila pogodbo da moram dobiti denar v roku 30 dni in naredila ter overila sva še eno kupoprodajno pogodbo in se je avto spet napisal name.Tako da tudi če slučajno nebi dobil denarja je avto praktično še vedno moj ker imam overjeno kupoprodajno pogodbo.

Dej mi povej kakšno dokazilo ZA KOGA RABI ON DOKAZILO?????za banko...ma nehi no..ZAKAJ bi on rabu dokazilo..potem bi mogu ti ZE DOBIT DENAR OD BANKE!!!...A TI NEKI POVEM...POSLUŠaj...v prometnem dovoljenju je napisan zdej on kot lastnik??ANE??
potem on lahko napiše ta avto na drugo osebo saj ima prometno dovoljenje in ga naprej proda ti pa boš ostal brez vsega!!Ti pa če boš hotu nazaj avto nase napisat a mišliš da boš to lahko storu brez prometne??pol boš pa prijavu krajo avtomobila nakoncu ti bojo pa še rekli,da si denar dobil in ga probaš nategnt...a si sel to osebo iskat na njegov domači naslov?a si prepričan,da sploh živi tam?

mislim a poveš za kateri avto se gre?o kakšni vrednosti sploh govorimo??
Samo ne napisat za 15k eu...ker se bom samo smejat zacel...
Komu je pa plačal ARO??A BANKI
:D :D ...banka mislim da pri kreditih ne vzame aro...samo pri leasingih pa ne aro ampak polog...
Bog ti pomagaj res no...

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So apr 24, 2010 7:04 pm

Pojdi z njim na "banko" in naj vpiše tvoj TRR za direktno nakazilo, pa seveda kopiraj si pogodbo o kreditu. Gor piše, kdaj bo denar nakazan. Tudi to overi, če že nisi pozen...

LP
Nikoli ni prepozno.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ So apr 24, 2010 7:21 pm

Nima to veze z banko, tam dobiš denar še isti dan, najkasneje drugi dan. Hočejo ga okoli prinesti tako da, če se bo držal tega kar smo napisali, da avta ne da dokler ne vidi denarja potem bo ok, čeprav avto je že na drugega napisan, tooooo je pa sranje.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So apr 24, 2010 7:24 pm

Grega_ je napisal/-a:Nima to veze z banko, tam dobiš denar še isti dan, najkasneje drugi dan. Hočejo ga okoli prinesti tako da, če se bo držal tega kar smo napisali, da avta ne da dokler ne vidi denarja potem bo ok, čeprav avto je že na drugega napisan, tooooo je pa sranje.

Ma mall veze z banko. Lahko sam potrdim. Žena je na denar (res za stanovanje), čakala 3 tedne in to po odobritvi. Šlo je za hypo banko (ni reklama, sam komentar).

LP
Nikoli ni prepozno.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune So apr 24, 2010 10:00 pm

maius28 je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:Nima to veze z banko, tam dobiš denar še isti dan, najkasneje drugi dan. Hočejo ga okoli prinesti tako da, če se bo držal tega kar smo napisali, da avta ne da dokler ne vidi denarja potem bo ok, čeprav avto je že na drugega napisan, tooooo je pa sranje.

Ma mall veze z banko. Lahko sam potrdim. Žena je na denar (res za stanovanje), čakala 3 tedne in to po odobritvi. Šlo je za hypo banko (ni reklama, sam komentar).

LP

Jst ti lahko pa tudi povem,da za avto kredit nikoli ne čakaš 3-tedne...jst sem 3x vzel po 15k eu punca pa 10k eu januarja to leto pa je se isti dan dobila...3-tedne je ce jemleš 100k++ eu ne pa par jurčkov...

oooooo lahko mi daš svoj e-mail naslov pa ti preverim to osebo...ce hočeš...
Lp

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Ne apr 25, 2010 3:49 pm

Za stanovanje je druga stvar, je ogromno dokumentacije, teli manjši krediti so v enem dnevu. Upam da naš forumaš ne bo tako tudi kdaj stanovanja prodal. V glavnem v teh časih ni nikomur za zaupat, kaj šele da daš avto od sebe in čakaš denar 30 dni.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne apr 25, 2010 3:52 pm

Za denar na banki je tako. Ko ti podpišeš pogodbo o kreditu, imaš denar na voljo takoj po črpanju kredita (se določi datum). Saj je logično, če jemlješ kredit, da pač potrebuješ denar takoj. Do čakanja pride lahko samo v primeru, da neka poslovalnica nima toliko gotovine (vendar te lahko napotijo v drugo, ki jo ima), ali takrat, ko bi se naslikal, kar na enkrat v poslovalnici in rekel vzdignil bi npr. 15.000 eur. V tem primeru pa te lahko zavrnejo, saj lahko s tem ogrozijo likvidnost poslovalnice, če bi plišlo npr. več strank z enako željo v kratkem času. Za take primre so pa najave, ki se izvršijo v 1-2 dneh.

Skratka pomemben je pa samo datum črpanja kredita. Ponavadi je to datum podpisa pogodbe. Ker po tem datumu (datum črpanja kredita) ni možno več razpolagati s kreditom, če ni bil črpan v celoti ali le delno. Vendar to opravi banka (seveda na podlagi dovoljenja-podpisa kreditojemalca) in je v njenem interesu, da to stori v celoti.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne apr 25, 2010 4:19 pm

Pismo, sem hotel napisati, kaj ga strašite, pa bolj ko razmišljam, bolj čudno je to.

Nek navaden kredit to ni, ker kot vemo, pri navadnem kreditu dobiš denar ali pa ga nakažejo direktno kupcu (recimo avtohiši) za namen nakup vozila.

Zdaj..možno, da je to naredil zato, ker je avtomobil "zastavil" oz ga dal kot garancijo (kot to delajo npr nekatere leasing hiše ampak popolnoma drugače, ker so avtomobili "pisani" v sredstvih) in planira na račun tega dobit denar oz neko posojilo. Kje bo dobil denar, ne vem, verjetno od kake izposojevalnice ali kaj podobnega.

Bilo bi lepo, če bi avto lahko zadržal do prejema denarja, ampak glede na to, da je prepis narejen, je lastnik avtomobila on ane? Kakšno pogodbo sta sestavila drugače? Sta vpisala kake zneske, kake pogoje? Kakšna je bila druga pogodba? Kolikor razumem sta vidva prvotno sestavila komisijsko(?) pogodbo, s plačilnim rokom 30 dni in jo kot tako overila? Aja, mogoče ne bi bilo slabo preveriti tudi z DD Avtomobili, kakšno prakso oz način financiranja imajo.. Pri oglasih svojih vozil ga ponujajo. Vsake toliko pa poglej tudi oglase na avto.net, da ni gor tvoj.

Kakorkoli že, mal preveri zadeve. Ni nujno, da je nateg, diši pa nič kaj lepo..

Jao..že nevem kolikokrat urejam svoj post.. Glej..glede tistih 30 dni. Sta mogoče napisala recimo kaj v smislu: ...."rok plačila zneska xx.xxx EUR je 30 dni od podpisa pogodbe na prodajalčev račun št 0000-000000 pri XYZ Banki"... Tako se lahko preveri, ali si ti resnično prejel denar v roku 30-ih dni. V kolikor tega ni, on lahko čez 5 dni reče, da ti je denar dal (osebno na roko), ti pa mu ne daš njegovega vozila.. Torej si v postopku ti.

lp

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne apr 25, 2010 5:07 pm

Mi smo pred kratkim spisal kupoprodajno pogodbo in določili rok plačila 8 dni. Seveda takrat avta nismo prevzeli. Lastnik ga je lepo dal v garažo za dva dni. Ko smo pa čez dva dni plačali smo pa na kupoprodajno pogodbo dopisali kdaj je bilo plačano, koliko in pač še podpise obeh strank (mal improvizacije) pa vse skupaj overili. Saj je logično, če ti kupec, da denar, da se to tudi zapiše in podpiše.
Se vidmo ko se zagledamo.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne apr 25, 2010 5:07 pm

ejsim je napisal/-a:
Zdaj..možno, da je to naredil zato, ker je avtomobil "zastavil" oz ga dal kot garancijo
lp

Dobil je denar, ki ga lahko porabi za karkoli. Ko ne bo vrnil kredita avtohiši, bo le-ta zaplenila avtomobil.
Ti pa boš ostal brez denarja in brez avtomobila. Na koncu se boš lahko še samo z odvetniki ukvarju, ter ugotovil da je tip tako dolžan da ne boš nikoli videl ničesar. Če je pameten bo avto že tačas naprej prodal.

Vsekakor ti želim da se za tebe lepo izteče, da dobiš denar kot je obljubljeno.
A kot so že vsi drugi dejali, ne dajaj avtomobila, sploh pa ne prepisat avtomobila, dokler ne dobiš celotno kupnino.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov