mr80 je napisal/-a:Pozdravljeni,
v naslednjem mesecu ali dveh nameravam kupiti nov avtomobil (v izboru Astra, Bravo, Megane, Leon, Mazda 3 in še kaj).
Imam svoj s. p. in me zanima, ali ima kdo izkušnje, če se nakup prek s. p.-ja bolj splača, kot če avto kupim kot fizična oseba (glede cene, financiranja, zavarovanja, potem tudi uveljavljanja stroškov v podjetju).
Lahko pričakujem, da bi kot s. p. lažje iztržil ugodnejšo ponudbo?
Hvala!
Misak je napisal/-a:Kako pa lahko vzameš osebno vozilo kot s.p.? Ali ni potrebno za registracijo vozila na s.p. le-tega imeti predelanega za tovorno vozilo? Po drugi strani pa mislim, da se ti vozilo bolj splača vzeti na fizično osebo in uveljavljati potne stroške - marsikaj lahko tako potegneš ven mimo davkarije
Patrik_A3 je napisal/-a:lukp zakaj bi nekdo dobil 5x višjo kazen ker je bil s službenim vozilom kot pa če bi ga dobili privat?prekršek je enak, le da je avto služben, v čem je tukaj razlika? to pa res prvič slišim , ker kazn je kazn
Patrik_A3 je napisal/-a:lukp zakaj bi nekdo dobil 5x višjo kazen ker je bil s službenim vozilom kot pa če bi ga dobili privat?prekršek je enak, le da je avto služben, v čem je tukaj razlika? to pa res prvič slišim , ker kazn je kazn
lukp je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:lukp zakaj bi nekdo dobil 5x višjo kazen ker je bil s službenim vozilom kot pa če bi ga dobili privat?prekršek je enak, le da je avto služben, v čem je tukaj razlika? to pa res prvič slišim , ker kazn je kazn
Ne mene spraševat, tako piše v zakonu o varnosti cestnega prometa.
rhino je napisal/-a:lukp je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:lukp zakaj bi nekdo dobil 5x višjo kazen ker je bil s službenim vozilom kot pa če bi ga dobili privat?prekršek je enak, le da je avto služben, v čem je tukaj razlika? to pa res prvič slišim , ker kazn je kazn
Lahko daš kak link kje to piše?
lukp je napisal/-a:rhino je napisal/-a:lukp je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:lukp zakaj bi nekdo dobil 5x višjo kazen ker je bil s službenim vozilom kot pa če bi ga dobili privat?prekršek je enak, le da je avto služben, v čem je tukaj razlika? to pa res prvič slišim , ker kazn je kazn
Lahko daš kak link kje to piše?
Ga nimam, ker sem imel tiskano verzijo. Vpiši v google ZVCP in poiščin in boš videl.
mr80 je napisal/-a:Imam svoj s. p. in me zanima, ali ima kdo izkušnje, če se nakup prek s. p.-ja bolj splača, kot če avto kupim kot fizična oseba (glede cene, financiranja, zavarovanja, potem tudi uveljavljanja stroškov v podjetju).
mr80 je napisal/-a:Lahko pričakujem, da bi kot s. p. lažje iztržil ugodnejšo ponudbo?
Patrik_A3 je napisal/-a:vsekakor se splača kot s.p. , nena pa pozabi, da boš mogo vedno si pisat potni nalog, kamorkoli boš šel s tem avtom.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov