Shadez je napisal/-a:
Prav tako me zanima, kakšna je še lahko alternativa Focusu za podobno ceno? Polo je od novih vozil še najbližje, ostalo pa bi bil najbrž primoran kupiti rabljenega.
Matey_ je napisal/-a:Najpraj lepo pozdravljen na forumu
Nasplošno servisi Frodov niso strašansko dragi ... niso pa niti najcenejši, isto velja za rezervne dele.
Bi te pa na nekaj drugega dobronamerno opozoril. Kot si napisal, vsa družina prisega na Renaulte ... zato domnevam, da imate radi udobne avtomobile. Če to drži, potem nisem prepričan, da je Focus zate ... da ne bo pomote tudi Focus je udoben avtomobil, vendar je primarno podvozje nastavljeno dobti vozni dinamiki v prid.
Če pa ti tak avto ustreza, potem pa mislim, da ni kaj veliko za razmišljat
LP
Matej
Shadez je napisal/-a:Najlepša hvala. Res je da ima vsa družina rada udobne avtomobile ampak jest si obupno želim bolj športnega avtomobila, namreč tega sem dobil od babice, ki ni bila več sposobna voziti, zato ravno velike izbire pri tem nisem imel.
Kako pa je z motorji pri Fordih? Res da bencinar popije liter več od dizla ampak še vedno je okoli 6 litrov kar se mi ne zdi pretirano za bencinarje, glede na to da mi trenutni pije 10litrov, prav tako obožujem bencinske motorje ker so mi veliko bolj zabavni za vožnjo in zvok, sem se pa pripravljen odreči temu na račun porabe, če bi bila prevelika.
Matey_ je napisal/-a:
Ni za kaj
No če iščeš bolj športen avto, z nakupom definitivno ne boš zgrešil, saj Focusi slovijo po dobri vozni dinamiki.
Kot druga pa poraba ... za omenjenih 6 litrov, se boš moral kar potruditi še posebi glede na to da iščeš športen avto (temu primerna bo verjetno tudi vožnja), številka 7,5 pa mislim, da sploh ni problema
LP
Matej
Shadez je napisal/-a:...
Prav tako me zanima, kakšna je še lahko alternativa Focusu za podobno ceno? Polo je od novih vozil še najbližje, ostalo pa bi bil najbrž primoran kupiti rabljenega.
...
sašo5 je napisal/-a:Shadez je napisal/-a:
Polo je razred nižje.........po moje= ta Focus dober, če ne odličen nakup.....
PS sestra je z gotovino plačala Fiesto 1.4 trend+ 12000e(samo primerjava, ki je tudi razred nižje)
PS.1. Reanault "vs" Ford oz. megan/focus, ni kaj za razmišljat....
Focus: boljša vožnja(podvozje)
boljši motor
bolje narejen avto
boljši servisi
manjša poraba.........