Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Nakup vozila mnenja

Napisal/-a mbseat Če maj 27, 2010 9:35 pm

Kupujemo nov avto in se odločamo med temi tremi: VW Golf, Seat Leon, Opel Astra.
Zdaj kar se tiče golfa in Leona sta mi avta pa tud motorna paleta poznani rad bi vedel kako mnenje imate o Astri.
Zanimamo se za bencinski mtor nekje do 140 KM in cena naj bi se gibala nekje do 20.000 EUR.
Hvala za vaša mnenja.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Pe maj 28, 2010 12:22 am

Leon bo verjetno mal cenejši, ampak moraš vedet, da je že par let star model oops , slednja dva sta pa v bistvu še sveža modela.Golf je Golf ;) , nova Astra je pa pomoje kr presenečenje, kar se oblike in notranjosti tiče. :shock:

S ceno avta je tako , da bo odvisna od dodatne opreme,ker to hitro nanese par tisočakov več, tako da je za premislit kaj boš rabil in kaj ne!

Z bencinskimi motorji pa je tako, da imaš na razpolago:

Leon 1.6-102KM , 1.4Turbo-125KM in 1.6Turbo-160KM
Golf 1.2Turbo-105KM , 1.4Turbo-122KM in 1.4Turbo-160KM
Astra 1.6-115KM , 1.4Turbo-140KM in 1.6Turbo-180KM

Najboljše je, da vse tri probaš pelat, pa se na podlagi svojih občutkov odloči kateri ti je najboljši, ker v vsakem primeru se boš ti vozil s tem avtom. ;)

Pa veliko užitkov ob testnih vožnjah :D

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe maj 28, 2010 3:25 am

jaz bi se odlocil med golfom ter astro,ki je res oblikovno lepa.leon je pa ze dolgocasen,moje mnenje..
lp

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Pe maj 28, 2010 6:44 am

st-maverick je napisal/-a:Leon 1.6-102KM , 1.4Turbo-125KM in 1.6Turbo-160KM

A to ti mal na pamet pišeš, ane? :roll:

1.8 turbo ima 160KM >>>

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe maj 28, 2010 7:03 am

st-maverick je napisal/-a:S ceno avta je tako , da bo odvisna od dodatne opreme,ker to hitro nanese par tisočakov več, tako da je za premislit kaj boš rabil in kaj ne!

Z bencinskimi motorji pa je tako, da imaš na razpolago:

Leon 1.6-102KM , 1.4Turbo-125KM in 1.6Turbo-160KM
Golf 1.2Turbo-105KM , 1.4Turbo-122KM in 1.4Turbo-160KM
Astra 1.6-115KM , 1.4Turbo-140KM in 1.6Turbo-180KM

Najboljše je, da vse tri probaš pelat, pa se na podlagi svojih občutkov odloči kateri ti je najboljši, ker v vsakem primeru se boš ti vozil s tem avtom. ;)

Pa veliko užitkov ob testnih vožnjah :D

Leona 1.6 s 102 KM lahko dobiš še samo iz zaloge (motorja ni mogoče več naročiti), tako, da je sedaj Leona omogoče naročiti z 1.2 TSI 105 KM, 1.4 TSI 125 KM, 1.8 160 KM, 2.0 TSI 211 KM, 2.0 TSI 240 KM ter 2.0 TSI 265 KM. Leon je sicer doživel facelift, je pa res, da je še vedno Golf 5 Based. Tudi dizli so doživeli prenovo: 1.6 TDI CR 105 KM, 2.0 TDI 140 KM ter 2.0 TDI CR s 170 KM. Akcijeske cene Leonov si lahko pogledaš na netu, dobiš pa npr. trenutno 1.6 TDI CR Leona za 14.990 €.

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Napisal/-a mbseat Pe maj 28, 2010 2:03 pm

Hvala vam za odgovore.No Golfa sem včeraj dobro stestiral in sem kar navdušen, vozil pa sem Golafa 1.4 TSI 122KM oprema Comfortline.
Bom pa v naslednjih dneh probal še Asto in Leona.
Največja neznanka mi je Astra saj do sedaj nekako nisem bil navdušen nad Opli sam namreč vozim Alteo in sem z njo zadovoljen ta bodoči avto bo pa pretežno vozila sestra tako da bo dokončna izbira njena.
Prevsem me zanimajo Oplovi motorji kako se kaj obnesejo.Slišal sem nekje da sodelujejo s Fiatom zdaj pa ne vem če je to res.
No bom poraočal kako smo se odločili.
LP Mitja

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe maj 28, 2010 2:26 pm

Golf ima najkvalitetnejšo notranjost od te trojice.
Če pa nisi še čisto zapičen v te tri avtomobile, priporočam da počakaš na Alfo Giulietto. Pride ven zelo v kratkem. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 28, 2010 2:33 pm

mbseat je napisal/-a:Hvala vam za odgovore.No Golfa sem včeraj dobro stestiral in sem kar navdušen, vozil pa sem Golafa 1.4 TSI 122KM oprema Comfortline.
Največja neznanka mi je Astra saj do sedaj nekako nisem bil navdušen nad Opli sam namreč vozim Alteo in sem z njo zadovoljen ta bodoči avto bo pa pretežno vozila sestra tako da bo dokončna izbira njena.
Prevsem me zanimajo Oplovi motorji kako se kaj obnesejo.Slišal sem nekje da sodelujejo s Fiatom zdaj pa ne vem če je to res.

Kolikor jaz vem, ima opel samo 2.0 CDTI od fiata vse ostalo nima veze z fiatom

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a Hellyeah Pe maj 28, 2010 2:33 pm

bass je napisal/-a:Golf ima najkvalitetnejšo notranjost od te trojice.
Če pa nisi še čisto zapičen v te tri avtomobile, priporočam da počakaš na Alfo Giulietto. Pride ven zelo v kratkem. ;)
golf ima kvalitetno notranjost od highline naprej. vsaj pri novem polotu se vidi razlika v materialu. primer trendline, comfortline in highline. astra je skoraj ista noter kot chevrolet cruz in materiali so srednja žalost. jo je soseda kupila. zunanja oblika je lepa. noter plastika! golfa obvezno highlina vzet :)

Lp
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe maj 28, 2010 2:49 pm

Hellyeah je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Golf ima najkvalitetnejšo notranjost od te trojice.
golf ima kvalitetno notranjost od highline naprej. vsaj pri novem polotu se vidi razlika v materialu. primer trendline, comfortline in highline. astra je skoraj ista noter kot chevrolet cruz in materiali so srednja žalost. jo je soseda kupila. zunanja oblika je lepa. noter plastika! golfa obvezno highlina vzet :)

Lp

Samo poglej to ceno, plus da ima astra že 17" feltne v originalu - http://avtomobili.najdi.si/avtoprimerja ... 3&znamka2=
Osebno bi raje mal počakal tako kot je bass napisal in pogledal še za Alfo Giulietto, samo kar zelo dvomim da bo avto poceni oz bo pod 20k eur 170km različica

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah Pe maj 28, 2010 3:09 pm

pskoda je napisal/-a:
mbseat je napisal/-a:Hvala vam za odgovore.No Golfa sem včeraj dobro stestiral in sem kar navdušen, vozil pa sem Golafa 1.4 TSI 122KM oprema Comfortline.

opel je od GM. enake motorje ima še Chevrolet in Saab.
Drive The Change.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Nakup vozila mnenja

Napisal/-a esem Pe maj 28, 2010 3:40 pm

mbseat je napisal/-a:Zanimamo se za bencinski mtor nekje do 140 KM...

Zakaj mu silite motorje nad 140 KM. Mislite, da sestra res potrebuje 160 ali 180 KM? Verjetno bi njej bolj ustrezal 1-2 TSI kot pa neka 180 konjska varianta, ki poleg drugega za seboj potegne večje stroške. Rečeno je bilo "do 20 k €", kar lahko pomeni tudi 16-18 k in nekaj prišparanega. Je treba res ves denar zagonit za avto?

Astra ima poleg 2.0 CDTI tudi 1.3 CDTI, ki je prav tako Fiatovega izvora.

@Hellyeah
In take "Opel je od GM" - tudi če bi zadržal zase to učenost, saj to vemo res skoraj vsi na forumu . Govorilo pa se je o Fiatovih motorjih v Oplu, ne pa, čigav je Opel. Morda pa ti nisi vedel za Fiatov izvor nekaterih dizlov v Oplih.
Zadnjič spremenil esem, dne Pe maj 28, 2010 3:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe maj 28, 2010 3:41 pm

Hellyeah je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Kdo pa ima od Chevrolet-a enak motor?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe maj 28, 2010 5:19 pm

Opel ima porazno notranjost, pa nima veze kateri motor ima. Seat ni nič posebnega, golf je sicer kvaliteten, a dolgočasen.
Slika
Slika
Slika

Jaz osebno bi raje gledal kaj takega vsak dan:
Slika

Tu je ena recimo:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=176510891#
Pri nas bodo malce cenejše, avto je zanimiv za pogledat, ni dolgočasen za vozit, nima ga vsak star ata, pa še odlične motorje ima na izbiro, ekonomične, pa dober zvok dajo od sebe.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe maj 28, 2010 5:30 pm

@Bass: Tvoja primerjava izgleda notranjosti je popolnoma neprimerljiva; za sliko golfa si uporabil notranjost starih modelov. Za astro si uporabil sliko astre H za leona pa sliko notranjosti pred faceliftom.

Notranjost je pri novi astri primerljiva z golfovo, kar pa ne bi ravno upal trditi za leona.

Btw, nekateri ste omenjali dizelkse motorje... mar avtor ne sprašuje po bencinskih motorjih?
Jaz bi priporočal astro 1.6 oz. 1.4T (obvezno cosmo) ali pa morda golfa (obvezno vsaj comfortline saj je trendline vreden pol kurca; materiali v notranjosti so zanič).

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe maj 28, 2010 5:43 pm

Antiznačkar: golf in leon je aktualna notranjost, od astre je dal staro..

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah Pe maj 28, 2010 6:06 pm

pskoda je napisal/-a:
Hellyeah je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Kdo pa ima od Chevrolet-a enak motor?

chevrolet cruze bencinar 1.6 >astra bencinar 1.6, insignia bencinar 1.8> cruze 1.8
GM koncern.
Drive The Change.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe maj 28, 2010 6:19 pm

zdej že nekaj mešate. Motorji od GM in Fiata niso enaki. Dizelski 1.3 in 2.0 so fiatovi, ostali motorji so pa vsi od GM-a

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe maj 28, 2010 6:19 pm

@bass

"malce" si falil v primerjavi in dal napačne fotke gor.

@mbseat

Pojdi na testno vožnjo tudi še z Astro. Golf je super avtomobil a tudi nova astra ni švoh in je primerljiva z Golfom. ;) Boljšega tukaj ni. Vse je star osebnega okusa. ;)

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Napisal/-a mbseat Pe maj 28, 2010 6:22 pm

No danes smo šli na testne vožnje z Astro in Leonom.
Nekako smo Astro črtali iz seznama saj sestri sama oblika ni preveč všeč pa tud sami materiali v notranjosti me nekako niso prepričali no vsak ima svoje mnjenje pač.
Leon pa je po opravljenem faceliftu dobil tudi drugačen volanski obroč ki je oblečen v usnje in se lepo prilagaja rokam.Bil sem kar prijetno presenečen nad samo Leonovo notranjosjo, čeprav priznam da s v Golfu bolj kvalitetni materiali.
Kar se motorja tiče je v Leonu 105 konjski motor kar zadovoljiv in dovolj poskočen ,Golfov je seveda 122 konjski kar se pozna sploh pri prehitevanjih in vožnji v klanec.
Nekako se oločamo med Golfom in Leonom no bomo stavr še malo premleli in prespali pa bomo videli ksj bo pristalo v garaži.
LP Mitja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: fulgur, matej_, void in 5 gostov