CockroaC je napisal/-a:Dalec najbolsa lastnost twinga je platnena streha, poisci kakega takega in ti sigurno nebo zal.
Pri tako starem avtomobilu se izogibaj štosov kot je platnena streha. Zaradi starosti in neprimernega vzdrževanja se zna zgoditi da bo streha puščala.
Sam sem pred leti imel twingota wind letnik 1997. Avtomobilček ni slab. Je precej bolj prostoren kot Clio (Storia). Poraba do 5,5l do 7l odvisno od vožnje. Sam sem z njim naredil cca 50.000km v letu in pol (dnevno relacija CE-MB). Edina pripomba je bila na sedeže, saj niso namenjeni za dolge poti. Sicer pa vzdrževanje ni drago (olje, filtri in ostala potrošna krama). Z rjavenjem ni težav, če ni bil razbit. Pojavijo se lahko tudi težave s kolesnimi ležaji, ki pa so zelo poceni.
Glede predlaganih avtomobilov pa bi se obeh izognil. Prvi je še stari model (pred faceliftom), je res poceni, vendar vsaj iz slik sodeč temu primerno utrujen. Računaj da bo potrebno narediti še velik servis (olje, filtri, jermen in vodna črpalka), morda še kakšna malenkost in si hitro ob 200 ali 300 EUR. Prav tako sumim da je uvožen, saj airbagi in klima v teh avtomobilih niso bili običajni na SLO trgu (doplačila za cca 30% vrednosti novega).
Drugi je videti precej obetavnejši - manj prevoženih km, novejši model, kjer so airbagi že del serijske opreme.... Res nima elektrificiranih ogledal in stekel, kar pa tudi ni takšen misnus, bolj me zmoti slika desnih vrat, kjer je polomljena kljuka.
Osebno bi si drugega šel ogledat in potem sodil. Predvsem pa išči vozilo z znano zgodovino in s čim manj lastniki.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.