Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

helgooo
Nov uporabnik

Kateri avto naj kupim (oglasi iz avto.net) - VW GOLF?

Napisal/-a helgooo Po jun 07, 2010 8:42 pm

Torej nujno potrebujem avto (čimprej). Najbolj me vleče, da bi kupil golfa 5 nekako do 11000€. Mogoče tudi Passata, če bi dobil kakšnega ok. Avto mora imeti klimatsko napravo - 2 consko, zelo zaželjeno je, da je črn + da ima platišča "na nivoju" , da niso ravno osnovna + obvezno 4 vrata.

V oči mi je najbolj padelTALE golf (1). Ve kdo kaj več o tem golfu, je ok? Sem kaj spregledal? Mal mam na sumu, da so bili km prevrteni nazaj. V poštev pride še mogoče TALE(2)(nima klimatske 2 conske kar je zame velik minus!!). Še nekaj, ki so mi zanimivi 3, 4, 5 (dobra cena).

V poštev še mogoče pride tale passat (7) ampak samo, če je z njim vse ok.

Torej prosim vas, če kdo karkoli ve o konkretnih golfih ali passatu, naj mi sporoči v tej temi. Zanima me VSE. Kakršnekoli informacije zelo dobrodošle. Mnenja, komentarji... karkoli. Da bo lažje oceniti konkreten avto, sem vse še označil tko da lahko kar po številkah ocenjujete.

Res hvala za vse odgovore.

P.S. Neki sm še gledal nov model za Megane Coupe (mora biti Dynamique - saj je ta boljši, ne?? lepši mi je že) vendar se cena tistih, ki so mi všeč (bela ali črna kombinacija) začne pri 13500€ kar mi je malo škoda dat ampak, če se splača potem ni problem. Mnenja? Recimo edini, ki pride v upoštev je TALE (ki se, btw, prodaja že celo večnost tko da je možn, da je z njim kej narobe). Ampak to je res pogojno...

Avto pa mislim imeti max. 3 leta tko da bi rad, da mu čim manj pade cena in da se ga lahko potem čim prej znebim (dobro povpraševanje)...

Aja, pa še neki. Če se kdo dobro spozna na VW, kok bi mi računal, da gre jutr/pojutrišnjem zravn pa da si ogleda posamezne avtomobile (oziroma tiste, ki si jih bom šel ogledati - verjetno kakšni trije)? To bi blo zelo zaželjeno, ker samo o kakšnih mehanskih zadevah nimam pojma... + da pove, če je bil zaleten (baje dobr mehanik/ličar takoj ugotovi, če je bil avto karamboliran)
Zadnjič spremenil helgooo, dne Po jun 07, 2010 9:59 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

MrOizo
Nov uporabnik

Re: Kateri avto naj kupim (oglasi iz avto.net) - VW GOLF?

Napisal/-a MrOizo Po jun 07, 2010 9:24 pm

[quote="Avto pa mislim imeti max. 3 leta tko da bi rad, da mu čim manj pade cena in da se ga lahko potem čim prej znebim (dobro povpraševanje)...[/quote]

v tem primeru kupu golfa

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nejc4321 Po jun 07, 2010 9:24 pm

zanima me samo, zakaj dvoconska klima? lp

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo Po jun 07, 2010 9:26 pm

nejc4321 je napisal/-a:zanima me samo, zakaj dvoconska klima? lp

Vozu sm se z enim golfom, k ma digitalni prikaz T pa se mi je zdel fajn. Zgleda bol nobl, hehe :) Tist kar ima drugi golf se mi pač zdi zlo ceneno... pa še skor vsi majo 2 consko, ta je res izjema, da je nima...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 9:37 pm

Tole z dvoobmočno klimo je zgolj komercialni pristop.V tko majhnem prostoru kot je avto ne moreš narediti razlike 2,3..5 stopinj,ker se prehitro zrak premeša in imaš eno temperaturo.Če pa kupuješ avto samo zato,ker neki šmeksi izgleda.... pa pejt v trgovino pa si kupi kinderjajčko...
Ok mal pretirano rečeno ampak vrjem tole z dvoobmočno klimo je samo preseravanje in več kot ima funkcij prej lahko kaj crkne.Sam imam tudi to funkcijo in vrjem,da razen izgleda nima zadeva nobene uporabne funkcije.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo Po jun 07, 2010 9:43 pm

seat je napisal/-a:Tole z dvoobmočno klimo je zgolj komercialni pristop.V tko majhnem prostoru kot je avto ne moreš narediti razlike 2,3..5 stopinj,ker se prehitro zrak premeša in imaš eno temperaturo.Če pa kupuješ avto samo zato,ker neki šmeksi izgleda.... pa pejt v trgovino pa si kupi kinderjajčko...
Ok mal pretirano rečeno ampak vrjem tole z dvoobmočno klimo je samo preseravanje in več kot ima funkcij prej lahko kaj crkne.Sam imam tudi to funkcijo in vrjem,da razen izgleda nima zadeva nobene uporabne funkcije.

Dobro no, ni se treba zdaj v to 2 consko tako zapičiti. Če bo kak golf brez 2 conske dobr, pride tudi v poštev za nakup...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 10:02 pm

Mož nena se zaj tko razburjat.Jst sem ti samo povedal,da ta 2 conska klima ni tko zlo dost vredna in mislim,da ti nebi smela bit pogoj za nakup.No ja vsakemu svoje.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Po jun 07, 2010 11:26 pm

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo To jun 08, 2010 10:19 am

Jetta mi nekako ni najbolj všeč, dražja je pa še letnik 2005 je kar je zame prestaro.

Sem klicu za enga za golfa in je uvožen iz Francije. Saj to ni nič narobe, če je avto ok, ne? Moram biti na kaj pozoren? Kako lahko preverim, da avto ni ukraden?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jun 08, 2010 10:41 am

ah... fotr je glih učeri prodal, golfa V l.2006, 56.000km 1.9tdi 105KM 5 prestav, bil je drugi lastnik, avto je imel vse servise v servisni knjigi, kupljen v slo itd itd... mel tud 2 consko klimo, pa jeklena platišča ne alu, barva črna metalik... za 8.600€

res, da je bil spredaj karamboliran, (airbaga odprta), ampak ker niso bli šasijski kraki kaj extra zviti se je popravlu in bil tud odlično popravlen... seveda se je novemu lastniku tudi to povedalo, saj se že doma na dvorišču vidi kaj delamo ;)
avto se je prodal človeku, ki se vsak dan vozi mimo nas tak da je pršu pa vprašu če mamo kakega golfa zanj :) avto niti ni bil kje na netu :) tak da.. moje mneje je da ga je dal prepoceni, če pa tebi uspe dobiti podobnega si pa zadel terno :D

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo To jun 08, 2010 10:57 am

LukL: Mate še kakšnega golfa na zalogi? :)

Pa še vedno me zanima ali moram biti na kaj posebeno pozoren glede na to, da je en golf uvožen iz Francije?

En golf ma pa "prevzem leasinga" verjetno možnost za prevzem vendar pa to zame odpade, moram biti pri tem leasingu na kaj pozoren? Da ne bi on potem nehal plačevati, men bi pa avto vzel? Je kaj takšnega možno?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jun 08, 2010 11:49 am

helgooo je napisal/-a:LukL: Mate še kakšnega golfa na zalogi? :)

Pa še vedno me zanima ali moram biti na kaj posebeno pozoren glede na to, da je en golf uvožen iz Francije?

En golf ma pa "prevzem leasinga" verjetno možnost za prevzem vendar pa to zame odpade, moram biti pri tem leasingu na kaj pozoren? Da ne bi on potem nehal plačevati, men bi pa avto vzel? Je kaj takšnega možno?

Poglej cene v Franciji, pa ti bo jasno, ali se je uvozniku splačalo kupit tam odlično ohranjen avto ;)

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo To jun 08, 2010 11:50 am

In kje naj to preverim? Kakšne so cene vw golfa v Franciji? Mogoče veš? :)

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To jun 08, 2010 12:17 pm

lej jaz imam eno intrnetno stran. pa ko boš šel gledat avto pokliči nekoga ki je doma da naj preveri kateri lasnik si...

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo To jun 08, 2010 12:37 pm

mropc je napisal/-a:lej jaz imam eno intrnetno stran. pa ko boš šel gledat avto pokliči nekoga ki je doma da naj preveri kateri lasnik si...

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

Ta iz Francije sploh ni registriran tko da verjetno prek te strani ne morem preveriti?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jun 08, 2010 12:47 pm

helgooo je napisal/-a:In kje naj to preverim? Kakšne so cene vw golfa v Franciji? Mogoče veš? :)

Lahko tudi tule zarad mene.... :roll:

http://www.autoscout24.de/ListGN.aspx?v ... mvmd0=2084

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo Sr jun 09, 2010 10:35 am

Mogoče kdo ve kaj več o TEMLE? Avto je uvožen tko da je velika verjetnost, da je bil al zaleten al pa so kilometri prevrteni (v tem primeru verjetno ne). Je pa drugače kar drag in pride v poštev le, če bi prodajalec precej znižal ceno.

helgooo
Nov uporabnik

Napisal/-a helgooo Sr jun 09, 2010 10:45 pm

No, kaj pravite? Se splača dat za Golfa 5 (s 100.000+ prevoženimi km) 12500€? Men se zdi mal preveč za star model samo k ni nič kaj drugega pametnega na avto.net :?

Uporabniški avatar
Prometej
Nov uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Prometej Sr jun 09, 2010 11:03 pm

Indeed.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jun 10, 2010 11:00 am

helgooo je napisal/-a:No, kaj pravite? Se splača dat za Golfa 5 (s 100.000+ prevoženimi km) 12500€?
Odvisno - morda celo da, če je sicer avto brezhiben. Sicer ima res kar precej kilometrov (ampak vsaj prevrteni verjetno niso, hehe). Pa ne vemo, od kje so ga privlekli (očitno ni 'slovenskega porekla').

Jaz bi za svojega golfa zahteval podobno ceno, čeprav je leto starejši (a nima niti pol toliko kilometrov, ima pa več opreme ter lepšo barvo in feltne), samo kot primer..
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: fulgur, matej_, void in 6 gostov