ggorenc je napisal/-a:Lahko kaksen moderator objasni zakaj je bila zaklenjena tema o napakah 1.2tsi motorjev? Resno me zanima, ker ni bilo notri se cisto nic preseravanja.
Lahko na PM
ggorenc je napisal/-a:Lahko kaksen moderator objasni zakaj je bila zaklenjena tema o napakah 1.2tsi motorjev? Resno me zanima, ker ni bilo notri se cisto nic preseravanja.
Lahko na PM
Jerch_ je napisal/-a:kot bi rekel nek član foruma; delničarji so se zavzeli za svojo firmo.
pskoda je napisal/-a:Tolko olja kot ga vw pri "utekanju" popije ga noben. Da bom še jaz nekaj povedal.
1.2 TSI 8V ni nič novega, samo kar so obesli turbo na staro mašino in še kakšne manjše bonbončke da dela brez hibno in ni nič zračunan za +300kkm
tristan01 je napisal/-a:Da tema ne bo čisto off topic:
Še par izkušenj iz prve roke. Pred nekaj meseci je prišel k hiši Golf s tem motorjem za potrebe moje drage, ki se vsak dan vozi iz PO v LJ. Ob nakupu zahteve niso bile pretirano visoke, vseeno pa sva zaradi kilometrine ciljala na TDI. Potem sva preskusila novega 1.6 TDI z 90 konji. Čeprav vozim izključno dizle že skoraj desetletje sem bil močno razočaran. TDI je pod 2.000 RPM klinično mrtev. Zato sva se odločila da preskusiva še 1.2 TSI. Kljub temu, da je srce govorilo da bencinar ne sodi v tak avtomobil sem ga vzel na test za en dan.
Tehnični podatki (pa tudi izkušnje z atmosferci) so mi govorili da bom zopet razočaran. Edina svetla točka pa se je zdel 6 brzinski menjalnik. Po prvih nekaj km sem bil prijetno presenečen. Motor je tudi v spodnjem območju vrtljajev živahen in vleče že od 1.500 RPM. V kabini ni hrupa in tresljajev kot pri TDI. Na AC se pri dobrih 140 km motor vrti s 3.000 RPM, piš vetra pa prelasi motor.
Novo presenečenje sem doživel na poti iz KP v LJ in nazaj. Motor ni športnik, vseeno pa suvereno vleče tudi v Črnokalski klanec in s tempomatom nastavljenim na 150km/h ne opeša. Majhna prostornina motorja in majha turbina se pozna le pri priganjanju čez Planinske ride (stara cesta Logatec - Postojna), saj motorju nad 3.500 RPM začne pojenjati sapa. Preseneti pa lahek motor v nosu in kljub pogonu na sprednja kolesa nos ne sili iz ovinka kot pri dizelsko ganih različicah.
Kar se tiče zanesljivosti. Motorji so povsem novi in v praksi dokaj nepreizkušeni. Najin ima slabih 4.000KM. Poraba olja je zaenkrat neopazna. Je pa kot z vsemi turbo motorji potrebno malce pazljivosti. Zato priporočam pri nakupu doplačilo 50EUR za prikazovalnik plus, saj prikazuje tudi temperaturo olja v motorju. Dokler le ta ne zleze na delovno motorja ne priganjaj, ko zaključiš s tiščanjem pa se da tudi lepo spremljati ohlajanje motorja.
Za konec pa še nekaj o porabi. Ob upoštevanjeu optimalne prestave (prikaže na displayu BC) je poraba lahko smešno majhna. Pri najinem golfu se suče okrog 6,5l/100km. V primeru preganjanja v rdeče polje pa se lahko tudi podvoji.
V osnovi je 1.2 TSI dober vstopen motor, nikakor pa ni dirkalnik. V primerjavi z 1.6 atmosfercem pa je napredoval točno tam kjer je bilo najbolj potrebno - navor v nizkih vrtljajih. Ob primerni uporabi (glej tisti del kjer sem pisal o ogrevanju in ohlajanju motorja) verjamem da tak motor brez večjih stroškov služi mnogo let.
LP Tristan01
R 26 je napisal/-a:Še nekaj mojih izkušenj, čeprav sem bil le sovoznik. V nizkih vrtljajih presenetlijvo dobro potegne in je izredno poskočen. Vendar je bil v tem primeru s petstopenjskim menjalnikom katastrofa na avtocesti. Preden doseže 140 km/h zaspiš, saj zelo težko pridobiva na hitrosti.
Voznik mi je tudi rekel, da turbina zagrabi preveč agresivno in da kar naenkrat poskoči (verjetno ni navajen na turbinco).
V splošnem je izredno poskočen motor in v varčni vožnji nič kaj požrešen.
pskoda je napisal/-a:Preveč resno ste to vse skup zagrabli in zgleda kot bi služili oz bi vam firma plačevala če jih zagovarjate. Mene boli k.... če spije 1d ali pa 2l na 10kkm, če mam 23k eur za avto bom imel pa še tistih par eur-ov za olje
sandi33 je napisal/-a:
Pa še to: dokler so bili pumpe dise dizelski motorji, so tile motorji dali nekaj od sebe (beri odzivnost), odkar pa so pričeli s tehnologijo skupnega voda pa so tile 1.6 tdi motorji prava žalost za voziti, saj moraš konstatno držati vrtljaje nad 2000 za normalno vožnjo (so pa resda bistveno tišji, a kaj to pomaga)....da o praktično vsakem, ki je prvič speljal avto s tem motorjem in mu je crknil zaradi totalne "lenobnosti" v spodnjem režimu delovanja, niti ne govorim. Pri tem se niti 2.0 tdi s 140 km ne odreže kaj bolje (1.4 tsi v različici s 122 km je bistveno bolj odziven)....izjema je le 2.0 tdi s 170 km, ki pa dejansko daje vedeti, da je pod pokrovom motorja takšna konjenica.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov