Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

slombi
Nov uporabnik

Fiat Panda 1.1 cult

Napisal/-a slombi So jul 31, 2010 11:14 pm

Je že kdo vozil ta avtomobil? Kako se obnese?
Nov je le 7k €, pa ma 2 airbaga, klimo, 40 kw (poceni zavarovanje). In še avto leta je bil, torej ravno nek šrot ni.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3521689&show=1
Za to ceno je verjetno "bestbuy"?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Ne avg 01, 2010 7:28 am

Jaz sem jo vozil. Sicer zgolj 14 dni, kot rentan avto na morju, vendar dovolj, da ti zleze pod kozo.

Ja, po mojem mnenju je ta avto best buy, ce isces majhen, trpezen in zanesljiv avtomobil. Za svojih 3,5 m dolzine je neverjetno prakticno uporabna (skatlasta oblika, pet vrat), prostora je notri vec kakor v F 500, narejena je zelo zelo kakovostno, kar je bil za tiste case pri Fiatu malodane sok. Ne govorim o tipu plastike in obcutku pac pa o tem, kako se doloceni elementi sklapljajo, zapirajo in odpirajo...

Motor je preverjen in zanesljiv, je pa kar malo podhranjen in zahteva visoke obrate, ce se hoces z avtom kam premikat. Po obcutku je se vedno bolj suveren kot 1.2 v Puntu iste generacije. Voznja je sicer lustna, avto je agilen, podvozje je povsem solidno, malo morda moti le visoko tezisce.

Za 7 jurjev dobis zanesljivega malcka z dvoletnim splosnim jamstvom, nizko porabo, klimatsko napravo, el. stekla in centralno zaklepanje, pa se barva je izredno hvalezna za vzdrzevanje.

Vredno nakupa pomojem, ce isces nov avto...zavedaj se le, da je osnova stara 7 let (kljub temu pa popolnoma kos danasnjim trendom tega segmenta)...

LpF

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 01, 2010 7:39 am

Pri nas ga ima mama, samo da je 4x4. Kot sam avtomobil je zlo lepo za voziti, in tudi na zadnih sedežih lahko sedijo tudi večji potniki 175+cm. Problem pa nastane ker pritljažnika pa praktično skoraj ni, ne spraviš niti gajbe pira not :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer Ne avg 01, 2010 9:32 am

Sej ni treba pir v gajbi kupovat-men gresta dva platoja komot not,pa še pijančka na zadnjih zicih držita vsak po enga v naročju ;) :lol: .
ne mi z dizlom baba

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne avg 01, 2010 9:49 am

Ja no tisti fiataš dela reklamo za pando.
Če je bolj trpežna in zanesljiva kot konkurenca ne moreš vedet. Plastike v notranjosti ne morejo bit drugo kot najnižje kvalitete - enako velja za konkurenco.
Preverjen motor je drug način za rečt, da je zastarel. Mogoče ima isti blok kot stoenka.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne avg 01, 2010 10:01 am

Blinder je napisal/-a:Plastike v notranjosti ne morejo bit drugo kot najnižje kvalitete - enako velja za konkurenco.
Preverjen motor je drug način za rečt, da je zastarel. Mogoče ima isti blok kot stoenka.

Pa kaj ti za 7000€ pričakuješ, da boš dobil usnje notr al kaj?

Kar se pa tiče motorja...nekomu je bolj pomembno da motor laufa, pa tudi če je 20 let star. Stara zasnova je zagotovilo, da ne bo okvar (razen če imaš res smolo). Tudi druge znamke ima nekatere motorje, ki so "iz prazgodovine", ampak DELAJO. In zakaj bi spreminjal nekaj kar je dobro.

Pa nisem pristaš Fiata, kvečjemu nasprotno, ampak treba je gledat realno. Tale Pandica je soliden avto za zelo soliden denar. ;)

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Ne avg 01, 2010 11:07 am

jaz bi raje reskiral 2.5 jurja več za tole:
ma 8 airbagov... keyless ipd...gretje zicev in podobne stvari pa še precej močnejši je
super avtoček opreme kar hočeš glede na unga, in pelje se konkretno

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3788956&show=1

- lahka (ALU) platišča:Pl. iz lahke lit. -15
- ABS zavorni sistem
- pomoč pri zaviranju BAS
Varnost:
- 8 x Airbag
- meglenke
- 3.zavorna luč
- kodno varovan vžig motorja
Notranjost:
- število sedežev: 5
- nastavljiv sedež
- gretje sedežev
Udobje:
- avtomatska klimatska naprava
- tonirana stekla
- električni pomik stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- ogrevanje zunanjih ogledal
- centralno zaklepanje
- centr.zaklep. z dalj. upravljanjem
- nastavljiv volan po višini
- servo volan
- volanski obroč oblečen v usnje
- multifunkcijski volan
- Keyless Go
Multimedia:
- avtoradio / CD
- MP3 predvajalnik
- potovalni računalnik

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Ne avg 01, 2010 11:11 am

gofra je napisal/-a:Jaz sem jo vozil. Sicer zgolj 14 dni, kot rentan avto na morju, vendar dovolj, da ti zleze pod kozo.

Ja, po mojem mnenju je ta avto best buy, ce isces majhen, trpezen in zanesljiv avtomobil. Za svojih 3,5 m dolzine je neverjetno prakticno uporabna (skatlasta oblika, pet vrat), prostora je notri vec kakor v F 500, narejena je zelo zelo kakovostno, kar je bil za tiste case pri Fiatu malodane sok. Ne govorim o tipu plastike in obcutku pac pa o tem, kako se doloceni elementi sklapljajo, zapirajo in odpirajo...

Motor je preverjen in zanesljiv, je pa kar malo podhranjen in zahteva visoke obrate, ce se hoces z avtom kam premikat. Po obcutku je se vedno bolj suveren kot 1.2 v Puntu iste generacije. Voznja je sicer lustna, avto je agilen, podvozje je povsem solidno, malo morda moti le visoko tezisce.

Za 7 jurjev dobis zanesljivega malcka z dvoletnim splosnim jamstvom, nizko porabo, klimatsko napravo, el. stekla in centralno zaklepanje, pa se barva je izredno hvalezna za vzdrzevanje.

Vredno nakupa pomojem, ce isces nov avto...zavedaj se le, da je osnova stara 7 let (kljub temu pa popolnoma kos danasnjim trendom tega segmenta)...

LpF

se podpišem pod tole.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Ne avg 01, 2010 11:13 am

Blinder je napisal/-a:Ja no tisti fiataš dela reklamo za pando.
Če je bolj trpežna in zanesljiva kot konkurenca ne moreš vedet. Plastike v notranjosti ne morejo bit drugo kot najnižje kvalitete - enako velja za konkurenco.

ja, ko pa ima golf 5 ali celo 6, motor star več kot 10 let ( 1.9 tdi) je pa odličen in nevem kaj še.
Vprašajte se malo, kako je vw grupa inovativna- alfa je prva leta 97 vgradila cammon rail motor, golf letnik 05 ima pa še star motor.
Zresnite se malo.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Ne avg 01, 2010 12:10 pm

Blinder je napisal/-a:Ja no tisti fiataš dela reklamo za pando.

Upam, da tole ni letelo name?

Ker nisem noben Fiataš, kot prvo, niti nimam nobenega posebnega razloga, da bi delal reklamo komurkoli oz. za kogarkoli.

Ce primerjas Pando s takrat podobnimi vozili, lahko recem, da je bolj kvalitetno narejeno vozilo. Navsezadnje sem jih vozil kar nekaj, med drugim tudi omenjeno Pando, mocnejso, 100HP verzijo pa celo lastil. Verjemi, da sem pikolovski, kar se tice kvalitete (v nekih okvirih seveda) in si tega avta ne bi nikdar izbral, ce temu ne bi bilo tako.

Kar se kvalitete tice - namenoma sem naglasil, da se ta naslanja predvsem na izdelavo in trpeznost, ne pa material sam.

Preverjen motor, kolega, pomeni, da ima za sabo cuda moznih revizij, da ga zna popravit malodane vsak, ki ima doma delavnico, da se zanj dobijo deli po nizkih cenah in da nima nobenih tehnoloskih cukrov, ki roko na srce, marsikdaj vozniku vlivajo negotovost. In v kombinaciji z majhno tezo avta je se vedno varcen in kos celemu avtomobilu. Sicer pa rek: ne popravljaj, kar ni pokvarjeno najbrz poznas kajne?

Podal sem konstruktivno kritiko, ki bazira na lastni izkusnji - z razliko od tebe, cigar edini namen objave tega posta je ocitno zgolj ekshibicionizem?

Gre za avtomobil, ki niti 7K EUR ne dosega. V teh okvirih je best-buy. Linkan Swift je za 40% drazji, lepo prosim...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne avg 01, 2010 8:57 pm

Zodd je napisal/-a:jaz bi raje reskiral 2.5 jurja več za tole:
ma 8 airbagov... keyless ipd...gretje zicev in podobne stvari pa še precej močnejši je
super avtoček opreme kar hočeš glede na unga, in pelje se konkretno

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3788956&show=1

- lahka (ALU) platišča:Pl. iz lahke lit. -15
- ABS zavorni sistem
- pomoč pri zaviranju BAS
Varnost:
- 8 x Airbag
- meglenke
- 3.zavorna luč
- kodno varovan vžig motorja
Notranjost:
- število sedežev: 5
- nastavljiv sedež
- gretje sedežev
Udobje:
- avtomatska klimatska naprava
- tonirana stekla
- električni pomik stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- ogrevanje zunanjih ogledal
- centralno zaklepanje
- centr.zaklep. z dalj. upravljanjem
- nastavljiv volan po višini
- servo volan
- volanski obroč oblečen v usnje
- multifunkcijski volan
- Keyless Go
Multimedia:
- avtoradio / CD
- MP3 predvajalnik
- potovalni računalnik

Potem pa doda lahko še 2 čuka pa ima http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3599887&show=1, .... mislim kje pa živiš, človek gleda pando za soliden denar in je vsekakor vredna svojega denarja.
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne avg 01, 2010 9:15 pm

Kaj imaš še v konkurenci za ta denar?
Dacia sandero? clio storia? ford fiesta? daewoo kalos, spark!, hyundai i10 in kia picanto. Pol tista jajčka 107, aygo in C1. Pa twingo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 01, 2010 9:20 pm

carloabarth je napisal/-a:
Potem pa doda lahko še 2 čuka pa ima http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3599887&show=1, .... mislim kje pa živiš, človek gleda pando za soliden denar in je vsekakor vredna svojega denarja.

Noja pa je še vedno ceneje kot Panda 4x4 z vso opremo. :lol:
Nekateri bi res marsikomu prodali povsem neuporabno "šaro".
Uporabnik kupuje soliden avto, za pametne €, nekateri pa takoj: "dodaj še toliko, in kupi mojo priljubljeno znamko" :bonk Samo še manjka se: Dodaj še 5000€ in si kupi VW :EE :jao:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne avg 01, 2010 9:29 pm

lancia hf je napisal/-a:[ Samo še manjka se: Dodaj še 5000€ in si kupi VW :EE :jao:

Logično.
Takega s tanovo TSI mašino, ima samo 3l porabe.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 01, 2010 9:55 pm

Logično.
Takega s tanovo TSI mašino, ima samo 3l porabe.[/quote]

OFF: TSI je samo oznaka za: Ti Si i****, ker verjameš v to :lol: ;)
Kaj ni bilo za Lupota tudi nekaj podobnega :?:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne avg 01, 2010 10:11 pm

B|ind je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:[ Samo še manjka se: Dodaj še 5000€ in si kupi VW :EE :jao:

Logično.
Takega s tanovo TSI mašino, ima samo 3l porabe.

Pol pa svizec zavije čokolado ... :lol:
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po avg 02, 2010 9:29 am

Slika
:!: :roll: :lol:

Sicer pa preberite si temo o 'Porabi vašega avtomobila' pa bote videli kake porabe imajo fantje :D (sarkazem !)

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Po avg 02, 2010 11:49 am

Pa še jaz pristavim. Za ta denar je super avto. Servis je poceni tudi na orginalnem in se lepo vozi. Motor je res iz prvega punta, vendar je zanesljiv in če želiš ga lahko priganjaš tudi. Za v mesto in tudi okoli glih paše. Plastika je notri primerna za to ceno, saj jo lahko poceni in enostavno vzdržuješ. Za ta denar je super. Če pa imaš seveda veliko denarja, kot večina povprečnih Slovencev, pa seveda ne dosega zastavljenih ciljev in standardov. :D Potem res moraš po 40% dražjega suzukija. :D :D

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 02, 2010 12:23 pm

Motor, če se ne motim, je stari dobri preverjeni 1.1 iz družine 'Fire'. Takega smo imeli mi še v Puntu 55 (mk1) in nikoli ni bilo nobenih problemov. Na vsake toliko je bilo treba menjat edino tisto dihtungo okoli pokrova motorja, ki je rada prepustila olje - minimalen strošek pa še vsak popoldanc je znal to naredit.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov