Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hnoda
Novinec

razmislek ob prodaji avta

Napisal/-a hnoda Če sep 16, 2010 4:16 pm

Zadnjič sem malo razmišljal o vseh avtomobilih, ki jih ljudje prodajajo po Avto.net, pa so bili zaleteni, imajo več kilometrov kot piše, skratka razni 'ugodni' nakupi, ki bi sodili pod temo 'nategatorji'.
Ali se ne bi izplačalo malo izobraziti ljudi, da si ko dajo svoj rabljeni avto naprodaj tudi shranijo slike svojega avta, si zapišejo registrsko številko in številko šasije ter druge pomembne podatke in tudi osebne podatke kupca, zlasti pa pod svoj oglas na avto.net pripišejo naslednje opozorilo:
'ČE VIDIM SVOJE VOZILO NAPRODAJ Z ZBITIMI KILOMETRI ALI SPREMENJENIMI PODATKI, BOM O TEM NEMUDOMA OBVESTIL PRISTOJNE ORGANE POLICIJE IN JIH POZVAL NAJ ZOPER KUPCA SPROŽIJO KAZENSKI POSTOPEK!'
in potem če se da to tudi storijo... Kaj se vam zdi, da bi to kaj zaleglo proti preprodajalcem?

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če sep 16, 2010 4:19 pm

Odkril bos toplo vodo :lol: 8)
:)

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Če sep 16, 2010 4:37 pm

In potem svizec zavije čokolado......

Me zanima koliko avtov bi se potem prodalo.
Kdo bi še s tem jebal.

Jaz prodam avto, si kupim novega. Da pa bi sledil potem ko d****, kaj bo kupec mojega delal z njim naprej :roll:

Imam v življenju tudi kaj drugega za počet.

PS: Namera sama po sebi ni slaba. Se bi pa dalo to čisto enostavno poštimati z strani naše lepe deželice.

lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če sep 16, 2010 5:00 pm

Lahko bi na primer uzakonili, da bi se pri v evidenci avtomobilov pri vsakem prenosu lastništva (vpis/izpis) zabeležilo število km. Kdo bo spet plačal to storitev, ki bi jo morala storiti uradna oseba...??

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Če sep 16, 2010 5:10 pm

eljuero... zanimiva ideja... verjetno se res mariskomu ne da ukvarjati z avtom, potem ko je bil prodan... načeloma avto tudi ni več tvoj, tako da kaj te briga kaj kupec z njim počne... to, da bi na primer zapisovali število kilometrov ob prenosu lastništva in izdaji nove prometne, se mi pa zdi da ne bi bilo tako velik strošek za relativno varnost pri prenosu lastništva... kaj mislite... lahko bi se pa tudi firme malo zgledovale po Mazdi...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če sep 16, 2010 5:23 pm

hnoda je napisal/-a: lahko bi se pa tudi firme malo zgledovale po Mazdi...

Kaj to pomeni? Kakšno foro uporabljajo pri mazdi? :)

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Če sep 16, 2010 5:26 pm

Ne veš :o

ko ti uspe prodat mazdo, dobiš diplomo da si izkušen prodajalec. :lol:

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če sep 16, 2010 5:33 pm

Bolj enostavno bi bilo, ko pripelješ na teh. pregled se dajo podatki v neko skupno bazo in potem samo vtipkaš št. šasije in bi se izpisal datum reg.in kilometri.

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma Če sep 16, 2010 8:29 pm

Jaz mislim da je to dobra ideja za vse tiste ki želijo dobit dober rabljen avto.
Kaj si pa o tem mislijo preprodajalci, pa nas poštene ne zanima.

V kakršnem koli smislu podpiram idejo. Izvedba tega pa je žal druga zgodba.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če sep 16, 2010 9:11 pm

bugy1 je napisal/-a:Bolj enostavno bi bilo, ko pripelješ na teh. pregled se dajo podatki v neko skupno bazo in potem samo vtipkaš št. šasije in bi se izpisal datum reg.in kilometri.

To bi bilo najbolj preprosto, ugodno in zanesljivo - vprašanje je le, zakaj takega sistema še kar ni, sploh ob poplavah dilerjev in prevar ob nakupih rabljenih vozil?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če sep 16, 2010 9:56 pm

Noben ki prodaja avto, se ne bo ukvarjal še s tem. Ko prodaš avto in je prepisan na novega lastnika, želiš potem imeti natanko 0 opravka s tem, kaj z njim počne(jo) naslednji lastnik(i).

Najboljše zdravilo proti šalabajzerskim/goljufivim dilerjem je itak to, da jih popolnoma preskočiš in kupuješ avte le direkt od privat ponudnikov. Saj je pleha več kot dovolj na voljo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe sep 17, 2010 7:44 am

W|zz je napisal/-a:
hnoda je napisal/-a: lahko bi se pa tudi firme malo zgledovale po Mazdi...

Kaj to pomeni? Kakšno foro uporabljajo pri mazdi? :)

Mazda ima elektronsko servisno knjigo, nič več štampiljk v knjigo, dobiš pa sprintan A4 list, kjer piše kdaj,pri koliko km, kateri avto ipd. je bil servisiran in kdaj je naslednji pregled. Baza je svetovna tako da se lahko kjerkoli pogleda kdaj in kje ter pri koliko km je bil avto servisiran. Kot vem pa nima vsak na servisu dostop do te baze. Tako da če ti kupec ne verjame, greš z njim na pooblaščenca in ti vse sprintajo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 17, 2010 7:53 am

backspace je napisal/-a:Ne veš :o

ko ti uspe prodat mazdo, dobiš diplomo da si izkušen prodajalec. :lol:

dobra......(čudim se, da še nimaš kartona, jaz sem zaradi M fasal dva :-P )

od mene si pa kandidat za :pivo

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe sep 17, 2010 8:09 am

Zav. Triglav pobira podatke o kilometraži ob vsakem sklepu police.

To pa ni učinkovito za vozila iz tujine oz. za vozila drugih zav. Se motim?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 17, 2010 8:22 am

Gyga je napisal/-a:Zav. Triglav pobira podatke o kilometraži ob vsakem sklepu police.

to je res ja, pa tudi pri uveljavitvi škode. sem ga gledal, kaj pri kurcu njega brigajo moji kilometri pa številka avta, če grem uveljavlat škodo povzročeno s strani njihove stranke. :roll: :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe sep 17, 2010 8:34 am

Gyga je napisal/-a:Zav. Triglav pobira podatke o kilometraži ob vsakem sklepu police.

ne vem kako to poteka, ampak na moji polici piše 130.000, avto ima pa na števcu 180.000

podaljšanje registracije sem imel en mesec nazaj ! v enem mescu sem pa naredil približno tisoč kilometrov in nikakor 50.000

tako da tudi to ni učinkovito. hmm mi je dalo mislit da lahko tudi jaz števec zvrtim nazaj in dokazujem to s police :roll:

Dale
Nov uporabnik

Napisal/-a Dale Pe sep 17, 2010 8:56 am

Najbolje je kupit salamonca, pogledat oglase in iti do lastnika na dom. Na avto.netu so same barabe :twisted: , v salamoncu pa je vsaj 40% oglasov tistih starejših občanov, k še niti ne vejo kaj je internet :roll: in vozijo avto 3x na tedn v trgovino :)! 8)

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe sep 17, 2010 10:12 am

Glavni problem so tu avti iz tujine...

Vse kar je simple čez DMV pride iz italije pa iz avstrije/nemčije za male denarje, zbito itd...

Primer: Alfa 159 1.9 JTD, spredaj zbita 250k kilometrov... V italiji 2000 eur. V sloveniji kilometre na 130k, spredaj popravit in voila: 2. lastnik, odlično ohranjeno, samo 11000 eur.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

MrOizo
Nov uporabnik

Napisal/-a MrOizo Pe sep 17, 2010 4:14 pm

na triglavu hočjo vedt število km ker naj bi uvedli neke dodatne popuste. torej če narediš malo km je manjša možnost da povzročiš nesrečo in s tem manjša premija

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So sep 25, 2010 12:18 pm

MrOizo je napisal/-a:na triglavu hočjo vedt število km ker naj bi uvedli neke dodatne popuste. torej če narediš malo km je manjša možnost da povzročiš nesrečo in s tem manjša premija

A so to letos uvedli? Na lanski polici (letos sm menjal zavarovalnico) sem imel pod kilometri napisan "0 km" za avto, ki ima 170kkm...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov