nimampojma je napisal/-a:Glede na to da sta oba avtomobila podobna, v določenih elementih celo enaka, me zanima vaše mnenje kaj je bolje kupit?
Kia ima prednost z garancijo, kaj pa kvaliteta?
Če delaš okoli 15k km letno, se izplača od teh dveh ponudnikov dizel ali bencinar?
Kakšna je sploh povprečna poraba pri bencinarju 1.6?
Avto rabim za obdobje vsaj 6 let.
Zanimajo me tudi vaše izkušnje z modeloma.
Če bi delal veliko kilometrov ima Hyundai celo boljšo garancijo, saj ima 5 let brez omejitve kilometrov, medtem ko to pri KII velja za 3 leta. Tudi sicer imata splošne garancije oba enako, to je 5 let. Edino kar je pri KII boljše, je 7 let garancije na motor in menjalnik, kar pa spet ni zanemarljivo. V tvojem primeru, ker ne boš delal veliko km, ti torej boljšo garancijo nudi KIA.
Kvaliteta je pri obeh nekje ista. Sam imam Pro_Ceed-a, vozil ali peljal sem se tudi v i30 in je tu tu. Sem in tja zavibrira kaka plastika, ampak nič drastičnega, če pomislimo, da se to dogaja tudi pri veliko bolj renomiranih znamkah in to pri vozilih, ki so v razredu ali dveh višje od Ceed-a / i30!
Kar se tiče dizel vs. bencin, odvisno kje misliš narest tistih 15k km letno? Če bodo to krajše vožnje, predvsem po mestu, potem raje bencinarja. Če bo pa vsaj 1x tedensko ena daljša vožnja pa vsekakor dizla. Meni osebno je dizel boljši zaradi navora in seveda ugodnejše porabe, vendar če bi delal malo km in bi bile v glavnem krajše vožnje, potem bi imel raje bencinarja. Za porabo obeh pa si poglej malo na stran
www.poraba.com
Kaj se torej bolj splača vzet? Enostavno tistega, ki ti je lepši.