Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Kraj: Brežice

Polo ali Punto ?

Napisal/-a The_drifter Sr nov 24, 2010 5:06 pm

Lepo pozdravljeni.

Kupujem si drug avto in sem v dilemi :). Najprej povem, da je buđet do 2500€. Od letnika 2000 naprej. Obvezno 3 vraten.
Gledal sem honde, fiate, vw, reno, peugeot. Ampak sem dal na ožji zbor fiata punto ter vw polo 6n2.
Sedaj nevem keterega bi izbral. Polotov je manj na izbiro in mašine so 1.0, kar mi ne "diši" najbolj.
Vem da so tudi 1.4 ampak presegajo moj buđet ali pa niso 3 vratni. Glede puntota je pa prednost, da jih je več na izbiro.
Mašina 1.2 bi bla uredu, pa ima vsaj električni pomik stekel kar jih kar nekaj polotov nima.
Zdaj ma pa zanima vaše mnenje :) katerega bi raje vi izbrali in zakaj. Upam, da se bom potem lažje odločil.
Če še rabite kakšno informacijo prosim povejte pa napišem. Hvala !

Lahko pa tudi kaksen drug avto predlagate če mislite, da bi se kaj boljšega našlo ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Polo ali Punto ?

Napisal/-a lancia hf Sr nov 24, 2010 5:12 pm

Tudi Punto 1.2 ni ravno poskocen. Bi pa na tvojem mestu raje vzel puntota, saj bos dobil za iste € dosti več opreme, in za dele tudi nebo problem, pa še dosti cenejši so kot za polota.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr nov 24, 2010 5:24 pm

Ne pride tak punto polovico cenejši kot polo isti letnik?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Napisal/-a The_drifter Sr nov 24, 2010 6:04 pm

Vrjetno bo kr punto :) Malo sm se še pozanimal in me je prepričalo.
Vseeno hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Napisal/-a The_drifter Sr nov 24, 2010 11:00 pm

Me samo nekaj se zanima. Zagledu sm ta dva oglasa. Ampak mi ni jasno zakaj imajo to številko 090 ki je plačljiva.
Nism še kej tazga vidu. Ampak me zanimata ta dva avta in mislim jutri poklicat.
Ima kdo izkusnje s tem ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4276735&show=1
in
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4276576&show=1

Se opravičujem za dvojni post.

lp

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr nov 24, 2010 11:09 pm

The_drifter je napisal/-a:Me samo nekaj se zanima. Zagledu sm ta dva oglasa. Ampak mi ni jasno zakaj imajo to številko 090 ki je plačljiva.
Nism še kej tazga vidu. Ampak me zanimata ta dva avta in mislim jutri poklicat.
Ima kdo izkusnje s tem ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4276735&show=1
in
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4276576&show=1

Se opravičujem za dvojni post.

lp

Zato, da te prek telefona olupijo ko pokličeš magično 090, se celo najdejo taki ki dejansko pokličejo. O Tomažu Hodniku je bilo že veliko napisanega in povedanega, tak da samo proč od teh oglasov. Slike pa dobi bogvekje na netu, podatke pa si izmisli.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Napisal/-a The_drifter Sr nov 24, 2010 11:16 pm

Aja pa to številko sm tud zasledil na oglasu --> 041 / 107 - 250
Samo povsod pise naj poklicem 090 :D in ne navadno.
Bom jutri kar poklical tole 041 pa da vidim kaj bo.
hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
tade320
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a tade320 Sr nov 24, 2010 11:32 pm

The_drifter je napisal/-a:Bom jutri kar poklical tole 041 pa da vidim kaj bo.
hvala za odgovor.

pazi, lahko da majo naštimano preusmeritev na 090 in boš vseeno plačal.

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Napisal/-a The_drifter Sr nov 24, 2010 11:38 pm

Malo sem preletel forum in sem nasu eno staro tem o tem človeku oz. kako zadeva laufa.
V stari temi so napisal da se na 041 številko sploh ne javijo. Preko 090 pa samo zaračunajo in na polno razlagajo v prazno.
Katastrofa. No hvala vsem za info. Sem ze hotel poklicat jutri, ker res nism vedu za to. Se enkrat hvala!

lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če nov 25, 2010 1:17 am

Nevem kako je z poloti, eni so imeli problematične menjalnike.
Za puntota pa kot vidim gledaš v pravo smer, se pravi 1.2 16v z 80 konji, je veliko boljša izbira kot pa 1.2 12v 60konjev. Poraba je ista, če ne manjša z 80konji, avto je veliko veliko bol poskočen, ter mašine od 16v so neproblematične. O 12v je bilo že veliko povedanega, da so zgrešene in se rade kvarijo, kar vem iz prve roke, kolega imel 1.2 12v, dvakrat mu šla dihtunga in enkrat getribi. Glede na ceno, opremo ter izgled je punto zagotovo boljša izbira. Večina jih ima el stekla, 2 air bag, klima, servo(city), abs...in vzami sportinga ima 6 brzino, boljše pospeške, manjšo porabo itd.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Napisal/-a The_drifter Če nov 25, 2010 1:51 am

Ja tudi iščem sportnig-a. Vendar jih skoraj nič ni za prodat. Eden oglas sem našel ampak mi nekako barva ne diši (svetlo modra)
Želja je pa črna barva. Malo prej sem pa zasledil 4 leta staro temo, kjer je uporabnik "s.Hio" napisal če že kdo želi kakšen avto po naročilu iz italije naj kontaktira 1A avto d.o.o. Da se ukvarjajo s tem in ni problemov glede uvoza. Zdej me pa spet zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem, če se še ukvarjajo z uvozi po naročilu, ali se sploh splača uvažat. Hvala! :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 25, 2010 6:16 am

Poraba je ista, če ne manjša z 80konji,

Niti pod razno, še posebej pri mestni vožnji je šibkejši motor občutno varčnejši.

Drugače pa oba ne gresta nikamor.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 25, 2010 12:20 pm

simply je napisal/-a:
Poraba je ista, če ne manjša z 80konji,

Niti pod razno, še posebej pri mestni vožnji je šibkejši motor občutno varčnejši.

Drugače pa oba ne gresta nikamor.

Kolk občutno varčnejši, zanimajo me številke da jih primerjam z mojimi?
Glede med 1.2 60 in pa 1.2 80sporting je očitna razlika, je pa res da sporting ni hgt. Po drugi strani pa sporting ne zaostaja veliko za hgt pri manjših hitrostih, sem se prepričal v živo. To so pač moje izkušnje, vsak pa ma svoje.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če nov 25, 2010 1:29 pm

Za po omejitvah pa kdaj do 140 stisnt je tudi 60 konjski dovolj preverjeno ;) .Puntota 1.2 60KM sx smo imeli skoraj 9 let.Problemi so bili z servom (enkrat je delal le city enkrat ni delal),in pa zadnje leto(od leta 2008 do 2009) pa je puščalo olje iz menjalnika(potrebna bi bilo sneti cel menjalnik in ga pregledati).Drugih večjih problemov ni bilo je pa avto začel rjaveti na strehi :huh: pa ga ni dobila niti toča niti ni bil karamborilan.Avto smo prodali ko je imel 63.000(realnih)km.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če nov 25, 2010 10:47 pm

Renault VG je napisal/-a:Za po omejitvah pa kdaj do 140 stisnt je tudi 60 konjski dovolj preverjeno ;) .Puntota 1.2 60KM sx smo imeli skoraj 9 let.Problemi so bili z servom (enkrat je delal le city enkrat ni delal),in pa zadnje leto(od leta 2008 do 2009) pa je puščalo olje iz menjalnika(potrebna bi bilo sneti cel menjalnik in ga pregledati).Drugih večjih problemov ni bilo je pa avto začel rjaveti na strehi :huh: pa ga ni dobila niti toča niti ni bil karamborilan.Avto smo prodali ko je imel 63.000(realnih)km.

Saj 60 konjsi ne gre samo 140, gre 180 tut ampak ni toto. Z 80 konji sporting je zagotovo boljša izbira, edin če je povsem, nezahteven voznik. Ampak ker že sam gleda sportinge vrjamem ,da mu je 60 premalo. Vi mogoče z 60sx niste imeli nekih težav ampak, večina pa jamra da so težave. Tak da to je tak tak eni trdijo svoje, drugi svoje. Ampak tak kot sem rekel 16v je zagotovo boljši kot 12v.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe nov 26, 2010 2:04 pm

xalfist je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Za po omejitvah pa kdaj do 140 stisnt je tudi 60 konjski dovolj preverjeno ;) .Puntota 1.2 60KM sx smo imeli skoraj 9 let.Problemi so bili z servom (enkrat je delal le city enkrat ni delal),in pa zadnje leto(od leta 2008 do 2009) pa je puščalo olje iz menjalnika(potrebna bi bilo sneti cel menjalnik in ga pregledati).Drugih večjih problemov ni bilo je pa avto začel rjaveti na strehi :huh: pa ga ni dobila niti toča niti ni bil karamborilan.Avto smo prodali ko je imel 63.000(realnih)km.

Saj 60 konjsi ne gre samo 140, gre 180 tut ampak ni toto. Z 80 konji sporting je zagotovo boljša izbira, edin če je povsem, nezahteven voznik. Ampak ker že sam gleda sportinge vrjamem ,da mu je 60 premalo. Vi mogoče z 60sx niste imeli nekih težav ampak, večina pa jamra da so težave. Tak da to je tak tak eni trdijo svoje, drugi svoje. Ampak tak kot sem rekel 16v je zagotovo boljši kot 12v.
Ja sej pri 63.000 km res ni imelo kaj biti sem se pa spomnild da je bil polomljen amortizer in tudi podvozje je bilo precej rjavo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe nov 26, 2010 8:11 pm

Poraba pri relacijski zmerni vožnji ( 60KM ) je od 4,7l do 5,5l - zima. Nikoli več. Gume 185/60/14.

Sami imamo sedaj na vozilu 140.000km, kot 3 vozilo v družini. Stroški servisa, zavarovanja zanemarljivi.

Težave :
- menjan 1x motorček brisalnikov - spet so težave
- 2x menjan akumulator ( večji ne gre v prostor zanj )
- pušča malček olje ( tesnilo - standardna napaka )
- škripanje zadnje preme - namažeš in je dobro za 2000km - nato se škripanje pojavi spet
- zadnje čase težava z alternatorjem - zaenkrat dela
- zdrsavanje sklopke se pojavi ob vlažnem vremenu
- občasne težave z AB lučko - slab stik zaradi AB v sedežih
- dokaj dobra svetila spredaj - boljša kot pri prenovljenem modelu!

Vozilo je letnik 2002 - in izgleda da bodo kmalu potrebne menjave nekaterih delov ( sklopka, tesnila... )

Nekaj časa sem vozil tudi 16v, ampak odzivnost 8v je za njegovo moč pri nizkih vrtljajih dobra.

Slišal pa sem, da so težave tudi z servovolani - popravilo 500EUR in osrednjo krmilno enoto.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne nov 28, 2010 1:45 pm

Kolega je imel letnik 2001 gume 175 60 14, 1.2 60konjev pa je mel porabo 6.5+. Kaj vse mu je crknilo sem že naštel. No pol ga je prodal in kupil hgt-ja.
Sma pa šla enkrat na drag on z 1.2 60konji in jaz 1.1 50 konji (uno) pa sem ga mazno za eno dolžino avta, šla sma nekje do 120kmh , tolk je blo ravnine. napram sportingu pa nisem mel šans , tak da nebi reko da gre 1.2 60konjev enako napram sportingu. Pa govorim za sportinga 80konjev ne novejšega ki ima 1.4 95 konjev.

Ker vidim da človek že gleda sportinga, vrjamem da mu bo 60konjski premalo. Ne govorim pa da mu bo sporting "preveč" :D , da nebo pomote. Je glih tolk da ne gre vsak clio vštric tebe oz že kak večji avto(limuzina) z okoli 100konji zadi ostane, vsaj z mesta.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne nov 28, 2010 4:44 pm

Nikjer nisem napisal da je 8v močnejši oziroma hitrejši od 16v.

Le razlika ni tako opazna kot se tu rado opisuje.

Tudi sporting nikamor ne gre, če govorimo že o pospeških. Vsak Clio 1.6 ga pusti zadaj kot za šalo.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne nov 28, 2010 5:53 pm

simply je napisal/-a:Nikjer nisem napisal da je 8v močnejši oziroma hitrejši od 16v.

Le razlika ni tako opazna kot se tu rado opisuje.

Tudi sporting nikamor ne gre, če govorimo že o pospeških. Vsak Clio 1.6 ga pusti zadaj kot za šalo.

Ampak clio ima 1.6+ 27konjev več, 148Nm navora naparam 114Nm puntovega imata isto kilažo. :roll: se pravi takšna dva avta težko primerjaš, kateri gre bolj. Če daješ primerjave daj vsaj neko primerjavo kjer je razmerje moči in teže enako, če primerjaš podobna avta.
Alfa romeo 147
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov